Testissä Anton & Anton ruokakassi

Viime viikolla oli taas töissä sen verran stressaavaa että jopa ajatus siitä että täytyisi jaksaa miettiä mitä laittaa ruoaksi ja käydä ostoksilla, tuntui uuvuttavalta.

Väsyneissä tunnelmissa kahvitauolla nettiä surffatessani törmäsin kauppahalli24.fi mainosbanneriin, joka mainosti valmiiksi suunniteltuja ruokakasseja jotka voisi tilata kotiovelle toimitettuna. Kassit sisältäisivät kaikki 2 hengen 3 päivän aterioihin tarvittavat aineet ihan perusaineita (suola, pippuri, öljy) lukuun ottamatta, ja mukana tulisi ohjeet niistä tehtäviin ruokiin. Täydellistä! Voisin siis jättää kaupassakäynnin väliin ja vain aivottomasti seurata valmiita reseptejä ruokaa laittaessani.

Pieni pettymys oli se, että jos tilaan maanantaina, saan sen kassin vasta seuraavana tiistaina. Eli ei ollut apua akuuttiin ruoanlaiton ajatteluhaluttomuuteen, mutta pistin tilaukseen silti. Tänä tiistaina sitten tuli kassi. Sieltä nettikaupasta sai valita 2 tunnin tarkkuudella kellonajan milloin tuovat sen kotiin. Minä otin klo 19-21 koska silloin olen koiralenkiltä jo kotona. Klo 19.30 tuli kassi. Minun tilaamaani oli kahden hengen 3 päivän ruokakassi, josta minulle siis riittää 6 päiväksi kun sinkkuna syön, samaa ruokaa 2 päivää peräkkäin. Vegekasseja ei valitettavasti saa kuin 4 hengen versiona joten sitä ei meikäläinen voi oikein kokeilla. Ehtisivät aineet pilaantua ennen kuin sinkku saa käytettyä.

Kuvan mukainen lasti paljastui paperikassista. Yllättävän laadukkaita aineita siinä oli, paljon luomutuotteitakin. Jopa luomukaritsan jauhelihaa, ja myös Feta- ja parmesanjuustot hyvin laadukkaita ja luomua.


Mukana oli reseptivihkonen, joka sisälsi suomeksi ja ruotsiksi ohjeet 3 päivän aterioihin: Vihanneksilla täytetyt munakoisot ja fetajuustosalaatti, lohikeitto sekä lammaspyörykät tomaattikastikkeessa ja keitetty bulgur. Olen tähän mennessä laittanut kahta noista ruoista, ja ohjeet on olleet helppoja seurata ja valmistuneet noin puolessa tunnissa.



Heti tiistaina tein niitä lammaspyöryköitä. Poikkesin ohjeesta siinä että maustoin vähän chilillä myös ja ruskistin pullat pannulla ennen tomaattikastikkeeseen laittoa, vaikka ohjeessa ei käsketty niin tehdä. Minusta ne on kivamman näköisiä vaan niin, eivätkä hajoa helposti kypsyessään. Todella hyviä olivat, eikä ihme kun pullat ovat oikein luomukaritsan lihasta ja hyviä luomutomaatteja ja basilikaa kastikkeessa.


Eilen söin vielä tiistaisia pyöryköitä, mutta tänään etäpäivänä laitoin sitten munakoisot ja fetajuustosalaatin. Tosi maukasta oli tämäkin parmesanilla gratinoitu ruoka.


Viikonlopulle on sitten vielä lohikeittoa.


Kassin hinta oli 45 euroa. Ei minusta mitenkään kohtuuton 6 päivän päivällisistä. Noista aineista jää yli vielä myöhemmin käytettäviksi ainakin bulguria ja porkkanoita sekä tuoretta basilikaa ja tilliä.

Sen verran paljon innostuin että tuli tilattua ensi viikonkin versio, joka sisältää:

  • Kampelafileet, keitetty parsa, ruotsalainen uusi peruna ja limeaioli
  • Caesarsalaatti kanalla ja pekonilla
  • Kesäkurpitsakeitto vuohenjuustolla.

Kommentit

  1. Hei Plussis! Jäin oikein miettimään tuota ruoan hintaa... jos 6 päivän illalliset yhdelle hengelle on 45 egeä, niin 30 päivässä eli kuukaudessa se tekee 225 euroa. Meillä on neljän hengen talous (kaksi uuninpankonpoikaa, meikäläinen ja yksi alaikäinen), joten vastaava olis kuukaudessa 900 €... ja siinä on vain yksi ateria per vuorokausi.

    Olen itsekin aikoinani pitänyt sinkkutaloutta ja syönyt paljon ulkona jne. Sitä ei siinä vaiheessa edes havaitse tai pane merkille, että miten paljon ruoassa voisi vuositasolla säästää kun jaksaisi vaan juosta tarjousten perässä ja nähdä vaivaa.

    Meillä menee kuukaudessa ruokaan 4 hengelle noin 450-550 euroa (siinä on myös aamiaiset, välipalat ja iltapalat illallisten lisäksi, ja koulujen loma-aikaan myös lounaat) yksinkertaisesti sen takia, että budjetti ei salli enempää. Haen lihat ja kalat usein CM:n tarjouksista, enkä maksa kuutta-seitsemää euroa enempää kilo (harmi että eläimet kärsii tehotuotannosta, mutta meidänkin täytyy pysyä hengissä). Myös Lidlissä on usein hyviä lihatarjouksia. Ostan pääosan ruoasta muutenkin ko. saksalaisketjulta, koska kilohintoja tutkaillen on ihan tyhmää maksaa esim. leivänpäälliskinkuista tuplahintaa suomalaiskaksikon myymälöissä :)

    Mun mielestä meillä kuitenkin syödään hyvin ja herkullisesti, ja lapset kasvaa hyvin! Aikaahan tähän hommaan menee. Se on vähän sama kuin julkisilla kulkeminen: hyvin pääsee, mutta aikaa kuluu rutosti. Multa meni auto romikselle puolisen vuotta sitten ja ollaan opeteltu käyttämään julkisia. Olen huomannut, että vaihtoineen aikaa menee noin 2,5-kertaisesti omalla autolla liikkumiseen verrattuna, mutta köyhällä ei ole varaa valittaa :D Ihan töissäkäyvä ihminen olen!

    Eikä muutenkaan ole tarkoitus vinkua tai valittaa, mutta on mielenkiintoista havaita miten erilaiset paradigmat voi Suomen kansalaisilla olla, hih! Onko tämä nyt sitten sitä kahtiajakautumista? Itse kuitenkin samastun varojen tiukkuudesta huolimatta ennemmin teikäläiseen kuin johonkin itsesäälissä kierivään ihmiseen, joka ei kykene luomaan mielikuvaa paremmasta, kaikki myötätuntoni heille!

    Ja onneksi ei ole sotaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin sen ymmärrän että säästäisi paljon jos juoksisi tarjousten perässä ja näkisi vaivaa. Mutta omalla kohdallani en oikein ymmärrä mihin tai miksi säästäisin. Minulla kun ei ole mitään tavoitteita joita varten rahaa tarvisi säästää, ja lapsettomana perinnötkin menee valtiolle todennäköisesti, joten ei sitäkään varten kiinnosta rahaa kerätä. Joten ihan tietoisesti pistän huoletta kaiken menemään mikä tulee :) Sitten vasta jos joskus on pakko, niin mietitään rahaa ruokakaupassa, nyt nautin siitä ettei tarvi.

      Mulla on muutenkin rahan suhteen siitä onnellinen tilanne, että vaikka en ole mitenkään rikas (ei säästöjä, osakkeita tms) niin en kaipaisi yhtään rahaa lisää. Aina ihmettelen, että miksi ihmiset haaveilee niistä isoista rahavoitoista. Itse en haaveile, koska en kaipaa mitään mitä rahalla saisi. Mulle riittää mun palkka, ja vähän pienempikin riittäisi hyvin. Jos työnantajalle kävisi, voisin alkaa tehdä vaikka 4 päivää viikossa vain vastaavasti pienemmällä palkalla.

      Ja vaikka olen peruspessimisti, niin rahan suhteen en ole koskaan ollut niitä tulevaisuuden murehtijoitakaan. En mieti eläkeikää että miten pärjään, enkä työttömyyden mahdollisuutta joka toki on nykyään kaikille ihan täysin realistinen mahdollisuus. Uskon että sitten jos tavalla tai toisella vähävaraisuus tulee niin siitäkin selviää, eihän tässä maassa vielä toistaiseksi ainakaan ketään nälkään ja viluun kuolemaankaan jätetä vaan turvaverkkoja on olemassa. En siis viitsi pilata nykyhetkiä mahdollisen tulevan köyhyyden murehtimisella ja sellaiseen valmistautumisella vaan elän kuin ne raamatulliset taivaan linnut, kokoamatta varastoon ja vailla huolta huomisesta :)

      Poista
  2. Hyvä asenne! Siis tavoitehan oli juuri välttää se ostoksilla ja tarjousten perässä juokseminen!! Tosi hyvä setti ja hyvän näköset annokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on enemmän niin päin että on rahaa vaan ei viitsimistä ja aikaa, joten valitsen tällaisen vähän kalliimman mutta vaivattomamman vaihtoehdon silloin tällöin.

      Siihen verrattuna ei edes tunnu kalliilta, että maksan joka päivä työpaikkaruokalaan 6,90 (työnantajan tukemana, normihinta 9,10) ruoasta, joka kaiken lisäksi on yleensä joko mautonta tai suorastaan pahaa. 34,50 siis 5 päivän lounaisiin jotka ei ole minkään sortin nautinto. Siihen verrattuna tuo 45 euroa kuuden päivän ruoista jotka on hyviä, tuntuu edulliselta.

      Mutta en aio kyllä siitä työpaikkaruokalaistumisestakaan luopua, koska vaikka ruoka on pahaa, siellä ruokalassa on kiva istua tunti juoruamassa :D Yksin eväiden työpisteellä järsiminen ei olisi ollenkaan sama asia.

      Poista
  3. Oi ihanaa, että olet kokeillut tuota palvelua! Mulla ollut mielessä monesti, mutta oon ajatellut (asiaa sen kummemmin selvittämättä), että soveltuu vain hyvätuloisen perheen ratkaisuksi. Näköjään kävis sinkulle myös oikein hyvin.

    Ja mitä tulee tuon palvelun kalleuteen, niin joo kallis on. Mutta mulla ainakin on joskus niitä "blackout" päiviä, että en kerta kaikkiaan keksi mitä ruokaa tekisin ja kun yritän miettiä, että mitä olen syönyt viime tai edellisviikolla, niin pää lyö ihan tyhjää. Ja vaikka olen pieni/keskituloinen, niin mun ainut oikeasti huolletava on kissa eli jos törsään rahani kalliiseen ruokaan, siitä ei kärsi kukaan :-)

    Olen kommentoinut aina silloin tällöin päivityksiäsi ja monesti ajatellut, että olisiko sulla joku s-posti, johon vois laittaa jotain henkilökohtaisempaa? Monissa blogeissa on joku " Rakkauskirjeet ja muu posti osoitteeseen xx". Ymmärrän hyvin, jos et halua sellaista laittaa, sittenhän ihmiset tulee jo lähemmäs "iholle", mutta minä laittaisin mieluusti sinulle yksäriä.

    Ai niin, mites se sähköpyöräprojekti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä yksityinen sähköpostiosite tatdesan@gmail.com . Sen verran olen kyllä saanut sinne peniskuvia sun muuta paskaa että ihan joka päivä en viitsi katsomassa käydä :D

      Sähköpyörän suhteen olen edelleen kahden vaiheilla. Toisaalta tekisi mieli, mutta toisaalta mietin, tulisiko sitä pyörää sittenkään käytettyä. Talvella kuitenkaan se ei käy, eikä sadesäällä. Ja kun töissä pitää joka päivä raahata kannettavaa tietokonetta mukana, niin olisikohan se aina ok pyörällä... Taidan vaan pysyä autoilussa, josta nautin joka tapauksessa :)

      Poista
  4. 45 euroa siis kotiin kuljetettuna?Ei ole minusta kyllä kallista kuuden päivän ruuille ja kun näyttävät olevan laadukkaitakin.Hyvä palvelu kieltämättä mutta toimitusaikoihin voisivat petrata.Yleensähän tällaisia tilattaisiin juuri sillä hetkellä kun omat ideat tai jaksaminen on loppu. Omina sinkkuaikoinani ja puolta enemmän nykyiseen rahaa tienanneena kävin myös usein ulkona syömässä ja panostin ruuan laatuun.Rahaa meni siis aika paljon ruokaan.Mutta toisaalta kun ostin sitten yksinäni sämpyläpussin,tein makaronilaatikon tai kastikkeet niin nekin sitten vanheni aika usein.Sämpylät pussiin ja kokonainen vuoka makaronilaatikkoa niin kieltämättä alkoi kyllästyttää kolmannen päivän kohdalla joten hukkaan meni ruokaa taasen. Asiasta toiseen,kysyin aikoinani samaa mutta unohdin laittaa sen muistiin joten voisitko seuraavassa asiassa auttaa minua : elikkäs jos minulla on kattilallinen soppaa mikä sisältää yhteensä 7000 kaloria,niin monta kaloria on syömässäni 400 gramman lautasessa??Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ihan käy pikaruokatoimituksen tarpeeseen jos tulee seuraavan viikon tiistaina vasta tilattu ruoka... Mutta kiva näinkin kun tietää että tällainen palvelu on olemassa niin silloin tällöin voi käyttää.

      Voisin kuvitella että olisi myös hyvä sellaisille jotka eivät ole kovin kokeneita ruoanlaittajia ja tulee siksi aina syötyä helposti jotain samoja muutamaa ruokaa joita osaa laittaa, ehkä jos olisi valmiiksi suunnitellut ateriat ja ohjeet saisi vaihtelua. Mieleen tulee exäni, joka kerran soitti valitussoiton kuinka hänellä tulee riisiä ja currymaustettua kanasuikaletta korvistakin, kun ei ole kuukauteen syönyt mitään muuta kotona :D

      Tuosta soppa-asiasta ei valitettavasti pysty laskemaan 400 gramman lautasellisen energiasisältöä, jos ei tiedä kattilassa olevan sopan kokonaismäärää, esim. että montako lautasellista siitä tulee tai ihan grammamäärää koko kattilalliselle.

      Poista
    2. Elikkä kattila pitää taarata ja valmis soppa sitten punnita?No oletetaan että sitä soppaa on 5 kiloa missä on 7000 kaloria yhteensä mistä otan 400 g lautaselle.Periaatteessa pitäisi osata nyt itsekkin laskea...mutta saa auttaa :)

      Poista
    3. Siis näin ajattelin tehdä sopan.Eihän sitä koko kattilaa tarvitse punnata kun resepti menee siis näin:2 kg perunoita(76kaloria/100g) 200 g keittojuures(34kaloria/100g) 400 g jauheliha(164kaloria/100g) eli eikä näiden raaka-ainepainojen mukaan voi sen 400 gramman lautasen kalorimäärät laskea?

      Poista
    4. Tuosta ylemmän viestin tilanteesta voi kyllä helposti laskea sen, laskemalla kuinka suuri osa 400 g on 5 kilosta eli 5000 grammasta. Eli 400/5000 * 7000 = 560 kcal.

      Alemman viestin perusteella taas ei voi laskea tarkasti lautasellisen kalorisisältöä, kun ei tiedä kuinka paljon siitä lautasellisesta on nestettä, keitoissa kun sitä tuppaa olemaan merkittävä osa annoksen painosta kuitenkin.

      Poista
  5. Kiitokset vastauksesta! Voisitko kopioida tuon kalakeiton reseptin? Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo kassisysteemi.Tilaisin itsekkin jos täällä maalla tuollaista olisi.Tuotteet näyttää laadukkailta ja resepti on helposti toteutettavissa ja jopa tuntuu olevan maukasta!Laita heti uutta kassipostausta kuvineen kun seuraavan kerran kokkailet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin tuonne ruokaohjeisiin Anton & Anton kassin lohikeiton reseptin. Tässä suora linkki siihen http://kaljamahalady.blogspot.fi/p/ruokaohjeet.html#lohikeitto

      Poista

Lähetä kommentti