Nokkoslettuja tulisella täytteellä

Taas on villivihannesten kausi alkanut, ja minä olen aloitellut sitä poimimalla koiralenkeillä ketunleipiä suolaiseksi kirpeydeksi salaattiin tai kalan kanssa, ja nyt eilen nokkosia. Ne on nyt juuri kätevän kokoisia ettei tarvi käyttää pelkkiä lehtiä vaan voi käyttää koko kasvin. Yleensä nokkosista tehdään miedon makuisia ruokia kuten keittoa tai piirakkaa (minäkin laitoin aiemman vuoden postauksessa vähän erilaisen, maidottoman nokkoskeiton ohjeen joka täällä), mutta nyt teki mieli jotain tulista, joten päätin kokeilla miten sopisi nokkosletut ja meksikolaistyyliin maustettu täyte. Hyvää siitä tuli. Tässä ohje josta tulee 4-6 lettua riippuen siitä kuinka ohuita tekee.

Taikina:
1 dl hienonnettua ryöpättyä nokkosta (tai pinaattikin käy)
1/2 dl hienonnettua persiljaa
noin 3 dl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä
1 muna
suolaa, öljyä 

Aluksi kannattaa sekoittaa taikina jotta jauhot ehtii vähän turvota sillä aikaa kun tekee täytteen. Sekoitetaan vaan tasaiseksi lusikasta vielä valuvaksi löysäksi taikinaksi. Jos tulee paakkuja, ne saa vaikka sauvasekoittimella pois.

Täyte:

3 dl kypsiä kidneypapuja
2 dl keitettyä riisiä
2 dl maissia (pakaste käy)
2 tomaattia tai puoli tölkkiä tomaattimurskaa
1 sipuli
suolaa, cayennepippuria, korianteria

Sipuli suikaloidaan ja haudutetaan sitä öljyssä pannulla. Täytteen muut aineet lisätään ja annetaan hautua viitisen minuuttia sekoitellen.


Sitten vaan paistetaan taikinasta ohukaisia, ja levitetään niille täytettä ja pyöritetään rullalle. Jos haluaa niin päälle voi laittaa vaikka vihanneksia, tulista salsakastiketta tai ranskankermaa tai smetanaa.




Kommentit

  1. Sinä osaat tehdä niin ihanaltä näyttäviä ja varmasti maistuvia ruokia. Tätä täytyy kokeilla itsekin. Et todellakaan kidu pudottaessasi painoa vaan nautit näin hyvistä annoksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, se on kummallista miten sitä välillä tuppaa lankeamaan silti, vaikka ei tosiaan nyt kun taas on "ruodussa" tunnu ollenkaan siltä että elämä näin olisi mitenkään kurjaa nälässä tai hyvien makuelämysten puutteessa olemista.

      Poista

Lähetä kommentti