perjantai 30. elokuuta 2013

Meikkiensiapuvinkki surullisten roikkusilmien omistajille

Viimeksi postasin Bitchy Resting Face-syndroomasta, jonka suhteen olen aika äärimmäinen tapaus. Silmät roikkuvat jotenkin surullisesti alaspäin, ulkonurkissa on syvät juonteet jotka osoittaa alaspäin (nämä muikavat juonteet läskipussiyläluomien alla on olleet jo lapsena mutta syventyneet tietysti iän myötä), ja lisäksi suu roikkuu myös ulkokulmistaan alaspäin. Silmien suhteen olen keksinyt miten saa piristettyä ilmettä aika hyvin, ja tähän laitan vaihe vaiheelta kuvasarjan. Vaatii kyllä aika paljon sitä meikkiä, että ylöspäin osoittavat rajausviivat "voittaa" visuaalisesti voimakkuudessaan alaspäin osoittavat juonne- ja roikkumisviivat, mutta onneksi olen sen verran tumma ettei vahvat mustat rajaukset näytä kovin rajuilta nekään. Rajausvärinä tässä on Elite Models musta geelirajaus, joka tuntuu olevan hyvin kestävä. Yritys käyttää rajauskyniä johtaa siihen, että parin tunnin päästä alaspäin osoittavat juonteet näyttää entistä kaameammilta, kun niitä pitkin valuu sulanutta tummaa rajauskynää.

Tässä ensin roikkuva alkutilanne, ja sitten meikin aloittelua: rajaus ensin silmän sisänurkasta lähelle ulkoreunaa, ja sitten on silmän ulkoreunaan, läskipussisen yläluomen päälle silmän ollessa auki piirretty ylöspäin osoittava apuviiva. Silmä kiinni en saa millään tehtyä siistiä tuollaista siipimäistä juttua, koska en yhtään tiedä miltä se näyttää sitten kun pullea yläluomi roikahtaa normaaliasentoon.


Sitten yhdistetään apuviiva ja muu rajaus ja paksunnetaan siipimäiseksi. Se näyttää hurjalta silmä kiinni mutta ei näy kovin vahvasti kun silmä on auki, vähän vaan kohottaa ilmettä.


Sen voisi jättää tähänkin ja laittaa vaan ripsiväriä lisäksi, mutta minä laitan yleensä alarajauksenkin kun on niin pyöreät silmät, niin ne näyttää vähän kapeammalta ympäri rajattuna. Tästä rajatusta versiosta ei enää niin huomaa että silmät roikkuu surullisestii alaspäin, vaikka tässä kuvassa ei olekaan edes luomivärivarjostuksia.


Sitten voi vielä lisäillä ripsiväriä, luomivärivarjostuksia ja silmänympäryksille tummuuden peittävää peiteainetta, mutta jos pelkkä tuo rajauskin tekee paljon pirteämmän näköiseksi. Alla kuva jossa lisäksi vielä tummanharmaa luomivärivarjostus ja ripsiväriä.4 kommenttia:

 1. Oletko joutunut paljon harjoittelemaan tuota "siipeä"? On kyllä magee, itseltäni ei onnistu, tulee vaan rumaa jälkeä. Kuinka uskalsit laittaa sun oman kuvan blogiin, kun eikös sun työkaverit ja muut tutut saata eksyä tänne, tunnistavat toki?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva tuli laitettua vähän puolihuomaamatta, kun ajattelin että jos siitä v-mäisestä perusilmeestä puhuu niin hyvä se olisi laittaa kuva mitä sillä tarkoittaa. Mutta se kuva näytti puhelimella katsottaessa niin hämärältä että tuntui ettei siitä minua varmaan tunnista juuri kukaan, paitsi sellaiset jotka on ehkä tunnistaneet jo koira- tai vaatekuvista vaikka... Mutta enpä viitsinyt sitten kuvaa poistaakaan kun huomasin että onkin aika tunnistettava. Olen äärimmäisen miesvaltaisella työpaikalla, joten ehkäpä kovin moni ei eksy katselemaan jotain keski-ikäisen naisen laihdutusblogia ;-)

   Tuo silmänrajauksen siipi alkoi minulta käydä helposti sen jälkeen, kun luin jostain ulkomaisilta sivuilta vinkin, että jos luomet roikkuu, se siipiosa kannattaa piirtää silmä auki ja reilusti liikkuvan luomen yläpuolelle, kulmaluun päälle. Ajattelen myös tehdessäni apuviivaa sitä, että sen pitäisi jatkaa samassa kulmassa ylöspäin kuin alaluomi kaartuu silmäkulmassa ylöspäin. Kun sen apuviivan on tehnyt, niin sen jälkeen homma on helppoa. On muuten helpompaa geelirajauksella ja siveltimellä kuin esim. niillä nestemäisillä erittäin juoksevilla eyelinereillä, joilla itse onnistun aina sotkemaan, jos ei laittaessa niin viimeistään räpsäytän silmää ennen kuin aine on kuivunut ja sitten on yläluomi täynnä liner-töhryä.

   Poista
 2. Jäi mainitsematta aiemassa kommentissani, että myös minulla on tuo totisen torvensoittajan ilme, jos näin suomeksi sanoo ja kommentteja on siitä samaan tapaan saanut kuulla. Kyllä on ihan paras blogi, pidän näin "maanläheisistä" postuksista. Seuraan vakituisesti noin 3-4 blogia ja kuulut näistä ykkössijalle.
  Kokeillaanpa näitä vinkkejä taas huomenaamulla silmämeikkiä tehdessä.

  VastaaPoista
 3. Itselläni on myös raskaanoloiset luomet ja ulkonurkassa alaspäin menevät juonteet. Hymyillessä ne ovat voimakkaimmillaan. Kulmaluuni ei ole mielestäni voimakas vaan enemmänkin pullea. Meikkaaminen on hankalaa, kun ei saa kauniita kissamaisia rajauksia ja yleensä tyydyn epäonnistuneiden yrityksien jälkeen kevyeeseen luonnolliseen meikkiin. Olen hoikka ja nuori, eli on välillä aika turhauttavaa kun ''hymyrypyt'' tulevat tielle. Kiitos yläluomenrajaus vinkistä! Täytyypi kokeilla :)

  VastaaPoista