Eka viikko ravitsemusterapeutin ohjein takana

Painoa ei valitettavasti ole lähtenyt kuin 0,2 kg. Mutta sentään alas- eikä ylöspäin mennyt paino pitkästä aikaa! Muuten kokemuksia viikon ajalta:

Veden juomiseen alkaa tottua

Alkuun tuntui ihan kummalliselta että "vähän väliä" pitäisi olla juomassa, jos sen 1,5 litraa eli noin 7 lasillista juo päivässä. Olen yleensä juonut vettä vain aamulla lasin ja lounaalla toisen. Muuten juomistarve on tyydyttynyt energiajuomilla, Pepsi Maxilla sekä kahvilla. Veden juominen alkuun jopa tympäisi ja ällötti, mutta nyt ei enää niinkään. Tosin hanavedestä en oikein tykkää, siinä on minusta inhottava kemikaalimainen haju joka varsinkin aamuisin tökkii vastaan pahasti, joten pullovettä tulee paljon käytettyä, aterioilla kivennäisvettä ja muuten lähdevettä. 

Jotain tapahtuu vatsassa Vivomixx-valmisteen seurauksena: vatsa ihan sekaisin

Tiistaina minulle tuli tilaamani Vivomixxit (nimi muuttunut siitä mitä se oli rav. terapeutin esitteissä
Nenästä kiinni ja paha litku äkkiä alas!
, silloin se oli VSL#3). Aloin samana iltana niitä ottaa, ja seuraavana päivänä jo vatsa antoi merkkejä että jotain siellä tapahtuu. Mylläsi, oli ilmavaivoja, ja nyt on sitten ollut ihan totaalista ripulia. Jouduin poistumaan töissäkin palaverista kesken täysistunnolle vessaan, mikä oli vähän ärsyttävää. On myös ollut lievää kuvotusta tuon Vivomixxin aloittamisen jälkeen, mikä ei ole ihme kun on suolisto muutenkin sekaisin. Toivottavasti menisi pian ohi. Ai niin ja sen valmisteen maku myös kuvottaa melkoisesti kun sitä ottaa: se ei ole kovin vahva, mutta semmoinen savimainen ja jotenkin "mädäntynyt", mikä ei ole kovin yllättävää kun kyse on bakteerivalmisteesta.

Runsas proteiini aterioilla väsyttää

Olen vääntänyt sisääni väkisin 150 g proteiiniruokasatseja lounaalla ja päivällisellä, kuten ohje oli. Se on paljon enemmän kuin mihin olen tottunut, ja tuntuu että varsinkin lounaalla satsi väsyttää kauheasti. Töissä on tullut lounaan jälkeen aina olo että tarvisi päästä pariksi tunniksi pitkälleen ruokaa sulattelemaan, mutta eihän siellä pääse. Espressoilla olen sitten yrittänyt itseäni taas herättää proteiinisatsin jälkeen. Jännä, että moni sanoo että hiilarit väsyttää, mutta minulla se on aina ollut proteiini joka isoina määrinä väsyttää. Ehkä tähän tottuu, tai sitten ei, sen näkee ajan kanssa. 

Ei nälkää, mutta mielitekoja on ollut

Nälkää en ole kokenut, mikä ei sinänsä yllätä kun olen laihtunutkin viikossa vain 0,2 kg eli isoja miinuskaloreita kulutukseen nähden ei ole ollut. Kiloklubilla kun laskin eilisen kalorinsaannin kokeeksi niin se oli seuraava:
  • Aamupala: Cappuccino ja 2 kaurakeksiä 159 kcal
  • Lounas: Vihersalaatteja työpaikan lounaspöydästä, 100 g jauhelihaa paistettuna, 50 g juustokuutioita, leipäviipale 619 kcal
  • Päivällinen: Kasvis-broileripannua, 1,5 dl riisiä, kiivihedelmä 553 kcal
  • KOKO PÄIVÄ 1375 kcal
Mieli on kyllä ehtinyt tehdä jo ties mitä. Viiniä olisi tehnyt mieli ruoan kanssa. Ajattelin kerran töistä lähtiessäni jopa että ostan pullon ja juon sen kokonaan, mutta pidän sitten pari Nutrilett-päivää että saan kuitattua liikakalorit jotka siitä saan. Tänään ruokalassa oli ystävänpäivän kunniaksi tarjolla toinen toistaan ihanamman näköisiä leivoksia. Meinasi kuola valua suupielistä kun katselin niitä, erityisesti kermavaahdolla ja mansikoilla päällystetyt kakunpalat tuntuivat ihan kutsuvan minua luokseen. Palaverissa oli tiistaina tarjolla aivan ihanan näköistä sienipiirakkaa jonka päällä oli tuoreita ruohosipulin oksia. Siinä myrtsinä sitten haistelin sen tuoksua kun muut söivät. Minä en, koska ei ollut dieetinmukainen ruoka-aikani. 

Olen onnistunut olemaan lankeamatta kiusauksiin vain ajatellen alle kuukauden päässä häämöttävää ravitsemusterapeutin kontrollikäyntiä. Jos en ole siihen mennessä yhtään laihtunut, niin en tahdo sen ainakaan johtuvan siitä etten olisi noudattanut ruokavaliota vaan sooloillut omiani. En näin tiukka aio syömisen suhteen olla loppuikääni, mutta nyt alkuun kun kerran on ollut vaikeaa saada painoa yhtään alaspäin, yritän pysyä tiukasti tässä. Sitten jos paino lähtee laskemaan, voin miettiä voisiko joskus hallitusti poiketakin dieetistä. 
Proteiinipitoista kevytpöperöä: broileri-kasvispannua ja riisiä

Kommentit

  1. Alaspäin mennään joten ole tyytyväinen. :D Ja mietin, että olisiko mahdollista että se proteiini olisi raakapaino? Eli jos olis 150g jauhelihaa niin kypsänä se on enää 125 tai jotain? Ja aineenvaihdunnalla menee aikansa ennenkuin pääsee käyntiin. Odota pari vkoa ja paino lähtee paremmin laskuun. :D

    Muista että tämä ei ole pikamatka vaan maraton joka kestää ja kestää. :D

    Tsemppiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua muuten, tänään paino oli taas alkupainoa peräti 0.9 kiloa alempi kuin eilen vain 0.2 kiloa. Ilmeisesti tuo ripulointi on poistanut nestettä aika rutkasti...

      Hyvä huomio muuten tuo että proteiiniruoan paino voikin olla raakapaino! Hiilarin suhteen kysyin päivälliselle määrätystä 1-2 dl määrästä että onko raakaa vai kypsää riisiä/pastaa, ja ravitsemusterapeutti sanoi että kypsää, mistä olin ihan järkyttynyt kun olen yleensä tottunut syömään paljon enemmän. Hyvästi isot höyryävät pastalautaset :( Mutta tosiaan voi olla että tuo proteiiniruoan määrä on raakapaino, tosi isolta vaikuttaa 150 g, esim. lähes puolet jauhelihapaketin jauhelihasta tai juustokuutiosta. Taidan siihen noin 120 grammaan tyytyä tuon suhteen kun tuntuu niin raskaalta syödä se koko 150 grammaa jotain lihaa tai juustoa varsinkin.

      Poista
  2. "Viiniä olisi tehnyt mieli ruoan kanssa. Ajattelin kerran töistä lähtiessäni jopa että ostan pullon ja juon sen kokonaan, mutta pidän sitten pari Nutrilett-päivää että saan kuitattua liikakalorit jotka siitä saan."

    Tätä älä tee - niin kuin et tehnytkään. Ja jos jonain päivänä otat alkoholia, älä siihen nutraamiseen sorru. Kun lienee niin, että juuri tämä raivoisa on ja off on sotkenut aineenvaihduntasi.

    Jos noin pienellä syömisellä ei kuukaudessa ala tulla tuloksia, kannattaisi varmaan tutkailla kilpirauhasarvoja. Mutta Palssa tässä varmasti neuvoo, turha minun sanoa mitään, kunhan vain mietin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta että juuri on/off touhu on ollut ongelmani josta on tärkeää päästä eroon, ja sortuminen viiniin ja sen kalorien kuittaamiseen kitukuurilla olisi ollut paluu vanhaan. Kun siihen kerran ryhtyisi, luultavasti olisi helpompi tehdä sitä useamminkin, ja pian aina kun tekee jotain oikein kovin mieli. Eikä sitten enää laihtuminen onnistuisi yhtään paremmin kuin ennenkään kun menohan olisi kuten ennen: ahmimista ja kitukuureja vuorotellen.

      Se vähän huolestuttaa että tosiaan ainoa syy millä onnistuin kieltäytymään viinikiusauksesta ja parista muusta kiusauksesta oli tieto ravitsemusterapeuttikäynnistä. Jos sellaista ei olisi varattuna, olisin vaan ajatellut, että nyt kyllä juon vaan, ja sitten nutraan, että ei tässä kiire ole, on loppuelämä aikaa aloittaa terveempi ja kevyempi elämä. Että TÄNÄÄN voin vielä vähän herkutella. Kuitenkin pitäisi oppia elämään järkevästi ilmankin että joku valvoo prosessia, itsekseen sitä pitää kuitenkin jossain vaiheessa pärjätä. Ärsyttävää kun oma mieli on pahin vihollinen, oikea demoni joka kuiskii pettäviä houkutuksiaan kun sitä yrittää elää siivosti: "Syö nyt vielä tänään, aloita huomenna", "voit syödä tänään jos huomenna sitten et syö oikein mitään", "täytyyhän elämässä jotain ilojakin olla eikä aina vaan arkea ja ankeutta, joten syö ja juo kun on perjantaikin", "nyt on mennyt viikko tosi hyvin joten kai nyt jotain pientä palkkioksi", "päätäkin vähän särkee, joku ihana leivos varmaan kohottaisi verensokeria ja veisi säryn"...

      Poista
  3. En suosittele käyttämään probiootti-valmistetta, jos siitä menee maha sekaisin. Oma vatsani ei kestä ainakaan ollenkaan maitohappobakteereja, vaan niistä tulee paha ummetus ja vatsakipu. Jos vatsa toimii normaalisti hyvin, älä sotke suolen toimintaa.
    Muuten nuo ravitsemusterapeutin ohjeet kuulostavat ihan hyviltä, toivottavasti saat niillä haluamaasi edistystä aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, minä kun ajattelin että hienoa, tämä valmistehan selvästi vaikuttaa jotain kun vatsa kerran on sekaisin, en ajatellut ollenkaan että se olisi huono juttu ;) Jotenkin kai olen olettanut että jos bakteerikanta suolistossa alkaa muuttua niin siihen voisi liittyä outoja oloja ja vatsavaivoja.

      Mutta täytyy katsoa miten menee jatkossa, en nyt viikkokausia aio ripuloida joten jos ei vaikka viikossa helpota yhtään niin sitten kyllä jää Vivomixxit syömättä ja totean että ei sovi mun vatsalle.

      Poista
  4. Miten kävi pitkässä juoksussa tuon Vivomixin kanssa? Jatkoitko käyttöä/käytätkö yhä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jatkanut käyttöä. Se pisti vatsani pysyvästikin turhan löysälle ja sekaisin niin kauan kun sitä käytin. Ravitsemusterapeuttikin oli sitä mieltä että ei silloin kannata käyttää jos tällaiset oireet ei mene parissa viikossa ohi.

      Poista
  5. Muakin kiinnostaa miten kävi Vivomixxien kanssa! Itse aloitin myös pari viikkoa sitten ja meni vatsa löysemmälle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti