Viikon syömiset 17.3 - 22.3.2014, paino -0,8 kg viime viikosta

Painonlasku on jatkunut vaikka olen syönyt hyvin enkä ole tuntenut nälkää. Olen tällä hetkellä sen takia aika innostunut tästä syömistavasta, varsinkin kun yllätyksekseni en ole juurikaan ikävöinyt viljoja tai maitotuotteita. En edes olutta. Itse asiassa olen ajatellut pitää alkoholista kokonaan taukoa kesään asti, sekä kalorinsaannin rajoittamiseksi, että siksi etten juuri nyt halua paeta omia turhautumisiani mihinkään vaan kohdata ne ihan rauhassa ja miettiä mitä haluan elämältäni.

Tässä taas postausta viikon syömisistäni. Koska en jaksa salaatteihin kirjoittaa erikseen aina kastikeaineita, niin minulla yleensä peruskastike salaatille on seuraavanlainen: oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, mustapippuria. Tähän sitten salaatin mukaan voi tulla joku lisäaines kuten puristettu valkosipulinkynsi (aika usein) tai vaikka sinappia joihinkin salaatteihin.

MAANANTAI: 
Aamu: Omena, keitetty muna, muutama saksanpähkinä
Lounas: Vihannes-sienisalaattia, chili-valkosipulimarinoituja katkarapuja, basilikamarinoituja vihreitä papuja, pieni kippo tomaattikeittoa
Välipala: 3 ohutta luomukinkkuviipaletta, cashewpähkinöitä
Päivällinen: Turskaa punaisella pestolla (ohje), keitetty muna, salaattia johon salaattisekoitusta, paprikaa, punasipulia ja pinjansiemeniä + peruskastike valkosipulilla (ks. postauksen alku), kourallinen viinirypäleitä.

Maanantain päivällinen
TIISTAI: 
Aamu: Keitetty muna, muutama cashewpähkinä, muutama viinirypäle
Lounas: Limemarinoitua kurkkusalaattia, sitruuna-persiljamaustettuja linssejä, sinappisilakkaa, juuressosekeittoa
Välipala: Keitetty muna, retiisejä suoraan napostelupussista
Päivällinen: Paprika-kaprispaistosta (ohje), paistettu broilerinfilee, kourallinen viinirypäleitä
Paprika-kaprispaistosta ja broilerinfileetä
KESKIVIIKKO:
Aamu: Hieman eilisen päivällisen paprikapaistosta, 3 viipaletta salamia
Lounas: Papu-ananas-melonisalaattia, kuivattuja tomaattilohkoja, broilerinfileetä aasialaisittain, sipulikeittoa
Välipala: Puolikas avokado sitruunamehulla ja suolalla, manteleita
Päivällinen: Samaa kuin tiistain päivällinen

Keskiviikon työpaikkalounas
TORSTAI: 
Aamu: Omena, pieni kourallinen cashewpähkinöitä
Lounas: Hapankaali-omenasalaattia, oliiveja, chorizo-makkaraa, purjo-perunasosekeittoa
Välipala: Muutama siivu salamimakkaraa, retiisejä
Päivällinen: Munakoiso-tomaattipataa (ohje), jauhelihapihviä

Munakoiso-tomaattipataa ja jauhelihapihvejä

PERJANTAI:
Aamu: Pieni annos eilistä päivällisruokaa
Lounas: Kasvissalaattia, sinappimarinoituja herkkusieniä, palvilapaa, parsakaalisosekeittoa
Välipala: Puolikas avokado, saksanpähkinöitä
Päivällinen: Samaa kuin torstain päivällinen

LAUANTAI:
Aamu: Munakasta jossa kinkkua ja lehtipersiljaa
Lounas: Kahden kalan kalapihvejä (ohje), sitruunamehulla maustettua majoneesia, oliiviöljyssä paistettuja perunoita, salaattia
Välipala: Puolikas avokado, muutama chorizomakkaraviipale
Päivällinen: Tulista porokeittoa (ohje), 2 palaa tummaa (86%) suklaata


Kalapihvejä, raakana öljyssä paistettuja perunoita, salaattia

SUNNUNTAI:
Sama kuin lauantaina paitsi välipalaksi puolikas greippi ja muutama chorizomakkaraviipale.
Tulista porokeittoa

Kommentit

  1. Ihanan näköisiä annoksia!Sulla tuntuu olevan työpaikalla aika hyvä ruokala jolloin on helppoa pitää tätä ruokavaliota yllä monipuolisesti.Saat noista annoksista kyllä todella maukkaan näköisiä.Pitää kokeilla tota munakoisopataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan meidän työpaikkaruokala on mainio tähän syömiseen, erityisesti nuo joka päivä tarjolla olevat lounassalaattivaihtoehdot, joihin kuuluu aina salaatteja, valinnaisia proteiinilähteitä ja kasviskeitto.

      Luulen kyllä että aika monessa ruokalassa pystyisi näin syömään ainakin jos ei ole ihan ääritarkka tyyliin että jos lihapullissa on vähänkään korppujauhoa niin ei voi syödä tms. Ottaisi vain salaattipöydästä salaatteja ja sitten lämpimistä ruoista vaikka pelkkiä pihvejä, lihapullia, kalaa tai mitä proteiiniruokaa siellä onkin. Ihan kaikissa paikoissa kyllä ei välttämättä onnistu, ja silloin meneekin jo hankalammaksi kun täytyisi aina jaksaa tehdä eväät, ja joillekin sekin olisi iso este että eväiden takia täytyisi mennä ehkä yksin syömään taukotilaan kun koko muu tiimi menee yhdessä ruokalaan tai ravintolaan. Minä tosin tämän viimemainitun esteen ylitin jo viime keväänä - meidän työporukoilla oli tapana käydä päivittäin pizzerioissa, kebabeissa yms rasvaista ja raskasta ruokaa tarjoavissa paikoissa, ja tajusin että jos laihtua haluan, on pakko tehdä hommaan muutos vaikka onkin paljon tylsempää käydä yksikseen ruokalassa.

      Poista
  2. Mulla on sama juttu että aamuisin vatsa on ihan ok,mutta heti yhdenkin ruisleipäpalan jälkeen olo on kauhean turvonnu ja tunkkainen.Sama juttu pastaruokien jälkeen vaikka pastaa söisi ihan pienen annoksen.Perunasta ei tule ähky olo.Onko sinulla edelleen maha hyvässä kunnossa?Miten kuvailisit muutenkin fyysistä olotilaa.Tarvitseekohan ihminen lopulta viljatuotteita lainkaan?Eikö samoja vitamiineja saa muistakin elintarvikkeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! On edelleen ollut maha erittäin hyvässä kunnossa: ei turvotusta, ei mitään vaivoja, ei ummetusta eikä ripulia. Kummaa kyllä, tämän dieetin aikana maha on ollut jotenkin erikoisen "hiljaa", kun ennen oli usein jotain kurinaa tai ilmanpulinaa suolissa, mutta nyt koko vatsan olemassaoloa ei edes huomaa.

      Oloni on myös edelleen ollut erittäin hyvä, mikä innostaa jatkamaan samalla linjalla. Tuntuu, että unentarvekin olisi vähentynyt, koska en nuku yhtään sen enempää kuin ennenkään mutta enää en ole aamuisin kuolemanväsynyt, kuin junan alle jäänyt. Nälkä ei ole ollut, eikä minkäänlaisia paleluita tai heikotuksia myöskään, mitkä olen aina kuvitellut välttämättömiksi miinuskaloreilla olemisen sivuvaikutuksiksi, jotka pitää vaan kestää.

      Oma mielipiteeni -enkä kyllä ole ravitsemusaalan asiantuntija ;-) - on, että ei ihminen tarvitse välttämättä viljatuotteita. Näin ajattelen ihan siksi, että ihmiskunnan historiassa viljat on olleet mukana vasta maanviljelyn alkamisesta lähtien, noin kymmenisentuhatta vuotta, ja sitä ennen on laji elänyt satojatuhansia vuosia ilman. Eiköhän evoluution kautta ihminen ole sopeutunut siksi elämään ilmankin viljoja, sellaisella ravinnolla mitä metsästyksellä, kalastuksella ja kasvien keräilyllä on aikanaan saanut. Eikä varmasti vielä 10 000 vuodessa ole niin paljoa biologia muuttunut, että nyt ei pärjäisikään ilman viljaa. Myöskin ravintoainetaulukoita tutkimalla minusta näyttää ,ettei viljaruoissa ole mitään sellaista, mitä ei saisi kun syö monipuolisesti kasviksia ja proteiiniruokia. Enkä sano että vilja olisi joku kauhea paha, jota ilman kaikkien PITÄISI olla, mutta minusta jos syystä tai toisesta haluaa jättää viljat pois tilapäisesti tai pysyvästi, niin kyllä se minusta aika turvalliselta muutokselta vaikuttaa.

      Poista

Lähetä kommentti