Jes, paino alle 70 kg:n taas!

Kuun alussa olin sen katastrofin edessä että painoni oli taas joulukuun alusta asti äärimmäisen -kirjaimellisesti- läskiksi menneen laihdutuksen takia samoissa lukemissa kuin viime keväänä, 73 kilossa. Nyt olen ollut 9.3. alkaen maidottomalla ja viljattomalla dieetillä, ja hommahan on minulla toiminut aivan loistavasti. Ekalla viikolla painonpudotus -2,1 kg, toisella -0,7 kg ja nyt taas -0,7 kg! Yhteensä -3,5 kg kolmessa viikossa, mikä on melko uskomatonta sikseen etten ole kärsinyt nälkää ollenkaan, en harrastanut liikuntaa tms. Tänään aamulla paino 69,5, uusi ilahduttava kymmenluku :)

Mukava päivä tyhjää toimittaen ja syöpötellen

Painonlasku antoi tietysti kivan tunnevireen päivälle ja onkin tuntunut todella miellyttävältä tämä päivä, vaikken ole tehnyt mitään erityistä ja itsekseni olen kotona vaan touhuillut, lukuun ottamatta kaupassa käyntiä päivällä. Mukava keväinen koiranulkoilutussää kruunasi vielä hyvän päivän. 

Raukeansuloisen lauantain kulku on ollut suunnilleen seuraava. Heräsin puolenpäivän aikoihin, ja söin omenan ja pähkinöitä. Kävin koirien kanssa puolentoista tunnin metsälenkillä kun oli hyvä sää. Sitten kävin Prismassa ja tuli ostettua myös uusi turkoosi päiväpeitto, kun koirat oli kaivaneet reiän edelliseen valkoiseen. Hillityn sisustuksen vastainen linjani jatkuu siniturkoosilla makuuhuoneella, kun on jo puna-musta keittiö ja sini-puna-valkoinen olohuone. Puhumattakaan petrolinvihreä-viininpunaisesta eteisestä ;-)


Kaupasta ostin tuoretta parsaa kun sitä oli saatavilla, ja paistoin sen kanssa perunoita oliiviöljyssä ja keitin munaa. Kastikkeeksi voita ja oliiviöljyä, jossa oli paistettu valkosipulia ja saksanpähkinöitä. Jälkiruoaksi vadelmia. Aika kalliita ovat nuo tuontimarjat, mutta toisaalta, onpa jäänyt karkinsyönti ja kaljat pois, joten säästää taas siitä.



Sitten, vaikka olin nukkunut yöllä jo 10 tuntia, teki mieli mennä päiväunille, ja minähän menin, ja nukuin pari tuntia. Tämän jälkeen yleistä tyhjäntoimitusta kuten nettisurffausta, Aku Ankan taskukirjan lukemista ja koiralenkki. Telkkarista tuli katsottua Midsomerin murhat ja Selviytyjät. Yhdeksän jälkeen vielä päivälliseksi sitruunakanaa, tomaatteja basilikalla ja keitettyä parsakaalia. Ja minä kun vielä luulin että ruoasta tulisi tosi ankeaa jos jättää viljat ja maitotuotteet pois - mutta en minä kyllä tällaista syömistä ankeana pidä.


Kommentit

  1. Tuosta on kyllä ankeus kaukana :D Aivan ihanan näköisiä eväitä sulla :D

    Itse alan kans maidottomalle ja gluteenittomalle ruokavaliolle saadakseni mahani kuntoon. Haasteellista koska pitää saada prodea tarpeeksi kovan saliharjoittelun takia mutta uskon selviäväni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ainakin tuntuu että saan nyt proteiinia enemmän kuin koskaan. Tulee syötyä enemmän lihaa, kalaa, pähkinöitä, papuja jne kuin ennen, koska viljaosuus on pois lautaselta. En usko että proteiininsaanti tulee treenaavallekaan ongelmaksi vaikkei maitotuotteita käyttäisikään.

      Soijaa voi myös käyttää - itse käytän sitä tofun muodossa joskus, vaikka puhdasoppiseen paleoruokailuun se ei kuulukaan. En kuitenkaan itse usko haitallisuuteen kohtuudella käytettynä, ja kun käyttää mahdollisimman luonnollisessa muodossa eikä soijarouheina tai soijaproteiinivalmisteina.

      Tsemppiä ruokavaliokokeiluun, toivottavasti menee yhtä mukavasti kuin itselläni on mennyt :)

      Poista
  2. Onnittelut että olet löytänyt viimein sinulle sopivan ruokavalion, joka vielä pudottaa painoakin! Kiva päiväpeitto, mutta kuinka koirat voivat KAIVAA reiän peittoon, heh sitä täällä naureskelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ne on terrierejä, ne on jalostettu kaivamaan, siis lähinnä myyriä ja muita pikkueläimiä maasta, ja myös sisään kettujen, näätien tms luoliin ;-) Varsinkin vanhempi koira on sellainen, että jos se pitkästyy jos en jaksa esim. touhuta sen kanssa tarpeeksi, se alkaa kaivaa turhaumiaan purkaakseen.

      Nuorempana ovat tehneet enemmänkin kaivuutuhoja, nuorempi koira oli kerran kaivanut pentuna reiän SOHVAAN ja vetänyt sieltä lattialle silppuna täytettä ulos, kun oli tullut aika pitkäksi työpäiväni aikana ilmeisesti. Lisäksi edellisessä (vuokra-)asunnossa kun asuin, oli koirat keksineet tavan kaivaa lattiaa sängyn alla, ja tehneet reiän muovimattoon. Jouduin tietty korvaamaan vuokranantajalle lattian korvauskulut. Nykyisin nuo ei enää onneksi ole lattioita tai sohvia piloille kaivaneet, pihaa vaan ja nyt oli sitten päiväpeitto kokenut kovia.

      Poista
  3. Miten viikonloput sujuu ilman kaljaa?Mulle kaikissa terveys,-ja alkoholittomuusprojekteissa viikonloput on niin pitkästyttäviä.Toivottavasti keitit nuo vadelmat ettei tule noroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En keittänyt, en ole noita tuoremarjoja keitellyt. Niiden käsittääkseni pitäisi olla turvallisia kun ne on kasvihuoneissa kasvatettuja ja kasteltu puhtaalla vedellä, eikä pitäisi olla päässyt esim. eläinten ulostamaan tai virtsaamaan niihin. Ennen en keittänyt pakastettujakaan mutta kun oli tässä aika hiljattain se pahuksen noro, ilmeisimmin lähteenä puolalaiset Eldorado-pakastemarjat, niin tästälähtien jää kyllä ulkomainen pakastemarja kauppaan, kun en tykkää keitetyistä marjoista...

      Tuo pitkästyttävyys on jännä juttu. Olen taistellut sen kanssa koko ajan kun olen tätä blogia pitänyt, viime keväästä. Minähän olen pääosin ollut siitä asti varsin vähällä alkoholilla, muutamia "juopottelulankeemuksia" lukuun ottamatta. Välillä on tuntunut niin yksinäiseltä ja pitkästyttävältä, että olisi tehnyt mieli repiä hiuksia päästä tai vaikka kokeilla itsensä viiltelyä että tuntuisi edes joltain muulta kuin tyhjältä ja pitkästyttävältä.

      Mutta taidan olla alkanut sopeutua, nimittäin tässä viimeiset viikonloput, vaikka tosiaan olen ollut täysin ilman alkoholia, olen ollut erittäin tyytyväinen enkä ollenkaan ahdistunut, vaikken ole tavannut ketään, en ole tehnyt mitään muuta kuin arjen rutiineja (koiralenkit, nettailua, telkkaria, kotitöitä, kaupassakäynti) - eli on ollut ulkoisesti ihan yhtä tylsää kuin ennenkin. Silti on ollut suorastaan 'hyrisevän' tyytyväinen olo siihen pelkkään olemiseen, ja siihen että on taas kevät, ja hyvään ruokaan, ja muuhun arkiseen mistä ennen en osannut nauttia.

      Poista
    2. Onko tuo tyhjän päällä olo ollut silloin etenkin kun ne viikonloput on ollut väkisin olemista ilman alkoholia?Mulla meni useampi viikko ratkiriemukkaasti liikkuen ja terveellisesti syöden,mutta joka lauantai join,söin,join lisää ja tilasin toisesta pizzeriasta lisää syötävää kun ekasta oli muutama tunti sitten tullut kotiinkuljetus.Totta oli sekin että näistä kerran viikkoon-paukuista keho sai jonkinlaisen buustauksen ja paino jatkoi hurjasti laskua joka viikonlopun jälkeen.Surkeinta ja p i t k ä s t y t t ä v i n t ä oli kun ei jaksanut odotaa sitä lauantaita että sai juoda.

      Poista
    3. Minä yritin olla aina niin, etten joisi kännejä ollenkaan, vaan sallisin itselleni vain 1 viinilasin päivässä ruoan ohessa. Minulla kun jopa yksittäinen juopotteluilta (jolloin aina myös syöpöttelin) nosti painoa oikein reilusti eikä se viikossa pudonnut takaisin.

      Kyllä tuo ahdistus jotenkin liittyi siihen, kun olin niin monet monet vuodet tottunut viikonloput ja lomat olemaan hilpeässä pöhnässä, ja nyt yhtäkkiä ei "saanutkaan" olla. Mikään ei tuntunut miltään ilman alkoholia, paitsi tylsältä. Yritin kyllä monenlaista, katsoa hyviä elokuvia, lukea kirjoja, kuunnella musaa, mutta se levottomuus vaan pysyi ja tunne, että kunpa saisi vetää kännit. Kaikkeen mitä teinkin niin liittyi tunne, että tämäkin olisi parempaa jos saisi olla juovuksissa. Esim. tietokoneella pelaaminen tuntui tylsältä ilman kaljaa, samoin jääkiekko- tai futismatsien katsominen, ja musiikkikaan ei jaksanut oikein selvinpäin kiinnostaa -kaikki asioita joista olen oluen kanssa nauttinut paljon.

      Tuli sitten välillä lankeiltua ihan kunnon juopotteluihin ja syöpöttelyihin kun lopulta turhautuminen kävi niin suureksi ettei jaksanut välittää painovaikutuksista tai mistään muustakaan. Enkä voi olla toki varma siitä ettei niin kävisi nytkin, sitten kun alkuinnostus tästä paleodieettitouhusta ja sen myötä tulleesta hyvästä olosta menee ohi. Se on kyllä hyvä merkki, että enää en koe sitä ahdistusta mitään tekemättömistä viikonlopuista ilman alkoholia, ehkäpä jotenkin aivokemia on lopulta sopeutumassa ilman kännäystä elämiseen...

      Poista

Lähetä kommentti