Miksei karvaisuus voi tulla muotiin - tai burqa!

Minä olen karvainen nainen. Tai en itse asiassa tiedän onko minulla karvoja määrällisesti sen enempää kuin keskimäärin, mutta kun ne karvat on valitettavasti mustia ja paksuja. Muistan jo ala-asteikäisenä, kun yksi poika repäisi minulle jostain äkkiä kiusaajien keskuudessa suosituksi tulleen pilkkanimen "Miguel don Karvajalka" - en tiedä onko sellainen hahmo ollut jossain sarjakuvassa tai sadussa tai jossain, mutta ei ollut kiva olla 8-vuotias tyttö jota kutsutaan Karvajalaksi. Ja vielä Migueliksi, viitaten karvaisuuden tuomaan miehisyyteen. Minäkin olisin halunnut olla sievä tyttö enkä joku karvainen Miguel.

Sinkkuna ollessa olen talvikaudet ollut ajamatta lainkaan karvoja, kun vaatteet ne onneksi peittää eikä minua
Karvat lähti, punoitus ja haavat jäi
kukaan ilman vaatteita katsele. Ai niin, paitsi kolmenkympin jälkeen olen valitettavasti joutunut talvisinkin ajamaan karvoja naamasta :-\ On nimittäin alkanut kasvaa ikävää tummaa untuvaista karvaa ylähuulien yläpuolelle ja kasvojen sivulle leukaperiin. Ja koska en tavoittele paikkaa sirkuksen "Amazing Hairy Lady"-roolissa enkä myöskään erityisemmin kaipaa ihmisten kummastelevaa tuijotusta, on myös parranajosta tullut nolo osa lähes päivittäistä rutiiniani.

Mutta kesällä on pakko sitten ajaa karvoja myös käsivarsista ja jaloista, mikä on tylsää koska minulla on myös äärimmäisen herkkä iho. Niin herkkä, että jos vedän sormea pitkin käsivarren ihoa mitenkään raapimatta tai painamatta, siihen turpoaa hetkeksi punainen "palko". Mikään kosmetologilla tehtävä sokerointi tai vastaava ei ole vaihtoehto koska karva kasvaa niin nopeasti että siellä saisi juosta koko ajan. Kokeillut menetelmät ja haitat:


  •  Epilointi. Ai hitto että sattuu. Iho turpoaa nokkosihottumalle jopa pariksi päiväksi. 
  •  Kotisokerointi. Sattuu mutta karva ei oikein edes irtoa. 
  • Ihokarvanpoistovoiteet. Ärsyttää jonkin verran ihoa mutta pystyy käyttämään. Epäilyttää kyllä levittää toistuvasti iholle kemikaaleja jotka on tarpeeksi vahvoja syövyttääkseen karvat irti.
  •  Kylmävahaliuskat. Hah, ohjeessa lukee että karvan pitää olla 3-5 mm että pystyy käyttämään. En halua kasvattaa puolisenttisiä mustia karvoja raajoihini (saati naamaani) ennen kuin pystyn taas poistamaan. Liuskat on lisäksi aika onnettoman pieniä jos tarkoitus on poistaa isoilta alueilta.
  •  Perinteinen ajelu. Tätä käytän, mutta tuloksena on kutina, punoitus ja turvotus noin päiväksi ja säännöllisesti haavoja, vaikka käytän herkän ihon ajeluun tarkoitettua vaahtoa. 


Kaikkein hurjin kokeilu on tämä nykyajan muoti poistaa karvat myös alapäästä. Kerran sitä kokeilin, ja lopputulos oli kammottava kutina ja lisäbonuksena yli kuukauden parantua kestäviä keltaista märkää sisältäviä tulehtuneita karvatuppia alue täynnä. Mieluummin karvainen kuin suorastaan kirjaimellisesti tautisen näköinen.  Joten täällä kannatetaan lämpimästi rämemajavia pakon sanelemana :D

Kun kerran muodit aina vaihtuu niin eikö välillä voisi tulla muotiin karvaisuus myös naisilla?
Luonnonmukaisuus jossa kainalokarvat ja bikinirajat saa rehottaa ja sääret ja käsivarret olla karvaiset...  Tai edes täys-burqan käyttö: sen alta kukaan ei näe karvoja ja lisäksi myös huonot hiuspäivät jäisi historiaan :D

Kommentit

  1. Oletko kokeillut ajelua perusvoiteen kanssa? Oma ihoni on atooppinen ja varsinkin talvella tosi kuiva. Kastelen jalat ensin lämpimällä vedellä ja se jälkeen levitään esim: Ceralania pienen nokareen ja höylään. Tämän jälkeen ei tarvitse edes jalkoja rasvata. Höylä kannattaa huuhdella hyvin vetojen välissä, muuten se ei leikkaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuten olekaan kokeillut voiteen kanssa, vain niillä erilaisilla karvanpoistoon tarkoitetuilla geeleillä ja vaahdoilla. Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla!

      Poista
  2. Itsekin juuri toissapäivänä ajoin sääristä karvat ekaa kertaa tälle kesää ja mietin samalla, että miksi minulla ei riitä pokkaa kulkea omana karvaisena itsenäni kun moneen muuhun "epäsopivaan" asiaan kykenen. Totesin, että ei sille mitään voi, mutta ne karvat on itsestäkin aika ruman näköisiä. Oli sitten yleisen mielipiteen vaikutusta tai ei.

    Minun ihoni kestä karvanpoiston höylällä ihan hyvin, mutta tosiaan annan karvojen rehottaa niin kauan kun ne pysyvät vaatteiden alla piilossa ihmisten katseilta. Tai no nyt kyllä tuli mieleen, että talvella kävin kyllä uimassa karvallisena, mutta silloin ajattelin, että kaikkien katseet ovat kohdistuneet minun muihin muhkeisiin muotoihin niin, että karvoja ei edes huomata. :D Intiimialueen karvanpoistovimmaa suorastaan vihaan. Muka hygienisempää my ass. Ne karvathan on siellä juuri paremman hygienian takia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minäkin aina välillä haaveilen siitä että kehtaisin vaan kulkea karvat rehottaen ympäriinsä enkä välittäisi yhtään jos ihmiset tuijottaa :D

      Tuo on minustakin erikoinen juttu että nykyään varsinkin nuorempien ihmisten mielestä alapääkarvat on ihan super-yök, kun ennen riitti että sen ajeli mikä bikineistä reunoilta ehkä ulos tursusi. Ja jossain lehdissä gynekologit on varoitelleet ettei ole terveellinen tapa kaikkea poistaa, joten toivottavasti moinen muoti menee ohi jossain vaiheessa.

      Poista
    2. No jos on käynyt eteläeuroopassa nakurannalla niin näkee vaikka millaista karvoitusta eikä kukaan ole moxiskaan koska se on luonnollista eikä siellä syntyneet naiset reagoi millään tavalla omaan karvoitukseensa luonnottomana. Olen sitä mieltä että se on pohjoismaisten naisten tai miesten kexintö koko touhu. Nainen voi olla vaikka kuinka ihana vaikka hänellä on runsas karvoitus, minua se ei häiritse lainkaan. Olen ollut etelä euroopassa töissä sekä Italia Espanja ja Portugali ja tosiaan tutustunut näihin ihmisiin. Jos joku ihmettelee millä kielellä niin Ranska pätee näissä maissa ja selviän sillä paremmin kuin Suomenkielellä.

      Poista
    3. Ole iloinen että sinulle kasvaa karvoja, monella ei nimittäin kasva vaikka kuinka haluaisi. Karvainen nainen on aina upea koska hän on oma itsensä.

      Poista
  3. Kookosöljyä sheivauksen avuksi!

    Minä haluaisin aika ajoin trimmata puutarhaani vaan kas kummaa: en enää näe sinne, kun on vatsa tiellä. Ja peilin kanssa olen ihan tumpelo :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljyä täytyykin kokeilla, minulla on sitä Tropicai-merkkisenä purkki keittiössä kun ajattelin että opettelen käyttämään sitä ruoanlaitossa, mutta en niin kauheasti sitten tykännytkään siitä joten on vähän jäänyt käyttämättä!

      Poista
  4. Ei vitsi sulla on ihan loistava blogi! Aloitin eilen lukemisen blogin alusta, enkä malta mennä nukkumaan ja lopettaa lukemista kesken! :'D tämäkin postaus sai hymyn korviin! Harmi, että tänä päivänä laihdutus on mennyt vähän plörinäksi, mutta onneksi et ole ainoa! Täällä myös painoa 68kg kun parhaillaan painoin jo alle 60kg (pituutta mulla on 158cm).. Nyt niitä kiloja sitten pudotellaan pois ennen ensi kesää! :)
    Tsemppiä!

    http://pudotus.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet tykännyt :) Liityin itsekin lukemaan blogiasi, kun vaikuttaa kiinnostavalta!

      Poista

Lähetä kommentti