Ei kannattaisi repsahdella

Kuulumisia taas pitkästä aikaa... Viimeksi kirjoittelin pienestä itseni palkitsemisesta joka meni vähän överiksi. No, se meni lopulta kahdella viikolla överiksi. Sinä kahtena viikkoina onnistuin syömään itseeni takaisin 3 niistä 5.5 kilosta jotka olin jo pudottanut. Hyvä puoli: painoin silti edelleen vähemmän kuin alussa. Ja toinen hyvä asia on, että nyt olen taas jo vakaasti rasiadieetillä uudestaan.

Mutta on se melkoista miten kun pirulle antaa pikkusormen menee koko käsi. Ensin oli viime postauksessa kuvattu kaljoitteluilta. Seuraavana aamuna päätin että nyt en kyllä anna periksi, heti ruotuun takaisin. Mutta olo oli niin paha että työn jälkeen painuin syömään ravintolaan, jossa tilasin ensin kyllä järkevästi annoksen jossa lohta ja tuoreita kasviksia - mutta jälkiruoaksi pannacottaa ja limoncelloa.
Tämä ravintola-ateria melkein sopii rasiadieettiinkin, mutta...


No, seuraavana päivänä ei ole enää krapula joten ei tekosyytä syöpöttää liikaa. Mutta henkinen kantti oli jotenkin jo pettänyt, joten päätinpä osallistua työpaikan viskinmaistelu-tiimi-iltaankin saman tien. Siellä sitten syötiin ja juotiin huolella. Ja seuraavana päivänä taas oli tarve tukevalle aterialle ja jollekin makealle.

Tässä vaiheessa oli jo morkkis. En vaan ikinä onnistu, en pysty. Tahdonvoimaa minulla ei ole, sehän nyt on jo ennen nähty, joten mitä tässä räpiköimään. Töissäkin tuli paha kiirejakso, joten ajattelin että vähäksi aikaa nyt jää purkit sivuun ja elän valmisruoalla, jollain minkä helpoiten saa nenänsä eteen. Se oli sitten paluu vanhaan: energiajuomaa, karjalanpiirakoita, pasteijoita, valmispizzoja, lukemattomia juustovoileipiä, cokista, karkkia, keskiolutta.

... tämä olisi pitänyt jättää väliin (mutta oli se hyvää...)


Tältä linjalta pelästytti lopulta pois painon nousemisen nopeus ja se että olo alkoi käydä selvästi huonommaksi kuin mitä rasiadieetillä ollessa oli. Energisyyden ja perus-hyväntuulisuuden sijaan tuli yleinen tympäisy ja sellainen jähmeys ja apatia, että piti taas PAKOTTAA itsensä tekemään kaikkea, vaikka ei olisi millään jaksanut. Närästys alkoi vaivata, vatsaa turvotteli ja kipuili, oli jatkuvasti ikään kuin lieviä flunssaoireita vaikkei mitään kunnon flunssaa.

Näiden motivoimana sain sitten edellisviikolla palattua takaisin rasioiden pariin. Kyllähän se vähän masentaa että meni useamman kilon painonpudotus "hukkaan" tuon mässykierteen seurauksena ja ne kilot joutuu nyt pudottamaan uudestaan. Mutta ei voi muutakaan kuin jatkaa vaan, ja yrittää jatkossa muistaa että joku pieneksi tarkoitettu rennompi päivä tai itsensä palkitseminen ei todennäköisesti jää siihen, joten kannattaako sittenkään...

Kommentit

  1. No,kaikki kehitys on kaksi askelta eteenpäin ja yksi taakse, joten ei tuossa mitään. Olet oikealla tiellä taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei minua tuo kauheasti masenna mitenkään, sellaista se on ettei aina täydelliseen suoritukseen pysty mutta pääasia että jatkaa parhaansa mukaan yrittämistä.

      Poista
  2. Milloin ajattelit oppia, ettei dieetit vaan toimi? Kokonaisvaltainen elämänmuutos, joka sallii myös herkut ja jossa ei käytetä sanaa repsahdus, se on ainos toimiva keino muuttaa painoa ja elämäntapoja. Vai ihanko aidosti ajattelit, että loppuelämä menee sulla noiden rasioiden kanssa? Selvästikään se ei onnistu, joten miksi jatkat itsesi kiusaamista dieeteillä ja jojoilulla, kun helpompikin keino olisi olemassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ihan ymmärrä. Ei nuo rasiat varsinaisesti ole dieetti, vaan normaalia syömistä, sillä erotuksella että kalorimäärä on jonkun verran pienempi kuin painoa ylläpidettäessä. Ja ilmeisesti herkuttelun määrä on sen verran pieni, että rasioista haluaa poiketa välillä. Mutta ilmeisesti on sitten helppo kuitenkin palata rasioihin kun on herkutellut hetken. Joten on tuossa paljonkin järkeä. Sitten yläpitovaiheessa täytyy varmaan lisätä rasioita hiukan, jotta oikeat määrät menee selkäytimeen.

      Poista
    2. Mutta kun Plussiksen mielelle tämä on dieetti, josta pitää palkita itseään, ja sitten repsahdus jää päälle. Voi itku sentään, sama jatkuu vuodesta toiseen. Jos käyttäisi rasiamenetelmää jotenkin hieman löyhemmin soveltaen, jotta mieli ei taas vastapainoksi vetäisi hommaa överiksi.

      Ja yksi tekijä on se alkoholi, joka avaa padot. Siitä luopuminen vähentäisi järkevää ravintoa kompensoivan mätön määrää.

      t. Toinen anonyymi kuin tuo 20.10. klo 10.10

      Poista
    3. Itse en olisi noin pessimistinen ja sanoisi ettei onnistu. Sanoisin, että tuli vaan tällainen takaisku, mikä oli varsin odotettavaa koska minulla on ollut sellaiseen taipumusta muutenkin.

      En varsinaisesti ajattele tätä dieettinä, vaan nimenomaan tapana oppia syömään normaalisti. Esim. rasioiden kautta vasta olen ymmärtänyt miten vähän proteiinia ja kasviksia oikeasti söin, aivan liian vähän, ja että tällä on ollut yhteyksiä kohtuuttomiin ruoan- ja herkunhimoihin joita minulla on ollut.

      Rasioita ei toki ole tarkoitus käyttää loppuelämää, vaan oppia ajan kanssa ilmankin arvioimaan kuinka paljon eri ruoka-aineryhmiä sopii normaaliin syömiseen ja missä suhteessa.

      Ja minähän olen myös kokeillut erilaisia rentoja lähestymistapoja, jotka ei millään muotoa ole dieettejä, mutta ei ne minulle ole toimineet tämänkään vertaa. Yhtä lailla tulee itsensä palkitsemis- ja vanhaan palaamishalu välillä, ja lisäksi painonlasku on äärimmäisen hidasta niin joten yksi repsahdus voi nollata tuloksen kokonaan.

      Itse koen että tämä rasiahomma sopii minulle mainiosti, eikä sitä noudattaessa ole nälkää eikä edes mielitekoja normaalipäivinä. Mutta jos on vuosikymmenen jojoillut ahmimis- ja juomis ja "parannuksen teko" jaksojen välillä niin tuskinpa sellaista ihmettä on odotettavissa että tuo käytös millään yhtäkkiä loppuisi kuin seinään.

      Poista
    4. Olen Plussiksen kanssa samaa mieltä etten koe tätä diettinä vaan opiskeluna oikeaan ruokavalioon ja annoskokoon. Tällä toisella 21jaksolla on ollut kolme "lipsua" yksi päivällinen kylässä ja kahtena vkl muutaman olut ja viiniä vieraiden kanssa. Ihan ilman tunnotuskia menneet ja heti takas ruotuun seuraavana päivänä. En aio kieltäytyä Joulun herkuista enkä pikkujoulubileistä ym. Kokonaisuus ratkaisee. Yksi ilta ei kaada mitään, nyt -6,7kg. Terv. Redmama

      Poista
  3. Kiitos tämän rasiahommelin esittelystä. Tilasin rasiat Amazonista ja käyttänyt niitä muutaman viikon. En muista, että olisin ollut koskaan näin tyytyväinen mihinkään diettijuttuun. Rasiat on helppo käsittää ja ne ohjaavat hyvin syömistä terveellisempään suuntaan. Lisäksi tulee syötyä tarpeeksi, mikä on monissa muissa dieteissä ollut ongelma. Pikemminkin ongelma on ollut että en saa kaikkea syötyä. Eikä olo tunnu mitenkään rajoittuneelta tai dietillä olevalta, saa tietysti nähdä mikä on fiilis muutaman kuukauden päästä, mutta luulisi että hyvin jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, syödä saa tosiaan tarpeeksi, itsekin jouduin ottamaan iltapäivän välipalan ja iltapalan mukaan päivän syömisiin, että saan kaiken sen ruoan syötyä mitä rasioiden mukaan pitää.

      Ainoat rajoittuneisuudet on minusta se että rajoittaa ulkona syömistä, ja toki vaatii että laittaa itse ruokaa. Mulla on ollut stressi- ja kiirekausina usein tapana että elän pelkällä pika- ja valmisruoalla, ja sellaisessa tilanteessa on toki suuri kiusaus ettei tuhlaisi aikaa ruoanlaittoon vaan pitäisi vähän taukoa dieetistä. Mikä on tietysti tekosyy siinä mielessä, että myös valmiina löytyy kaikenlaisia salaatteja ja muuta terveellistä, jotka voisi laskea rasioihin ihan normaalisti, eikä niin että jos ei jaksa/ehdi laittaa ruokaa, niin pakko mennä heselle vetämään hampurilaisaterioita tai tilata pizza.

      Poista
  4. Hei Plussapallo! Löysin blogisi paripäivää sitten ja tänään luin sitten jo useamman päivityksen. Jään seuraamaan laatikko dieettiäsi samalla dietillä itsekkin juuri aloittaneena. Tsemppiä meille!

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä blgista, hienosti saanut tietoa täällä tästä ruokavaliosta ja päässyt tämän avulla hyvin alkuun!

    Perustin faceen: 21 day fix Suomi vertaisryhmä
    Liittykäähän sinne jos noudatatte tätä ja haluatte vertaistukea suljetussa ryhmässä sekä reseptivinkkejä! Itse noudattanut tätä nyt 5 vkoa ja -5 kg!

    VastaaPoista
  6. Miten sujuu? Itse en jaksa purkkeja, mutta olen yrittänyt pienentää annoskokoja ja syödä säännöllisesti. Vähän tulostakin on tullut :)

    VastaaPoista
  7. Kolmannen periodin eka viikko Pudotus 7,5 kg Palkitsevaa Tänään rillutteluilta hyvän ruuan ja viinin merkeissä ravintolassa harvoin tavatun ystävän kanssa En edelleenkään aio morkkisloida ennen enkä jälkeen Tavoitteet ensi kesään eli ei voi kieltäytyä sosiaalisesta kanssakäymisestä siihen asti Purkit rules Terv. Redmama

    VastaaPoista
  8. Miten sujuu? Pääsitkö taas "purkeille"?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti