maanantai 12. kesäkuuta 2017

Stressin seuraus: maha kärsi pahasti, ja Halla-ahoa pukkaa

Projektihelvetti on ohi


Ainakin melkein. Tokihan pomo onnistui minut heti myymään uudelle asiakkaalle näiksi muutamaksi viikoksi ennen lomaa, mutta tämä on rentoa verrattuna viimeiseen puoleen vuoteen joka oli varmasti elämäni intensiivisin työjakso.

Seuraukset yli puolen vuoden hullulla stressillä ja unettomuudella oli painon nousu 90 kilon haamurajan yli, ja järkyttävä närästys josta en ole vieläkään päässyt. Luulin ennen että närästys on sitä että vähän polttaa ylävatsaa, mutta nytpä tiedän että se voi olla sitäkin että mahahapot on käytännössä jatkuvasti suussa asti ja kurkustakin kuuluu kuplintaa kun siellä päivällä, pystyasennossakin lorisee mahanesteet. No, jos se edes laihduttaisi, koska aika usein myös kuvottaa sen verran ettei ruoka maistu. Somaceja, vanhaa stressimahan apua, kävin kyllä jo apteekista hakemassa, että ainakin vähemmän hapot syövyttäisivät kurkkua kun kerran ylös pukkaavat...

Halla-aho

Persut sitten vaihtoivat puheenjohtajaa, ja täytyy sanoa että olen yllättynyt siitä miten paniikinomaisesti media, presidentti ja hallituspuolueiden edustajat ovat asiaan reagoineet. Hyvänen aika, voisi luulla että joku Hitler ollaan valtaan päästämässä, ja kyseessä sentään on vain yksi keski-ikäinen kuivakka kielitieteilijä, joka lisäksi edustaa puoluetta jonka kannatus ei nykyisin päätä huimaa joten eipä tuolla edes hallituksessa olisi erityisen suurta valtaa. 

Melkein tekisi mieli liittyä Persuihin tuen osoituksena, huolimatta enemmänkin vihervasemmistolaisesta maailmankatsomuksestani, kun muutenkin kyrsii nykyhallituksen touhut ja lisäksi se, miten nykyään media ei millään antaisi ihmisten ajatella ja muodostaa mielipiteitään itsenäisesti, vaan pyrkii aggressiivisesti paimentamaan ihmiset ajattelemaan kuten sen mielestä kuuluu. Esim. nyt kuuluu ajatella että Persut ja Halla-aho on absoluuttinen paha, ja siksi on oikein kohdella näitä kuin koulukiusaajista julmimmat. Itse olen vääräoppinen ja ajattelen, että kyllä humanitäärisen maahanmuuton määriä on sallittua rajoittaa esim. taloudellisen ja muun kantokyvyn mukaan, ja siitä asiasta saa vapaasti keskustellakin. Tämä luonnollisesti tekee minusta nykyisen näkemyksen mukaan kammottavan rasistin, koska nykyään ei ole harmaan sävyjä vaan mustaa ja valkoista: joko olet äärisuvaitsevainen hyvis, tai maahanmuuttokriittinen rasisti-pahis. No, ollaan sitten rasisteja, siitä huolimatta että en kyllä ketään ihmistä halveksi tai vihaa ihonvärin, uskonnon tai muunkaan yksilöllisen ominaisuuden takia. 

Jotain hyvin outoa on kyllä nykyisin asenneilmapiirissä verrattuna siihen Suomeen, jossa olen suurimman osan elämääni elänyt. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä syntyy, kun hallitus kyykyttää kansaa ja lisää toimillaan määrätietoisesti väestönosien tuloeroja, mutta sitten jeesustelee, miten jonkun Halla-ahon kanssa ei voi olla samassa hallituksessa koska länsimaiset ja humaanit arvot. Missä ne arvot on esim. työttömiä kohtaan, kun heitä haluttaisiin kurittaa pakkotyönhaulla ja jopa ilmaisella orjatyöllä?

5 kommenttia:

 1. Tämän päivän hesarissa oli otteita Halla-ahon kirjoituksista ja täytyy sanoa, että todella Hitler tuli mieleen. Niissä ei todellakaan keskustella "humanitaarisen maahanmuuton rajoittamisesta". Niissä toivotaan naisten raiskauksia, homojen ampumista ja todetaan, ettei ihmisarvoa ole olemassa, vaan välinearvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Halla-ahon Scriptaa vuosia ja sen perusteella olen sitä mieltä että se Hesarin juttu, aivan kuten useimmat muut valtamedian ko. henkilöä koskevat jutut ovat rankasti vääristeltyjä ja/tai asiayhteydestään erotettuja. Halla-aholla kyllä on tietynlainen kärjistävä ja sarkastinen tyyli, joka antaa hyvät mahdollisuudet tällaiselle. Esim. kun Kreikassa tilanne meni levottomaksi, hän heitti historiaan viitaten jotain siihen suuntaan että kohta on taas tankit Ateenan kaduilla. Tästäkin nousi kauhea möly, että Halla-aho toivoo että Kreikan ongelmat ratkaistaan väkivallalla ja sotilasvoimalla.

   Ja tuo ihmisarvojuttu muistaakseni oli myös vähän erilainen kuin mitä Hesari antaa kuvan. Siinä Halla-aho pohti sitä missä mielessä ihmisarvo on objektiivisesti mitattava asia ja missä ei. Mitattavuus-mielessä toki arvo on täsmällisintä määrittää sen perusteella miten yksilö tuottaa yhteisölle konkreettista, eloonjäämisen kannalta tärkeää hyötyä. H-a myös käytti omaa ammattiaan, kielitieteilijää, esimerkkinä niistä jotka tässä mielessä eivät ole järin hyödyllisiä yksilöitä. Todeten myös että hänestä silti maailma on mukavampi paikka jos siinä on näitä objektiivisesti ajatellen hyödyttömiäkin yksilöitä (kuten hän itse).

   Itse pääosin ymmärrän hyvin Halla-ahon ajattelua, joskin sellaiset tietyt kiivastumis-purkausliioittelut aikuiselta mieheltä joskus tuntuu vähän hassuilta, vaikka tiedänkin että ne eivät ole ko. henkilön vakava kanta vaan reaktio johonkin hetkeen. Esim. juuri ne heitot että jos jonkun täytyy joutua muslimin raiskaamaksi niin että osuisipa se kohtalo jollekin joka on ollut aktiivisesti sitä porukkaa tänne haalimassa.

   Poista
  2. Ja en siis ole aina Halla-ahon kanssa ollenkaan samaa mieltä vaikka ymmärränkin, jo ihan siksi että olen enemmän punaviher-ihmisiä enkä oikeistolainen. Mutta en vaan osaa sen perusteella mitä olen lukenut nähdä hänessä sellaista pahista mitä kuvaa maalataan mediassa.

   Poista
 2. Hienoa että uskallat nykyilmapiirissä ilmaista mielipiteesi! Oon miettiny aikalailla samoja asioita. Tuota päättäväistä mustamaalaamista juurikin tiettyjä tahoja kohtaan ja niiden rasistiksi leimaamista jotka ei heilu pää punaisena vaatimassa persujen päitä vadille.. Sinällään hauskaa että jos ottaa esiin vaikka hyvinkin kuluneen, silti ihan validin esimerkin vaikka nousseista raiskaustilastoista ihan vaan käytännöntason ongelmana, niin siinähän sitä vaan vääristellään totuutta koska halutaan mollata maahanmuuttajia ja ollaan rasisteja, mutta sitten taas jonkun persun asiayhteydestä irrotettuja pikapäissään sanomia asioita nostetaan fanfaarien kera tapetille ja teilataan samantien koko puolueryhmä junttirasisteiksi ja sen seurauksena ollaankin Jeesuksesta seuraavia maailman pelastajia. Huoh. Kyllästyttävää mun mielestä tuo kansan järjetön määkiminen median tahtipuikon tahtiin.

  VastaaPoista
 3. Missä siellä mennään? Olisi mukava kuulla viime aikaiset kuulumiset ja ajatukset ��

  VastaaPoista