Vanhan juomakaverin visiitti

Viikonloppuna minulla oli vieraana veljeni, jonka kanssa tapaamiset on yleensä olleet varsin kosteita. Hän asuu kauempana, joten hän on aina yövieraana kun käy. Yleensä on juotu kunnon kännit yhdessä, kuunneltu musiikkia, pelattu tietokoneella, ehkä lähdetty baariin tai kasinolle illan lopuksi vielä. Siksi vähän pelottikin että miten laihdutukseni käy, kun hän tulee kylään.

Otin kuitenkin rohkean otteen ja jo vierailusta sovittaessa kerroin, että olen laihduttamassa, joten en kyllä oikein nyt voi ryypätä tai käydä syömässä ravintoloissa joissa on raskasta ruokaa. Pelkäsin vähän mikä on reaktio, mutta eipä se paha ollutkaan! Hän totesi, että hänkin on syönyt ja juonut viime aikoina vähän liikaa, joten tekee ihan hyvää vaan jos ei nyt mättää kauheasti kaloreita sisään. Lupasin että jos hän haluaa, saa juoda alkoholiakin ja ettei meillä mitään pelkkää porkkana- tai kaaliraastetta tarvitse syödä!

Viikonloppu näin meni oikein hyvin, tuli juteltuakin vakavammin kun ei oltu kännissä. Ja pelattiin tietokoneella, katsottiin UEFA Champions League loppuottelu Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin välillä, ulkoiltiin koirien kansssa. Ja oli kuulemma minun laittamat ruoatkin parempia kuin ne usein hampurilaispaikassa tai Chico'sissa syödyt joita on krapulapäivinä käyty vetämässä! Tällaisia oli tarjoilut viikonloppuna syömisen puolesta:

Lauantai lounas: Salaattia (ulkomaisista) uusista perunoista, rucolasta, mozzarellasta ja aurinkokuivatuista tomaateista, leipää ja paneroituja soijasuikaleita (pakasteesta valmiita Terra-merkkisiä). Tämän salaatin kanssa sopisi makkara tai pihvikin.Sitten lauantaina ennen jalkapallomatsin alkua tein pizzat joihin parmankinkkua ja parmesanjuustoa, ohje löytyy ruokaohjevälilehdellä "Parmankinkkupizza" nimellä:

Tänään sunnuntaina lounaaksi tein sitten paistosta tuoreista herneistä, pennepastasta, mozzarellasta ja basilikalla maustetusta tomaattikastikkesta, ja jälkiruoaksi sitruunasorbettia.


Kommentit