Kuntoilun tuskaa

Olen nyt viikon verran tehnyt Marja Putkiston "Kaunis & Solakka vartalo - 30 päivän teho-ohjelma" ohjelmaa. On se melkoista ähellystä, kun lähes nelikymppinen, rautakangen jäykkä ja aiemmin kuntoilematon akka yrittää niitä liikkeitä tehdä! Mutta aion sisulla jatkaa koko 30 päivää, vaikka pitkästyttää ja valituttaa!

Tässä ohjelmassa on siis erilaisia syvävenytysliikkeitä lähinnä. Niitä pitää alkuun tehdä ekalla viikolla 40-60 sekuntia per venytys (ja monessa liikkeessä /kehon puoli) ja lopulta edetään 3. viikolla 3-5 minuutin venytyksiin. Ensimmäinen ongelma minulla iski jo valmistelevien tukivoimapisteiden hakemiseen tarkoitettujen liikkeiden kohdalla, kun eteen tuli tämmöinen helponnäköinen liike. No se ei taatusti näytä tuolta kun minä sen teen, sen voin luvata. Minähän en todellakaan saanut kantapäitä maahan tuollaisessa kyykkyasennossa, vaan kun yritin nojata taaksepäin onnistuakseni, kaaduin selälleni ja sätkin lattialla hetken avuttomana kuin väärinpäin joutunut koppakuoriainen, kunnes tajusin kierähtää kyljen kautta takaisin makuulle.

Muut liikkeet. Kipua, tuskaa ja helvetinmoista kiroilua. Onneksi asun yksin, kukaan ei kyllä kuuntelisi sitä kaameaa manailua joka lähtee kun yritän vääntää itseni kirjan asentoihin! Kärsimättömänä ja hätäisenä luonteena olen myös nyt toisella viikolla, kun venytysten kesto on jo 1-3 minuuttia, alkanut kärsiä pitkästymisestä venytysten aikana. Katselen kellosta kun sekunnit kuluu hitaasti, ja kipeä venytettävä lihas sattuu ja tärisee. Koko täysohjelman tekopäivinä, joita on 3 viikossa, ohjelman läpikäyntiin kuluu myös huomattavan paljon aikaa, koska ohjelmassa on kaikkiaan 31 liikettä, joissa vielä monet liikkeet tehdään ensin oikealla ja sitten vasemmalla puolella, ja tosiaan aina yhden puolen venytystä täytyy pitää yllä minuuttikaupalla. Tähän ei kannata ryhtyä siis jos ei ole paljon aikaa. Minullahan sitä on, kun on jokailtaiselta kaljoittelulta telkkarin tai netin edessä sitä vapautunut, enkä muutenkaan tietäisi mitä sillä tekisin ;-)

Kaikkein kauhein liike tähän mennessä on tämän kuvan liike. Kun edes näin tuon kuvan ekaa kertaa, kauhistuin: ei pysty kaljamahainen leidi kyllä tuohon asentoon taipumaan! Ja yrityksestäkin voi ehkä seurata sairaalareissu. Ensimmäisellä kertaa yritin sitä yli vartin kiroillen ja kipua tuntien, kierähtäen aina takaisin alkuasentoon lattialle selälleni. Eilen kuitenkin ensimmäistä kertaa pääsin tuohon asentoon joten jotain edistystä selvästi tapahtuu! Se kannustaa kyllä jatkamaan vaikka tuntuu kovin työläältä ja pitkästyttävältäkin välillä.

Mutta eiköhän tämä tästä. Aika paljon hyviä vaikutuksia ohjelmalla luvataan olevan, toivottavasti edes osa toteutuu. Käyttäjien kokemuksissa joita on kirjassa siellä täällä ihmiset sanovat jopa kaksoisleuan hävinneen ohjelman aikana. Minä olisin tyytyväinen jo siihen jos edes toinen kahdesta kaksoisleuasta - tai onkohan se alempi kaulaläskimakkara ja vain ylempi kaksoisleuka - pienenisi merkittävästi!

Kommentit

 1. Tsemppiä tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. kiva blogi, luin kaikki merkinnät läpi mielenkiinnolla! safkasi näyttävät herkullisilta ja kirjoitat hauskasti :P tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tsemppauksista kommentoijat! Blogin pitäminen on kyllä hyvä keino pysyä sitkeänä kuntoilun ja dieetin kanssa, kun olisi se niin noloa tulla tänne julkisesti ilmoittamaan että minä nyt vaan luovutin ja repsahdin, jos ei olisi mitään oikeaa syytä kuten sairaus :)

   Poista
 3. Tsemppiä minultakin projektiin, ja kiitokset elämänmakuisesta blogista. Tulen lukemaan sitä ahkerasti, ja toivon että saavutat tavoitteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Minun elämäni kun ei ole ulkoisesti mitään erityisen menevää tai hienoa niin tulee sitten tämmöinen arkinen elämänmakuinen blogi. Kun aloin kirjoittaa, mietin että tuleekohan siitä niin tylsä ettei ketään kiinnosta lukea, mutta kiva kuulla että tällaiselle taviksen blogillekin on tarvetta :)

   Poista
 4. Vai vielä tylsä taviksen blogi. Älykäs ihminen, jolla on omia ajatuksia ja näkemyksiä kirjoittamassa taitavasti ja vivahteikkaasti elämänmakuisia tarinoita, yksi aivan parhaista blogeista, joita olen löytänyt!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti