Smoothiepaasto ja ensi kokemukset Terveysliivistä

Olen tässä viikonlopun pitänyt smoothiepaastoa vähän vauhdittaakseni vapun jumittamaa painonpudotusta. Idean pieneen kuuriin sain oikeastaan dieetin alussa lukemastani "Ranskattaret eivät liho"-kirjasta, jossa suositeltiin jumitilanteisiin tai herkuttelun tuhojen korjaukseen ns. taikapurjokeittoa yhden viikonlopun ajan. Olen kuitenkin sen verran kulinaristi, että ajatus kirjan taikapurjokeiton, joka koostui pelkästä keitetystä purjosta ja sen keitinvedestä, syömisestä viikonlopun ajan tuntui vastenmieliseltä. Samoin en oikein haluaisi syödä keinotekoisia ateriankorvikkeita joita kaupasta kyllä saisi helposti hyllystä. Joten ideoin itselleni hedelmiä pursuavan smoothiekuurin! Tämä ei ehkä poista nestettä ihan yhtä tehokkaasti kuin purjokeitto eikä ole yhtä vähäkalorinen kuin Nutrilett, mutta toisaalta: eipä ole ollut nälkä, pirtelöt on maistuneet mukavilta, ja kaloreita on kuitekin saanut alle 1000 päivässä.

Ostoslista kahden päivän smoothiepaastoa varten näytti seuraavalta: 7 appelsiinia, 2 kiivihedelmää, 1 limetti tai sitruuna, 1 (veri)greippi, 2 dl mansikoita (pakasteetkin käy), 2 dl vadelmia (pakasteetkin käy), 1 banaani, 1 hunajameloni, pala tuoretta inkivääriä, vaniljasokeria, hunajaa, kanelia, (kurkumaa), 1 l juoksevaa rasvatonta maustamatonta jogurttia (Ingman Luonto+), 2 dl kevytmaitoa.

Pirtelöiden valmistamiseen tarvitaan sauva- tai tehosekoitin. Minä miksasin ihan sauvasekoittimella. Söin molempina päivinä samat pirtelöt samassa järjestyksessä.

Sitrusjuoma, 189 kcal (aamu, klo 10)

1 1/2 appelsiinia
1/2 limettiä tai sitruunaa
1/2 (veri)greippiä

Purista puolesta appelsiinistä ja puolesta greipistä mehu. Kuori yksi appelsiini ja puolikas limettiä, paloittele ne ja poista niistä siemenet. Soseuta mehu ja appelsiinin ja limetin hedelmälihat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. 

Appelsiini-kiivismoothie, 241 kcal (klo 13)

1 appelsiini
1 kiivi
(1/4 tl kurkumaa)
2 tl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia

Kuori ja pilko hedelmät. Laita ne sekoittimeen, samoin kurkuma, hunaja ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.

Mansikkasmoothie, 177 kcal (klo 16)

1 dl tuoreita tai pakastettuja mansikoita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa
1/2 tl vaniljasokeria

Soseuta kaikki aineet tasaiseksi. Pakastemarjoja käytettäessä voi olla hyvä sulattaa niitä hetki ennen smoothien tekoa.


Inkiväärillä maustettu appelsiini-jogurttismoothie, 186 kcal (klo 19)

1 appelsiini
1/2 banaania
1/2 cm pala kuorittua inkivääriä viipaleina
vajaa desi maustamatonta jogurttia
kanelia

Kuori ja paloittele appelsiinit, poista siemenet. Sekoita appelsiininpalat, banaani, inkivääriviipaleet ja jogurtti tasaiseksi sakeaksi juomaksi. Ripottele pinnalle hieman kanelia. 

Vadelma-melonimaito, 171 kcal (klo 22)

1/2 kypsää hunajamelonia
1 dl vadelmia
1 dl kevytmaitoa

Koverra melonista hedelmäliha irti. Soseuta kaikki aineet juomaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. 

Päivän kokonaiskalorit 964 kcal. 


Terveysliivin ensikokeilua

Kuvassa vasemmalla Terveysliivi taso 2, kokoa S; S-koko on tarkoitettu niille joilla mitta rinnan alta on 75-95 cm. Liivi puetaan päälle kuin selkäreppu, levyosa selkäpuolelle ja olkahihnat olille, ja sitten rintojen alle tulee (kuvassa alaspäin roikkuvat osat) tukinauha kiinni edestä kiinnitysklipsulla. 

Minä pöhkö en tietenkään uskonut kun ohjeissa sanottiin että sitä pitäisi pitää alkuun päällä vain 15-30 minuuttia päivässä, vaan pidin sitä lauantaina 4 tuntia, kun tuntui niin hienolta istua sotilaallisessa ryhdissä TV:n ja tietokoneen ääressäkin. Tuntui että tästähän tulee energinen olokin kun istuu suorassa. Mutta seurauksena on että nyt on kipuja lapaluiden välisellä alueella. Eli selvästikin on tehokas muuttamaan ryhtiä, mutta täytyy antaa kropalle aikaa tottua uuteen ryhtiin ettei ylirasitu kuten on nyt vähän käynyt. Jatkan vähän varovaisemmin nyt tämän kanssa, mutta lupaavalta vaikuttaa! 


Kommentit