Vähän liikuntaa mukaan!

Inhoan liikuntaa. Inhoan sitä todella. Olin jo lapsena kömpelö ja lisäksi vielä yleensä koululuokkani pienin, sellainen lyhyt ja hentoinen tytönrääpäle. Liikuntatunneista tuli siis minulle painajaisia, ja suurin painajainen kaikista olivat joukkuelajit, joissa minä olin aina se viimeinen joka tuli valituksi joukkueisiin. Usein minut valitsemaan joutunut joukkueenjohtaja vielä nurisi siitä, varsinkin jos hän oli viimeksikin joutunut ottamaan minut - olihan väärin että tällainen taakka päätyy "aina" hänen puolelle ja sitten joukkue häviää!

Kouluaikojen jälkeen olen vaihtelevasti yrittänyt toisinaan velvollisuudentunnosta liikkua. Joskus yritin käydä kuntosalilla mutta se oli minusta tavattoman pitkästyttävää joten lopetin muutaman kuukauden jälkeen. Muutama vuosi sitten sain idean tehdä "Porin juoksukouluksi" kutsutun ohjelman jossa tavoite on 10 km yhtäjaksoinen juokseminen. Tein ohjelman, ja vihasin joka hiton treeniä. Odotin että kunhan vaan jatkan, tulee lopulta se hyvä olo jota ihmiset mainostivat juoksemisesta saavansa. Ei sitä tullut koskaan. Ei, vaikka juoksemiseni kehittyi ihan ohjelman mukaista vauhtia ja ohjelman jälkeen jatkoin vielä 3 kk tehden 3 10-15 kilometrin juoksulenkkiä viikossa. Enkä edes laihtunut yhtään, koska ruokahalu kasvoi samaa tahtia kuin kulutus. Lenkit oli pitkästyttäviä ja tunsin syyllisyyttä että en viettänyt sitäkin aikaa koirieni kanssa - yksinoloahan tulee muutenkin ihan tarpeeksi ja enemmän kun arkisin työpäivä ja matkat vie noin 9,5 tuntia.

Tällä hetkellä ainoa liikuntani on koiralenkkeily. Minulla on jo 13-vuotias mummokoira, joten mitään vauhdikasta lenkkeilyä emme harrasta. Päivässä tulee käveltyä kyllä yhteensä pari tuntia, mutta se on sellaista hyvin rauhallista köpöttelyä jossa hengästymisvaaraa ei ole. Toisaalta kodin ulkopuolella harrastettava liikunta on aika lailla pois laskuista sekin. Kuitenkin jonkinlaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa varsinkin kun kärsin usein selkäkivuista erityisesti yläselän ja niskan alueella, luultavasti liiallisen istumisen seurauksena. Teen istumatyötä, ja kotonakin lähinnä istun joko tietokoneella tai TV:n ääressä. Työmatkat teen autolla. Istun vieläpä huonolla ryhdillä selkä pyöreäksi kaartuneena ja ja niska eteenpäin kenossa. Ei ihme jos joskus yläselkää särkee ja suorana seisominen tekee kipeää (luontaiseksi ja kivuttomimmaksi seisomisryhdiksi minulle on muodostunut lysähtänyt noita-akkaryhti, jossa yläselkä on kyömyllä ulospäin ja niska etukenossa).

Nyt olen päättänyt tehdä vastaiskun selkäkipua ja yleistä jäykkyyttä vastaan osana elämänmuutostani! Ensimmäinen juttu on, että tilasin Terveysliivin Kiloklubin keskustelupalstan innoittamana. Kyseinen liivi pakottaa pitämään yläselän suorassa kun istuu ja aion käyttää sitä ainakin kotona tietokoneella ollessani ja mahdollisimman paljon muutenkin. Töissä tuskin kehtaan kuitenkaan!

Toinen askel on, että aion tehdä Method Putkisto -kirjan (kuvassa) mukaisen 30 päivän teho-ohjelman. Kirja lupaa mitattavia ja näkyviä tuloksia joten laitan alkumitat viestin loppuun. Viikonloppuna teen ohjelman totuttamispäivien harjoitukset ja itse 30 päivän jakso alkaa maanantaina 13.5.2013.

Alkumitat:
rinnanympärys: 100 cm
vyötärönympärys: 96 cm
lantionympärys: 108 cm

Voi hitto tuota vyötärönympärystä kyllä, vastaa kokotaulukkojen mukaan vaatekokoa 48-50...Aion myös olla nyt viikonlopun itse ideoimallani hedelmäsmoothiepaastolla, koska vapun jälkeen paino on jäänyt valitettavasti pysyvästi kilon verran ylemmäs kuin mitä se oli ennen vappua. Laitan sunnuntaina infoa smoothiepaastosta, että millaisia smoothieita tein, miten sujui jne.

Kommentit

  1. Kerro kokemuksia sitten tuosta liivistä! Olen itsekin harkinnut sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä laitan sitten kokemuksia kun olet sitä jonkun aikaa käyttänyt :) Kiloklubilla oli parillakin ihmisellä hyviä kokemuksia joten laitoin tason 2 liivin tilaukseen alkuviikosta ja tänään oli postilaatikkoon jo tullutkin terveysliivi.

      Poista

Lähetä kommentti