Ei hitto, tuo Jutan Simple-dieetti ei niin ole mun juttu...

Ylihuomenna sen sitten pitäisi alkaa, lukijan vinkkaaman Jutta Gustafsbergin FitFarmin Simple-dieetin, jolla pitäisi voida laihtua ilman liikuntaa. Tänään sitten kirjauduin sinne verkkosivulle ajatuksenani, että täytynee kaupasta jo ostaa sopivaa evästä maanantaina alkavaa dieettiä ajatellen.

Mutta tämähän näyttäisi meikäläiselle olevan ihan kaikella tapaa painajais-dieetti. Ensinnäkin, en halua syödä viittä kertaa päivässä. Se ei vaan sovi mulle, tulee närästystä ja lisäksi on nälkä jatkuvasti, kun ruoansulatus toimii koko ajan eikä mene lepo/paastotilaan ollenkaan välillä.

Sitten ne ruokalistat. 3 kertaa päivässä, aamiaisella ja kahdella välipalalla, pitäisi syödä isoja määriä rahkaa tai raejuustoa (en voi sietää kumpaakaan, ja runsas proteiininsyönti tekee yleensäkin mulle raskaan ja väsyneen olon). Aamulla en pysty syömään yleensäkään ilman tukalaa oksetusta, saati että seuraava setti:

 • 50 g Kaurahiutale
 • 150 g Rasvaton raejuusto / 200 g Maitorahka / 200 g Kananmunan valkuainen
 • 10 g FitFarm Lecithin - rasvahappovalmiste
 • 150 g Sokeroimaton mehukeitto (vapaaehtoinen)
 • 100 g Marja
 • 2 kpl FitFarm Omega-3

Ynnh, ei... Sitten taas aamupäivän välipalla 250 g maitorahkaa marjojen tai hedelmien ja pähkinän tai rasvalisän lisäksi. Lounaalla ehdotettu ateria ihan siedettävä sinänsä, ankeahko kyllä ilman mitään hiilariruokia:

 • 100 g Kana / 100 g Kalkkuna / 100 g Kalkkunaleike / 100 g Kala / 100 g Naudanliha (max 10% rasvaa)
 • 200 g "Sallittuja" vihanneksia
 • 15 g Oliiviöljy / 15 g Rypsiöljy / 15 g Kookosöljy
 • 200 g Hedelmä (ei avokado)

Päivän toinen lämmin ruoka käytännössä sama kuin tuo lounas. Ja illalla taas, ylläripylläri: isot määrät rahkaa, mehukeittoa sun muuta inhoamaani ruokaa.

No joo, en kyllä tähän ryhdy. Eihän mulla koskaan ole muutenkaan ollut paljon lievemmilläkään dieeteillä vaikeuksia saada painoa alas, KUNHAN vaan jaksaisin noudattaa niitä pitkäjänteisesti ilman mässy/juopottelukausia. Enkä usko että tällainen ääritiukka ja ankea dieetti ainakaan on helpompi pitkäjänteisesti noudattaa kuin vaikka se Italian dieetti, jolla silloin alkuun laihduin 10 kiloa muutamassa kuukaudessa.

Ilmoittelin jo mutsilleni, että jos on kiinnostusta tuohon dieettiin niin saa lahjoituksena mun tunnuksen ja salasanan palveluun, ja on vapaa käyttämään... Muuten olisin varmaan laittanut tänne blogiin annettavaksi jollekin tarvitsevalle, mutta kun sinne on tarvinnut syöttää omat henkilökohtaiset tiedot kaikki, ja käyttäjätili pysyy minun nimeeni ja sähköpostiosoitteeseeni liitettynä, niin ei viitsi vieraalle oikein antaa.


Kommentit

 1. Olet valinnut naisten dieetin,mutta oliko siinä vaihtoehtoja minkä pudotusluokan valitsit? Siis pudotettavaa 10 kg, enemmän kun 10 kg jne? Vai ihan yhdet ohjeet pelkästään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä 3 vaihtoehtoa, alle 10 kg painonpudotukseen, 10-20 kg painonpudotukseen, ja yli 20 kg painonpudotukseen. Tuota alle 10 kg myös katselin ja siinä sai syödä pääaterioilla jonkinlaisen määrän leipää, pastaa tms myös. Nuo mun esimerkit on siitä yli 20 kg pudotettavaa ohjelmasta.

   Poista
 2. Annatko sun henk.koht sähköpostiosoitteesi minulle.

  VastaaPoista
 3. Tai jos vain lakkaat syömästä. Varmasti laihtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa pystyisikin! Mun ongelma ei ole koskaan ollut sellainen mystinen painojumi, jossa söisin vähän mutta en laihtuisi tai lihoisin. Kyllä minä olen yleensä laihtunut ihan millä tahansa menetelmällä, niin kauan kuin olen sitä noudattanut.

   Mutta tuppaa vaan turhan usein iskemään ahmimiskausia väliin, jotka nollaa laihdutuskauden painonpudotuksen. Ahmimiskaudet tuntuu olevan sitä pahempia, mitä tiukempi dieetti tai mitä enemmän on dieetillä tuntunut, että joutuu kieltäytymään jostain mistä tykkää tai syömään jotain mistä ei tykkää. Tämän takia tuntuu että tämä Simple-dieetti tuskin on mulle hyvä vaihtoehto, koska se on tosiaan äärimmäisen ankean oloinen omiin mieltymyksiin nähden. Luultavasti tuon yrittämisen seuraus olisi Nutrilett-kuurin jälkeisen veroinen usean viikon pakonomainen mässy- ja kaljanlatkimiskausi.

   Poista
 4. Kysyin sun sähköpostiosoitettasi.Joskus jossain postauksessa olet sen kertonut mutta en löytänyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sähköpostia ja yritin lähettää sinne vastausta, mutta vastauksen lähetys ei onnistu ja vastaanottavan pään sähköpostipalvelimelta näyttäisi tulevan virheilmoitusta joka viittaisi että postilaatikosta on tila loppu. Eli jos et ole saanut vastausta niin johtuu tuosta.

   Poista
 5. Noi Jutan dieetit on kaikki melkein tota samaa kuraa. Nimet vaan on erilaisia, jotta houkuteltaisiin mahdollisimman paljon jengiä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Olisi ihan kiva etukäteen vähän jossain kertoa millainen dieetti on kyseessä, niin että osaisi paremmin miettiä onko tämä nyt yhtään mitään mitä haluaisin kokeilla tai mikä on edes elämäntilanteessa mahdollista. Mutta eivät kerro, koska moni jättäisi ostamatta varmasti ja toteaisi että maailmassa on paljon helpompiakin dieettejä, miksi valitsisin tämän...

   Se FitFarmin lisäravinteiden kauppaaminen osana ohjelmaa jotenkin myös ärsyttää, tulee vielä enemmän olo että pelkkää kylmää bisnestähän tämä.

   Poista
 6. Huhhuh, onneksi en ole aloittanut tuota. Eniten itseäkin epäilytti juuri kun missään ei kerrota esimerkkejä dieetistä, eli haiskahti rahastukselle. En voi itsekään syödä rahkaa tai raejuustoa, tulee vain niin huono olo.

  Itselle sopii myöskin paremmin 3-4 kertaa päivässä syöminen, 5 kertaa niin tuntuu että joutuu syömään KOKO ajan... Ja tosiaan kun sen 5 kertaa syö niin tuntuu ettei maha ehdi yön aikana rauhottua ollenkaan, vaan joutuu olemaan hommissa koko ajan. Mutta jokainen on erilainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Ja jos joskus moititaan dieettejä siitä, että niillä ei opi syömään niin että voisi loppuiän noudattaa, niin kyllä tämä ainakin on sen lajin dieetti useimmille. Harva haluaa vetää sitä rahkaa 3 purkkia päivässä ja syödä muutenkin noin "kuivakasti" loppuikää.

   Itse kyllä sinänsä olen sitä mieltä että kyllä dieetti saa olla normaalista loppuelämän ruokavaliosta poikkeavakin, mutta itselleni vaan juuri tämä tapa ei ole kyllä se oikea...

   Poista
  2. Ite oon ollut kahdella jutan dieetillä ja seurannut vielä lisäksi paria vierestä. Ja tosiaan kaikissa sama kaava. 100-200g lihaa per ateria, kasviksia (joissain vain tiettyjä). Hitokseen rahkaa ja raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa.. Mutta businesta se on ja ilmeisen tuottavaa vieläpä. Harmittaa vaan ihmisten puolesta, kun noihin rahansa tärväävät.

   Poista
  3. Voisin kuvitella, että näillä dieeteillä on myös melkoisen suuri keskeytys-%, tai sitä että ei ihan jakseta noudattaa vaan sinnepäin. Näin ihmiset lopulta syyttävät vain omaa heikkoa tahdonvoimaansa, ja uskovat että dieetti varmaan olisi toiminut hyvin jos vaan olisi ollut itsestä sitä noudattamaan. Käytännössä kuitenkin jos noin käy tosi monelle, dieetissä on vika, se on liian vieras tavalliselle elämälle ja ihmisten arjelle että sitä pystyisi kohtuullisella vaivalla noudattamaan.

   Itsehän lahjoitin tuon äidilleni tuon dieetin, ja hän eilen soitti, ja nyt jo sanoi, että ei hän ihan täysin jaksa tuota noudattaa. Lisäravinteet on jättänyt pois ja ei nyt semmosiia määriä sitä rahkaakaan pysty syömään, eikä hän halua aamuisin syödä jne. Lopulta kävi ilmi että ainoa mitä aikoo noudattaa on, että ei syö nyt leipää ollenkaan eikä perunaa :D

   Poista
 7. No mutta noi sun äidin lopputulemat vaikuttaa oikein järkevältä tavalta siistiä ruokavaliota :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti