Miten nuo valmis-lounassalaatit onkin aina niin pahoja!

Töissä oli taas palavereja koko päivän, niin etten ehtinyt lounaalle. Nälkä oli viiden aikoihin töistä tullessa niin kova, että päätin että en jaksa alkaa mitään ruokaa laittaa, vaan jotain nopeaa valmista pitäisi saada. Vältin hampurilaisaterian, lihapiirakoiden ja pizzojen kiusaukset, ja päätin ostaa jotain salaattia.

Ainoa vaan, että taas kerran ihan ok:lta näyttävä salaatti oli mautonta moskaa. Tonnikala-pastasalaatissa munanpuolikas, tonnikala ja pasta tuntuivat jotenkin kuivakoilta ja sitkeiltä, vaikka päiväys ei ollut vanhentunut. Kasvikset eivät maistuneet miltään. Salaatin mukana tullutta kastiketta en viitsinyt edes käyttää, koska tiedän ennestään etten tykkää niistä, joten laitoin salaattiin hyvää oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Niiden kanssa salaatin nyt söi ennen kuin turpaansa otti, mutta herkuksi ei voi kyllä sanoa.

Ihmetyttää, että miten ne ainekset saakin noin tärveltyä. Tämänkin ainesosalista vaikuttaa ihan ok:lta:

Salaattisekoitus, pasta, tonnikala, kurkku, kirsikkatomaatti, kananmuna
Kastikkeessa oli epäilyttävämpiä aineita, mutta sitä en käyttänyt. Jotenkin tuntuu että jos itse ostaisi noita aineita, salaatti olisi maukkaampaa. Kai se sitten on vaan se, että kun säilytysaika on pitkä ja aineet ovat pitkään pilkottuina pakkauksessaan. Mutta harmi, koska noiden terveellisempien valmisruokien tympeä maku houkuttaa kyllä valitsemaan sen pakastepizzan.

Ei se nyt niin kovin huonolta näytä...

Kommentit

 1. Oletko kokeillut salaattibaaria, jossa koostetaan itse salaatit haluamillaan aineilla? Niissä on aina huomattavasti tuoreemmat aineet kuin noissa valmisrasioissa. Olen myös huomannut, että kannattaa aina valita pinon alimmaisin salaattirasia, jossa viimeinen käyttöpäivä on mahdollisimman kaukana. Salaatit eivät selvästikään säily ihan viimeiseen käyttöpäivään asti syömäkelpoisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut noita juuri kokeiltua, koska mun lähikaupoissa ei valitettavasti ole sellaista salaattibaaria. Yleensä käyn vain lähi-Valintatalossa tai Alepassa, mutta ei tuossa lähimmässä Prismassakaan ole salaattibaaria vaikka iso kauppa onkin. Ne liha/tuoretiskin salaatit taas on useni yhtä tympeitä kuin rasiasalaatitkin -niitä Prismasta kyllä saisi.

   Täytyy kyllä tosiaan yrittää välttää noita viimeisen myyntipäivän salaatteja. Ovat enää siinä mielessä syömäkelpoisia, ettei ole bakteriologisesti niin pilaantuneita että niistä sairastuisi, mutta maku on jo aineksista haihtunut ja tuote kuivahtanut.

   Poista
 2. tulin tänne jonkun linkin kautta ja lueskelin postauksiasi. pohdit tuossa, että mistä se syömishimo tulee. itse luulen, että kyse on jonkunlaisesta varhaislapsuuden kiintymyshäiriöstä, eli olet ehkä itkenyt itseksesi ja äitisi ei ole sillä hetkellä tullut lohduttamaan. ja sitä on toistunut useampia kertoja. siitä on tullut sitten joku hätääntyneisyys, ja olet sitten myöhemmin turruttanut tätä hätää syömällä. kuulostaa ehkä turhan teoreettiselta, mutta uskoakseni on ihan tunnustettu asia, että jos vauvan tarpeisiin vastataan oikealla tavalla, taipumus kaikelaisiin häiriöihin (kuten syömishäiriöt) vähenee. ehkä on sitten vain sattumaa, että sinulla on tämä ahmimistaipumus, jollain muulla varhaislapsuuden kiintymyshäiriö voi oireilla jollain muulla tavalla. en tiedä, mutta tällainen teoria tuli mieleen kun luin postauksiasi.

  kirjoitat ettet pidä liikunnasta. se vaikeuttaa painonhallintaa aika lailla. ehkä voisit hakea liikunnasta jotain muuta kuin vain liikkumista liikkumisen vuoksi? kuten yhdessäoloa kavereiden kanssa, luontoelämyksiä, onnistumisen iloa vaikka golfista jne. kai tässäkin on eroja, miten elimistö palkitsee liikkumisen. itse koen kyllä että juokseminen antaa minulle hyvän olon, sen takia sitä lähtee sinne lenkille aina uudelleen, vaikkei se alku välttämättä tunnu miellyttävältä :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en usko omalla kohdallani noihin kiintymyshäiriöselityksiin siksi, että minulla ei ole ollut mitään syömishäiriöitä ennen, kuin vasta keski-iässä ensimmäisen laihdutusyrityksen jälkeen. Luulisi, että jos kyse olisi lapsuudessa asti alkaneesta ongelmasta, syöminen olisi häiriintynyt jo nuorempana ja ollut aina häiriintynyttä.

   Mulle ei tosiaan juokseminen anna mitään hyvää oloa, kokeiltu on. Sinänsä täysin liikkumaton en ole, koska koiranomistajana tulee pari tuntia päivässä käveltyä, usein metsämaastossa suuri osa siitä. Luonto on minulle tärkeä ja nautin luonnossa olemisesta, vain luonnon äänten kuulemisesta ja luonnon värien ja muotojen katselemisesta - minä vaan nautin siitä rauhallisesti kävellen, en ns. tehokkaasti hikiliikkuen.

   Poista
 3. Noi Hetki-salaatit on parhaita valmissalaatteja mitä vähittäiskaupoista saa. Elintarvikealan tehtaissa työskenneltyäni voin todeta tämän asian, että parhaimmistoon kuuluu. Se on sitten eri asia kuka tykkää yleensäkin valmiista elintarviketuotteista ylipäätään. Kastike kylä noissa,Maustajan,on ihan älyttömän hyviä.Miksi et tee itse salaatteja kulhollisen ja ota evääksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos söisin eväitä, varmaan tekisinkin noin. Mutta töissä jos syön, niin syön aina lounasravintolassa. Ei meillä ole edes mitään jääkaappeja eväiden säilyttämiseen töissä, eikä erityisiä tiloja missä eväitä syödä, ne pitäisi omassa työpisteessä lämpimänä syödä. Joskus vaan en ehdi työpäivänä syömään missään, vaikka tarkoitus oli, ja silloin joskus ostan kotona työpäivän jälkeen syötäväksi jotain valmista, kun on niin kova nälkä ettei halua odottaa ruoan valmistamiseen kuluvaa aikaakaan. Minä kun syö aamulla mitään, joten jos lounas jää väliin, niin edellisen ateria on ollut edellisenä iltana, ja sitten on kyllä klo 17 aikoihin jo nälkä.

   Saa nähdä kyllä miten tuo syömispuoli sitten kun kuun lopussa alkaa se Jutan dieetti... Että joutuisiko sitä syömään jotain huoneenlämpöistä rahkaa työpisteessä koneella istuen - ei välttämättä sisu riitä kyllä...

   Poista
  2. Siis todellako teidän työpaikassa ei ole jääkaappia minne voisi tuoda omia eväitään?Aikaisempia juttujasi lukiessani ymmärsin, että teidän työpisteenne on kaiken huipuksi avokonttorimallia?! Uskomatonta. Minun aikaisemmassa työpaikassani jopa ihan alemmat toimihenkilöt saivat oman ilmastoidun huoneen ja taukotilat oli suht ok,oli siellä edes jääkaappi.Ja vasta duunaripuolelle siirtyessä taukotilat parani edelleen. Miten tuon tasoisten työntekijöiden työolosuhteet voi olla noin alkeellisia...jopa nöyryyttävää voisko sanoa.

   Poista
  3. MInäkin ihmettelen kyllä niin riisuttua työpaikkaa, ettei edes jääkaappia ole??? Yleensähän on pienet keittiöt liesineen ja mikroineen, kahvinkeittimineen ja jääkaappeineen, joissa säilyttää eväitä ja kahvimaitoa.

   Teillä tulee varmaan sitten kahvikin vain automaatista?

   Poista
  4. Kyllä voi olla että koko talossa jossain on jääkaappi ja taukohuone, kun yli 1000 työntekijän talo on. Mutta ei sellaisessa ainakaan kukaan näytä käyvän, vaan eväänsyöjät syövät pussukoistaan eväitään siinä vaan koneen vieressä omalla työpisteellään.

   Kahvi tosiaan tulee automaatista. Avokonttoreidemme yhteydessä on sellainen ihan pieni syvennys, jossa on AutoBarin juoma-automaatti, roskis, tiskiallas ja kuivauskaappi. Sieltä saa käydä hakemassa kahvia tai muuta juomaa juotavaksi työpisteellään ja voi tiskata kuppinsa kun tarvii.

   Poista
 4. Sinä sen sanoit! Kuivakkaa ja sitkeää on tavara noissa hetki salaateissa. Olen maistanut 3 eri makua ja minusta ne kaikki maistuu samalle. Paras valinta valintatalosta jos laihtua yrittää 😃. Yksi versio jossa oli krutonkeja,oli viedä paikan hampaasta,pala siitä irtosi jo. Eli ei kovin edullinenkaan valinta. Rakastan salaatteja mutta juuri ne on ruokana hankala valmistaa evääksi. Tuoreus on vaikea säilyttää ja vetisyys tulee kuvioihin kun yrittää montaa raaka ainetta samaan purkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kyllä itsevalmistettu salaatti on seuraavana päivänä vielä tosi hyvää. Useimmista salaateista itse asiassa tykkään enemmän seuraavana päivänä, kun kastike on kunnolla imeytynyt aineksiin. Usein tulee syötyä jotain ruokaisaa salaattia päivän toiseksi ruoaksi illalla, ja teen aina 2 päivän annoksen, ettei tarvitse joka päivä jaksaa ruokaa laittaa ;)

   Mutta toki tuo on eri kun noissa kaupan salaateissa on huomattavasti vuorokautta pidempi myyntiaika. Olen jostain myös kuullut että niitä kokoaviin firmoihinkin tulee ne aineet usein valmiiksi pilkottuina toisista paikoista, joten ainekset voi olla olleet pilkottuna ja kuivumassa siis yllättävän kauan.

   Poista

Lähetä kommentti