Vappuaatto yksikseen - taukoa dieetistä, juomia

Vappuaatto. Monen yksinäisen ihmisen pelkäämä juhla, jolloin korostuu se jos ei ole kavereita, puolisoa tai ketään jonka kanssa lähteä juhlimaan, ravintoloihin tai baareihin, piknikille tai minnekään. Minulla on tämä tilanne, ollut jo monta vuotta. Nuorempana varmaan olisin kokenut ajatuksen yksinäisestä vapusta kotona erittäin ahdistavaksi, mutta nyt ajatus tuntuu lähinnä neutraalilta. Vähän kyllä hävetti töissä, kun parikin kollegaa kyseli vappusuunnitelmista, ja tyhmänrehellisenä sanoin suoraan: "jotain juotavaa varmaan ostan, ja ihan kotosalla ne sitten juon..." Porukoilla siellä oli paljon kaikenlaisia vappusuunnitelmia, oli ohjelmaa illalle ja huomiselle, brunssia Ullanlinnanmäellä ja pöytävarauksia hyvien ravintoloiden vappukattauksiin. Ehkä se jollain tapaa on surullinen ajatus että minä sen sijaan istun tietokoneen ääressä, kirjoitan blogiin ja juon keskikaljaa. Mutta vain lievästi surullinen. Ja ehdottomasti enemmän surullinen ajatus asiasta kuulevien ulkopuolisten kuin minun itseni mielestä.

Terassikeli - olut kylmempää kuin ulkoilma!


Varsinkin koska tosiaan juon tänään sitä kaljaa. Päätin jo tuossa viikonloppuna, että kyllä aion sallia isoimpina juhlapyhinä kuten vappu, juhannus ja uusivuosi itselleni vähän isomman alkoholin ottamisen. Ei se varmaan laihdutusta kaada jos on jokunen päivä vuodessa jona kalorinsaanti on vaikka 5000 kcal per päivä. Perjantain punnituksessa varmaan kyllä näkyy "mielenkiintoinen" lukema, mutta jos niin käy täytyy hokea itselleen "pääosa tästä on vain turvotusta, vain turvotusta" ;-)

Korkkasin juuri ensimmäisen oluista, joita odottaa juojaansa yhteensä 8. Grillaan makkaraa omalla terassillani vaaleanpunaisessa Lucifer-pallogrillissäni ja päälle mussutan munkkeja. Nekin ostin valmiina, koska tänään aion juopotella enkä kokata! Illemmalla tulee telkkarista jalkapallon herkkusieniliigan (vai oliko se Mestarien liiga, se Champions League) ottelu Real Madrid - Dortmund joka on pakko katsoa. Vaikka taitaakin olla todennäköisintä että minun suosikki Real Madrid ei tällä kertaa voita. Sen jälkeen voisi vaikka pelata tietokoneella ja hoilottaa naapureiden piinaksi karaokeklassikoita kuten "Aikuinen nainen" suurella paatoksella. Ei tämä nyt oikeastaan niin huonolta vapulta kuulosta, vaikka yksikseni sitä vietänkin!

Ja lopulta jostain vanhasta tekstarista lainattu wapputervehdys, terweydeksenne!

Lehdessä luki:  Sisäisen rauhan löytääkseen ihmisen on saatettava päätökseen kaikki keskeneräinen, jonka on aloittanut. "Olen tänään vihdoin saanut tyhjennetyksi ginipullon, puolillaan lojuneen punkun ja kaksi valkkaria. 2 avattua karkkipussia, 2 pakettia Buranaa, vajaan laatikollisen suklaata, 1/2 l jäätelöä ja vajaan korillisen olutta. Theillä ei ole pieninthä aavishtusthakaan siithä, kuinka hhyvältä minustha nyt tuntuu!" 

Hauskaa Wappua!


Kommentit

 1. Oisit vaan menny kysymään niiltä sun työkavereilta, että pääsetkö mukaan! :D Ei oo noloo laittaa itteensä tykö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole niin helppoa näin keski-ikäisten ihmisten elämässä, kun ei ne työkaveritkaan ole mitään kaveriporukalla kokoontuvia sinkkuja vaan yleensä perheen ja perhetuttavien kanssa aikaa viettäviä ihmisiä. Sellaisiin kuvioihin ei niin vaan kysellä tai haluta mukaan vieraita kuin johonkin nuorten opiskelijoiden porukoihin esimerkiksi.

   Toisaalta en minä kyllä itsekään työkavereiden kanssa haluaisi juhliani viettää, mieluummin yksin. Riittää ja on liikaakin nähdä niitä siellä töissä ;)

   Poista

Lähetä kommentti