Tuloksia ja pienimuotoinen syömään sortuminen

Painonlaskuvauhti on ekojen viikkojen kovan tahdin jälkeen vakiintunut noin puoleentoista kiloon per viikko, mikä sekin on ihan hyvä tahti. Koska tiedetään että yhden painokilon pudottamiseen tarvitaan keskimäärin 7000 kcal kalorivaje, ja syön nyt päivässä noin 500 kcal, tästä voi päätellä että kulutukseni tämän painoisena (75,7 kg) on noin 2000 kcal per päivä. Ihan suht normaali määrä taitaa olla tällaiselle sohvaperunalle, erittäin suuren rasvaprosentin omaavalle lihasvapaalle naisihmiselle.

Olokin on ollut nyt ihan hyvä, ei enää muita oireita kuin ihon kuivuminen ja hiusten lähtö. Tässä päivitystä painon ja mittojen kehityksestä laihdutuksen ajalta.

Mitoissa on taas lähtenyt senttejä tasaista tahtia (tuolla Edistyminen-sivulla on viikoittaisia päivityksiä). Nyt ollaan tilanteessa:

Rinnanympärys: 104 cm (alku: 110)
Vyötärönympärys: 90 cm (alku: 99)
Lantio: 110 cm (alku: 117)
Reidenympärys: 58 cm (alku: 66)

Ja se pikkuinen sortuminen

Tulipa pedattua itselleni lankeemus ruokablogin varjolla sitten. Alkoi tehdä mieli jotain missä olisi kananmunaa, ja ajattelin, että voisinpa tehdä munaruokapostauksen ruokablogiin. TIETENKIN heittäisin tekemäni annoksen roskiin, maistettuani ihan teelusikallisen mausteiden tarkistamiseksi ja otettuani siitä blogiin kuvan, niin tietenkin... Ei kun kauppaan ostamaan aineksia ja tekemään. Mutta maistettuani teelusikallisen se alkoi maistua niin paljon että meni ehkä desi siihen perään. En oikeasti syönyt koko pannullista tai lautasellista, mikä on ihme. Mutta kauhea syyllisyydentunne on siitä yhdestä hiton desistäkin :D Ihan kuin uskoisin, että koska olen tehnyt näin kauhean synnin, että olen rikkonut Pyhiä Dieetin Sääntöjä, niin huomenna herännen vähintään 85-kiloisena ihan vaan rangaistukseksi. Vaikkei tuo nyt pahimmasta päästä lankeemusruokaa ole, kun ei vähähiilarisena katkaise edes ketoosia.

Mausteinen shakshuka - lankeemuksen aiheuttaja


Kommentit

 1. Siis mahtavaa! Kuukaudessa 10 kg pois. Kyllä tuo painoindeksi vaan vauhdilla putoaa. Minä olen kohta vasta niissä lukemissa mistä sinä lähdit. Perässä tullaan.Toivottavasti jatkat blogia,olen seurannut vasta kuukauden ja yleensä kun alan seuraamaan ja on mielenkiintoinen niin heti on loppunut. Tsemppiä mahtavaan tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä aion jatkaa kirjoittelua tämän Cambridge-projektin loppuun ainakin, meni syteen tai saveen.

   Toistaiseksi tosiaan tuntuu että tämä laihdutusmenetelmä sopii itselleni aivan erinomaisesti, huolimatta siitä että monet kauhistelevat näitä pikadieettejä ja hyväksyvät vain hitaan, rauhallisen laihdutuksen elämäntapamuutosten avulla. Ehkä me ihmiset ollaan tässäkin asiassa erilaisia, ja toisille sopii erilainen tyyli kuin toisille.

   Poista
 2. Hienoa että tuo toimii, mielenkiinnolla seuraan :) En usein kommentoi, mutta olen jo kauan lukenut näitä, minusta on ihanaa kun joku kirjoittaa asioista rehellisesti, eikä pelkästään diibadaabaa siitä miten kaikki menee aina putkeen - eikä kellään koskaan oikeasti mene. Onko toi Cambridge-ohjaaja sanonut, miten pitkään saa tai voi olla 500 kcal / päivä, milloin tulee joku hälytysraja vastaan? Itse olen vähän samassa tilanteessa, eri olosuhteista johtuen tosin, niin tuota mietin, miten pitkään voi jatkaa näillä kaloreilla. No, toisaalta mulla on PALJON enemmän pudotettavaa kun sulla, joten ihan heti ei olla nälkään kuolemassa :) Vauhdikasta jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sanonut mulle valmentaja mitään tuosta kauanko voi olla vaiheessa 1 - ilmeisesti tämä minun 5 viikkoani ei vielä ole lähelläkään rajoja.

   Mutta koska itse en välttämättä ihan kritiikittömästi luota noiden valmentajien, jotka ei ole lääketieteen tai ravitsemuksen ammattilaisia, tietoon, luin heti alkuun ENE/VLCD dieeteistä, jollainen Cambridgen vaihe 1:kin on, Käypä Hoito -suosituksesta sekä netistä löytyneestä lääkäriseura Duodecimin artikkelista. Noiden perusteella vakuutuin että ei tässä vaarassa olla, ja että kyseessä on ihan tutkittu tapa laihtua. Seuraavia faktoja esimerkiksi löytyi:
   - painoindeksistä 30 ylöspäin on ok laihduttaa ENE:llä
   - painonpudotusta pelkällä ENEllä ei saisi jatkaa sen jälkeen kun paino on pudonnut indeksiin 27, koska sen alla voi alkaa merkittävä lihasten menetys nopeasti laihtuessa
   - terveydenhuollossa ENE-jakso on yleensä 8-12 viikkoa, eli ainakin tällainen aika lienee turvallinen
   - painon nouseminen takaisin dieetin jälkeen on samaa luokkaa ENE-kuurin jälkeen kuin hitaamminkin laihduttaessa, sitä ei tapahdu enemmän mutta ei myöskään vähemmän (yleensähän väite on, että jos laihtuu nopeasti, lihoo nopeasti takaisin)

   Poista
  2. Minulla on sellainen muistikuva, että tasolla 1 voisi olla maksimissaan 16 viikkoa, mutta silloin täytyy olla terveydenhuollon ammattilaisen valvonnassa. Muistelen, että valmentaja olisi sanonut näin. Yritin etsiä tätä tietoa myös noista Cambridgen opaslehtisistä, sillä muistelin niistäkin jotain tällaista lukeneeni, mutta ei nyt osunut silmään.

   Poista
 3. Hyvin ja tasaisesti tippuu, hyvä sinä! Minä eilen sorruin ja ihan tietoisesti. Pitkästä aikaa nähtiin kahden ystävän kanssa ja otin kahvilassa ison vanilja-latten ja suklaakakkupalan. Eikä edes haitannut! Kakkupalasta ei mennyt alas edes puolia ja siitä hyvästä jätin yhden CB-pirtelön väliin. Ei näin saisi tehdä, mutta elämää tämä vaan on. Ja alkoipa muuten suolikin vähän toimia paremmin ja vetäisi jotain kiellettyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, vanilja-latte ja kakkupala *nam*

   Itselläni tuli sitten heti vaa'alla kosto lankeemuksesta, tänään oli nimittäin puoli kiloa enemmän painoa kuin eilen aamulla. Kai se sitten heti kerää nestettä ja turvottaa jos vähänkin syö jotain missä on enemmän energiaa, kun on tottunut noihin cambridge-ruokiin vaan.

   Itse en uskalla suunniteltuja poikkeuksia tehdä, koska minulla on tosiaan historiaa sellaisesta, että kun annan pikkusormen niin menee koko käsi, eli kun on suunnitelmissa 1 ainoa sallittu herkuttelu tai juopottelu, niin kohta huomaan että on mennyt 2 viikkoa ahmintamässyissä ja painoa tullut 5 kg lisää...

   Poista

Lähetä kommentti