Cambridge 2-tasolle

Kävin taas Cambridge-valmentajalla tänään. Huomenna olisi tarkoitus alkaa syömään ihan oikeaa ruokaa Cambridge-valmisteiden lisäksi, mitä odotan jo kovasti. 400 kcal päivässä vähähiilihydraattista ruokaa, eli käytännössä jotain proteiiniruokaa ja kasviksia saa syödä. Koska en syö lihaa, on tuo proteiiniruoka vähän rajoitetumpaa kuin jollain muilla, ja monet vähärasvaisimmat proteiininlähteet on pois pelistä. Täytyy sitten vaan syödä esim. juustoja pienempi määrä, pitäen huolta ettei mene yli 400 kcal:ista ruoan osuus.

Aion syödä koko tuon 400 kcal lounaalla, arkisin työpaikkani alakerran lounasravintolassa. Eniten tämän dieetin aikana on nimittäin korvennut se, että ei pääse katkaisemaan työpäivää käymällä lounasravintolassa vaan joutuu närsimään vaan sen patukan kahvin kanssa oman koneen ääressä. Nyt pääsen taas uudelleen nauttimaan tunnin laiskoista lounaista työkaverien kanssa juoruillen :D Tuo ravintola jossa käyn on Amica-ketjuun kuuluva, ja siellä on onneksi erillinen salaattilounasvaihtoehto, eli valikoima kasviksia ja sitten kaksi eri valinnaista proteiininlähdettä kipoissa. Tuosta saan varmasti hyvin 400 kcal lounaani koostettua.

Toivottavasti tämä tympeä olo menee pois 2-vaiheen myötä

Nyt on viikon verran tuntunut että kroppa sanoo että ei enää tätä, on nimittäin ollut lähes jatkuva jomottava päänsärky ja lievä oksetuksen tunne sekä närästystä. Lisäksi paino laski viime viikolla vain 0,6 kg, vaikka en ole muita poikkeuksia tehnyt kuin sen täällä kertomani eli söin desin tekemääni muna-paprikaruokaa. Energiajuomaa olen latkinut inhan olon helpottamiseksi, mutta aina sokerittomana ja kalorittomana.

Mitat ja rasvaprosentti laskevat edelleen hyvin heikosti

Tänään otettiin valmentajalla myös kehonkoostumusmittaus. Sikseen että olen laihtunut alusta kymmenisen kiloa, rasvaprosentin lasku on aika vähäistä. Alussa rasva-% oli 48,2%, nyt 46,6%, mikä on ihan käsittämättömän suuri painoindeksiini nähden. Nimimerkki Rasva- tai Laardipallo sopisi minulle Plussapalloa paremmin, kun en enää ole niin valtavan Pluskokoinen, mutta rasvainen kyllä ;)

Lihasten osuus on pysynyt samana kuin alussa, joten en ilmeisesti silti lihaksistakaan kuihdu. Sisäelimet ja aivotko tässä laihtuu vai mikä tämän selittää :D Mitoista viime kerrasta on pienentynyt enemmän vain rintojen ympärys, ja rinnoissa onkin mielenkiintoista kehitystä: niistä taitaa tulla sellaiset surulliset roikkuvat tyhjät nahkapussit vähitellen kun rasva lähtee sisältä. Jotenkin nimittäin on alkanut laihtumisen myötä tissit riippua enemmän ja nännitkin pyrkii osoittamaan yhä enemmän surullisesti kohti lattiaa päivä päivältä. No, nämä lienee keski-iässä nopeasti laihtumisen vääjäämättömiä sivuvaikutuksia, samoin kuin naaman rypistyminen joka etenee hurjaa vauhtia: joka päivä sitä huomaa jonkun uuden uran tai juonteen otsassa tai poskilla tai silmien alla.

Paino tänään: 75,1 kg (BMI 27,6)
Rasvaprosentti: 46,6%
Mitat: 101 / 89 / 109Kommentit

 1. Nestettä tainnut lähteä aika paljon? Mietin vaan, että hiilariton ruokavalio -> nestettä lähtee ja paino tippuu. Tuskin siis kokonaan nesteitä, mutta olen saanut sen käsityksen, että sinulla oli aikamoinen turvotus siinä alkupunnituksessa.. :) Hieno saavutus ja onnea -10 kg rikkomisesta. Itse mietin myös tuota Cambridgea vaihtoehtona, mutta kun en vaan haluaisi liikuntaa vähentää niin niinpä ensiviikolla detox 2 vk ja sitten kesä PT:n tekemällä ruokavaliolla. Toivottavasti se -15 sillä sitten.. Onko muuten ollut yhtään alkoholia ikävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuosta täytyy iso osa olla nestettä, kun ei tosiaan ole rasvaprosentti tuon enempää tippunut. Turvotusta oli tosiaan tullut hankittua hyvin juomalla parina päivänä pullo kirkasta valmistautumiseksi, kun joutuu olemaan ilman alkoholia jatkossa niin kauan :D

   Ei oikeastaan ole alkoholia ollut ikävä. Lähinnä ruokaa on kova ikävä, ja se mitä himottaa alkaa ottaa aika kummallisia muotoja. Esim. eilen himotti että haluaisin juoda oliiviöljyä suoraan pullosta. Samoin on tehnyt mieli syödä pelkkää jauhoa tai kypsentämättömiä riisejä. Mun kroppa on aina ollut sellainen että voin parhaiten kun syön suht paljon hiilareita ja rasvaa, ja nyt se alkaa näköjään kapinoida tätä vähähiilarista ja -rasvaista kohtaan.

   Kunhan painonpudotus taas lähtisi uudelleen käyntiin, niin sitten kyllä jaksan taistella himoja vastaan, ja kestää tylsiä oireita, mutta sitten jos pitkäksi aikaa jämähtää niin ettei lähde kuin max puoli kiloa viikossa, niin sitten alkaa kyllä tuntua, että ei niin mitään järkeä.

   Poista

Lähetä kommentti