2 viikkoa Cambridge-dieetillä: -6,5 kg

Yllättävän helppoa tämä on ollut. Toinen ja kolmas päivä pelkällä pussiravinnolla olivat tuskaisia: päätä särki, oksetti, huimasi, palelsi aivan tolkuttomasti. Onneksi olin talvilomalla, joten saatoin vaan maata peittojen alla sängyssä valittamassa ja säälimässä itseäni. Mutta neljäntenä päivänä olo oli jo hyvä, eikä sen jälkeen mitään ohimeneviä ruoan mielitekoja isompaa ole tullut. Paitsi tietysti kun koirani viime viikolla kuoli, niin silloin olisi tehnyt mieli juoda puhdistavat surukännit ja oikein kännissä itkeä kuin viimeistä päivää. En juonut, mutta silloin tapahtui ainoa lankeemukseni kuurilta, kun söin muutaman kaapista löytyneen kuivatun viikunan ja Tuc-suolakeksin. Paino oli silti sinäkin päivänä pudonnut.

Viimeisellä viikolla sitten painon putoaminen on ollutkin paljon hitaampaa, kun nesteet on jo kropasta lähteneet viime viikolla, ja suolen sisältökin vähentynyt. Silti tälläkin viikolla lähti 1,6 kg. Yhteensä painoa on lähtenyt yli 6 kg, mikä tuntuu tosi hienolta ja motivoi todella jatkamaan.

Tässä painon ja mittojen kehitystä kahden viikon ajalta:

Paino:

 • 23.2.2016: 85.3 kg
 • 24.2. 83.0 kg (-2.3 kg)
 • 25.2. 82.0 kg (-1.0)
 • 26.2. 81.6 kg (-0.4)
 • 27.2. 81.0 kg (-0.6)
 • 28.2. 81.6 kg (+0,6)
 • 29.2. 80.7 kg (-0,9)
 • 1.3. 80.4 kg (-0,3)
 • Ensimmäisen viikon kokonaispudotus: -4,9 kg
 • 2.3. 80.0 kg (-0.4)
 • 3.3. 79.8 kg (-0.2)
 • 4.3. 79.4 kg (-0.4)
 • 5.3. 79.5 kg (+0.1)
 • 6.3. 79.3 kg (-0.2)
 • 7.3. 79.1 kg (-0.2)
 • 8.3. 78.8 kg (-0.3)
 • Toisen viikon kokonaispudotus: -1,6 kg
 • KOKONAISPUDOTUS 2 VIIKOSSA: -6.5 kg!
Ekojen päivien kovan pudotuksen selittää neste - minä nimittäin valmistauduin pitkään pakkoraittiuteen kuurin takia juomalla edellisenä viikonloppuna alkoholia oikein pohjanmaan kautta. Aika pöhöttynyt sitä sitten oli vielä alkuviikosta, mikä selittää tuon ekan päivän 2.3 kilon painonpudotuksen.

Mitat:

Mitoissa painon putoaminen ei valitettavasti näy ihan niin kuin toivoisi: on käynyt taas kuten aina, eli pahimmat ongelmakohdat vatsa ja lantio eivät juuri pienene, mutta reidet ja käsivarret jotka ei muutenkaan ole suhteessa muuhun kroppaan paksut, laihtuvat nopeasti. Mutta eiköhän se jossain vaiheessa ala vyötäröltä ja jenkkakahvoistakin se läski lähteä, kun jaksaa vaan jatkaa. Kolmisen viikkoa vielä olisi puhdasta Cambridge-valmisteruokavaliota ja sen jälkeen siirtyminen seuraavaan vaiheeseen jossa syödään valmisteiden lisäksi 400 kcal edestä ruokaa päivässä.
Näillä näkymin jaksan hyvinkin jatkaa puhdasta kuuria kuun loppuun kuten on suunniteltu. Hassua, että tällainen ääridieetti voi olla niin paljon helpompi noudattaa kuin vaikka 1500 kcal päivässä normaalin ruoan syöminen. Laitan vielä tuon Tickerinkin alle, kun tuntuu niin mukavalta, että kohtuullisen kokoinen pätkä painonpudotusmatkaa on jo näin nopeasti taitettu - silti vaikka tiedänkin, ettei jatkossa samaan tahtiin enää ole mahdollista päästä.


Kommentit

 1. Hienoja lukemia, toivottavasti motivaatiosi kestää! Ja lompakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lompakko ei ole ongelma - tämä nimittäin oikeastaan tulee halvemmaksi kuin normaali syöminen, silti vaikka alkuun tuntui hurjalta maksaa se yli 300 euroa pussiruoista. Mutta viikkoa kohti tuosta tulee 70-80 euroa, ja yleensä mulla on kyllä mennyt ruokaan ja herkkuihin ja juomiin enemmän, kun laskee mukaan työpaikkalounaat, herkut (erityisesti pähkinöitä on mennyt paljon, ja esim. macadamiat maksavat yli 5 euroa pieni pussi), viinit ja kaljat, kotiin ostetut ruokatarvikkeet. Minä en ole koskaan ruokakaupoissa hintoja miettinyt, kun ei onneksi ole pakko, joten sinkuksi kauppalaskuni on ollut aika iso.

   Motivaatio itseäkin vähän huolettaa, koska vaikka tällä hetkellä olo tuntuu hyvältä ja siltä että tätähän kyllä jaksaa, niin tiedän itsekin että kärsivällisyys ei ole parhaita hyveitäni, ja helposti sitten kun hommasta tulee tylsää rutiinia eikä se ole enää uutta ja jännää, ei enää jaksakaan.

   Poista
 2. Wau! Hienosti menee. Pitää kohta kokeilla tuota samaa. Saako ennen ja jälkeen-kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kyllä en itse ottanut alussa kuvia... Cambridge valmentajalla kyllä otettiin ennen-kuvat sekä edestä, takaa että sivulta, ja ne onkin varmaan aika roisin näköisiä kun neuvottiin etukäteen laittamaan hyvin istuvat vaatteet päälle eikä löysiä :D Mutta nuo Cambridge valmentajan kuvat varmaan saa itselleen vasta sitten lopussa kun on kuvat alkupainossa ja tavoitepainossa. Täytyy alkaa ottamaan kuvia sitten kun tuntuu että jotain muutosta peilikuvassa on - vielä minusta sitä ei huomaa ollenkaan muuten paitsi että käsivarret ja jalat ruipeloituu ja kuivettuu :D

   Poista
 3. Hienoa :) Laita kuvia - ja vaikka sanot itse ja vaikka se on nesteitä niin se on kuitenkin sen 6.5 kg sinun painostasi pois - oli mitä tahansa niin kannat nyt 6.5 kiloa vähemmän tavaraa mukanasi - ole ylpeä siitä. Itselläni olisi hankaluuksia normiruokaan siirtymisessä vaikka Cambridge menisikin keveästi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tosiaan varmasti on se vaikein vaihe kun pitää oppia pysyvästi syömään järkevästi. Cambridgessa tätä on pyritty helpottamaan 6-askelisella taso-ohjelmalla, eli ohjelma ei pussikuurin jälkeen lopu kuin seinään, vaan puhtaasta pussikuurista lähdetään vähitellen lisäämään kaloreita ja normaalia ruokaa ruokavalioon. Näin ei pitäisi käydä sitä että aah, nyt se on ohi, nyt kyllä juhlin kunnolla - ja parin viikon päästä huomaa että kas, kiloja onkin taas tullut takaisin aika paljon.

   Itseäni vähän huolestuttaa se, että minä EN halua alkaa syödä suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan, ja Cambridgen taso-ohjelma tähtää siihen. Minä esim. en juo maitoa, enkä ala juoda, ja seuraavassa vaiheessa pitäisi opaskirjasen mukaan alkaa juoda rasvatonta maitoa. En myöskään halua syödä välipaloja, ja oppaat kehottaa 5 syömiskertaan päivässä. Aamullakaan ei ennen puoltapäivää mene alas mitään tai tulee paha olo, ja aamupalan opettelu on osa ohjelmaa. Saa nähdä mitä valmentaja tykkää kun lataan nämä reunaehtoni pöytään... Jos ei muu auta, niin lopetan Cambridgen jos se ei jousta tarpeeksi ja laihdutan loput yksin.

   Poista
 4. Voisitko pistää riviin sun päivän cambridge-sapuskat mitä olet syönyt ja ottaa kuva tähän.Syötkö todella jonkun pasta-aterian päivässä mikä riittää pitämään hiilarit kuitenkin alhaalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postausvinkistä. Otan aterioista kuvia ja laitan tästä postauksen.

   Cambridge 1-vaiheessa tosiaan saa syödä mitä tahansa noista Cambridge tuotteista vapaavalintaisesti, myös patukoita, pastaa, risottoja, puuroja. Kyllä minä ainakin sillä olen ketoosiin mennyt ja näin ollen nälkä on täysin pois. Annoksethan noissa toki on koomisen pieniä varsinkin tuossa pastassa ja risotossa. Eivätkä ole mitään makuelämyksiä, mutta silti syön mielelläni päivässä myös yhden lämpimän ruoan joka edes jossain määrin muistuttaa koostumukseltaan oikeaa ruokaa.

   Poista
 5. Upeaa! Pian on aika käydä farkkukaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ainakin alkaa pian mahtua niihin esim. alkuvuodesta vielä päälle mahtuneisiin vaatteisiin jotka on tullut optimistisesti hankittua kun ajatteli että laihtuu...

   Poista
 6. Onpas hauska sattuma törmätä blogiisi, sillä itsellänikin menossa Cambridge ja mun blogin nimi on Miinuspallo! :D miinuspallo.blogspot.fi / Gramma kerrallaan. Mulla lähti 2 vkossa 5,5kg ja nyt kolmannella viikolla olen ollut 1+-tasolla jo kolme päivää. Mulla ei ollut ummetusta lainkaan vaan päinvastoin, suoli meni ihan veteläksi ja siihen oli hyvä lopettaa tuo ykköstaso. Nyt ma-ke olen syönyt jo kasviksia, vähän kanaa, sieniä, raejuustoa ym. kevyttä CB-aterioiden lisäksi. Tsemppiä! Tulen lukemaan kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityinpä lukijaksi sinun blogiisi myös, kiinnostaa kovasti muidenkin Cambridge-dieettaajien kokemukset ja tuntemukset!

   Minä sain vasta 3:n viikon jälkeen luvan aloittaa 1+ -tason, pahan ummetuksen takia. Mutta en kyllä aio syödä muuta kuin ihan vähän sellaisia kasviksia jotka on esim. Nutrilettilla sallittu, koska haluan maksimoida toistaiseksi painon putoamisen, eikä siitä 200 kilokalorin syömisestä oikein mitään iloakaan ole kun on niin valtavan pieni määrä. Vasta sitten vaiheessa 2 kun saa syödä 400 kcal, aion ottaa proteiinipitoiset ruoat mukaan myös. Silloin aion arkisin alkaa käydä taas työpaikan alakerran lounasruokalassa salaattilounaalla.

   Poista

Lähetä kommentti