Cambridge-dieettivalmentajalla käyty

Tänään sitten kävin ensimmäistä kertaa Cambridge-dieetin valmentajalla. Oletin että paikka olisi valmentajan kotona, mutta se olikin asuinkerrostalon kerhohuoneessa, johon oli perustettu ihan Cambridge-liiketila tuotehyllyineen, kehonkoostumusvaakoineen ja kampanjamateriaaleineen. Asiakkaiden istuttavaksi oli valkoinen nojatuoli ja sohva, ja valmentajalla oli tietokone ja työpöytä.

Tykkäsin paljon valmentajan jahkaamattomasta asenteesta. Hänelle selvästi painonpudotus on yksinkertaista matematiikkaa ja työtä, ei mikään ihmeellinen asia. Ja hän itse on pudottanut Cambridge-menetelmällä 40 kg joten kokemustakin on. Kun kerroin painotavoitteeni (65 kg), niin valmentaja alkoi heti laskea, kuinka kauan minun pitäisi olla dieetin milläkin vaiheella, ja milloin olen tavoitepainossani. Ei jossittelua, ei voivottelua että voi voi kun sinun ikäiset naiset kuluttaa niin vähän kun et liikuntaakaan harrasta joten hidasta varmaan tulee olemaan, vaan suoraan selkeä suunnitelma tavoitteeseen pääsemiseksi. 16.8. olisi laskelmien mukaan tavoitepaino saavutettu, olettaen että noudatan ohjelmaa uskollisesti ilman repsahduksia ja jos kroppani reagoi edes jotakuinkin normaalisti kalorirajoitukseen.

Elokuun 16. 2016 olisi tarkoitus olla 65-kiloinen
Sitten tsekattiin perusasiat, ja lähtötilanne on tämä:

 • Paino: 85,3 kg
 • BMI: 31,3 (merkittävä lihavuus)
 • Rasva-%: 48,2%
 • Lihasten prosentuaalinen osuus kehonpainosta: 22,7%
 • Viskeraalirasva: 9%

Nämä tiedot kirjattiin asiakaskorttiin, jonne näitä tullaan päivittämään seurantakäynneillä uusien mittausten myötä.

Huomenna alkaa Vaihe 1

Vaiheessa 1 syödään pelkästään Cambridge-dieettivalmisteita. Asiakas saa valita haluaako syödä 3 vai 4 päivässä, minä valitsin 3, sekä säästösyistä, että koska tiedän että sitten kun ketoositila tulee päälle, ei tee mieli syödä oikein mitään. Eli huomisesta eteenpäin, 29.3.2016 asti, eletään pelkillä pussiruoilla. Valitsin valikoimasta itselleni soijarouhepastaa, risottoa, suklaapirtelöä, tetrassa olevia käteviä eväspirtelöitä joita on helppo ottaa töihin mukaan sekä pähkinäpatukoita. Näiden lisäksi saa juoda kalorittomia juomia (musta kahvi tai tee, kivennäisvedet, keinomakeutetut juomat), mutta ei muuta.

Seuraavien viikkojen pöperöt

Se isoin miinus: hinta

Toistaiseksi vaikuttaa mukavan valmiiksi mietityltä, niin ettei itse tarvitse kauheasti ihmetellä vaan sen kun noudattaa valmentajan neuvoja ja käy tapaamisissa kuten sovittu. Mutta ihan kaikille ei varmasti käy tämä juttu, nimittäin minun ensisatsini hinta, joka sisältää valmennuskäynnin + 80 kpl cambridge-ateria-annoksia, oli 324,30 euroa. Useimmat ostanevat noita ruokia viikon satsi kerrallaan jolloin kertamaksu on paljon halvempi, mutta minun valmentajani on lähdössä 3 viikoksi lomalle, joten piti ostaa kerralla vähän pidemmän ajan satsi. 

Toisaalta kun ei ole kovin tiukkaa rahasta, mutta ei sitä rahaa toki menemäänkään halua heittää, niin kova hinta on tavallaan myös lisämotivaatio: jos maksan hommasta näin paljon, pitäisi rahalle saada myös vastinetta, joten parasta noudattaa kuuria tarkasti. Muuten menee hukkaan sekä dieettivalmisteisiin käytetty raha että ketoosikuurin kituuttamisen vaiva.

Materiaalia kotona luettavaksi

Kommentit

 1. Voi Plussapallo, en tiedä mitä sanoa joten olen hiljaa. Jään seuraamaan edistymistäsi, jos se olisi yhtään nopeampaa kuin omani. ;-)

  Tsemppiä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se "etu" sinuun nähden että ei ole tavoitetta säilyttää lihasta joten kalorit voi reilusti vetää vaan sinne 400-500 kcal:iin ja laihtua nälkäkuurilla ;)

   Poista
 2. Anonyymien ylensyöjien kaksitoista askelta ja kaksitoista perinnettä” kirjaa saa OA-ryhmistä tai postitse. Itse tilaan sen kun ei dietit auta. Siellä myös Skype kokoontumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle nuo AA:n tyyppiset jutut on ihan kauhistus. Ensinnäkin ryhmän takia - ei erakko ryhmiin mene. Toinen juttu on se, että minä en usko siihen että myönnetään voimattomuus, vaan päinvastoin, siihen että pitää psyykata itsensä uskomaan että ON voimaa tehdä jotain asialle.

   Sitten on toki nuo hengelliset jutut joihin en usko ja joita vierastan, löytyy Anonyymien ylensyöjienkin listalta nämä:
   2. Aloimme uskoa, että jokin itseämme suurempi voima voisi palauttaa tervejärkisyytemme.
   3. Päätimme antaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan – Sellaisena kuin
   Hänet käsititimme
   ..
   11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttämme Jumalaan, sellaisena kuin Hänet käsitimme, rukoillen ainoastaan tietoa Hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.
   12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman pakonomaisille ylensyöjille ja toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

   Ei kiitos moisia hengellisiä heräämisiä ja jumaloita mulle...

   Poista
 3. Hei! Löysin joku aika sitten blogisi ja kirjoitat kivasti, joten jään mielenkiinnolla lukemaan ja seurailemaan mitä tuumailet cambridgestä. :-) Minä olen myös kyseisellä dieetillä ja voin kyselijöille vain suositella tätä menetelmää! Kolmessa kuukaudessa olen tiputtanut 20kg (1 tasolla olin 10päivää, 1+ tasolla 9 viikkoa ja nyt muutama viikko tasolla 2). Vielä 20kg olisi omaan tavoitepainoon, ja se on valmentajan mielestä mahdollista marraskuuhun mennessä saavuttaa. :-) Tsemppiä todella paljon, muista juoda paljon vettä. :-)
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla onnistumisesta! Kyllä varmasti motivoi kummasti jos noinkin lyhyessä ajassa kuin 3 kuukaudessa saa parikymmentä kiloa pois. Se kun alkaa väkisinkin näkyä jo päällekin.

   Täytyy vaan nämä ekat vaikeat päivät kestää. Tällä hetkellä on huutava nälkä, oksettaa, päätä särkee ja huimaa, on sekava olo. Sama juttu ollut nutratessakin aina ennen kuin ketoosi alkaa kunnolla, joten tiedän että tästä selviää hengissä. Ja onneksi olen talvilomalla joten ei tarvi jaksaa muuta kuin maata sängyssä.

   Poista
 4. Hei! Minäkin olen vuoden verran lukenut blogiasi. Sinulla on miellyttävä tyyli kirjoittaa, ja mielenkiintoisia aiheita. Lisäksi olen löytänyt hyviä vinkkejä, mm. hiusten pesu oliiviöljypalasaippualla. Itse taukkailen suunnilleen samanlaisen ylipainon kanssa kuin sinä ja olemme ihan saman mallisia. Nyt jään mielenkiinnolla seuraamaan kokemuksiasi cambridgestä, sillä tämä on kiinnostanut myös minua. Viime syksynä oli paikallislehdessä mainos tästä, mutta se sitten jäi siinä kohtaa kaiken muun kinttuihin. Paljon tsemppiä, ja kokemuksiasi odotellen! -Sipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä olisi tarkoitus nyt tosiaan kirjoitella säännöllisesti tästä Cambridge-dieetin etenemisestä. Ja jos MINÄ onnistun siinä niin sitten ihan varmasti jokainen muukin - näkeehän täältä blogistakin mikä on tahdonvoimani ja motivaationi taso, miten olen aloitellut ja lopetellut dieettejä vähän väliä onnistumatta missään pitkäjänteisessä dieetissä.

   Poista
 5. Aaaaapuaaaa kauhulla katson hurahdustasi taas yhteen kokeiluun... mutta tästä saat yhden uuden fanin lisää, uteliaana tulen seuraamaan, miten homma sujuu.

  Jos nuo tuotteet saavat sen sua aiemmin piinanneen pakonomaisen repsahdustarpeen tai -taipumuksen kuriin, ryhdyn itsekin selvittelemään asiaa... Harmi, ettet ole sokeriaddikti kuten minä, minua kiinnostaisi kovasti tietää, pääseekö Cambridgellä sokerista eroon.

  Olet vasta alussa, mutta etukäteen jo kauhistelen, miten tuon lopettaminen ja normaaliin elämään siirtyminen sujuu... No, tsemppiä kuitenkin vallan paljon. Keep us posted.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti postailen tästä, rehellisesti ja kaunistelematta, kävi miten kävi. Jos kävisi niin etten jaksaisi, ei sekään enää taitaisi erityisemmin hävettää, koska tosiaan: minun kuurien aloitus ja repsahdus/lopetushistoriani on täällä blogissa kaikkien nähtävissä joten ketään ei varmasti edes yllätä jos tällekin kokeilulle käy vanhanaikaisesti ;)

   Minä tosiaan olen enemmän rasvaisen ja suolaisen sekä keskikaljan addikti kuin makean. Periaatteessa mikä tahansa tuollainen kuuri jolla normaalit ruokatottumukset laitetaan tilapäisesti kokonaan telakalle, voi auttaa pääsemään addiktioista eroon, olipa addiktiot mihin vaan. Tosin ei se käytännössä niin yksinkertaista ole - kyllä ne mieliteot voi palata ja usein palaakin sitten kun taas saa syödä tavallista ruokaa.

   Tuo itseänikin eniten huolestuttaa tuo valmisteruoasta tavalliseen siirtyminen. 30.3.-3.5. mulle on suunniteltu vieläpä sellaista tasoa 2, jossa syödään yhteensä vain noin 800 kcal päivässä, josta nelisensataa kcal ruoasta. Tuo kovasti pelottaa, että miten kestää tahdonvoima nauttia VÄHÄN ruokaa, mutta repsahtamatta ahmimaan valtavaa määrää... Toistaiseksi on helpompaa kun ei tarvi syödä ollenkaan tavallista ruokaa eikä säilyttää sellaista kaapeissa tai jääkaapissa.

   Poista
 6. Syötkö tasolla yksi ihan pastaa ja riisiä mitä on pusseissa??Paljonko on kaloreita tasolla 1 per päivä? Ja se mikä muo nyt tosiaan kiinnostaa niin paljonko noilla ruoilla tulee hiilareita per päivä?!Voiko ne pysyä tolla valiolla niin alhaalla etteä menee ketoosiin?Silloin kun minä tutustuin noihin ei ollut noita pastoja ja riisejä. Ei tuo hinta paljoa ole syömisistä kolmeksi viikoksi vaikka se kertasummana on iso.Itse olen työtön ja kaikkeen roskaruokaan menee kolmessa viikossa enemmän rahaa kuin 300.. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Cambridge-aterioista saa valita ihan mielensä mukaan, ja itse tosiaan otin myös paketit soijarouhepastaa ja sienirisottoa. Lisäksi on pähkinäpatukoita, suklaapirtelöä sun muuta. Jatkossa luultavasti otan pelkkiä pirtelöitä ja patukoita, oli meinaan aika karu ja yltiösuolainen makuelämys tämän päivän pasta. Hyh. 21 pussia täytyy kyllä alas saada kun on ostettukin. Reilusti erittäin tulista chilikastiketta päälle niin menee ;)

   Kaloreita mulla tulee päivässä noin 450 kcal, kun syön 3 dieettivalmistetta päivässä. Miehille tai isompikokoisille naisille voidaan suositella 4 ateriaa päivässä jolloin kaloreita tulee sitten noin 600 kcal per päivä.

   Ketoosiin tässä on tarkoitus tosiaan mennä, ja se onnistuu kyllä jos on suhteessa paljonkin hiilareita, jos vaan kalorit on tarpeeksi alhaalla. Itse olen aiemmin ollut Nutrilett-kuurilla, ja niin vaan sitä meni ketoosiin muutamassa päivässä vaikka pelkkää makeaa suklaapirtelöä join päivästä toiseen. Näissä Cambridge tuotteissa näyttäisi kyllä olevan Nutrilettiin verrattuna enemmän proteiinia ja vähän vähemmän hiilareita. Yhdessä tuollaisessa korvikevalmisteessa on 14,1 g hiilaria joten kolme sellaista päivässä syöden päiväsaanti olisi 42,3 g.

   Poista
 7. Ketoosi tulee hiilarivajeesta eikä kalorimääristä! Tuo 42,3 g vuorokauteen tekee ketoosin muutaman päivän kuluttua.Mutta jos lisäilet ruokaan chilikastikkeita missä on sokeria tai muita kivoja maukkaita makunystyröitä kiihottavia aineita (ja proteiinia sisältäviä tuotteita vaikka hiilarit nolla ja kalorit vähän) niin ketoosi katkeaa.Jos ei ketoosilla halua laihduttaa niin sitten on vaan parempi laskea kaloreita 1000 kaloria miinuksella perusaineenvaihdunnasta syöden miten haluaa ja mitä haluaa kunhan pysytään kalorien saannin rajoissa :) Se on kaksi eri asiaa laihduttaa kalorivajeella tai ketoosiin perustuvalla menetelmällä.Eikös nyt kannattaisi vaan vetää kunnolla kärsien kun närppiä noitakin laihdutustuotteita.Itse kun olin pusseilla en edes laittanut maitoon kahvia ja tämä sama sääntö koskee laihdutusleikkauksiin valmistautuneden potilaiden vlcd-dieettiin mitä vaaditaan asiakkaalta noudatettavan todella tarkasti.Nyt sun dieeettis taas menee puihin kun lisäilet omiasi.Varmaan tiesit ettei mikään tehdasvalmisteinen tuote mikä on tarkoitettu käytettäväksi laihduttamiseen varsinkaan kovin kiinteässä muodossa voi olla hyvää!?Suosittelisin vain ottamaan niitä pirtelöitä ja suolaisia pusseja niin ei tarvitse lisäillä paskan makuiseen laihdutuspastaan lisukkeita että saa sen alas.Pääkipuun ja heikotukseen autaa huomattavasti kun ottaa merisuolakikkareen kielen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä kyllä hyvin alhaisilla kalorimäärillä pääsee aina ketoosiin, koska niin vähässä määrässä ravintoa ei vaan ole merkittävää määrää hiilareita, vaikkei se ravinto olisi erityisen vähähiilaristakaan.

   Tuossa chilikastikkeessa jota käytän ei ole lainkaan sokeria. Siinä on vettä, naga jolokia-chiliä, etikkaa ja suolaa. Tosin vaikka siinä olisikin sokeria, niin määrät joita tuollaista huipputulista kastiketta käytetään on tippaluokkaa, eikä siitä kyllä ketoosi katkea vaikka ottaisi.

   Ei mulla ainakaan myös ole ollenkaan noin tiukkaa ollut ketoosia varten etteiko kahviin saisi maitoa laittaa. Esim. nutrilett kuurin ohjeissakin sanotaan että pienet määrät rasvatonta maitoa on ok. Tein nutratessani itselläni ihmiskokeita (Keto-Stix ketoosiliuskoilla mittaillen) ja totesin että kunhan kalorit jäi max 650 kcal niin ketoosissa pysyin, vaikka olisikin jonkin verran ylimääräistä syöty.

   Ketoosi sinänsä ei ole itsetarkoitus, koska ei se mitenkään laihduta. Ketoosin hyöty on se, että se vie näläntunteen pois - näläntunteen, jota ihan taatusti olisi ilman ketoosia jos syö esim. 450 kcal päivässä kuten nyt teen. Mutta se vanhanaikainen kalorivajehan on silti se mikä laihduttaa, ja mitä isompi vaje, sitä paremmin laihtuu.

   "Eikös nyt kannattaisi vaan vetää kunnolla kärsien kun närppiä noitakin laihdutustuotteita."

   Tätä en ymmärrä ollenkaan. Minusta mitä vähemmän kärsimystä, niin sen todennäköisempää että jaksaa. Ketoosin tuottava VLCD/ENE-dieetti on kyllä huomattavasti vähemmän kärsimystä aiheuttava kuin esim. mun peruskulutus - 1000 kcal eli noin 600 kcal syöminen normaaliruoalla. Lisäksi niin pienestä syömisestä saisi jo ravinnepuutoksiakin aika pian. Helpompi syödä valmisteita, joihin on välttämättömät ravinteet lisätty.

   Siitä olen varma, että jos tämä dieetti menee puihin, se ei johdu jostain chilikastikkeen tms lisäämisestä. Enkä usko että se muutenkaan tässä VLCD-vaiheessa menee puihin - ketogeenisella pussidieetillä on aika helppoa loppujen lopuksi olla. Vaikeat vaiheet tulee sitten myöhemmissä vaiheissa kun ei olla enää ketoosissa, ja syödään normiruokaa, mutta sitä pitäisi onnistua syömään vähäkalorisesti ja kohtuudella.

   Poista
 8. Sanoit, että mitä vähemmän kärsimystä, niin sen todennäköisempää että jaksaa.Tuossa tapauksessa olisin jättänyt pussitelut ja syönyt hyvää ruokaa 1500 kalorin edestä. Voithan vetää suklaata 500 kalorin verran.Ketoosiin sillä pääsee, mutta se ketoosi katkeaa joka kerta kun otat uuden suklaapatukan.Jos ei ihan hurjaksi heittäydytä niin sen saman kalorimäärän saa syömällä muutakin "kivaa". Dieetissä missä tarkoitus on saavuttaa ketoosi painon pudottamiseen ei ketoosi saa katketa missään vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritys laihduttaa ravitsemusterapeutin opein oli juuri tuollainen 1500 kcal / päivä normiruoalla. Valitettavasti laihtuminen sillä tavoin oli niin äärettömän hidasta, että ei jaksa. Ja kun laihtuu vain 100-300 g viikossa, niin yksikin repsahdus vaikka kerran kuussa nollaa täysin kaiken mitä on monen viikon aikana saavuttanut. Niin siinä kävi, että turhauduin hitaaseen etenemiseen ja repsahtelin niin usein, että en laihtunut.

   Itselleni tuo ketoosi tosiaan ei ole mikään itsetarkoitus vaan alhainen kalorimäärä. Ketoosi auttaa toki olemaan alhaisilla kaloreilla, koska se vie ainakin fyysisen näläntunteen pois (psyykkistä mielihalua ei välttämättä niinkään), mutta eipä se mitään jos ketoosi välillä katkeaisikin - sitten vaan menee taas päivä-pari niin että suolet kurnii ja tuntuu vatsassa inhottavaa nälkäkouristelua.

   Poista
 9. Kaikessa muussa olen kyllä pitänyt sinua itseäni korkeammalla ja jopa vähän olet idolini, mutta nyt sulla menee puurot ja vellit sekaisin tän dieetin suhteen ja sen suhteen miten se pitäisi toetuttaa!Mutta tsempparia sinne ja koita jaksaa!!!!Tarkoitan tätä ihan suoraan sydämestäni :) :) t:edellisen viestin kirjoittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä aion ihan tosiaan ohjaajan ohjeiden mukaan tätä dieettiä noudattaa. Hänen mielestään esim. tuo chilikastike oli ok, jos siinä ei ole sokeria. Mutta katsotaan miten lähtee menemään.

   Eilinen oli aika kauhea, jouduin oksentamaankin välillä kun päänsärky meni niin kovaksi että silkasta kivusta tuli oksennus. Tänään ei fyysisiä tuskia, mutta aivan pönttö sekaisin olo - kaupassa tuntui kauhean vaikealta kaikki, esim. se että miten pidän käsilaukkua silloin kun lastaan ostoksia kassahihnalle, tai miten kaivetaan oikea kortti kukkarosta maksettaessa :D Ja jatkuvasti pakko varmistella kaikkea: sammutinko autosta valot, laitoinko oven kiinni, otinko pankkikortin maksuautomaatista, koska tosiaan tuntuu niin pöljältä olo että mitä tahansa voi odottaa.

   Poista
 10. Tsemppiä koitokseesi! Tuo on tosiaan sen verran hintava että ehkä se on myös kannustimena. Toki meneehän tuonne ruokakauppaankin rahaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti