Leipäkone tuli taloon
Tuli tehtyä sitten tällainen heräteostos tällä kertaa.
Syy hankintaan on, että kauppojen leipävalikoima on minun makuuni surkuteltavan huono. Sitä kuuluisaa leipää, joka maistuu leivältä, ei tahdo oikein saada, jos on vaalean leivän ystävä kuten minä. Ruista tai tummaa leipää en syö, ovat minusta kitkeriä (ruis) tai tunkkaisen makuisia (muut täysjyväleivät), joten olen sen armoilla mitä kaupoista vaaleana löytyy. Sieltä tuntuu löytyvän lähinnä äärihöttöistä ihan täysin valkaistuista jauhoista tehtyä leipää, tai sitten leipää jossa on kaikkea ylimääräistä: kokonaisia jyviä, siemeniä, siirappia, milloin mitäkin. Minä haluaisin vain sellaista perus hiivaleipäjauhoista tehtyä leipää jossa ei ole mitään ylimääräistä, vain jauhoa, ehkä oliiviöljyä vähän, hiivaa, vettä ja suolaa.
Ja nyt sellaista sitten saankin! En muuten edes syö leipää mitenkään valtavan paljon. Useimmiten yhden viipaleen päivässä keskimäärin varmaan. Jos ateria on keitto tai salaatti, saatan syödä kaksikin viipaletta. Toisaalta jos ruoassa on pastaa tai riisiä, en syö sen kanssa leipää ollenkaan, tuntuu että tulee liikaa samantapaisia makuja ja koostumuksia ateriaan. Silloin tällöin, laiskana tai kiireisenä päivänä, voin kyllä syödä päivän toiseksi ateriaksi pelkästään pari vihanneksilla ja esim. leikkeleellä päällystettyä leipää ja päälle hedelmän. Onneksi tuolla leipäkoneella voi tehdä myös pienen 0,5 kg leivän, näin sinkun kulutukseen sopivasti. Lisäksi sillä voi tehdä pizzataikinan vaivaamis- ja kohotusosuuden, mikä on hyvä, koska olen pizzasyöppö ja se vaivaaminen on työläähköä!
Syy hankintaan on, että kauppojen leipävalikoima on minun makuuni surkuteltavan huono. Sitä kuuluisaa leipää, joka maistuu leivältä, ei tahdo oikein saada, jos on vaalean leivän ystävä kuten minä. Ruista tai tummaa leipää en syö, ovat minusta kitkeriä (ruis) tai tunkkaisen makuisia (muut täysjyväleivät), joten olen sen armoilla mitä kaupoista vaaleana löytyy. Sieltä tuntuu löytyvän lähinnä äärihöttöistä ihan täysin valkaistuista jauhoista tehtyä leipää, tai sitten leipää jossa on kaikkea ylimääräistä: kokonaisia jyviä, siemeniä, siirappia, milloin mitäkin. Minä haluaisin vain sellaista perus hiivaleipäjauhoista tehtyä leipää jossa ei ole mitään ylimääräistä, vain jauhoa, ehkä oliiviöljyä vähän, hiivaa, vettä ja suolaa.
Ja nyt sellaista sitten saankin! En muuten edes syö leipää mitenkään valtavan paljon. Useimmiten yhden viipaleen päivässä keskimäärin varmaan. Jos ateria on keitto tai salaatti, saatan syödä kaksikin viipaletta. Toisaalta jos ruoassa on pastaa tai riisiä, en syö sen kanssa leipää ollenkaan, tuntuu että tulee liikaa samantapaisia makuja ja koostumuksia ateriaan. Silloin tällöin, laiskana tai kiireisenä päivänä, voin kyllä syödä päivän toiseksi ateriaksi pelkästään pari vihanneksilla ja esim. leikkeleellä päällystettyä leipää ja päälle hedelmän. Onneksi tuolla leipäkoneella voi tehdä myös pienen 0,5 kg leivän, näin sinkun kulutukseen sopivasti. Lisäksi sillä voi tehdä pizzataikinan vaivaamis- ja kohotusosuuden, mikä on hyvä, koska olen pizzasyöppö ja se vaivaaminen on työläähköä!
Tässä se nyt on, Moulinex leipäkone, Prismassa hinta 85 euroa. |
Koneella saa tehtyä 3 eri kokoa leipiä ja paistoasteenkin voi valita. Nyt käytössä ohjelma 3, ranskanleipäohjelma. |
Ensimmäinen koneleipä hiivaleipäjauhoista on valmis! |
Kun leipä on jäähtynyt tunnin, päästään itse asiaan: syömiseen! |
Kommentit
Lähetä kommentti