Lomalle lomps: alkamassa kuivempi loma!

Eilen oli sitten viimeinen työpäivä ennen kesälomaa ja nyt seuraavat 4 viikkoa lomailen. Tästä onkin tarkoitus tehdä aika erilainen loma kuin aiemmat. Aiemmin kun lomat on olleet aika kosteita, tissuttelua pitkin päivää. Tai siis oikeastaan järkyttävän kosteita, puoleltapäivältä aloitettu tissuttelu ja siitä sitten iltaan asti...

Tissuttelua rannoilla, tissuttelua terasseilla, tissuttelua niityllä kirjaa lukiessa, tissuttelua omassa pihassa, tissuttelua tietokoneella pelatessa, tissuttelua matkoilla... Parina viime vuonna olen suorastaan pelästynyt peilikuvaani sitten kun loman lopun uhatessa olen vähentänyt juomista: tässä iässä kuukauden juomaputki alkaa valitettavasti näkyä naamasta jo aika hyvin, vaikka juominen olisikin tissuttelutyyppistä eikä mitään örinäkännissä olemista. Olen näyttänyt aika lailla samalta kuin muistan Mervi Tapolan joskus oikein huonossa hapessa ollessaan jossain seiskalehden kuvassa näyttäneen: turvonneelta, silmäpussiselta, samean väriseltä iholtaan, vanhalta ja väsyneeltä. Sinänsä kyllä ihme, että muuten kuin liikajuomisen jälkeen en mielestäni näytä erityisen vanhalta tai väsyneeltä muuten, vaikka elintavat on olleet melkoisen karmeat pitkään.

Tänä vuonna minulla ei ole mitään erityisiä suunnitelmia loman suhteen. En ole varannut matkaa minnekään. Mökkeilyäkin tuli harrastettua jo alkukesästä, nyt en aio (minulla ei ole omaa mökkiä joten täytyy aina vuokrata jos haluan mökkeillä). Ajattelin omistaa loman sille, että kohtaan ilman alkoholin juomista sen miltä oleminen nykyisessä elämäntilanteessa tuntuu. Ehkä selvän loman jälkeen tiedän paremmin senkin, mitä asioita elämäntilanteessa koen tarpeelliseksi yrittää muuttaa, esimerkiksi jos yksinäisyyteni käy kovin ahdistavaksi, niin sitten tietää että seuraa pitäisi alkaa etsiä.

Kirjoja varmaan tulee luettua ja tietokoneella pelattua. "Mindfulness for life" kirjan meditaatioharjoituksia aion tehdä 2 kertaa päivässä ja katsoa mitä siitä alkaa tulemaan. Shoppailla vähän vaatteita ja asusteita ja kotiinkin jotain. Uuden aurinkotuolin ainakin tarvitsisin kun rikoin edellisen istumalla yksinkertaisesti valtavalla ruhollani sen päälle ;-) KRÄTS sanoi monta senttiä paksu puurunko ja hajosi. Uskon että se oli sateissa hapertunut vaan, en minä oikeasti niin kovin paljon paina, e-eenhän toki!

Eilen oli loman alkamisen kunniaksi pakko tehdä megamättöpizza johon laitoin paljon luomu-parmankinkkua, puhvelimozzarellaa, cantaloupemelonia ja kirsikkatomaatteja. Join sen kanssa pienen oluen - pizza ja olut vaan kuuluu yhteen jotenkin minun mielessäni, vehnäisen ruoan ja vehnäisen juoman liitto. Pysyin jopa 1500 kcal kalorirajassani silti koska päivällä söin vain kevyen keiton.

Lopuksi vielä hauska ranskalaisen arkkitehti Jean-Jacques Loupin piirros "Beachies" (ai että haluaisin tämän kylppärini seinälle lasitettuna julisteversiona!). Varmaan useimpien mielestä mauton, mutta minusta kaikessa raadollisuudessaan hauska ja sisältää paljon kivoja yksityiskohtia.


Kommentit

 1. Musta tuntuu, että alkuun voi tuntua aika tyhjältä ja yksinäiseltäkin, kun kaikki juomiseen varattu aika jää tyhjäksi. Mutta tyhjiö pyrkii täyttymään ja saat uutta elämänsisältöä, kun et sorru täyttämään sitä vanhoilla tavoilla. Kuulostaa kauheen opettajamaiselta, mutta tällaisia ajatuksia vaan nousee mieleen. Hyvää lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo täytyy vaan pitää luottamus siihen että tosiaan sitä sisältöä tulee aikoinaan, eikä antaa periksi vanhoille houkutuksille jos jonain hetkenä tuntuu että on liian tyhjää ja ettei koskaan varmaan enää tule parempaa.

   Kyllähän ne henkiset "vieroitusoireet" vanhoista elämäntavoista on kuitenkin olemassa ja lomalla voivat korostua kun on paljon aikaa olla itsekseen, eikä työtä mihin keskittyä.

   Poista
 2. Tuon herran piirroksia saa palapeleinä myös Suomesta, en tiedä saako juuri kyseistä. Itsehän annoin kerran lahjaksi sellaisen. Kokosin valtavan palapelin, liimailin ja lasitetuissa kehyksissä oli oikein mieluinen lahja saajalleen. Nuo yksityiskohdat on just hauskoja, niitä löytää aina vaan lisää varsinkin isommista piirroksista.
  Tsemppiä lomaan ilmaan tissuttelua! Tosi kiva blogi, olet hyvä kirjoittaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä tuon palapelin suhteen - kun googletin niin Lahjanetti-nimisestä verkkokaupasta ainakin näyttää saavan tuota Beachies-teemaakin palapelinä. Täytynee hankkia ja alkaa koota, niin saan uuden "lapsellisen ja mauttoman" objektin kylppäriini sinne värikkäiden kohokuviopiraijoiden ja muiden hassutusten sekaan :D

   Poista
 3. Minäkin tsemppaan täältä! Mistäköhän sitä innostavaa sisältöä löytyisi elämään? Uusi harrastus kodin ulkopuolella? Voisi tavata vaikka uusia samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä?...

  Hauskaa lomaa joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan ollut oikein harrastajatyyppiä, ei ole sillä lailla kiinnostusta mihinkään aiheeseen niin että ihan ohjattuun harrastukseen haluaisin mennä. Toisaalta vaikeaa se koiran yksinhuoltajana olisikin, ei oikein onnistu enää lähteä työpäivän jälkeen muualle minne koiraa ei voi ottaa mukaan.

   Mulle mieluinen harrastus olisi jos vaikka olisi kunnon puutarha ja sitä voisi itsekseen laittaa mutta se vaatisi kyllä lottovoiton että tämä haave toteutuisi ;)

   Poista
 4. Pintapuolisella lukemisella löysin blogistasi paljon tuttua. Olen itsekin taistellut samojen ongelmien, yksinäisyyden ja alkoholin, kanssa.

  Tosiasia on, että ihminen pystyy mihin tahansa elämänmuutokseen, jos motivaatio on kohdallaan. Esim minä pystyin luopumaan vaikeasta alkoholiriippuvuudestani, koska tajusin, että alkoholi on viemässä terveyteni, vakavasti. Pystyn jopa juomaan kolme tuoppia ja lopettamaan siihen, koska tiedän, että helvetti on irti, jos putki lähtee päälle.

  Samaten uskon sinun löytävän jonkin motivaatiotekijän alkoholin vähentämiseen, ja myös laihtumiseen. Riittäisikö seksin saaminen motivaatioksi laihtumiseen? Mietipä asiaa.

  Ei sillä, en sano, että kenenkään pitäisi pakosti laihduttaa tai lopettaa juomasta. Jos jaksaa kantaa seuraukset, sekä ylipaino että alkoholismi ovat ihan ok. On omasta päästä kiinni, mikä on ongelma ja mikä ei.

  Noista mindfulness-meditaatioista en tiedä. Vaikuttavat minusta huuhaamiesten ja -naisten hommilta, mutta enpä toisaalta ole koskaan kokeillut niitä vakavissani.

  Hyvää kesää, onnea ja menestystä kovista sanoistani huolimatta.

  terveisin, Viina-Make

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista! Kyllä tuo seksiasiakin aika iso motivaattori on... Tosin silloin kun join liikaa, en edes muistanut koko seksiä, jotenkin oli ilmeisesti kroppa niin väsynyt siitä juomisesta ja huonosti nukutuista öistä ettei jaksanut seksiä ajatellakaan. Sitä mukaa kun olo on muutenkin piristynyt, on taas sekin asia alkanut pyöriä mielessä, mikä lienee ihan terve ilmiö.

   Hyvää kesää sinulle myös!

   Poista

Lähetä kommentti