2 viikkoa 1000 kcal / päivä: -1,8 kg

Ei ymmärrä ollenkaan. Kun syön 1200 kcal päivässä, paino ei laske yhtään. Mutta sitten lasketaan päivän kalorisaantia vain 200 kcal päivässä, ja yhtäkkiä paino humpsahtaa alas lähes kilon viikossa. Laskennallisesti efektin ei pitäisi olla ollenkaan noin dramaattinen.

Ehkä kyse on siitä, että nyt syön 3 Cambridge-ateriaa päivässä, joten hiilihydraattien osuus energiasta on aika pieni. Näin nestettä kehon kudoksissa on paljon vähemmän kuin tavanomaisesti syödessä. Saa nähdä, miten paino kehittyy jatkossa, koska jos kyse on pelkästä nesteestä, niin se efekti ei sitten enää seuraavilla kerroilla jatku...

Cambridgen 3-tasolle palaamisen inhottavia seuraamuksia on taas olleet ummetuksen ja yleisesti väsyneen ja kipeän olon paluu. Mutta eiköhän sitä jaksa jos painoa lähtee tätä tahtia, pitkän tasannevaiheen jälkeen :)

... ja vähemmän kevyttä lukemista


Hesarissa oli viikonloppuna mielenkiintoinen juttu siitä, miten maanviljelys, jonka ainakin omien kouluaikojeni historiankirjat kuvasivat ihmiskunnalle kovastikin hienoksi kehitykseksi, on itse asiassa kurjistanut ihmiskunnan oloja monella tapaa, niin terveyden, sosiaalisen tasa-arvoisuuden kuin vapaa-ajan määränkin suhteen. Niinpä hankin heti luettavaksi itse kirjan, historioitsija Yuval Noah Hararin " A Brief History of Humankind", eli Ihmiskunnan lyhyt historia. Välillä muutakin kuin hömppäfantasiaa ;) Palailen asiaan kun kirja on luettu!


Kommentit

  1. Tässä omaa laihdutusurakkaa aloitellessa löysin sivuillesi, ja voi mikä "helmi" tämä blogi onkaan.
    Ihanan piristävä poikkeus monesti niin" itsekeskeisessäkin" blogimaailmassa. Löydät aina uusia kiinnostavia aiheita ja kerrot asioista rennosti ja mukaansa tempaavan hauskasti. Se aiheutti sen, että luin eilen kaikki vanhat postaukset läpi kotitöiden kustannuksella.
    Tsemppiä vaan sinulle, aion lukea blogiasi jatkossakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti