Stressi pyrkii taas tuhoamaan laihdutusta

Töissä tavallista hullunmyllyä. Tai tavallista pahempaa, päätellen siitä että iltaisin ei pysty nukkumaan moneen tuntiin sänkyyn menosta, kun on niin ylikierroksilla sekä ajatusten pyörimisen suhteen että hermostollisesti. Töihin mennessä mahanpohjaa kouristaa jännityksestä ja ahdistuksesta, ja siellä töissä sitä pelkää koko ajan uusia tehtäviä, uusia sähköposteja, lisäpainetta edellisen päälle.

Ja sitten asiakas ilmoitti, että nyt tässä projektissa vasta kiirevaihe alkaa, tähän asti on lämmitelty. Hyvä etten pyörtynyt siihen paikkaan. Välillä tekisi mieli jäädä muutaman päivän tekoflunssasaikulle ja dokata ne päivät niin että päästä kuolisi viimeinenkin aivosolu joka muistaa koko hiton projektit, mutta tiedän etten sitä tee, kun olen moralistinen nynny ja ylitunnollinen.

Eipä tässä kai mitään, tavallista kaaosta, mutta laihduttamisen kanssa sopii ihan hemmetin huonosti yhteen kova stressi. Olen vähän väliä sortunut syömään enemmän kuin ne kalorit, mitä pitäisi syödä. Välillä tuntuu että sitä tunkee ruokaa suuhun ihan huomaamattaan, esim. työtä tehdessään. Hajamielisenä vaan havahtuu siihen, että oho, mun suu käy, ai olen ottanut taas jotain syötävää :D Kaloreita en ole läheskään joka päivä edes jaksanut kirjata ja laskea. Ja sanomatta on selvää että vaa'alla en myöskään viitsi käydä.

Ensi tiistaina olisi punnitus seuraavan kerran, ja täytyisi yrittää tsempata nyt tämän kuurin kanssa. Kai siitäkin jotain masokistista nautintoa voi saada, kun maksimoi kärsimyksensä vetämällä rääkkikuuria samaan aikaan kun pää meinaa hajota kiireeseen :D


Kommentit

 1. Mulla ois taas yksi huono :D vinkki tällaiseen työsyöpöttelyyn: pepsimax tai cokis zero! Isoon lasiin ja pilli, ettei hampaat sula viikossa, ja sitten meilikasaa purkamaan. Lisäbonuksena saat kofeiinia vai mitä pepsimaxissa nyt piristävää onkaan. Terveellisempi ois vesi ja porkkanat, mutta who cares.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jo parikymmentä vuotta ollut kevytcola-addikti :D Puolisentoista litraa sitä litkua on yleensä mennyt päivässä, tosin nykyisin vähän vähemmän mutta tilalle on tullut energiajuomat ;)

   Mä en ole jaksanut noista hammastuhopelotteluista koskaan välittää, eipä tunnu oikein mitään haittaa tehneen vaikka on noita jo kauan tullut lipitettyä. Jos ei sitä juomaa nyt jatkuvasti kurlaa suussaan tai juo "tissuttaen" pitkin päivää niin tuskinpa se tavanomaisessa elinajassa ehtii mitään näkyvää tai tuntuvaa vaikuttaa.

   Poista
 2. Työpaikoilla pitäis olla sellainen kiertävä stressinpoistohieroja, joka säntäis aina pahiten kärsivän kimppuun, siinä äkkiä syömähalut katois kun tulis rentoutunut ja hyvä olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhea, mä olen stressaantuneena niin epäsosiaalinen ja vihamielinen että varmaan löisin jos joku koskisi minuun :D Haluan olla yksin omassa mielensisäisessä hullunmyllyssäni enkä siedä mitään häiriöitä. Sitä paitsi, aina jos joku lähestyy, niin stressaantunut mieli odottaa pahinta: "apua, jokou uusi työnakki, joku ongelma selvitettäväksi - EEEEEEEEEIIIIIIIIIIII! "

   Nyt olen tehnytkin paljon etätyötä (tälläkin hetkellä etänä) että saa rauhassa olla ilman lisästressiä työpisteen viereen yllättäen pomppaavista tyypeistä.

   Poista
 3. Stressi on kyllä niin pahasta, varsinkin kun yrittää laihduttaa... Sen lisäksi että tulee syötyä enemmän, niin kortisoli (stressihormooni) kuulemma oikein varastoi kaiken rasvan eikä päästä niistä irti sitten millään! Ja aiheuttaa juurikin unettomuutta mitä sullakin on.

  Mutta ihan loistavaa että voit tehdä töitä etänäkin! Ja muista ottaa iltaisin rennosti äläkä vaan mieti työjuttuja...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti