Sohva tuli - nyt harmittaa asoasunnon halvat pintamateriaalit

Minulle tuli Iskusta lomalla tilaamani sohva ja sohvapöytä nyt. Olohuoneen muuttaminen puna-musta-valkoteemaan alkaa olla valmis! Hyvä että pääsin lopulta eroon entisestä jo opiskeluaikana hankitusta painuneesta ja kuluneesta vuodesohvasta. Uudesta tykkään kovin ja sopii yhteen maton ja verhojen kanssakin.


Koska ikinä ei voi olla mihinkään tyytyväinen ( ;-) ) niin nyt kun olohuoneen yleisilme tuli vähemmän nuhraikseksi, alkoi harmittaa asunnon halvat pintaratkaisut. Tämä on asumisoikeusasunto. Sinänsä tällä kalliilla alueella (asun Helsingin Eko-Viikissä) hyvä ratkaisu, koska vastaavien omistusasuntojen hinnat alkaa 300 000 eurosta, millaista lainaa yksikään pankki ei sinkulle myöntäisi. Tykkään asua täällä ja tykkään myös rivitaloasunnosta, että on koiralle oma pieni piha. Ja omasta asuntoon kuuluvasta erillisestä kasvimaatilkustakin.

Ainoa vaan, että olisi se asumisoikeusfirma rakentaessaan voinut edes VÄHÄN skarpata pintojen kanssa. Mulla on täällä tupakeittiö, eli olohuone ja keittiö / ruokailutila on yhtä isoa huonetta. Ja harmittaa, että olohuoneen sohvalla istuessa näkyy suoraan maailman halvimmat valkoiset rumat keittiönkaapin ovet ja halvin mahdollinen uuni ja pakastin. Ja toki tylsän valkoinen välikaakelointikin. Jotain tarttis seuraavaksi tehdä tälle kalpealle olohuoneen maisemanpilaajalle. Ei tuo niin haittaisi jos tosiaan ei näkyisi suoraan ilman mitään näköesteitä olohuoneesta.


Näihin asuntoihin saa kyllä tehdä isojakin remontteja, mutta se on vähän siinä ja siinä paljonko viitsii laittaa rahaa sellaiseen, kun asunto ei ikinä tule omaksi eikä siis remontit muutu arvonnousuksi josta saa asuntoa myydessä takaisinkin päin. Mieli tekisi mustia korkeakiiltoisia keittiökaapin ovia, hopeanväristä jääkaappi/pakastinta ja ties mitä. Mutta voipi olla että ensi hätään yrittää jotain halvempaa, esim. kaakelitarroilla edes vähän poistaa kalpeutta keittiöstä. Niitähän on sellaisia yksivärisiäkin kaakelitarroja, joilla saa valkoiset kaakelit näyttämään vaikka marmorisen harmaalta tai miltä vaan.

Toinen inhottava ongelmakohta täällä on lattiat. Koulun tai muun ulkokengissä kuljettavan julkisen tilan lattiaa muistuttava etovan kellertävän-harmaakukertava muovimatto koko asunnossa, myös kylpyhuoneessa, ei ole kaikkein mieltä ylentävimpiä näkyjä. Voi olla että seuraavan loman projekti on että laitan jotkut kivilattiaa muistuttavat laminaattilattiat koko asuntoon vaikka!

Matoista tykkään, lattia yök.

Kommentit

 1. Hei kannataa tsekata mm. nämä blogipostaukset:
  http://kunitsetekee.blogspot.fi/2013/07/keittio.html
  http://sisustan.vuodatus.net/lue/2014/11/niksi-d-c-fix

  Kyseessä on siis DC-fic niminen "kontaktimuovi" mitä saa vaikka missä kuoseissa ja väreissä. Googlella löytää hirmuisesti ideoita, mitä kaikkea sillä voi päällystä. Mutta tosiaan melko halvalla saa keittiöstä ihan uuden näköisen kun tällä päällystää, kannattaa tutustua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon linkeistä! Ei olisi tullut mieleenkään että kaakelien sijasta tai lisäksi myös itse kaappien ovet voi päällystää! Sitten jos vielä vaihtaisi vetimet, voisi noista kaapeista saada ihan asialliset. Ehkä jo huomenna käväisen Bauhausissa katsomassa!

   Poista
  2. Mahtavaa! Kerro sitten tänne, jos alkaa projekti, lopputulos kiinnostaa tietty kovasti. :)

   Poista
 2. Meinasin kanssa tulla ehdottamaan tuota dc fixiä. Se on kätsy, ja varsin kestäväkin, joutuu vaan vähän askartelemaan. Mutta sitä kun vetelee ja vaihtaa vaikka näyttävämmät vetimet kaappien oviin, niin jo vain tulee ihan toisen näköistä! Eipä silti, ihan siisti keittiö sulla näytää olevan, mutta ymmärrän silti mitä ajat takaa. Itsekin olen muutama vuosi sitten asokämppää joskus noin fixaillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huomenna aion käydä Bauhausissa ja jos vaikka laittaisi samantien nuo kaappeihin. Saa nähdä miten yksikseen onnistuu, toivottavasti jotenkin, vaikka tuolla yhdessä blogissa sanottiin että olisi kätevää jos olisi toinen ihminen painelemassa pois kuplia muovista.

   Väreiksi olen räikeyden ystävänä miettinyt kirkkaanpunaista yläkaappeihin ja mustaa alakaappeihin. Ensin meinasin pelkkää mustaa, mutta vähän synkkä siitä taitaisi tulla, ja kun nyt muutenkin olohuonekin on puna-musta-valkoinen niin menköön periaatteessa samaa huonetta oleva keittiö samaan linjaan. Riippuu tietysti siitä löytyykö Bauhausista sellaista puhtaan neutraalin punaista kiiltävää DC Fixiä, mitään oranssia tms epämääräisen väristä en kyllä laita vaan sitten musta mieluummin kokonaan.

   Poista
 3. Onpa jännä miten eri tavalla voi ajatella asioista, minulla on nimittäin nuo samat kaapinovet ja vetimet, ja olen jo yli kymmenen vuoden ajan tuijotellut niitä kiitollisuudesta pakahtuen, koska olen elänyt niin surkeakeittiöisissä asunnoissa, että nuo kaapistot ovat unelmieni huippu :D Olen siis asunut vuokralla useilla kaupungin suosituimmilla asuinalueilla, mutta asunnoissa, joissa ei ole tehty keittiöremonttia sitten 50/60/70-lukujen, eli olen joutunut katselemaan aivan hirveitä kulahtaneita, pinttyneitä lastulevykaapistoja mitä häiritsevimmissä väreissä :D Tämä on myös ensimmäinen asuntoni, jossa koko keittiötä kiertää laatat, eikä pelkästään tiskipöytää, sekin on ihan mahtavaa :D Tsemppiä kuitenkin unelmakeittiön saamiseen, kivoista kaapeista on paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tosiaan tuota asumishistoriaa vasten uudet valkoiset nykyaikaiset kaapistot näyttävät raikkailta. Itse olen aina käytännössä asunut asunnoissa joissa on ollut uudet, ja aina pahuksen valkoiset (inhoan valkoista isoina pintoina) keittiökalusteet. Jopa mummonmökissäni oli sen ostaessani juuri tehty pintaremontti, ja siellä oli valkoinen keittiö joka ei yhtään sopinut 1950-luvulla rakennetun punaisen tuvan henkeen.

   Poista

Lähetä kommentti