PMS-vaivat, naislaihduttajan painajainen numero 1

Aargh, Plussapalleroisella on taas se viikko kuusta. Loppuviikosta on odotettavissa menkkojen alku, ja tämä on niin tätä tämä keski-ikäisen naisen PMS-aika. Parikymppisenä oli vain ehkä lievää päänsärkyä ja alavatsakramppeja pari päivää ennen kuukautisvuodon alkua, nyt alkaa jo 5 päivää ennen vuotoa järjetön turvotus (saatan painaa 2-3 kg enemmän kuin yleensä), yleinen vitutus sekä käytännössä katsoen työkyvyttömyys (menen kyllä toki töihin, mutta se menee lähinnä netissä surffaamiseksi ja yleiseksi äksyilyksi koko homma).

Eilen meni sitten siihen pisteeseen, että kävi pieni dieettisortuminen. Olin PMS-mielialan mustissa syövereissä, joissa inhosin syvästi itseäni, koko tätä epätäydellistä maailmaa, työtäni ja ihan kaikkea. Mitä millään on väliä, mitä minäkin muka laihdutan, vanha ämmä, luulenko tulevani muka jotenkin hyvän näköiseksi? Naurettava vaan olen kun vieläkin olen niin ulkonäkökeskeinen että stressaan jostain helvetin kiloista. Silti vaikka olen naamastakin ruma kuin petolinnun perse aamupaskan jälkeen, kuten eräs kohtelias sukulainen minulle teininä pienessä laitamyötäisessä sanoi. Tai terveyssyyt? Eikö tämä elämä olekin niin ankeaa ja masentavaa, että miksi haluaisin edes elää pitkään? Eikö olisi hyvä jos maksa tai sydän pettäisi ja pääsisi pian jo pois tarpomasta tätä ankeaa maallista vaellusta?

Näissä mietteissäni marssin kauppaan ja ostin itselleni 3 isoa olutta sekä pussillisen sämpylöitä. Istuin
Diane L. Keisterin maalaus "PMS"
kallistettavaan nojatuoliini, laitoin soimaan hautajaismusiikiksikin sopivan Albinonin Adagion ja antauduin oluen ja itsesäälissä kieriskelyn nautinnoille. Kaljat ja mieltä puhdistava angstaussessio vähän piristivät, mutta tekivät kovan nälän. Söin kaikki 5 sämpylää pussista yhdellä istumalla, dipattuna oliiviöljyyn jossa oli suolaa ja valkosipulia. Onneksi kello oli jo yli 21 ja kaupasta ei saanut enää kaljaa, koska muuten olisin varmaan käynyt ostamassa sixpackin ja juonut senkin.

Tänään sitten yleisen PMS-vitutuksen päälle morkkis eilisistä juomisista ja syömisistä. Ärsyttää, että tähän asti olin onnistunut pysymään hyvinkin kurinalaisesti ravinto-ohjelmassani, mutta sitten tällainen typerä lankeemus. Tiedän ettei se 1 päivä maailmaa kaada, mutta kun nyt olen muutenkin mielialassa jossa kaikki vituttaa, niin vituttaa tämäkin. Huomenna täytyy pitää etäpäivä, koska olen tänään ollut niin toksisella mielialalla töissäkin, että pelottaa mitä tiuskimisia ja ilkeyksiä suustani tulee ulos ihan vaan vahingossa. Onneksi muut näyttävät kyllä näkevän ilmeestäni että mulla on Mulle Ei Vittuilla kausi, koska kiertävät kaukaa :D

Että kyllä ne hormonit vaan aika rajusti vaikuttaa, varsinkin tässä iässä. Onneksi tämä menee ohi kunhan vuoto alkaa taas. Mutta vaihdevuosia tässä kyllä jo kovasti odotan, että pääsisi tästäkin hormonivuoristoradasta joka hemmetin kuukausi. Joskin ne vaihdevuodet sitten vasta monella myllerrys ovatkin, ja jopa vuosien mittainen. Miksi ei vaan voinut syntyä mieheksi! Tää on niin vääärin!!!

Kommentit

 1. Kuulostaapa tutulle! Nyt tässä iässä en lakkaa ihmettelemästä kuinka joku ihminen voi olla niin yksinkertainen ja täysin vailla itsesuojeluvaistoa, että ei ymmärrä olla vittuilematta hieman alle 50:lle naiselle. Muistan itse nuorena kuunnelleni samanikäisten naisten itkupotkuraivareita ja valitusta työstä ja samalla miettineeni, että jos joskus mua alkaa tämä työ noin korpeamaan, niin vaihdan kyllä alaa. Osaat varmaan päätellä, miten on käynyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole tainnut tulla alaa vaihdettua :)

   Tuo on kyllä hassua, että minäkin muistan että nuorena ihmettelin että kumman happamia ja kärttyisiä nuo keski-ikäiset akat, oikeita hiekkapilluja! Aina valittamassa ja narisemassa ja kiukuttelemassa. Nyt olen itse samanlainen, ainakin tiettyyn aikaan kuukaudesta.

   Ja sen ilmeisesti muut huomaa koska pahoina päivinä olen huomannut että töissä joku saattaa olla tulossa työpisteeseeni mutta peruuttaakin takaisin ja laittaa asian sähköpostilla jos huomaa että olen naama poikkeuksellisen norsunvitulla ja äkäisen näköinen :D Parempi niin, koska minua pelottaa välillä itseänikin millaisia loukkauksia ja tylyyksiä suustani tulee noina päivinä ulos kuin automaattiohjauksella, niin että tajuan mitä sanon vasta kun se jo tulee ulos päin viattoman uhrin näköä.

   Toisinaan kyllä ollut duunissa hyötyäkin noista lähes itsetuhoisista PMS-päivistä jolloin ei jaksa välittää mistään. Ei haittaisi potkut eikä mikään, ihan sama, kun kaikki on samaa paskaa tapahtuipa mitä tahansa. On tullut hankalien asiakkaiden, pomon ja ikävästi käyttäytyvien työkaverien kanssa nostettua erinäisiäkin kissoja pöydälle ja selvitettyä asiat kiivaaseen tyyliin näinä aikoina, kun muuten ei saisi sanottua koska minua aletaan pitää hankalana, voin saada jopa potkut, välit muihin pilaantuu jne.

   Poista
  2. Hei, mulle on nyt jo kaksi kertaa käynyt niin, että pitkä ja hartaasti kirjoitettu viesti on hävinnyt lähettämisvaiheessa johonkin. Miten se on mahdollista?

   Poista
  3. Kurjaa että viestisi on kadonnut bittiavaruuteen :(

   Tarkistin blogini roskaposti-kansiosta, eikä sielläkään ole kommentteja nyt - toisinaan tämä Blogger laittaa yksittäisiä kommentteja roskapostiksi eikä julkaise, täytyy käydä minun merkitsemässä "Ei roskapostia" jotta tulevat näkyviin. Mutta nyt ei sielläkään ollut mitään, joten jotain pahempaa ongelmaa on ollut.

   Vaikea sanoa mikä on ollut ongelma, onko Bloggerin palveluissa ollut jotain katkoa, tai verkkoyhteysongelmia vai mitä. Varminta tietysti olisi kirjoittaa Wordpadiin tms tekstieditoriin pitemmät tekstit siltä varalta että lähetyksessä käy jotain, mutta enpä kyllä itsekään juuri koskaan tule niin tehneeksi...

   Poista
  4. Not joo, tulipahan lukaista blogisi läpi, kun Matruuna sen vinkiksi laittoi. Näin pikavilkaisulla näyttää siltä, että meillä olisi todella monta yhteistä harrastusta mukaan lukien tympääntyminen nykyiseen työhön. Valitettavasti satut olemaan toisella puolella tätä meidän ristiksemme saamaa isänmaata ja lisäksi satun olemaan varattu ja vielä kaiken huipuksi onnellisesti sillä lailla. Olen vielä about noin kymmenen vuotta vanhempi kuin sinä, mutta me miehethän olemme tunnetusti niitä vuosikertaviinejä, joilla moisia navan ulospullistusmisongelmia ei esiinny. Tai ei ainakaan pitäisi.

   Minusta sinussa ei ole mitään vikaa, jos paria ylimääräistä kiloa navan ympärillä ei lasketa. Jos näin miehenä kommentointi sallitaan, niin hyvä vartalo tosiaan antaa paljon naiselle anteeksi. Se hyvä on vain nykypäivinä vääristynyt totaalisesti, kun poikamaiset luurangot hyppivät silmille mainoksesta kuin mainoksesta . Minä vähän veikkaan, että Rubens tulee taas jossakin vaiheessa uudelleen muotiin. Sinun kannaltasi se tosin taitaa olla myöhäistä, jos jälkikasvua vielä suunnittelet. Mutta mutta. Oletko koskaan miettinyt, että olet liian vaatelias?

   Kun ikää tulee, niin se oma elämä tuntuu ihan mukavalta ilman ulkopuolisia häirikköjä. Termi fuckbuddy on varmaan tuttu? Itse olen viisikymmentä ja risat ja vaimoni on kahdeksan vuotta nuorempi. Olenkin vähän sitä mieltä, että sinun kannattaisi suunnata katseesi suunnilleen minun ikäisiini miehiin. Jos he ylipäätään ovat vielä kohtalaisessa kondiksessa tässä iässä, niin tuskin he siitä enää lisää happanevat. Tuon ikäisille nuorempi nainen on aina saavutus ja siinä ei välttämättä muutama lisäkilo haittaa. Sitä paitsi seksi on kokeneitten konkareitten kanssa huomattavasti parempaa. Lämmin suositus siis siihen suuntaan, että alat sieltä nettideiteistä hakemaan tuon ikäluokan uroksia.

   Terveisin JN

   Poista
  5. Sori - nyt ällistyin kyllä niin, etten voi olla kommentoimatta. JN, mistä lähtien Plussiksen blogi on ollut senssi-ilmoitus? Mistä päättelet, että hän haluaisi / hänen pitäisi vanhojen äijien perässä juosta? Mahdoitko lukea niitä ajatuksia sieltä ollenkaan?? Joillain ei tosiaan muu mielessä pyöri kuin muiden seksielämä. Ehkä siksi, ettei omassa ole kehumista. Pahoittelen, jos nyt ymmärsin jotain väärin...

   Poista
  6. JN:n viestiin kommenttia. Ymmärrän, että blogini jostain vaiheesta sää käsityksen että olisin epätoivoinen löytämään miestä. Mutta en enää ole ollenkaan etsimässä sellaista. Nuo "nyt on pakko saada mies ja ehkä lapsikin vielä" jutut oli sellaista tilapäistä sekoilua, joka johtui siitä kun lopetin pitkäään jatkuneen alkoholin suurkulutuksen, ja tuntui että elämä on jäänyt elämättä. Tuli hätä, että nyt minun täytyy äkkiä saada ne asiat joita muut on hankkineet jo nuorempana, perhe.

   Mutta sittemmin olen jo rauhoittunut ja tajunnut, että en minä oikeasti kaipaa miestä enkä varsinkaan enää tässä iässä lasta. Olen aika erakkoluonne, ja viihdyn valtavan hyvin yksin. Seksiäkään en lähes 10 vuoden selibaatin jälkeen suunnilleen edes muista että mitä se oli, joten ei sitäkään tarvitse mistään hankkia ;) Tällä hetkellä olo on aika helppo, kun ei tarvitse etsiä elämäänsä mitään ihmeempää, olen varsin tyytyväinen näin.

   Noista vanhemmista miehistä: ei minulla silloin kun vielä etsein seuraa, ollut mitään viisikymppisiä vastaan. Tuntui vaan että ne vanhemmat oli vaativampia naisen ulkonäön suhteen kuin nuoremmat. Itse olen aina nuorempana tykännyt vanhemmista kovin, jo ekan kerran kun aloin 19-vuotiaana seurustella, miesystäväni oli minua 15 vuotta vanhempi. Aina olin myös sitä mieltä että ulkoisesti minua viehättää eniten 40-60-vuotiaat charmantit herrasmiehet. Mutta tämä on kyllä alkanut muuttua, nykyisin katselen mielelläni 20-30-vuotiaita, puumatauti on iskenyt siinä mielessä (tosin en halua niistä muuta kuin katsella vaan) :D

   Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tulipas jotenkin vaivaantunut olo tästä JN:n alentuvan sävyisestä seksivalistuksesta. Selvästi meitä on vähän joka junaan...

  (Joku muuten aiemmin kertoi, että kommentit häviävät kuin tuhka tuuleen... ja niin tosiaan tekevät. Jos Chromella klikkaa "esikatselu", on n. 50% mahdollisuus, että kommentti katoaa. Monesti on jäänyt tänne kommentti kirjoittamatta, kun hirveän näpytyksen päätteeksi päätyy katselemaan tyhjää boksia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos tuosta tiedosta että muillakin on ollut ongelmaa. Koitan etsiä tässä jossain vaiheessa netistä tietoa että onko muilla ollut bloggerin kanssa samoja ongelmia ja että voiko niille tehdä jotain. Koko bloggausalustan vaihtaminen tässä vaiheessa ei oikein tule kyseeseen kyllä.

   Poista
  2. En oikein osaa PSM oireisiiin ottaa kantaa, luultavasti niitä minullakin on muttei niin vahvana että tunnistaisin (tai en tahdo tunnistaa). Mutta tuosta bloggerin kommentoinnista, on ollut ongelmia täälläkin, ei joistain syystä Sinun blogissasi mutta parin muun kohdalla kylläkin. Kommentointi on ollut ihan sattumanvaraista eikä vain yhteen blogiin keskittynyttä.
   Onneksi sinun blogisi kohdalla ei ole moista ongelmaa, onhan tämä muutamia harvoja joita Vakituisesti seuraan :)

   Poista
  3. Vaikuttaa tosiaan valitettavasti siitä että kyseessä on Bloggerin kanssa esiintyvät yleiset ongelmat joille ei oikein voi mitään näin bloginpitäjänä. Itselläni ei ole koskaan tuota esiintynyt, joten en ole päässyt esim. selaimen kehittäjän työkaluilla tutkimaan millaista virhettä mahdollisesti tulee. Chromea käytän myös kuten paivikin, jolla taas tekstin häviämisongelmia on esiintynyt. Outoa.

   Mutta ei tuohon taida auttaa muu kuin että kopioi kirjoittamansa leikepöydälle talteen ennen kuin painaa "Esikatselu", jos kerran häviäminen voi tapahtua siinä vaiheessa. Pastettaa sen sitten leikepöydältä uudestaan jos teksti katoaa bittiavaruuteen.

   Poista
 3. Minulla on ollut myös vaikeuksia Chromen kanssa näissä julkaisuissa, ehkä tämä ei toimi ihan oikein yhteen iPadin kanssa?
  Mietin tuota PMS-ongelmaa, oletko ajatellut siihen hormoonihoitoa? Minulla esim. Hormoonikierukka tuntuu estävän vaivoja, en tosin tiedä johtuuko vain kuukautisten puutteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPadilla toimii tosiaan huonosti, muistan kun joskus yritin postata pädillä eikä siitä tahtonut tulla oikein mitään. Yleensä käytän PC:llä ja Chrome-selaimella tätä.

   En koe ongelmiani niin pahoiksi että haluaisin mitään hoitoa. Yleensä yritän välttää kaikenlaisia lääkkeitä ja vieraita aineita jos ei ole ihan ehdoton pakko käyttää. Nuoruudesta hormoniehkäisyistä erittäin huonot kokemukset, eli sellaisiin en haluaisi koskea edes vaikka olisi ehkäisylle tarvetta, ja kun ei ole, niin ei varsinkaan nyt. Pienempi paha kärsiä 5 päivää PMS-oireita kuin olla koko kuukausi keinotekoisten hormonien vaikutusten alla. Hormonikierukka itselleni ei ilmeisesti edes sopisi koska erittää samaa hormonia kuin minipillerit, ja ne aikoinaan aiheuttivat minulle jatkuvan vuodon. Ja yhdistelmäpillerit taas makeanhimoa, täydellistä haluttomuutta, ihon ja limakalvojen kuivumista, lähes jokapäiväisiä päänsärkyjä.

   Poista

Lähetä kommentti