Viikon laihdutuskuulumiset: -1,1 kg pois taas!

Kummallisesti se paino vaihtelee kyllä päivittäin. Kävin eilen vaa'alla, ja näytti että olisi lähtenyt vain 0,5 kg viime viikosta. Mutta tänään sitten olikin yli kilon alempi paino kuin viime viikolla, silti vaikka eilen söin päivällisellä suolaisia maissilastujakin (suola kerää nestettä). Tyytyväinen olen kyllä:

3 viikkoa ravitsemusterapeutin ohjeilla ja -2,3 kg!

Yllättävän helposti tämä nyt on mennyt sen ensimmäisen viikon jälkeen jolloin tuntui että herkuton ja alkoholiton elämä on ihan jumalattoman ankeaa, tuskin edes elämisen arvoista. Nyt on jo oppinut, että kun himontunne tulee, voi vaan odottaa ja antaa sen mennä ohi, ja se menee ehkä tunnissa ohi, ja sitten on taas ihan ok olo vaikkei saanut mielitekonsa kohdetta. 

Koettelemus: vanhemmille viikonlopuksi

Äiti aina kyselee, koska tulen käymään ja nyt sitten ajattelin että täytyy sielläkin välillä käydä. Onnistuin kyllä saamaan riidanpoikasen asiasta aikaan jo puhelimessa. Kerroin nimittäin jo etukäteen, että olen tällaisella dieetillä. Äiti siitä kiihtyi, että hän on jo ruoat ostanut eikä aio mitään erilaista alkaa laittaa. Minä sanoin, että ei tarvitsekaan, että tuon ruokatarpeeni itse ja laitan ateriani. No ei hyvä sekään, sitten se hermostui siitä, että mitä se nyt sellainen on, että vieras tulee kylään ja laittaa itse ruokansa. Kysyin vaan kärsimättömästi, että enkö sitten tule ollenkaan? Ja saan sittenkin tulla kuitenkin, vaikka nolaankin äidin syömällä omaa dieettiruokaa. 

Silti tuo tulee olemaan kova koettelemus, vaikka omat ruokani teenkin, koska siellä on kaapit täynnä keksejä, suklaata, pullia jne ja muut niitä myöskin syövät. Veljenikin, joka on myös ylipainoinen ja melkoinen syöppö, tulee lauantaina sinne myös ja silloin joutunen näkemään oikein suuren luokan herkunmässäystä ja katsomaan itse kuola valuen sivusta.

Viikon ruokia

Pelkäsin ettei paino olisi tällä viikolla laskenut koska en ole niin valtavan kevyesti syönyt, vaikkakin kyllä niitä ravitsemusterapeutin ohjeita noudattaen - niissä kun ei kerrottu paljonko sillä rasvalla saa lotrata! Tykkään esim. kasviksista päivällisellä öljyssä paistettuna (inhoan höyrytettyjä ja useita kasviksia uunitettunakin), ja wieninleikettä, nachoja sun muuta raskaampaa on tullut syötyä. Mutta siis tosiaan puolen kilon painonlasku huolimatta tämäntyyppisistä päivällisistä:

  • Wieninleikettä ja kapriksia, sekä paistettua perunaa, palsternakkaa, porkkanaa, herkkusieniä ja punasipulia

  • Eilisen päivälliseksi laitoin meksikolaistyyppistä lämmintä salaattia, joissa salaatinlehtiä, kahta eri väriä paprikaa, punasipulia, kidneypapuja, jalapenoja, paistettua pekonia, lehtipersiljaa ja muutama kirstikkatomaatti. Maustettu kasviksia paistaessa tacomausteella ja lopuksi sinappisella oliiviöljy-sitruunamehukastikkeella. Kaveriksi tietysti maissilastuja sallittu hiilihydraattiruoan määrä max pari desiä.

Jos näin syöden laihtuu, niin kyllä se vaan minulle käy :D

Kommentit

  1. Niin ihanan näköisiä annoksia, toistan taas, Ja nyt painosi on alkanut pudota. Laihduttaessa on mielestäni tärkeintä nauttia: ruokien on oltava maukkaita, ettei mene kärsimiseksi, ja jokaisesta pudotetusta kilosta pitää muistaa iloita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ensimmäisellä laihdutusyrityksellä meni siinä pieleen, että edes laihduttuani 10 kg en ajatellut saavuttaneeni mitään, puristelin vain peilin edessä makkaroitani tyytymättömänä ja ajattelin kuinka pitkä matka on vielä tavoitepainoon. Olisi pitänyt pikemminkin iloita aina yhdestäkin pudotetusta kilosta.

      Poista
  2. Tuohan on melkein Atkinsia :) Ruukinmatruuna itse korvaisi perunan paistetulla nauriilla, ja lihan kalalla (uskonnollisista syistä - ruukinmatruuna pyrkii välttämään nisäkkäiden lihaa koska nisäkkäät tiedostavat itsensä ja oman olemassaolonsa, matelijat ja kalat sensijaan eivät). Mutta tuolla kyllä laihtuu - siinä ei ole lainkaan hiilihydraattihöttöä.

    Kasviksia puoli kiloa päivässä, ja mielellään sellaisia, joissa on paljon hitaita hiilihydraatteja. Näin ei tule pöhöä. Täälläpäässä on ravintolassa tapana sanoa "Ei perunoita, tuplavihannekset, kiitos". Vihannekset ovat parhaimmillaan al dentenä, eli niin että niitä ei ole kypsennetty vaan ne ovat yhä rapeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lihan syönti on itselleni vähän huonoa omaatuntoa synnyttävä asia myös. Olen ollut nuorena vegetaristi, ja tavallaan haluaisin vieläkin olla. Olen vaan liian laiska ja mukavuudenhaluinen näin ideologisuudesta luopuneena kyynisenä keski-ikäisenä, joten käytännössä syön kaikkea ja koitan yrittää olla ajattelematta tehotuotannon kourissa kärsiviä eläimiä joita kasvatetaan minunkin ruoakseni.

      Sitten aina välillä ajattelen että ehkä joskus vielä alan kasvissyöjäksi uudestaan, mutta nyt laihduttaessa kun täytyy vetää proteiinia niin paljon, on helpompi ainakin syödä lihaa. Enkä kyllä oikeasti taida uskoa että ryhdyn kasvissyöjäksi, se on vaan sellainen omaatuntoa helpottava ajatus että kyllä minä tästä varmaan parannuksen teen, enkä syö enää ainakaan tehokasvatettujen eläinten lihaa (en pidä varsinaisesti eläimen tappamista ravinnoksi ongelmana, vaan sitä että normikasvatetut siat, kanat jne joutuvat koko elämänsä elämään aivan järkyttävää elämää). Luomulihaa kyllä pyrin ostamaan aina kun sitä saa.

      Poista
  3. Koulunpenkinkulutusaikana meille annettiin sellainen neuvo, että jos tuntuu että on nälkä, niin ajattele, että "ehkäpä minun onkin jano", ja juo puoli litraa vettä.

    Sillä yleensä helpottaa sekä nälkä että jano.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole tuo koskaan toiminut, olen aina ihmetellyt että jollainko se oikeasti toimii. Minulla vesi auttaa vain janoon, mutta nälkä ei sillä lähde mihinkään.

      Poista
  4. Olen samaa mieltä kuin edellinen, juo vettä juo vettä juo vettä. Yksi harvoista "virallisista" terveyssuosituksista jota noudatan ja se myös toimii. Vähintään pöhöt lähtee jos ei mikään muu, yleensä muutenkin vaikuttaa painonpudotukseen positiivisesti.

    Ihanan näköisiä aterioita sulla kuvissa, maistuis varmaan mullekin :) Valitettavasti en osaa loihtia tuollaista taidetta, ainesosatkin köyhännaisenversio, mut hyvä hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huolimatta edellisestä vastauksessani, jossa totesin ettei vesi minulla vie nälkää, niin kyllä minäkin olen vedenjuonnista hyötyä havainnut. Iltapäivän päänsäryt on loppuneet, ilmeisesti olen ennen ollut niin kuiva usein loppuiltapäivästä että siksi on alkanut päätä jomottaa. Minä join ennen vain aamulla herätessäni lasin vettä, sitten lounaalla lasin, mutta muuten vain espressoja (jotka poistaa nestettä). Yleensä alkoi lievä tympeä päänsärky 15-16 aikaan, mutta nyt kun olen "väkisin" juonut sen 1,5 litraa päivässä, ei ole enää ollut tuollaisia jokapäiväisiä särkyjä.

      Poista

Lähetä kommentti