Ravitsemusterapeuttikäynti nro 2: sain herkkupäivän

Kävin sitten tässä kontrollikäynnillä ravitsemusterapeutilla. 3,2 kilon painonlaskuuni 5 viikon laihdutusjakson aikana oli tyytyväinen. Se oli enemmänkin kuin mitä oli odottanut, koska kerran minulla oli ollut vakava painon jumittamisongelma aiemmin niin ettei 1500 kcal dieettikään tahtonut oikein laskea painoa.

Vähän valittelin sitä, että tuntuu kovin ankealta ettei koskaan saisi tehdä poikkeuksia dieetistä, ja
Haaveilen kermavaahdolla ja Nutellalla täytetystä isosta voisarvesta!
ravitsemusterapeutin mielestä nyt kun paino on laskusuunnassa, voin kerran viikossa ottaa kontrolloidun herkuttelun päivän. Valitsin, että se päivä on perjantai, koska tykkään palkita itseni työviikosta jollain hyvällä. Herkkupäivänä saan herkutella millä vaan epäterveellisellä, kuitenkin niin ettei mielellään enempää kuin 1000 kcal tule ylimääräistä herkuista. Tuohonhan mahtuu kuitenkin jo vaikka 5 isoa olutta, tai suklaalevy, tai hampurilaisateria tai pizza, joten ihan ok se jo on, vaikka minä kyllä voisin syödä vaikka kaikki mainitsemani samalla herkuttelukerralla, mikä ei kuitenkaan ole sallittua kun tulisi jo niin paljon kaloreita että haittaisi vakavasti viikon painonlaskua ;)

Vähän jännittää tuo herkkupäiväjuttu, koska pelkään että menee täysin kontrolli kun annan luvan vähän ottaa jotain nyt "kiellettyä". Että mitä jos sitten kun sallin itselleni vaikka pari kaljaa ja suklaapatukan, imuroin ruokakaappien sisällöt ahmimistyyliin suuhuni kaupan päälle? Täytyy katsella miten lähtee menemään, ja jos kontrollia ei onnistu jonkun herkun kanssa pitämään, täytyy kyseinen herkku vaan jättää väliin.

Ei PMS-vaivoihin herkuttelulle

Kerroin myös juomis- ja syömisrepsahduksestani joka tapahtui kuukautisia edeltävällä viikolla. Ravitsemusterapeutti oli sitä mieltä, että sinä aikana olisi parempi olla antamatta yhtään periksi mieliteoille, koska niitä voi olla tavallista vaikeampi kontrolloida. Viimekertaisen kokemuksen jäljiltä olen taipuvainen tämän uskomaan, kun muistan miten tungin silmät himosta kiiluen naamaani viidettä oliiviöljyyn upotettua sämpylää :D

Proteiineja ei tarvitse onneksi syödä ihan niin paljon enää

Valitin siitäkin, että on tosi vaikea syödä se 150g proteiiniruokaa aterialla, varsinkin lounaalla, koska sellaisen satsin jälkeen alkaa nukuttaa mikä on töissä hankalaa. Saan jättää määrän 100 grammaan, kunhan huolehdin että proteiinia on joka aterialla. Tuo alun isompi määrä oli tarkoitettu painojumia laukaisemaan, ja nyt kun paino jo laskee, on ok vähän vähentää. Elimistö kyllä pärjää vähemmälläkin.

Kontrollikäynti parin kuukauden päähän

Toukokuun alkupuolelle laitettiin seuraava käynti ravitsemusterapeutilla. Jos sitten vielä menee ihan hyvin tällä nykyisellä ruokavaliomallilla, niin voi olla etten enää tarvitse niitä käyntejä. Saas nähdä miten käy, tässä sitä jo haaveilen mitä perjantaina herkkupäivänäni mässäisin tai ryyppäisin :D 

Päivällistä tänään: couscous-kikhernesalaattia, tsatsikia, oliiveja, tomaatteja ja rucolaa.

Kommentit