Aamupalapatukoita puuroaineksesta

Meikäläinen ei syö puuroa. Se on minusta inhottavan koostumuksista liisteriä, joka ei edes maistu miltään. Mutta kun työpaikkaruokalassa oli jaossa ohjeita puuroainesta hyödyntäviin aamupalapatukoihin, päätin ottaa ohjeen mukaan ja kokeilla. Ehkäpä tummalla suklaalla ja kookosrasvalla höystäen puurohiutaleista saakin jotain hyvää? Nämä käyvät dieettiruokavaliooni hyvin aamupalaksi, koska minulla aamuohjelmaan kuuluu jokin makea juttu kuten voisarvet tai keksit cappuccinon kanssa.

Välipalapatukoiden ohje.

Hankin sitten aineksia: hunajaa ja marja-pähkinäsekoitusta löytyi kaapista, mutta puurohiutaleita, suklaata ja luomukookosöljyä hankin kaupasta.


Patukat oli hyvin helppo ja nopea tehdä, eikä valmistaminen vaadi edes paistamista. Senkun antaa kookosöljyn jähmettää keskenään sekoitetut ainekset patukoiksi jääkaapissa. Sopivanmuotoista vuokaa minulla ei ollut joten käytin luovasti luomutomaattirasian kantta kelmulla vuorattuna. Suklaan patukoiden päällekin sulatin nopeasti mikrossa.


Lopputulos on jopa yllättävän hyvän makuinen. Kookos maistuu vahvasti, ja sopii yhteen mainiosti marja-pähkinäsekoituksen ja puuroaineksen makujen kanssa. Nyt on sitten aamupalat seuraavalle viikolle hoidettu :)

Kommentit

 1. Juuh puuro on ihan kaameeta limaa, miks pitää pilata hyvät viljanjyvät (litistetyt tai nou) keittämällä ne sitkeäksi nenäräkää muistuttavaksi aineeksi, en ole koskaan ymmärtänyt...

  Nuo patukat sen sijaan vaikuttaa ihan kivoilta, vaikka itse en voisi varmaan niitäkään syödä, mun makuun suklaa on ällömakeeta...

  ...että milläkö sitten olen lihonut, no juustoilla ja voikkareilla lähinnä :D :D

  Hyvää viikkoa sulle Plussis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku muukin on tuosta suomalaisten lähes kansallisruoasta puurosta sitä mieltä, että syömäkelvotonta mössöä on ;) Oman elämäni karmeimpia ruokakokemuksia on, kun koulussa oli joku perinneruokapäivä, jossa meille lapsiparoille syötettiin pastanttipuuroa. Hyi hemmetti. Se tarttui kitalakeen ja kurkkuun niellessä ja maistui aivan hirvittävältä. Ja 1980-luvun koulujen tapaan kaikki oli pakko syödä mitä lautaselle oli lapattu. Muut puurot ei ihan niin karmeita ole, mutta mistään niistä en ole pitänyt.

   Ei tosiaan varmaan sovi nuo patukat sellaiselle joka ei suklaasta pidä. Minäkään en pääasiallisesti ole makean ystävä, ja esim. irtokarkit on minulle ällömakeita. Mutta tumma suklaa, jossa on kitkeryyttä makeuden lisäksi, kyllä maistuu. Koskaan en ole silti makeaa liikasyönyt tai ahminut, vaan kyllä ne meikäläisen läskit on kerätty keskikaljalla, eineksillä, pikaruoalla ja juustoilla pääosin. Johonkin lihapasteijoihin tai juustoon minulla voi tulla valtava ahmimishimo, suklaaseen ei.

   Hyvää viikkoa sinulle myös :)

   Poista

Lähetä kommentti