Paskin aatto ikinä: työpaniikkia ja hernerokkaa

No niin, niinhän meni uusiksi mun uudenvuoden aaton suunnitelmat. Yksinhän minä olen aattoni lähes aina viettänyt, ja sitä en ole aikoihin pitänyt edes surullisena, kuten monet yksinäiset. Mutta olin ajatellut, että laitan hyvää ruokaa, ostan pikkupullon kuohuvaa ja pari kaljaa ja nautiskelen.

Uudenvuodenaaton herkkuateria!!!
Mutta mitä kävi. Töissä oli tiedossa tänään työ, jonka voi aloittaa vasta kun toinen alihankkija on kuitannut tehneensä oman osansa hommista. Odotettiin, että tämä olisi tapahtunut aamupäivästä, mutta kuittaus tulikin, asiakkaan kovistelun jälkeen, vasta klo 15. Minä tiesin, että tulee PIIITKÄ päivä, koska hommaa ei voisi jättää kesken ennen kuin se on valmis, tai asiakkaalle tulee isoja vaikeuksia. Happy Day Scenarionakin homma olisi ollut 2-3 tunnin homma, mutta eipä ollut tänään happy day. Paljastui puutteita toisen alihankkijan toimenpiteistä ja niitä piti selvitellä. Lisäksi tietoliikenneyhteydet tökkivät ihan mahdottomasti mikä hidasti ja vaikeutti töitä. Klo 17.30 oli pakko lähteä kotiin koska koira on lenkitettävä. Kauppaanhan en enää toki ehtinyt, saati Alkoon.

Koiran pikapissatus korttelin ympäri kotona ja taas koneen ääreen. Mieli stressi- ja paniikkikierroksilla,
peläten että jos tämä ei nyt onnistukaan. Pomo soitteli ja asiakas laittoi mailia. Kahdeksan aikoihin sain homman lopulta valmiiksi, monien täysin yllättävien ongelmien ratkomisen jälkeen. Koska kauppaan en ehtinyt, juhlaruoaksi oli pakko riittää se mitä oli kaapissa, eli tölkki Jalostajan hernerokkaa, mandariini ja Mad Croc energiajuoma. Jei. Vieläkin on mieli vähän ylikierroksilla stressin takia, toivottavasti saa yöllä edes nukuttua. Mutta eipä kerrankin ole krapulaa uudenvuodenpäivänä :D

Kohti parempaa vuotta kumminkin

Aika tukkoinen jotenkin on ollut meikäläisellä tämä vuosi 2014. Sellaista tympääntynyttä keski-iän kriiseilyä, jossa on epämääräisen tyytymätön kaikkeen muttei tiedä oikein mitä haluaisi tehdä, eikä jaksakaan oikein tehdä mitään. Laihduttamisen totaalinen epäonnistuminen on syönyt naista melkoisesti myös. Mutta se hyvä puoli on "pohjalla" olemisessa, että ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin! Joten parempaa uutta vuotta täällä optimistisesti odotetaan! 


Kommentit

 1. Hyvää Uutta Vuotta sinnekin! Ehtisithän vielä lähikapakkaan ottamaan muutaman ja vähän rentoutumaan kökön työpäivän jälkeen? Ja syömään!! Käyn itse tosi harvoin ulkona, mutta tuollaisessa tilanteessa saattaisin lähteäkin ns. baanalle...

  VastaaPoista
 2. Mä olen ihan liian erakko käymään kapakoissa! Minua ahdistaa siellä tungos ja melu ja se jos jotkut ihmiset ottavat kontaktia, kuten melkein aina joku tekee kun yksinäisen naisihmisen (vaikkakin paksun ja keski-ikäisen) huomaa - viina kun kaunistaa rumemmatkin naisihmiset ;)

  Enkä kyllä koiraakaan viitsisi jättää yksin pitkän päivän ja lyhyeksi jääneen lenkin jälkeen, joten täällä sitä käkitään. Uuden tietokonepelin ostin, Dragon Age Inquisition, joten eiköhän ilta sen parissa kulu :) Huomenna sitten jostain kebab-pizzeriasta ruokaa ja mahdollisesti pari kaljaa huoltoasemalta kalsaritissutteluun.

  VastaaPoista
 3. No mutta hoidit homman!!! Hyvää tulevaa vuotta. Täällä myös vähän tahmaisen vuoden jälkeen on odotukset ensi vuodelle korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sentään tuli homma hoidettua! Olen sellainen hätähousu, että vaikka olen näitä hommia tehnyt jo yli 15 vuotta ammatikseni, niin vieläkin jokainen uusi haaste aiheuttaa paniikin, että mitä jos en osaa, en selviä, saan potkut ja ikuisen häpeän ;) Mikään määrä onnistumisia ei näytä poistavan tätä epäluottamusta omaan onnistumiseen ja kykyihin.

   Poista
 4. Vähän myöhässä vastaan, mutta olipa aatto sinulla. Alihankkija jätti ehkä vähän viime tippaan työnsä. Mutta selvisit työstä hienosti, joskin se merkitsi sinulle aika arkista uudenvuoden aattoa. Voin vain kuvitella, miten vähintään henkisesti tykytti, kun kävelytit koiran kiireesti korttelin ympäri.

  Mutta tilanne onnellisesti ohi ja onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin hyvää uutta vuotta sinulle!

   Näin jälkeenpäin mietin, että olisi ollut paljon järkevämpää taistella edes vähän homman aloittamista kohtaan, soittaa esimiehelle että hetkinen, kello on 3 iltapäivästä ja mulla on 2 tuntia työaikaa, on uudenvuoden aatto, ei kai oikeasti minun tarvitse alkaa tehdä tätä tänään! On ihan mahdollista että pomo olisi hyväksynytkin että ei, koska syy olisi mennyt omista hommistaan myöhästyneelle alihankkijalle, ei meille. Mutta minä pälli vaan huokasin alistuneesti ja aloin tehdä, uhrautuen kiltisti siihen että aatto taitaa olla pilalla. Olen luullut päässeeni liikakiltteydestä vuosia sitten, mutta en ihan näköjään sittenkään...

   Poista

Lähetä kommentti