Hiustenvärjäämis-kiusaus on iskenyt

Haave
Jonkinlainen muutoshalu piinaa. Tekisi mieli värjätä hiukset jonkun ihan muun värisiksi. Luonnostaan hiukseni on melkein mustat kylmänruskeat (nykyään seassa myös aitoja hopeanharmaita, pahuksen ikä!). Ja tämä tässä ongelma onkin. Jos olisi vaalea, olisi aika helppo värjätä siihen päälle mikä väri vaan. Tästä väristä värjäämiseen taas tarvitaan kovia värinpoistokäsittelyjä.

Blondista en edes haaveile, tiedän että kellertävän beige ihoni ja tummat kulmakarvat + vaalea tukka olisi karmea yhdistelmä. Mutta joku kuvan mukainen mahonginruskea olisi hieno. En kyllä tiedä olisiko se yhtään hieno minulla, mutta noin värinä näyttää hienolta ;)

Nykyinen (hienoja luonnon hopearaitoja, aargh!)
Syy miksi en vielä ole varannut aikaa kampaamoon on se, että pelkään mitä värinpoisto + kestoväri päälle tekee hiusten kunnolle ja toiseksi, jaksanko oikeasti jatkossa käydä kerran 4-6 viikossa värjäyttämässä tyvikasvua. Teini-iältä on horror-muistot siitä mitä värinpoistolla keltaiseksi blondaus teki hiuksille: niistä tuli karheat ja aivan järkyttävän huonokuntoiset. Silloin en jaksanut käydä kampaajalla sitä aina värjäyttämässä joten tööttäsin kotona kerran kuussa päähän jotain Super Blondea, mikä ei vuosien käytössä yhtään parantanut hiusten kuntoa, päinvastoin,  ja lopulta alkoi latvat katkeilla niin että oli pakko leikata polkkatukka.

Nyt en haluaisi millään tuhota jo hyvällä mallilla olevaa pitkän tukan kasvatusta, mutta toisaalta tuntuu että näin vanhemmiten tumma tukka korostaa naaman roikkumista ja ryppyjä. Ei ole näköjään vaikeaa päättää ainoastaan elämän isoista asioista, vaan jopa niin turhasta asiasta kuin pääkarvojen väristä :D
Kommentit

 1. Siis älä nyt väitä, että toi alempi kuva on sinusta! Pikkusen erilaisen kuvan on saannu sun kirjotusten perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun iPhonen kameran mukaan näytin pari tuntia sitten tuolta joo, oma silmä kyllä sanoo että olen epämuodostuneen ruma pallopää, joka jostain syystä useimmiten onnistun näyttämään kuvissa suht ok:lta ;) Eikä vain oma silmä, mua on kiusattu ulkonäöstä yläasteelta asti koulussa, ja erityisesti viimeisin exäni nokki koko ajan minua ulkonäöstäni, ei ollut varmaan yhtään kohtaa jota ei tarvisi jollain operaatiolla korjata että herralle olisin kelvannut... Jälkeenpäin kyllä naurattaa kun ajattelen että mies oli minua huomattavasti vanhempi, lihava, kaljuuntuva eikä itsekään mikään komistus; enää en jaksaisi sellaisen naljailusta välittää vaan sanoisin että kuule se on tuommoiselle luultavasti vaihtoehdot ruma akka tai oma tumppu, tuskinpa mitkään missit perässä juoksee :D Silloin kuitenkin ajattelin että kun en muitakaan saa, niin tästä miehestä täytyisi yrittää pitää kiinni. Nyt tiedän, että pärjäilen ilman mitään miestä paljon paremmin kuin huonon kanssa. Jotain itsetunnon kehitystä sentään, vaikka ihmisten ilmoilla edelleen häpeän jatkuvasti itseäni.

   Poista
  2. Heh, se mies on tajunnut että tuollainen klassisen kaunis tumma nainen, ja vielä paljon nuorempi, on ihan toisesta liigasta kuin hän itse, ja siksi yrittänyt latistaa ettet alkaisi haaveilla nuoremmista ja komeammista! Onko sulla muuten ulkomaalaisia sukujuuria, et näytä ihan tavanomaisimmalta suomalaiselta, vaikka toki suomessa tummiakin naisia on.

   Poista
  3. Joo kyllä mulla on sukujuuria Välimeren suunnalta, mutta hiustenväriä ja karvaisuutta (pahamaineiset viikset kolmekymppisenä jne) lukuun ottamatta näytän kyllä hyvin tavalliselta suomalaiselta palloposkelta :)

   Poista
 2. Minä en todellakaan tuolla naamalla häpeäisi! Olet todella kaunis!

  terveisin nainen itsekin :)

  VastaaPoista
 3. Voi jestas, mitä ihmettä me nyt sulle tehtäisiin. Olen koko ajan epäillyt ja siihen suuntaan monesti mielestäni kommentoinutkin, että sen perusteella, mitä olen nähnyt, olet hyvännäköinen.Ja siis tämän perusteella erittäin hyvännäköinen.

  Hiuksethan ovat upeat. Eivätkös ne muutamat hopeanharmaat ole hyvin hienostuneita? En osaa vielä formuloida mielipidettäni tästä väriasiasta. On toi mahonginväri ihan ok, mutta olisi harmi, että joutuisit värjäyskierteeseen, kun oma väri on noin hieno.

  Mielestäni on pötyä, että "iäkkäämmällä" ei voisi olla pitkiä hiuksia - etenkin kun omasi ovat noin hienot. Noistahan saa upean löysän ja rennon nutturan, joka taas nostaa kasvoja (jos se muka on ongelma).

  Nyt pudotat rauhallisesti ja iloiten niitä kilojasi. Nautit jokaisesta pudotetusta kilosta. Olit kropaltasi ja sääriltäsi tosi hyvä jo silloin 64-kiloisena. Muistan hyvin sen kuvan, jossa oli ne aniliinit avokkaat. Ehkä on aivan turhaa tähdätä 55-kiloiseksi. Taimikäs siinä, jos se joskus tulisi eteen, mutta olet jo kahteen kertaan päässyt 64-kiloiseks, ja sekin oli näin vieraan silmään hyvä.

  Ja itse kannattaisin edes kohtuullista lihaskunnosta huolehtimista, koska kiinteä kroppa on vanhemmiten parempi kuin valuva vaikkakin laiha. Mutta tämä on tosiaan minun näkemykseni, jota olen monesti sinulle tarjonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää tosiaan yritä painoa niin alas kuin silloin ihan aluksi edellisvuonna, kun ensimmäistä kertaa yritin laihduttaa, yritin. Vaatii vaan enemmän itsekuria ja tahdonvoimaa kuin on realistista itseltäni odottaa, ja yritykset pakottaa itseäni sellaiseen johtavat vain sisäiseen kapinaan ja ahmimiseen ja juopotteluun. Parempi vähän pyöreämpi jos saa elää suht mukavasti ilman nälkää ja ahmimishinkuja.

   Minä olen myös sitä mieltä että pitkät hiukset voi olla missä iässä tahansa. Tuli sitä lyhyttä tässä jokunen vuosi sitten kokeiltua eikä se vaan ollut hyvä, ja lisäksi oli kauhean työläs laittaa. Joka aamu pakko pestä ja föönata ja laittaa aineita, kun pitkän voi vaan harjata läpi tai sitten laittaa kiinni.

   Poista
 4. Siis apua, luulin et toi alempi kuvakin oli joku mallikuva esittämään omaa nykyistä hiusväriäsi, kunnes tajusin kommenteista et se olitkin sinä! Nyt järki käteen yleensäkin oman ulkonäkösi mollauksen suhteen, ja hiuksetkin on aivan upeat. Tietysti jos haluat muutosta väriin, mut oikeesti kannattaa nyt vaan katsoa peiliin ja olla tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa kaiken painonpudotustarpeen ja itsensä mollaamisen ja aliarvioimisen plus yksinäisyydentarpeen taustalla piilisikin vääristynyt minäkuva? Ja, mikä tärkeämpää, mitä sen taustalla piilee? Ystävyydellä kysyn!

   Poista
  2. Vääristyneen minäkuvan, mitä tulee ulkonäkööni, tunnistan kyllä itsessäni. Olen päätellyt asian siitä, että ei mitenkään voi olla realistista, että olen maailman ainoa pelkästään vastenmielisen näköinen ihminen, kun kaikissa muissa ihmisissä näen aina myös jonkinlaista persoonallista viehättävyyttä silloinkin vaikkei ihminen olisi klassisen kaunis. Peilikuva on ainoa missä näen pelkkää vastenmielistä tympeän näköisyyttä ja kauneusvirheitä.

   Taustalla varmaan on ihan vaan historia. Äitini on aina ollut teräväkielinen ja olen jo hyvin pienenä kuullut kommentteja etten ole suloisen näköinen kuten veljeni. Koulussa sitten 9 vuotta rankkaa kiusaamista, joka oli pahimmillaan yläasteella. Kun katson kuvia siltä ajalta, minusta näkee jo fyysisestä olemuksesta että itsetuntoni on ihan murskana: katson aina alaspäin, hartiat on köyryssä, pidän hiuksia kasvojen edessä ja pälyilen pelokkaan näköisesti jostain hiusten seasta. Tuollainen olemus toki on ihmisten silmissä omituinen, ja on omiaan johtamaan lisääntyneeseen kiusaamiseen.

   Enää en onneksi sentään sillä lailla pelkää ihmisiä kuin nuorena, ja pystyn toimimaan sosiaalisissa tilanteissa. Yksinäisyydentarvettani pidän kyllä ihan aitona tällä hetkellä, kaipaan aikaa ja tilaa miettiä mitä oikeasti haluan elämältäni, ja luulen että pahinta mitä voisin tehdä olisi vaan pyrkiä pohtimatta siihen mihin yleensä ihmiset pyrkivät, saamaan parisuhde ja tiettyjä aineellisia asioita.

   Poista
 5. Nyt Plussapallo maalaisjärkeä käyttämään!! Sulla on aivan mahtavat hiukset, ite ottaisin nuo heti vaihdossa jos huolisit mun "mummonharmaat lyhyet jotka ei näytä miltään" hiukseni, mutta tuskin ottaisit. :D

  Itsetuntokurssia sä tarvit, et mitäån muuta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina blogistasi katsonut kuvista, että sun hiukset sopii mainiosti muutenkin sporttiseen olemukseen. Ei ole tullut koskaan mieleen ajatuksia että onpa mummonharmaat hiukset jotka ei näytä miltään ;)

   Poista
 6. Niin kauniit hiukset!!! Älä vaan ryhdy värjäyskierteeseen noilla hiuksilla (omaa maantien harmaata blondaavan neuvo). Laita joku kiiltoa tuova sävyte tms, jos haluat vaihtelua.
  Ja mielestäni voisit myös vaihtaa tuon BMI-tavoitteen 24:ään, tässä iässä ei kannata tavoitella noin alhaista. Se alkaa näkyä naaman roikkumisena ;-)
  Ja samaa mieltä muiden kanssa: olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sävyte onkin hyvä idea, sellainen joku mikä lähtee pesuissa pois. Semmoista voisi ainakin alkuun kokeilla, eikä heti lähteä vaalennuksiin tai kestoväreihin. Ehkä vaikka jollain mahonginvärisellä sävytteellä voisi saada ainakin harmaista väriraitoja hopearaitojen sijaan!

   En tosiaan enää jaksa tavoitella nuoruuden painoa, tällä hetkellä jokainen kilo alaspäin on ilo, eikä varsinaista tavoitetta enää edes ole. Sellainen paino, johon paino asettuu elämäntavoilla joita oikeasti jaksan noudattaa ja jotka eivät vaadi äärimmäistä itsekuria (joka minulla aina pettää kun tulee vaikka stressiä mitä minun duuneissani tulee säännöllisesti) saa kelvata, vaikka se paino sitten olisi 70 kiloa. Tärkeämpää tällä hetkellä minulle on päästä kohtuuttomuuksista elämäntavoissa kuin päästä johonkin tiettyyn painoon.

   Poista
 7. Ano 5 1. Klo 22 38 jatkaa
  Jos olisin sinä, en tekisi noin upeille hiuksille mitään. Korkeintaan tosiaan hoitava tai kiiltoa tuova sävyte, kuten edellinen sanoo. Olen nähnyt tummia hiuksissa myös mahdollisesti ruskeita raitoja jotka elävöittävät kauniisti, mutta eivät vaadi jatkuvaa kampaajalla käymistä.

  Ylipäätään ihmettelen monesti, että naiset eivät luota siihen, mikä heissä on luonnostaan kaunista. Jos on paksut , ihanat, hiekanvaaleat hiukset, ne värjätään väkisin punaisiski. Ja sinulla on mahdottoman hienot mustat ja karheat hiukset. Niistä moni maksaisi. Hiusten kunnon vaaliminen on a ja o.

  Voi että, kun saisit sen itseäsi mollata kiusaäänen vaikenemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä hiuksiani koskaan ole varsinaisesti rumina pitänyt, viime aikoina vaan on alkanut tuntua että ehkä tumma korostaa vanhenemisen merkkejä, siitä tämä värjäyshalu... Varsinkin kun näin talvella on kalpeimmilllaan, joskus peiliin katsoessa näyttää että näytän yli-ikäiseltä gootilta tai vampyyriltä :D Toisaalta tykkään näyttää siltä, mutta välillä vaan tulee mieleen, että "Lumikki-efekti" näyttää kivalta kaksikymppisellä, nelikymppisellä välttämättä ei ;)

   Se hyvä puoli on siinä kun ei värjää hiuksia, että eipä tarvi hoitaakaan. Minulle on aina parhaiten toiminut lähes olematon hoito: pesen hiukset palasaippualla enkä käytä koskaan hoitoaineita. Aina jos olen kokeillut kampaajien suosittelemia shampoita ja hoitoaineita, hiuksista on tullut jollain tapaa liian liukkaat ja päätä myöten raskaana valuvat. Nykyinen kampaaja jolla olen vuosia käynyt ei onneksi edes tuputa niitä aineita, kun tietää että saippuapesu toimii minulla mainiosti. Värjättyä tukkaa ei varmasti voisi niin pestä, tarvii enemmän hoitoa.

   Poista
 8. Siis mitä ihmettä, minäkin luulin, että tuo on joku mallikuva ja yllätyin todella kun kävi ilmi, että se oletkin sinä. Olet niin kaunis, että melkein itkettää se tapa millä puhut itsestäsi ja ulkonäöstäsi täällä blogissa. Ei ole mitään syytä.. harmi että sun itsetunto on niin pahasti latistettu. Kunpa vain ymmärtäisit, että vika on ollut kiusaajissa, ei sinussa. Kaunotar<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näytän kyllä kuvissa paremmalta kuin livenä, siis vaikken mitenkään erityisesti yritäkään ottaa erityisen hyvää kuvaa tai ota monia kuvia ja valkkaa parasta. Esim. tuossa kuvassa jostain syystä leukaperien roikkuminen näkyy vain vähän, kun taas livenä jos on pää vähänkin alaspäin ainakin, näytän siltä että on yksittäinen läskipussi leuasta hartioihin eikä kaulaa välissä ollenkaan :-o Taidan kyllä peilin edessä ottaa aina tahallaan semmoisia kammoilmeitä, että voisin kauhistella että olenpa taas tänään ruma, niin että pahaa tekee. Itsesäälissä kieriminen on jonkinlainen masokistinen pahe suorastaan minulle.

   Sen olen kyllä päättänyt että yritän tietoisesti vähentää ajatuksissa oman navan ympärillä pyörimistä, eli juuri sitä oman ulkonäön tai sanomisten tai "mokien" vatvomista jota olen ikäni harrastanut. Ei se mihinkään hyvään johda sellainen vatvominen, masentaa vaan. Parempi keskittyä muihin asioihin kuin itseen. En siis edes halua muuttaa edes negatiivista itseäni koskevaa sisäistä puhetta positiiviseksi vaan lopettaa kokonaan itseni arvostelun mihinkään suuntaan.

   Poista
 9. Hei oikeesti, Plussapallo, nyt joku tolkku tuohon masokismiin. Sä olet älykäs ja hyvän näköinen (ei tuollaista tukkaa ole ilman fotoshoppia edes juliarobertseilla). Sä olet jostain syystä joutunut nappulasta asti kuuntelemaan erilaisten junttien natinoita (lasken tässä teräväkielisen äidinkin samaan kastiin) eikä ihme, jos jossain välissä alkaa itsekin uskoa niitä natinoita kun ei ole paljon muuta kuullut. Mutta eiköhän siitä uskosta vois jo luopua - usko vaihteeksi meitä kommentoijia. Ryhti suoraksi ja tuulta päin, paskaako sen on väliä, onko vaatekoko 34 vai 44 tai onko skidinä ollut yhtä "söpö" kuin joku toinen.

  Tuossa edellä onkin jo ehdotettu, että siirtäisit ajatuksesi johonkin aivan muualle kuin painoon, ulkonäköön, syömiseen ja juomiseen. Täällä eletään vain kerran, eikä lähdön tullen kukaan saa kuoriaan mukaan, joten eiköhän olis aika vapauttaa itsensä kuoren tuijottelusta ja hakea muuta sisältöä elämään. Sehän voi olla ihan mitä vaan. Ja sen voi aloittaa ihan yssikseen - ja hakeutua sitten vaikka työkkärin kursseille jos/kun haluaa oppia lisää. Vois olla aika terapeuttista. (Kokeilisin itsekin, mutta yh-äidin oma aika on hippasen kortilla. Ja sen vähän minkä yöunistaan irrottaa, käyttää leidin blogin lukemiseen *virnistää*.)

  Mainiota, omannäköistä vuotta 2015 meille kaikille!

  VastaaPoista
 10. Niin ja piti vielä lisätä, että älä värjää tuota tukkaa, se on luontoäidin lahja! Juo green smoothie päivässä (tukka ei tule vihreäksi) ja pari litraa vettä niin kaipaamasi vaihtelu tulee siinä ohessa. NAUTI elämästä!

  VastaaPoista
 11. Olet myös haukkunut kasvonpiirteitäsi. No tuosta kuvasta niistä saa jo aika hyvin selvää. En voi nähdä mitään vikaa. En tiedä oletko saanut kiusaajat kimppuusi juuri tuon itseäsi vähättelevän asenteen takia. Sellainen on helppo uhri.
  Mutta olet ennemmin kaunis kuin keskinkertainen. Ja itse luulet olevasi ruma. "Näytän paremmalta kuvissa kun livenä"! Yksi tapa ajatella on noin ja siten pitää yllä vanhaa opittua käsitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi se olla, että vuosikymmeniä elättelemät käsitykseni hävettävästä, iljettävästä rumuudestani ovat niin vahvoja, etten vaan pysty näkemään itseäni enää niiden filttereitä. Olen yrittänyt joskus vakuutella itselleni, että näytän ihan tavalliselta, että harva muistakaan nyt niin kovin kaunis on vaan suurin osa on taviksia, mutta sitten taas silmään sattuu joku olevinaan niin hirvittävä oma kauneusvirhe että sittenkin päädyn siihen että olen rumempi kuin yksikään muu näkemäni.

   Onneksi enää en omia sisäisen puheen valituksiani ota niin vakavasti kuin joskus teininä, jolloin ihan vakavissani pohdin jopa elämäni lopettamista kun olen niin oksettavan ruma ja hyljeksitty. Karmein senaikainen pelkoni, joka oli etten saa ikinä varmaan edes miestä enkä lapsia, näyttää kyllä käyneen jopa toteenkin, mutta onneksi sekään ei enää niin haittaa. Olen oppinut elämään itsekseni ja olen ihan tyytyväinen näin.

   Tuosta kiusatuksi tulemisesta voisinkin tehdä oman postauksen, kun aloin nyt miettiä tuota ajatustasi että ehkä olen saanut kiusaajat kimppuuni asenteeni, enkä niinkään ulkomuotoni, takia :)

   Poista

Lähetä kommentti