Tiukka dieetti ja "vähän vaan maistan" - epic fail!

No niin. Tuli taas perjantaina langettua vanhanaikaiseen. En muistanut jotenkin sitä, että kun on tiukilla miinuskaloreilla, niin ne ruokahimot on aivan järjettömät jos antaa YHTÄÄN periksi. Minäpä sitten työviikon ja hyvin menneen laihdutusviikon (yli 1000 kcal miinuspäiviä kaikki) kunniaksi ajattelin, että kai minä voin suklaalevyn ostaa, otan siitä rivin itsenäisyyspäivän kevyen ruoan jälkkäriksi, ja laitan loput kaappiin. Kotona söin sitten kevyesti ja arkisesti, kasvissosekeitto ja pari Reissumies-leipää levitteellä, päälle luumu. Ja sitten kirjasin syömiset Kiloklubiin ja huomasin: wau, olen syönyt niin vähän että voisin muutaman palan suklaata ottaa näin illan päätteeksi tänäänkin.

Sitten minä otin ne suklaat, ja tapahtui se mitä joskus on käynyt alkoholin kanssa, että kun korkki napsahtaa niin sitten juodaan kunnes sammu tulee tai viina loppuu... Minä söin ensin sen koko 170 gramman suklaalevyn eläimellisen himon vallassa. Sen jälkeen lähdin kivasti klo 23 asti auki olevaan lähi-Alepaan hakemaan lihapiirakoita, leipäjuustoa ja mehua ja ahmin kaiken mitä olin ostanut. Kiloklubin mukaan onnistuin syömään 3619 kcal edestä, 1085 kcal yli kulutuksen. Hieno viikon kalorisaldokäyrä alla.


Että sillä lailla... Lauantaina oli sitten niin tympeä olo ahmimisen jäljiltä että oli helppo palata ruotuun, kun kuvotti muutenkin. Palautan nyt tämän myötä mieleeni, että kun olen miinuskaloreilla, ei pidä YHTÄÄN ottaa mitään herkkua, tai voi käydä kuten kävi. Sitten dieettien taukoviikoilla kun ei ole miinuskaloreista nälkä ja heikko olo, voi kokeilla. Tänään ollut sitten taas ihan hyvä ruokapäivä noin -1000 kcal:

Aamu: Bulgarianjogurtti ja mysliä
Lounas: Broilerikuskusia, luumu, 2 dl appelsiinimehua
Päivällinen: Vesimelonia, mozzarellaa basilikalla ja pari hiivaleipäviipaletta avokadolevitteellä


Kommentit

 1. O-O epic self-knowledge/self-esteem failure! Stopping yourself from doing what you want to do! Being your own worst enemy! Hating yourself! Not agreeing to know yourself!
  Nyt ei pysty enempään kun vodka vaikuttaa mut katotaan jatkossa... tsemppiä! Hyvä ruoka on parempi kuin paha mieli 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nolo moka siksi, että en oikeasti ajatellut ollenkaan, että koska olen ollut tiukoilla miinuskaloreilla, näin tulee käymään melko varmasti. Ajattelin vaan, että enhän minä ole viime kuukausina (joina olen ollut pluskaloreilla ja lihonut) ahminut enää ollenkaan, että eiköhän ne ongelmat ole ohi ja voin syödä ihan hyvin 4 suklaapalaa ja panna loput kaappiin.

   Nyt otan opiksi että kun on miinuskaloreilla, siitä on turha haaveillakaan että toimii.

   Poista
 2. No niin, ja nyt vain jatkat eteenpäin, kun jo palasitkin ruotuun lauantaina. Eli ei kannata jäädä nauttimaan ja kieriskelemään kurjuudessa.

  Tuli vain mieleen, voisitko palkkionhalun ja himojen tullessa laittaa vaikkapa jonkin tosi ihanan salaatin? Niitähän osaat tehdä ja kaikkia muitakin hyviä terveellisiä ruokia. Tarvitseeko mätön olla ylen määrin jotain rasvaista?

  Sinänsä en olisi ehdottomasti kieltämässä mitään laihduttajaltakaan. Kyllä itselläni kuuluu silloin tällöin torilla melkein 50 vuotta myyneeltä taiturilta piirakan tai parin ostaminen. Hallitusti ja suunnitellen - eikä se nauttiminen ole missään näkynyt tai tuntunut.

  Tähtään tällä siihen, että ei painon pudottamisen tarvitse olla pahassa olossa päänsärkyisenä kieriskelyä niin kuin kuvaat tuossa alempana. Kun olo olisi hyvä ja virkeä ja nauttisi hyvistä ruoista, voisi jaksaakin paremmin ilman totaalirepsahduksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on selvästi aika terve suhde ruokaan jos voit ajatella hyvää salaattia tai piirakkaa tai paria palkkiona :) Itselleni sellaiset on perusruokaa, josta kyllä nautin, mutta sitten nuo ahmimiset, ne on ihan eri tarpeeseen kuin mausta nauttimiseen. Ne on vähän samaan tarpeeseen kuin tarve vetää kunnon känni: tarkoitus on vetää ähky ja nauttia mässyorgioista, ja seuraavan päivän henkinen krapula ja paha olo kuuluvat myös olennaisena osana kuvioon. Silloin voi voivotella itseään ja tehdä katarttista parannusta oikein kunnolla, mikä on lempipuuhiani!

   Mutta joo, enköhän nuo saa ainakin harvemmin tapahtuviksi kunhan silloin kun olen tiukoilla miinuskaloreilla, en ota YHTÄÄN herkkua mikä laukaisee sen himon. En jaksa enää hitaasti ja järkevästi laihduttaa, sitä on yritetty eikä siihen riitä kärsivällisyys, koitan nyt nopeasti sillä tavalla kuin ajattelin, että pari kiloa pois tiukasti, sitten vähän rennompaa, sitten seuraava rykäys.

   Poista
 3. Eipä tuossa oo mitään hätää! Tossahan näkyy kuutena päivänä saldona -1000 ja yhtenä päivänä +1000. Eli kaikkiaan viikon kalorit on selkeästi miinuksen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sentään koko viikkoa vetänyt plussan puolelle tuo yksi syöpöttely! Eli ei loppujen lopuksi niin järkyttävä katastrofi kuin miltä tuntui seuraavana aamuna.

   Poista

Lähetä kommentti