Aargh, noroviruksen tai jonkun muun vatsapöpön isku

Täällä on sitten vietetty viikonloppu ihan he-le-ve-tin hilpeissä tunnelmissa *yrjöhymiö* *ripulointihymiö* Torstaiyöllä se alkoi jo sillä, että yhtäkkiä tuli olo että on pakko mennä oksentamaan. No menin, ja jouduin muutaman kerrankin yökkäämään. Tuntui kuitenkin, että kunhan sai vatsan tyhjäksi niin olo oli suhteellisen ok, joten päätinpä lähteä perjantaina töihinkin. Vähän väsytti mutta ajattelin sen johtuvan vain siitä että olin heräillyt oksentamaan.

Viikonlopun gourmet-menyy
Perjantaina puolen päivän aikaan alkoi tuntua siltä että tässä on nyt kyse jostain muustakin kuin ihan ohimenevästä ruoansulatushäiriöstä, jonka takia täytyi kertaluonteisesti vatsa tyhjentää sisäänmenoreitin kautta... Oli kuumeinen olo, väsytti ihan hirvittävästi, vatsaa kouristeli ja ilmaa alkoi kertyä suoliin. Lounastauolta lähdinkin sitten etätöihin, tai niin luulin, nimittäin olo iltapäivällä oli jo niin kaamea, että mitään töitä ei kyllä tehty. Kuumetta oli 38,5 astetta ja perästäkin alkoi kuulua. Lievä etominen säesti mukavasti vatsakouristuksia ja poikkeuksellisen vilkasta suolentoimintaa. Kuumelääke vei sentään kuumeen ja Samarin auttoi jonkun verran kuvotukseen. Ripuliin minulla ei valitettavasti ollut kotona mitään ja niinpä yön likaisista yksityiskohdista ei viitsi kertoa muuta kuin että yö oli helvetillinen, ja että runsas lakanapyykki ei ollut pelkästään kuvainnollisesti paskaista :-\

Lauantai-aamuna sitten puntaroin että miten pääsen ostamaan joko a) viinaa, jolloin ripuli jatkuu mutta se ei juurikaan vituta, tai b) Imodiumia, joka todennäköisesti lopettaa ripulin mutta ei vitutusta, kun oikeastaan en pysty poistumaan viittä minuuttia pidemmäksi ajaksi vessanpönttöjen läheisyydestä. Tuo keino A muuten on joskus matkoilla hyväksi havaittu: muistan erään kaamean turistiripulin Egyptin Hurghadassa, kun istuin pari päivää pöntöllä ja aina kun taas perästä kuului, hilpeästi kallistin pulloa ja otin huikan, sanoen kommentteja kuten "otetaas sille" tai "tulis ny vaan kerralla koko urkuparvi". Päädyin kuitenkin tällä kertaa tylsästi keinoon B tipattoman tammikuun lupaukseni takia. Kauppareissua varten oli pakko askarrella muovipussista housujen sisään ns. läpivuotosuoja siltä varalta että jos vahinkoja käy.

No, sain vatsatroppini ja kauhean kasan irtokarkkia ja limsaa, koska en kokenut muuta pystyväni syömään (ei taida tällä kertaa mahatauti laihduttaa, kun on tullut syötyä karkkia ihan järjettömiä määriä). Eilen illalla onneksi Imodium alkoi tehota ja viime yön sain jo pääosin nukkua ilman vessaravia. Ei se olo vieläkään niin omenainen ole, ilma kurnii suolissa ja väsyttää aivan valtavasti, mutta voiton puolella tässä ollaan jo. Ja TIETYSTI tämäkin hiton tauti piti sairastaa viikonloppuna niin ettei saikkupäiviä tule. Minä sairastan AINA lomalla tai viikonloppuna. Pyh.

Seuraava mietinnän aihe tietysti on, että mistä ihmeestä olen voinut tämmöisen pöpön saada. Niitä kai voi
Epäilty
saada suunnilleen julkisten paikkojen valokatkaisimista tai hanoistakin, mutta yksi mahdollinen lähde on paha tapani syödä suositusten vastaisesti kuumentamattomia ulkomaisia pakastemarjoja. Olin nimittäin perjantai-aamuna nauttinut pirtelön, johon laitoin appelsiinimehua, banaania ja kourallisen puolalaisia Eldorado-pakastemansikoita. Noista kai voi juuri norotyyppisiä viruksia saada, ja taudin itämisaika 12-24 tuntia viittaa myös vahvasti tuohon suuntaan... Voipa olla että jatkossa noudatan tässä asiassa suosituksia (tai sitten ei, olenhan jo kuitenkin vuosia syönyt noita ilman ongelmia ;-) )

Kommentit

  1. Kiitos vinkistä. Kun omat pakastemarjat alkavat huolestuttavasti vähetä pakkasesta, on ollut monta kertaa kiusaus ostaa noita pakasteita. Toistaiseksi olen vielä malttanut mieleni ja jättänyt ostamatta, ja tämän tarinan jälkeen muistan edelleenkin jättää ostamatta. Likainen itku pienestä ilosta, ei kiitos.

    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se säästö kotimaisten marjojen hintaan verrattuna ole oikein tämän arvoista kyllä...

      Nyt tänään on onneksi ollut jo olo ihan suht ok, vähän vaan tavallista enemmän väsyttänyt mutta vatsa on jo rauhoittunut sentään. Onneksi ei sentään montaa päivää tarvinnut kestää moista inhotustautia :-\

      Poista
  2. Mä itse välttelen etenkin ulkomaisia pakastevadelmia kuumentamattomina, muistelen sirä noroa löytyneen etenkin niistä. Onneksi kaupan pakastealtaasta löytyy myös kotimaisia marjoja - mustikkaa ja mustaviinimarjaa ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo on totta, että kotimaisiakin löytyy usein. Olen niitä ostanutkin silloin kun jaksan lähteä lähi-Alepaa ja -Valintataloa kauemmas kauppaan - noista lähikaupoista kun ei saa muita kuin ulkomaisia juurikaan. Mutta Prismassa ainakin on Pakkasmarja-merkkisiä löytynyt monenkinlaisia kotimaisia marjoja. Onhan ne reilusti kalliimpia kyllä mutta jos niillä välttää tuollaisen megaluokan paskataudin niin hintansa arvoisia ;-)

      Poista
  3. Norolta tuo kuulostaa.Nostaa kuumeen just 38 kieppeille ja maha pulputtaa.Näihin asioihin kun päästiin muistan oman ekan ja toivottavasti vikan Noroni kahden vuoden takaa.Olo oli ihan normaali koko päivän mutta nukkumaan mennessä tuli yht äkkiä olo että oksettaa.No sitä oloa kesti kuusi sekunttia kun piti mennä vessaan.Olo helpotti yhen yrjön jälkeen ja ajattelin että se on ohi niinkuin useat vatsataudit yhdella tai viimeistään toisella yökkäys kerralla.Sänkyyn päästyä piti taas juosta vessaan.Sitten totesin että pitää nukkua sohvalla kun on lähempänä vessaa.Sekään ei riittäny vaan loppuyön seisoin alastomana suihkussa kun molemmista päistä vain valui.Tätä useamman tunnin kestäneenä aamuyöstä kippasin likapyykkikorista likaiset vaatteet pehmikkeeksi pytyn viereen ja painoin pääni siihen ja välillä onneksi enää puolen tunnin välein piti nousta oksentamaan.Se loppui onneksi seuraavana päivänä mut kuume nousi ja kauhee pulputus mahassa.Sitten muistin,että mulla on vähän konjakkia ja vedin ykkösellä pienen snapsin.Ja siitä se helpottikin sitten.Vitsi nää pyllyjutut on aina vaan hauskoja on sitten ala-asteella tai vanhempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvin samantuntuinen oli taudin kulku minulla... Ja osuva tuo kuvaus "molemmista päistä vain valui"... Minulla pe-la yön kirjaimellisesti valui varsinkin peräpäästä, ihan ennen kokematonta ettei sille kerta kaikkiaan voi mitään että sitä vaan tulee ja tulee. Nukahtaminen johti aina täysin hallitsemattomaan valumiseen, kun silloin ei pysty edes yrittämään täysillä puristamaan persposkia yhteen.

      Hyi hitto mikä tauti, tosiaan toivottavasti itselläkin viimeinen norokammotus. Jälkeenpäin ajatellen kyllä oma komiikkansakin tossa paska- ja huutoyrjöshowssa, kun onneksi en ole mikään herkkis ja emetofoobikko vaan päinvastoin minustakin tuollaiset jutut on omalla roisilla tavallaan hauskojakin.

      Poista

Lähetä kommentti