Method Putkisto 30 päivän teho-ohjelma - loppuraportti

No niin, eilen tein viimeisen 30 päivän teho-ohjelmaan kuuluvan harjoitukseni joten nyt on aika esittää ohjelman tulokset! Rankkaa on ollut ja ohjelma on vaatinut päivistä yllättävän paljon aikaa, mutta tulokset on kyllä olleet vaivan arvoisia. Ja kirjassa sanotaan, että tulosten ylläpito vaatii vain yhdet syvävenytystreenit / viikko, joten eiköhän sen verran jaksa näiden hyötyjen eteen!

Muutokset mitoissa

Kirjasin 10.5. postaukseen ohjelmaa aloittaessani alkutilanteen rinnan-, vyötärön- ja lantionympärykset. Ne olivat:
rinnanympärys: 100 cm 
Tänään jo vyötäröäkin näkyvissä
vyötärönympärys: 96 cm
lantionympärys: 108 cm

Tänä aamuna vastaavat mitat olivat:
rinnanympärys: 99 cm
vyötärönympärys: 83 cm (!!!)
lantionympärys: 104 cm

Paino on laskenut tämän jakson aikana vain 2,8 kg, joten noin suuri muutos vyötärönympäryksessä on todella yllättävä ja minusta kertoo että ohjelma on muokannut kroppaa eikä muutos johdu pelkästä laihtumisesta. Todella hyvä että suurin muutos on tapahtunut juuri pahimmassa ongelmakohdassa eli siinä kaljamahan kohdalla!

Suurin yllätys: kaksoisleukaongelma on merkittävästi vähentynyt

Vähän naureskelin kun kirjassa alussa oli MP-asiakkaan nimeltä Lisa kommentti "Hartialinjani on avautunut ja kaksoisleukani kadonnut". Ajattelin että yeah right, no varmaan läskipussikaksoisleuat katoaa 30 päivässä... Sen verran optimisti olin että toivoin pientä muutosta kuitenkin itsellenikin, vaikka ajattelinkin että kokonaan kaksoisleukaongelmasta tuskin pääsen ennen kuin laihdun tosi hoikaksi, jos tässä iässä enää sittenkään. Mutta niin vaan kävi että kaksoisleuka on todella paljon pienentynyt!

Muutos johtuu minusta siitä, että sivultakatsoen kaulan ja pään asento on ryhdin muutoksen myötä muuttunut. Ennen jotenkin niska oli "mutkalla" ja pää jännittyneesti aina kuin sisäänpäin vedettynä. Nyt niska on suorempi ja pää myös suorassa ilman jännityksiä sen jatkona, mikä vähentää kaulaläskien tursumista kaksoisleuoiksi. Tässä kuvat ohjelman aloituspäivänä ja tänään. Roikkuvat bulldogimaiset leukaperät ei kylläkään ole valitettavasti kadonneet mutta niiden alla olevat kaulapussit sentään!
Ennen ja jälkeen  (olen pahoillani erilaisesta valaistuksesta kuvissa)

Selkäkipuja ei ole ollut ja ryhti on parantunut

Tähän on varmasti vaikuttanut myös Terveysliivin käyttö - olen käyttänyt sitä pari tuntia päivässä. Terveysliivi tuntuu tehoavan hyvin yläselän asento-ongelmiin, ei niinkään alemmas. Edes töissä iltapäivästä ei ole ollut selkä ja pää kipeät mikä ennen oli yleistä ja mitä pidin jopa istumatyön väistämättömänä kirouksena. Ja kun katson sivukuvaani vaikka jonkun ikkunan heijastuksista, näytän nyt ihan hyväryhtiseltä, kun ennen sieltä kuvastui hassunnäköinen tyyppi, jolla selkä oli keskeltä notkolla ja vatsa möllötti ulkona, yläselkä kyömyllä ulospäin, hartiat korvissa, niska mutkalla ja pää jäykästi taaksepäin vedettynä. 

Tiedostan paremmin lihasten toiminnan ja jäntevyys on parantunut

Kun ennen seisoin tai kävelin, en pitänyt oikein minkäänlaista jännitystä yllä vatsalihaksissani. Selkäranka "notkui" ja vatsa löllyi vapaana ulkona mikä teki kävelystä jotenkin epävakaata ja raskasta. Tehokuurin kolmannella viikolla huomasin, että ihan vaistomaisesti olin alkanut pitää vatsan sivulla olevia pystysuoria lihaksia tietyssä perusjännityksessä kun seisoin tai kävelin, mikä tekee liikehdinnän vakaammaksi ja kevyemmäksi ja saa vatsan näyttämään vähemmän ulos pulllistuvalta. Ennen olin joskus tietoisesti yrittänyt vetää vatsaa sisään jos ohitin vaikka joukon hyvännäköisiä miehiä ;-) mutta ei sellaista kokovatsajännitystä jaksa kauaa yllä pitää ja hengittäminenkin tuntui  vaikealta vatsa jännitettynä. Mutta tämä automaattinen vatsalihasten jännitys on ihan eri juttu, se ei haittaa hengittämistä eikä sitä tarvitse tahdonalaisesti ylläpitää tyyliin "nyt vedän vatsan sisään".

Notkeus on merkittävästi lisääntynyt

Kun ohjelman alussa en pystynyt liian kireiden säären takaosan lihasten takia edes olemaan kyykyssä kantapäät maassa, se ei ole nyt mikään ongelma. Samoin saan helposti otettua varpaistani kiinni jos istun lattialla jalat suorana, tai kosketettua seisoma-asennosta kumartuen lattiaa jalat suorana. 

Suosittelenko?


Kyllä todellakin, jos kärsii selkävaivoista tai kaipaa muokkausta ryhtiin tai vartalon muotoon. Ohjelma on työläs, ja vaatii sen 30 päivää jopa 2-3 tuntia päivässä useimpina päivinä kuntoiluun, joten ei välttämättä kaikkiin elämäntilanteisiin sovellu - tai ohjelma pitää tehdä esimerkiksi kesälomalla jolloin ehkä on paremmin aikaa. Mutta jos mahdollisuus on tehdä, suosittelen, sillä on oman kokemukseni mukaan yllättävän toimiva juttu "pelkäksi" venyttelyohjelmaksi!

Kommentit

 1. Vautsi mitä tuloksia, olet nähnyt todella paljon vaivaa. Harkitsen kirjan lainaamista, tosin en ole vakuuttunut riittääkö itsekuri noihin tuntimääriin.. Eli senkin osalta onnittelut, kyllä huomaa että otat projektin tosissasi ja teet hommia tulosten eteen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kommentista! Onneksi tuossa ohjelmassa vasta se kolmas viikko alkaa olla kovin aikaavievä, ensimmäisellä ja toisella viikolla pääsee vielä kohtuullisella treeniajalla kun yksittäiset venytykset eivät ole vielä kovin pitkiä. Ja 1-2 päivänä viikossa on vain lyhytohjelma, jonka läpikäymiseen ei mene tuntiakaan.

  VastaaPoista
 3. Okei kiitos rohkaisusta :) Ehkä sitä voisi itsekin kokeilla! T. Yllä kommentoinut

  VastaaPoista
 4. Siis ihan mahtavaa! ite päätin tänään, että nyt saa läskit lähteä! (tai siis on tätä jo kauemmin pohdittu, mutta nyt se motivaatiopiikki tuli ;D ) haluaisin enemmän tietää tosta methodista. löysin jonkun facebook-sivun, mutta tässä puhutaan jostain kirjasta. mistä sellaisia saa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastostakin voi löytää, mutta saa noita ostettuakin esim. Method Putkiston omasta kaupasta http://www.methodputkisto.com/fi/shop/browse/cat/kd . Minulla oli pelkästään tuo kirja "Kaunis ja solakka vartalo - 30 päivän teho-ohjelma", ei DVD:tä.

   Onnistui ihan hyvin treenaaminen ilman DVD:täkin, mutta alkuun toki meni vähän aikaa kirjallisia ohjeita ihmetellessä ja kun unohti puolet ohjeista kun alkoi tehdä itse liikettä. DVD:stä voisi tuossa olla hyötyä, mutta ilmankin siis pärjää.

   Tsemppiä paljon projektiin sinullekin!

   Poista
 5. Hei, minkä tasoinen terveysliivi sinulla on käytössäsi? Oletko kirjoittanut siitä ehkä aiemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen maininnut tuosta Terveysliivistä 10.5. postauksessa, aiheessa "Vähän liikuntaa mukaan". Ei näköjään ollut mainittu siellä tasoa, se on tason 2 terveysliivi. Minulle ollut ainakin ihan riittävän jämäkkä ja tuossa on niihin tehokkaimpiin verrattuna se hyvä puoli että pystyy tekemään mitä vaan se päällä, kun antaa periksi kuitenkin jonkin verran.

   Poista

Lähetä kommentti