Sysmässä mökkeilemässä

Maanantaista asti olen ollut Sysmässä vuokratulla mökillä. Sain mökkeilykaverikseni mukaan veljeni lammaskoiran, joka 7 kk iässä on kyllä melkoinen riiviö. Järs-järs kuuluu vähän väliä jostain, ja milloin on otuksen suussa kenkä, milloin kirjankulma. Ei kyllä ole voinut hetkeksikään tuota yksin jättää mökkiin, tai olisi irtaimistotuhoja luvassa. Autoonkin kun jättää kauppareissun ajaksi niin raapiminen ja haukunta perään kuuluu pitkälle.

Mukavasti täällä kyllä aika menee, maaseudun rauhassa. Ruoanlaittoa ilman kiirettä, auringon ottamista aina kun sää sallii, veneilyä Suojärvellä, aamu-uinnit järvessä ja ilta-lillunta talon drop-altaassa. Tuo allas onkin aivan ihana. Se lämpiää puulla niin lämpimäksi kuin tahtoo - itse olen johonkin 35 asteeseen lämmittänyt. Sitten talosta löytyvällä ghetto blasterilla radiosta soimaan joku hyvä musiikkikanava, viinilasi altaan reunalle, altaan värivalojen säätö mieleiseksi ja sen kun lillumaan. Alle tunnin en ole malttanut lillunta-altaasta poistua juuri koskaan. Täällä on myös ihana vuolukivikiukaallinen sauna, josta saa pehmeät löylyt vaikka sähkösauna onkin.Mökki ja piharakennusta, jossa on drop-allas ja katettu ruokailutila

Lammaskoira Leopold takan edessä loikoilemassa

Aamu-uintipaikka. Hyh kun on kylmää vettä, eikä saunaa lähellä. Tuleepahan tultua nopeasti 800 metrin matka mökille.
Matka Suojärveltä mökille kulkee rehevissä lehtimetsämaisemissa
Näkymä mökin terassilta. Iltaisin pellolla käy kurkia. 
Veden lämpö on ok, sanoo avustajakoira. Väriä voi vaihtaa kesken kylvynkin.


Katetussa ulkorakennuksessa kylvyn jälkeen kaljoittelemassa ja luonnon ääniä kuuntelemassa (joo, tuo koira myös himoitsee kaljaa ;) ).
Sisällä mökissä on mukavan modernia. Löytyy kaikki tarpeellinen, myös astianpesukone, pyykkikone ja kuivauskaappi. Myös astioita löytyy joka tarpeeseen, samoin keittiöhommissa tarvittavia välineitä.


Uusia perunoita, rucolaa, mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, punaviiniä. Jälkkäriksi mansikoita.
Loistava tilaisuus lukea ö-luokan fantasiakirjallisuutta. Ed Greenwood: Velhon synty.
Onneksi täällä on ilmainen wifi, niin ei tule vieroitusoireita nörttäilystä :D
Suojärvi aurinkoisena päivänä
Tähän asti olen aika lailla jämähtänyt mökille, kun täällä on niin mukavaa. Sysmä-cityn keskustassa pitäisi varmaan käydä myös, siellä on koiralenkkimaastoiksi sopiva saari Ohrasaari netin mukaan ja huomenna taidan käydä sitä testailemassa. Sen Kammiovuoren jätin suosiolla väliin koska reitin sanottiin olevan vaativa, ja pahimmissa paikoissa jopa jotain apuköysiä tarvitaan että pääsee kulkemaan ylöspäin. Ei ole mukana mitään hyviä kenkiäkään, vain ohuita kesälipokkaita, ja pääosin kuljen paljain jaloin. Mutta löytyy niitä erilaisia polkuja ja reittejä tästä ihan vierestäkin.

Kommentit

 1. Kuulostaa sangen mukavalta lomalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rentoa ja mukavaa on :) Jotenkin ihanaa tämä pelkkä hiljaisuus, että ulkona ei kuulu kuin lehtipuiden lehtien havinaa ja lintujen ääniä, sekä välillä lampaiden määkimistä. Helsigissä aina kuuluu taustalla jonkinlainen isojen teiden liikenteen humina, minkä stressaavuutta ei tajua ennen kuin sitten kun pääsee jonnekin missä sitä ei ole.

   Poista
 2. Juu, kivalta kuulostaa.

  MInä vinkkasin tuosta Kammiovuoresta. Olen kivunnut sinne kaksi kertaa, mutta siitä on jo aikaa. En muista mitään köysiä enkä ainakaan itse ole sellaisia käyttänyt. Mutta totta tosiaan, sellainen maininta tuolla jossain infoissa näkyi olevan. Kun sinulla on tuo ihana koiruus mukanasi, niin hyväkin, ettei hän missään tapauksessa pääse innostuksissaan putoamaan sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo koira on vähän arka vielä liikkumaan, sitä joutuu joskus rapuissakin kantamaan ylös kun sille tulee korkean paikan kammo eikä se uskalla enää mennä ylöspäin. Ja iso rötkäle se on jo kannettavaksi, joten uhka että olisi pitänyt raahata koiraa vaikeassa maastossa sylissä tuntui liian pahalta. Ja tosiaan että jos loukkaantuisi, kun ei ole edes oma koira joten riskejä ei voi ottaa.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja aivan ihana Leopold hurmurikoira! Kiitos blogikirjoituksistasi, mahtavaa kerrontaa lomasi sujumisesta kuvineen, iso kiitos! Mitä Kammiovuoreen tulee niin siellä ollaan parhaillaan tekemässä Mennään metsään -hankkeen avulla uudistuksia. Kommentissa mainittujen köysien kohdille on tulossa, tai ehkäpä tätä kirjoittaessani ovat jo valmiinakin, portaat. Kuvia Kammiovuoren rakenteilla olevista asioista löytyy Tervalepikon Torpat Facebook sivustolta, jaoin Kammiovuoresta kertovan julkaisun sivuille juuri äsken ja laitan tähän linkin, jos paikasta kiinnostuneet haluavat tutustua paikkaan paremmin. Kunnon kengät mukaan ja eikun menoksi! :) https://www.facebook.com/tervalepikontorpat/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti