Naamasta lihominen

Eipä ole tullut kiireiden ja stressien ohessa kauheasti välitettyä siitä miltä näyttää, mutta jokunen viikko sitten silti huomasin että on tullut vähän plösähdettyä naamasta. Olin lähistölle avatussa uudessa kaupassa, ja siellä huomasin poikkeuksellisen v-mäisen näköisen ämmän asiakkaana. Ajattelin, että tuo on varmasti semmoinen nipovalittaja joka kotona nalkuttaa miehelleen niin että miehen on pakko juoda kaljaa kestääkseen, ja kävelyteillä valittaa koirankakan keräämisestä jokaiselle jolla on koira. Pieni juttu vaan että siinä olikin tavarahyllyjen takana peili ja se v-mäisen näköinen ämmä olin minä itse.

Mulla on aina ollut taipumus lihoa ensimmäisenä mahasta ja naamasta, mutta näköjään iän myötä tuo naamaläski on vielä kamalamman näköistä kuin ennen. Nuorempana tuli pyöreät pulloposket ja kaksoisleuka, nyt tulee superpulleat yläluomet joiden alla silmät näyttää pieniltä viiruilta, roikkuvat posket jotka vetää suupieletkin surullisesti alaspäin ja kaula katoaa kokonaan kaksoisleukapussukkaan.

Tässä siis kuvia mitä meikäläiselle on käynyt Cambridge-kuurin jälkeen takaisin lihomisen myötä.

Ennen


Jälkeen

Välillä yritän vähentää tuota kaulan läskisyyttä pitämällä kaulaa venytettynä etukenoon. Silloin ei ihan noin pahasti tursua läski kaulalla ja leukaperissä, mutta sitten on oudon näköinen kenopää.

Toisaalta hauska, eipä tarvi miettiä esim. mikä hiusmalli ja väri sopisi, kun on ihan varmaa että yhtään mikään mitä hiuksille voi tehdä ei tee juurikaan paremman näköiseksi :D Sama koskee meikkiä ja muuta laittautumista. Voi vaan kammata hiukset ja vetää ne lököverkkarit päälle kun aamulla nousee, kun mikään muu vaate ei enää oikein päälle mahdukaan ja joka tapauksessa näyttää kamalalta (mikä ei enää tässä iässä näköjään edes haittaa erityisemmin) :D

Kommentit

 1. Ihan ei nyt kyllä ole vertailukelpoiset nuo kuvat, kummastakin saisi kummankin näköisen halutessaan ;). Valaistus ja kuvakulmat... Itse tässä koin nolon hetken kun passia hankin ja kehottivat hakemaan valmiin passin vanhalla passilla ärrältä... on kuulemma "tuoreempi" kuva kun ajokortissa. Noh, onhan siinä ikäeroakin yli 10 v, mutta eiköhän se suurin syy tälle kehoitukselle ole ne 50+ lisäkiloa jotka olen kerryttänyt ansiokkaasti vuosien varrella :D. Eihän se pärstä ole ollenkaan saman näköinen kun piirteet on hukkuneet pöhön sekaan. Ja niinhän sieltä uudesta passistakin tuijotti melkoinen ilmestys, ei siihen omaan kuvaan totu kun niitä välttelee muuten kuin ruttoa. Oman jaksamisen ollessa vähissä tällä hetkellä laihdutuskuurit laukaisisivat vaan syömishäiriön, joten nyt keskitytään vain olemaan lihomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, suorastaan pelkään laihdutuskuureja koska tiedän että jokainen tiukennus syömisissä on viime vuosina johtanut entistä kammottavampaan mässykauteen ja ahmimiseen. Pakko yrittää vaan pitää kiinni siitä ettei paino sentään 100 kiloon nousisi, sekin tosin on pelottavan lähellä jo.

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että ensimmäisessä kuvassa näytät todella nuorelta ja sensuellilta naiselta! <3 Kilot selvästi vanhentavat, mutta toisaalta jos et kaipaa kapeita poskipäitä ja olet itse tyytyväinen nykyiseen oloosi niin asiaa on turha sen kummemmin murehtiakaan. :) Ei siinä, kyllä se hoikkuus pukee varmaankin paremmin valtaosaa kuin lihavuus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kenelläkään varmaan selkeä ylipaino hyvän näköistä ole. Ja toki itsekin, jos keksittäisiin vaikka joku lääke, jolla pillerin päivässä nielemällä saisi läskit pois, sellaisen ottaisin, mutta ulkonäkö- tai muut haitat ei vaan haittaa tarpeeksi että oikeasti jaksaisin mitään vaivaa esim. liikunnan ja syömisen takia nähdä laihtuakseni.

   Poista
 3. Heippa.
  Kuinkas paljon niitä kiloja tuossa välissä oli 15-20?
  Se on selvää että kyllä se naamassa vaan näkyy niinkin muuallakin.
  Varsinkin toisten ottamat kuvat on ihan järkytys,itse voit vielä vaikuttaa kuvakulmiin jne, mutta mitäs sitä totuutta peittelemään...
  Mutta se on hyvä jos sinä et asialla stressaa ja lomaasi pilaa voivottelulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parikymmentä kiloa on tullut. Kyllä se tosiaan taitaa olla niin että useimmilla näkyykin naamasta, ja ne on harvinaisia poikkeuksia joilla on jopa siro naama vaikka kroppa on iso. Varsinkin tämmöinen muutenkin lyhytkaulainen ja leveäleukaperäinen ihminen plösähtää helposti juuri tuollaiseksi pallinaamaksi kuin alempi kuva näyttää.

   Tämä taitaa olla iän tuoma helpotus että ei enää jaksa kauheasti päätään koko ulkonäköasialla vaivata. Sitä voi todeta että joo, olen ruma pallopötsi, mutta mitäpä sillä väliä, ei mun tarvitse tässä iässä maiseman kaunistus ollakaan :D

   Ja jostain syystä mulla on kyllä aiemminkin, silloin kun stressasin vielä ulkonäöstä, helpompi olla ollut pyöreänä kuin hoikkana. Hoikkana alkoi aina kaikki angstit pienistäkin ulkonäön puutteista ja häpesin aina ihmisten ilmoilla milloin mitäkin näin jälkeenpäin ajatellen aika merkityksetöntä "kauheaa vikaa". Sitten kun tuli läskiä, tajusin että tuskinpa kukaan kiinnittää johonkin pieniin yksityiskohtiin huomiota, jos kohde on lyllertävä kaljamaha-akka. Läski on aina tarjonnut mukavan näkymättömyysefektin, niin että kukaan ei edes katso päin, joten ei stressiä katseista :D

   Poista
 4. Jos aloittaisit kuntosaliharjoittelun....on ihan parasta, kun keho vahvistuu. Kuntosaliharjoittelu antaa niin paljon, kun on itselle sopiva ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nuorena harrastanut kuntosalia vuosia, mutta ei kyllä enää tässä iässä... Olen ihan liian erakko menemään mihinkään saleille missä on muita ihmisiä. Töistä liikenevän vapaa-ajan tykkään olla itsekseni, ja rentoutua löhöillen.

   Poista
  2. Nimenomaan just tuossa iässä sitä pitää harrastaa. Nyt se on paljon tärkeämpää kuin nuorempana. Salilla voi käydä ilman aikatauluja, se on parasta. Voi käydä ruuhka-ajan ulkopuolella. Parasta mennä saunaan sen jälkeen, ja on kiva kun jaksaa ihan arkielämää paljon paremmin. Ja lihaksikkaampi keho polttaa enemmän lepotilassa.

   Poista
  3. Joo en yhtään väitä ettei olisi paljonkin terveyshyötyjä. En vaan silti halua enkä jaksa.

   Poista
 5. Plussis, käytät hyvin usein ilmaisua "tässä iässä". Nythän olet 43- tai 44-vuotias? Se ei ole ikä eikä mikään.

  Kaikissa ikävaiheissaanhan ihminen on "tässä iässä". Pelkkä "tämä ikä" ei ole syy luovuttaa ja olla pitämättä huolta itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas jokaisella on oikeus olla pitämättä huolta itsestään, missä tahansa iässä. Itsehän olen valinnut esim. perheettömyyden osin siksi, että haluan olla vapaa kaikista vastuista, vapaa ihan mihin tahansa boheemielämään mikä sattuu huvittamaan. Myös vaaralliseen ja ennenaikaiseen kuolemaan johtavaan elämään. Ei sitten tarvitse murehtia äidittä jääviä lapsia jos juomalla ja syömällä hankkii itsensä vaikka viisikymppisenä raihnaiseksi tai hautaan.

   Tuosta iästä - kyllä mä olen aina yli nelikymppisiä aika vanhana pitänyt ja pidän edelleen kun itse täytän tässä 43 ensi kuussa. Minä vaan kuulen vähän väliä 40-50 v ihmisten vaivavalituksia, myös ihmisiltä jotka kuntoilevat ja ovat hoikkia, joten sellainen kuva on jäänyt että kyllä se ikä alkaa useimmilla tehdä tehtävänsä, tekipä mitä vaan. Itse en viitsi valittaa koska jos onkin vaivoja, tiedän tietoisesti valinneeni ne elintavoillani joten ei ole kitisemisoikeutta.

   Poista
  2. Mutta sä pidät kuitenkin tätä blogia, jossa pohdit omaa painoasi ja elämääsi? rock'n'roll-elämä kuulostaa hyvältä ja varmasti olisi monesti kivaakin, mutta kun se ei oikeasti ole koko aikaa niin kivaakin,varsinkaan seuraukset. Kuntosaliharjoittelulla olisi niin paljon hyviä vaikutuksia, että uskon ettet edes haluaisi lopettaa jos sinulla olisi oikeanlsinen ohjelma ja paikka olisi oikeanlainen. Ns. muotiteinisaleille ei tarvitse mennä, nykyään pk-seudulla on niin paljon vaihtoehtoja, että voi valuta sellaisen josta tykkää.

   Poista
  3. Erakkoluonne se suurin este salitouhuille on. Sinänsä liikunnoista muuten sali on minusta miellyttävimmästä päästä, koska inhoan erityisesti kestävyysliikuntaa, lihasvoimaa vaativa ei ole ihan niin epämiellyttävää.

   Nyt lomalla voisin hyvinkin lähteä kuntosalille, mutta tiedän että kun työt alkaa, niin en vaan jaksa enää päivän jälkeen mennä mihinkään. Joten tavoitteeni on vaan että jaksaisin edes välillä kävelyllä käydä, siinäkin on tarpeeksi tavoitetta mulle laiskaperseelle.

   Poista
  4. Yks kerta viikonloppuna ja toinen keskellä viikkoa. Ja liikunnalla tuppaa olla sellaisia vaikutuksia, että se lisää energiaa pikemmin kuin vie sitä. Nyt loma-aikana on hyvä aika aloittaa! Varaa aika PT:ltä niin pääset alkuun ja saat ohjelman :) varmaan blogin pk-seutulaiset lukijat osaa suositella sellaista salia, jossa olisi mukava käydä.

   Poista
  5. Tuossa on melkein vieressä semmoinen Puls & Träning sali, jossa näyttää käyvän pääosin vähän vanhempaa porukkaa (jopa ihan vanhuksia viereisistä senioritaloista). Joskus melkein meinasin avoimien ovien päivänä mennä katsomaan mutta jänistin lopulta, kun ajattelin että ihan turha sitoutua mihinkään jäsenyysmaksuihin kun kuitenkaan ei jaksa säännöllisesti käydä ja koko homma jää pian.

   Poista
  6. En usko että säännöllisesti käymisestä tulee ongelma kunhan aloitat tarpeeksi kevyesti. Ja eihän siellä joka päivä tarvitse käydä, jo kaks kertaa viikossa on hyvä määrä. Jos kerta saliharjoittelu tuntuu edes jotenkin mahdollista, kannattaisi vain antaa hommalle mahdollisuus. Itekin olen iltaihminen, ja treenaaminen just tuohon 23-aikaan on just parasta :)

   Poista
 6. Yks erakkoluonne täälläkin ilmoittautuu hep! Siksi menen salille klo 6 arkiaamuisin, jottei tarvitse siellä tavata ketään. Yksi toinen vakkaritäti siellä on vain itseni lisäksi. Siitä on tullut jo kaivattu rutiini itselleni. Sali tosin sijaitsee 4 min ajomatkan päässä joten sinne on aika vaivatonta aamuisin vääntäytyä. Treenikassi lojuu lattialla aina valmiina lähtöön, samoin vaatteet. :) Treenien taustalla telkkarissa päällä aamu-tv. Jotenkin sitä treenin aikana kroppa heräilee, mieli heräilee, tulee juotua vettäkin samalla riittävästi ja sittenpähän on päivän treenit hoidettu ja on hyvä omatunto jos ei muuta... Eikä siellä salilla tarvi olla kuin sen puoli tuntia jos ei pitempään huvita. Illalla väsyttää niin, että haluaa mennä nukkumaan klo 21! Töiden jälkeen mua ei saisi salille millään, ei jaksaisi. Juoksuharrastus on pannassa kipeytyneen polven takia ....

  VastaaPoista
 7. Niin ja toivotan samalla sinulle rentouttavaa lomaa! Kiva kun kirjoittelet kuulumisia, blogiasi on niin mukava seurata! Hauskaa mökkiviikkoa myös, mökki vaikuttaa ihanalta!

  VastaaPoista
 8. Yönukkujat ja aamuihmiset on olentoja joita en koskaan käsitä ;) Mulle se että saan klo 10:ksi kömmittyä töihin tekee jo tiukkaa aikaisuudellaan. Jos minun pitäisi valita hiljainen saliaika, niin jossain niilä 24 h / vrk saleilla vaikka klo 23-24 voisi olla sopiva.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti