Kampaajalla käyty

Kävin tällä kertaa paikassa jossa en ole ennen käynyt, Arabian kauppakeskuksessa olevassa Salonki-kampaamossa. Asun aika lähellä, joten oli etäpäivänä kätevä paikka käydä.

Tykkäsin kyllä, koska ensinnäkin introverttinä sain ihan rauhassa olla omissa ajatuksissani eikä tarvinnut juoruilla joutavia, ja toiseksi kampaaja ei turhautunut siitä että en tiennyt oikein tarkkaan mitä haluan vaan itse ehdotti mitä voisi tehdä.

Hiuksia kerrostettiin oikein kunnolla, niin etteivät ne enää ole niin raskas massa, ja nyt kiharatkin jaksavat pysyä paremmin. Edestä hiukset on lyhimmillään vähän leuan alle, ja sitten alkavat kerrostettuna pidentyä niin että selän puolelta lähti 10 cm vanhasta mitasta, eli on nyt semmoiset kymmenisen senttiä hartialinjan alle pitkät. Tuntuu melkein polkkatukalta jo tämä, vaikka kai se pitkäksi vielä lasketaan :D

Väristä juttelimme myös, ja siihen vähän päädyimme että taitaa tämmöinen kylmä tumma vaan olla minulle se paras väri, ja mahdollisesti eteen yksittäinen joku shokkiväriraita jos haluan (tulipunainen tai sininen voisi oikeasti olla mun tyyliä - pieni varoitusmerkki ärhäkästä luonteesta :D ). Mun tyyli vaan on ilmeisesti niin vahvasti näyttää vampyyrilta vaalean ihoni ja tumman tukkani kanssa, että kaikenlainen pehmentävä pilaisi lookin ;)

Tässä kuva sivultapäin. Hienosti nuo kampaajat osaa tehdä loivia laineita. Tosi nopeasti kiersi vaan sellaisen sauvakihartimen ympärille aika iso osio kerrallaan, ja lopputulos oli tämä. Jos itse yritän, tulos on joko a) ylikihara lampaanvilla tai b) ei mitään näkyvää :D


Edestä hiukset näyttää tältä. Oudon muotoista rupsahtanutta naamaa ei valitettavasti pysty mikään kampaus parantamaan :D Tämä kuva on ylivalottunut, kun otin kuvan lähellä olohuoneen lamppua, mutta laitanpa sen mukaan koska siinä näkyy miten taitavasti noita laineita on tehty ja käännetty laskeutumaan kasvoilta poispäin.Kommentit

 1. Tosi hienot hiukset! Ei mulla muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyisi oikein ottaa asiaksi kunnolla opetella laittamaankin hiuksia, edes pari uutta kiinnilaittotapaa sen ainaisen tiukan ponnarin lisäksi. Tosin nyt se ponnarikin näyttää erilaiselta kun sen ulkopuolelle jää edestä noita lyhyemmäksi kerrostettuja hiuksia.

   Poista
 2. Puhut itsestäsi niin kuin näyttäisit Mervi Tapolalta, mutta oletkin kuin Sophia Loren.

  onnistunut kampaajakäynti! itse teen loivia laineita joko niin että muotovaahtoa hiuksiin ja sitten laitan hiuksiin papiljotit tai sitten vaan jaan hiukset kahteen osaan ja teen sellaiset kierteet ja lenksuilla kiinni yöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Puhut itsestäsi niin kuin näyttäisit Mervi Tapolalta, mutta oletkin kuin Sophia Loren."

   No tämä! Edellinen kommentoija vei sanat suustani.

   Poista
  2. Minusta minä OLEN tosi paljon Mervi Tapolan näköinen, paitsi että jotenkin kolkomman näköinen. Naaman muoton samaa munapäämallia eli otsa suhteessa kapea ja leuka leveä ja hamsterinpussinen. Nykyisin en onneksi ole enää ihan niin turvoksissa kuin Mervi jossain juopotteluaikojen kuvissa :D

   Poista
  3. Täytyy sanoa, että olet tosiaan paljon Mervi Tapolan näköinen, mutta vain piirteiltäsi. MVkin kun oli ennen viinaturvotusta varsin kaunis nainen! Minustakin näytät oikein hyvältä ikäiseksesi!

   Poista
 3. Tosi hienot! Ja sun naamasi on just hyvä. Antaisin yhden varpaan siitä että näyttäisin saman ikäisenä yhtä hyvältä.

  Myös tollaisilla rollerseilla voisi saada kivat kiharat vähällä vaivalla. Tilasin juuri itselleni vastaavat kiinasta, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Kiharrus/suoritusraudoilla en saa mitään aikaan itse. http://glitter.fi/tutorials/tutorial-hair-rollers/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita täytyykin käydä Glitteristä hakemassa, näyttää kokeilemisen arvoisilta! Se on tosiaan arkiaamuihin ainakin vähän hidasta väkertämistä koko tukkaa yrittää jollain suoristusraudalla kihartaa, kun täytyy ottaa niin kauhean pieni määrä hiusta kerrallaan että tulee mitään kiharaa. Niskakin siitä tulee kipeäksi kun yrittää kurotella selän puolen hiuksia kihartamaan.

   Unelma on juuri sellainen että voisi laittaa jotkut systeemit yöksi päähän ja aamulla olisi kiharat ilman vaivannäköä.

   Poista
 4. Upea nainen! Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että puhut kuin olisit joku kamala mörssäri, mutta todellisuudessa todella sensuelli ja kaunis nainen! :)
  Nyt vaan opit ottamaan kehut vastaan ja alat itsekin pitämään itseäsi kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon jotenkin jopa alkanut tykätä mielikuvasta itsestäni helvetin rumana kaljamahaisena mörssärinä :D Se on hassua kyllä vapauttanut minut jatkuvasta ulkonäköahdistuksesta jotan nuorempana tunsin. Kun ennen oli kauhea sisäinen valitus kaikista vioista, niin nykyisin vaan voin rennosti peilin edessä todetta, että vähän koomisen näköinen hyypiö olen, mutta väliäkö tuolla, on elämässä tärkeämpiäkin asioita.

   Poista
 5. mä olen opetellut käyttämään papiljotteja tämän ohjeen avulla: http://www.menaiset.fi/blogit/kalastajan_vaimo/about_hair


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tee papiljotit mitään näkyvää jälkeä, ellei sitten laita alle lämpömuotoilutuotetta ja sitten föönää kuumalla kauan. Siitä taas on liikaa vaivaa. Muutenkin on tosi vaikeasti kihartuvat karvat, esim. suoristusraudoissa on käytettävä kuuminta lämpötilaa että saa mitään aikaan.

   Poista
 6. Onpa sinulla kauniit ja lempeät silmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistäkin mulla on ollut tapana valittaa, kun on niin läskit roikkuvat silmäluomet. Harvinaisesta väristä sentään tykkään, moni on kysynyt onko mulla värilliset piilolinssit. Ei ole, on vaan luonnostaan vihreän oliivin väriset keltavihreät silmät.

   Poista
 7. Upeat hiukset! Ja vääristynyt minäkuva! Olet todella kaunis. Sirkeät silmät. Sensuellit huulet.
  Et vain pysty näkemään sitä mitä muut näkevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tosiaan, mun peilissä näkyy vaan epämuodostunut suohirviö. Onneksi se ajatus ei sentään enää masenna kuten nuorempana, vaan lähinnä huvittaa.

   Poista
 8. Näytät hyvin kauniilta aikuiselta naiselta. Minusta tuntuu puolestasi pahalta, että et itse pysty näkemään sitä.

  Toisaalta itsekin liian itsekriittisenä ihmisenä on vaikea nähdä omaa itseään riittävän kauniina ihmisenä. Niin helposti näkee vain ne asiat, jotka itse pitää virheinä. Kokonaisuutta on vaikea nähdä. Tältä osin on helppo samaistua ajatuksiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä taitaa tosiaan olla paljon naisia, joilla ei ole hajuakaan siitä, millaisena muut ihmiset meidät näkee, koska itse nähdään vaan vikoja toisensa jälkeen ja silmä kiinnittyy vain niihin. Esim. itse näen tuossa kasvokuvassa lähinnä:
   - vittumaisen perusilmeen
   - jo lapsesta asti mulla olleet vaakasuorat kaularypyt (mua kiusattiin näistä vuosirenkaista koulussa)
   - karmean vinon nenän (se murtui teininä pyöräonnettomuudessa, ja vaikka luu saatiin luutumaan suoraan, niin nenän alaosan rusto jä vänkyräksi, niin että mun nenän kärki kaartuu voimakkaasti vasemmalle)
   - leukaperäläskit - nuorena luulin että leveät kulmikkaat leukaperät jollaiset mulla oli, oli rumat ja maskuliiniset, mutta nyt tiedän, että läskiset ja roikkuvat leveät leukaperät on vielä pahempi :D

   Poista
 9. Kiva pituus! Näyttää mukavalta auki, mutta saa ponnarille jos tarvis. Mun silmään näytät kyllä tosi kauniilta, mutta ymmärrän, että itsensä kokee helposti erilailla. Olen itse lihava ja vaikka olen monta vuotta ollut laiha, tunnen itseni edelleen isoksi. Eilen näin sattumalta heijastuksen omasta vartalosta kaupan ikkunasta ja en hetkeen tunnistanut itseäni; lihavan sijaan takaisin tuijotti sauvasirkkamaisen hoikka ilmestys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunis olet.Kokeile seuraavaksi tuohon lähes mustaan sävyyn laittaa lilan värisiä raitoja.Sopisi tosi hyvin!

   Poista
  2. Liilat raidat voisikin olla hauska idea. Sinisestä olen joskus myös haaveillut, mutta taitaa olla turhan radikaali väri. Joku yksittäinen liila paksu vauhtiraita voisi kyllä menetellä.

   Poista
  3. Juu ei sen värin pidä olla mikään shokkiväri,vaan kun lilaa laittaa mustaan niin se heijastaa sieltä nätisti. Eli siis näyttäisi siltä että mitään ei ole mutta joku siellä pilkistää kuienkin.

   Poista
 10. Ilme... mun silmiin ihan perusilme?
  Kaularypyt... joo mul on samat ja toisinto vielä otsassa, niitä ei voi kivoiksi vääntää
  Nenä... en oo ikinä sun kuvissa kiinnittänyt vähäisintäkään huomiota nenään, eli mun mielestä se on ihan ok?
  Ja ne poskilihat. Nehän on tarpeelliset sitä varten, että naama on ns. sydämenmuotoinen. On paljon naisia, jotka haluaisivat sen muotoiset kasvot...

  Aatella miten kaunis ihminen voi painaa itseään alas. Tai älykäs pitää itseään tyhmänä. Kaikilla meillä on omat ongelmamme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämmöisiä first world problems ongelmiahan nämä on, jotka varmasti unohtuisivat turhina saman tien jos tulisi jotain Oikeita Ongelmia elämään...

   Poista
 11. Wau!Törmäsin blogiisi etsiessäni lukemista tylsään päivääni. . .ajatuksesi on ihan niin samanlaiset kuin mulla!!Tuli tunne että joku on käynyt mun päässä tutkimassa kaiken :-) Sun laihdutus jutut,kaljanjuonti melkein kaikki on myös mun elämää.Joskin itse olen työtön,enkä harrasta sitä "muutamaa" kaljaa vaan tulee otettua vielä enemmän.Lukiessani tätä välillä teki mieli itkee ja välillä nauroin ääneen niin että vedet valui silmistä,olet niin vienyt sanat suustani! Katselin kuvaasi kuinka kaunis olet . .ja tiedän jo omasta elämästäni,että olet törmännyt liian moneen narsistiseen persoonaan,jolloin se sun oma kuva on ihan vääristynyt sun omassa päässä.Tiedän tunteen,koska olen jo yli 15v "seurustellut" narsistin kanssa ja omassa kropassani ei ole yhtäkään kohtaa/paikkaa/koloa joita se toinen ei olis haukkunu.En vois ikinä kuvitellakaan olevani kenenkään muun kanssa,koska ihan kaikki on vialla. . .sisimmässäni tiedän ettei asia varmaan ihan niin ole,mut eipä niitä ajatuksia poiskaan saa.Sun pitäis oppia rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. .helppo sanoa,vaikeempi toteuttaa. . .mut niin minäkin yritän opetella ajattelemaan.Jään seuraamaan sinua :-) Haluan tietää mitä seuraavaksi kerrot "mun" ajatuksista!!Halaukset sinulle! Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, sielunsisar :) Meitä muitakin kaljamahaisia leidejä näköjään on ;)

   Poista
 12. Ihan mahtava hiusmalli, sopii tosi hyvin.

  Musta tuntuu, että tuo ajatus kasvojen oudosta muodosta on omassa päässä muodostunut pakkomielle. Me muut ei nähdä sun kasvoissa mitään muodotonta tai omituista. Olet todella karismaattisen näköinen - itse antaisin vaikka vasemman käteni, jos olisin tuollainen eksoottinen, tumma lady enkä savolainen maidonvaalea pallonaama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ajattelen että vaalea pallonaama on paljon parempi kuin tumma pallonaama - tummat hiukset kun kehystää sitä pallonaamaa paljon rajummin joten pallomaisuus korostuu :D

   Mutta tiedän kyllä nykyisin itsekin sen että se että tosiaan koen itseni täysin epämuodostuneen näköiseksi suorastaan on liioittelua, koulukiusaamisen ja muilta ilkeiltä ihmisiltä saadun palautteen kautta sisäiseksi puheeksi sisäistämääni vääristynyttä tai ainakin rankasti liioiteltua kuvaa. Aina jos tulee niitä ajatuksia että olen epämuodostunut hirviö, niin sanonkin itselleni, että etkä ole, ihan peruspallopää olet, joten älä kuvittele itsestäsi mitään erikoisia :D

   Poista
 13. Olet sanonut, että sinua ei ulkonäkö kiinnosta, mutta nyt olet julkaissut kuvia laihtuneena ja juuri kampaajalla käyneenä? Eiköhän silloin ulkonäkö jonkun verran kiinnosta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan se on kiinnostanut aina jopa epäterveen paljon, nimittäin siinä mielessä että olen hävennyt ulkonäköäni ja mielessäni listannut sen puutteita huomattavasti enemmän kuin on terveellistä tai järkevää. Silti en ole ajatellut että asialle voisi tai tarvitsisi tehdä mitään, sen kun olen vain nautiskellut roolista, jossa olen geenien ja kohtalon voimaton uhri :D

   Mä siis ihan oikeasti nautin valittamisesta ja murheissa kieriskelemisestä melkein enemmän kuin mistään muusta. Sitten täytyy keksiä muita aiheita kuin läskit, jos onnistuu laihtumaan :D

   Poista
 14. Mulla on vähän kun sulla. Vaikka on kauniit kasvot, niin leukaperät alkavat riippua alas päin. Jihuu maanvetooima ja keski-ikä ei sille mitään voi. Minä tummatukkasena alan olla nyt jo pää
  täys harmaita. Pitäis värjätä jatkuvasti, mutta siihen ei jaksa eikä budjetti riitä varsinkin kun
  on pitkä kuontalo. Mies on välillä värjäilly mun
  kuontaloa kaupan väreillä. Ei valittamista, mutta
  varmaan jollain ammattilaisella olis siihen
  sanansa sanottavana. Kysymys kuuluu annanko rauhassa harmaantua (EI !!!) Vai
  pakottaudunko jatkuvasti käymään kampaajalla, joka maksaa lähemmäs 200 eur kerralta pitkään tukkaan. Kerran kynin tukkani lyhyeks ja värjäsin blondiks. Näytin kuulema nuoremmalta. No pitkä tukka on mun juttu. Aina se on ollut luonnostaan punaisen kuparinen. Nyt vanhana vaanharmaata puskien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mulla alkoi joskus 35 ikävuoden tienoilla leukaperät roikahtaa, minä alkuun jopa ajattelin että se on hyvä. Mulla kun oli ennen miehekkään kulmikkaat leukaperät, ja tuntui että alan näyttää naisellisemmalta ja pehmeämmältä kun ei ole enää niin kulmikas. Mutta joo, eihän se sitten tietysti pieneen pehmenemiseen jäänyt vaan koko ennen korkeat poskipäät on valahtaneet pusseiksi leukaperiin :D Ja suvun naisia kun katselee niin pahempaa on tiedossa - useimmilla viisikymppisenä roikkuu jo leukaperäpussit kunnon helttoina leuan kärkeä reilusti alempana.

   Harmaat on kyllä ärsyttäviä. Minustakin on tullut harmaantumisen myötä super-kylmänsävyinen, kun koko pää näyttää jotenkin hopean- tai jopa sinertävänsävyiseltä sopivassa valossa. Ainoa syy miksen ole värjännyt harmaita pois on että kun en saa päätettyä, värjäisinkö takaisin tummaksi vai sittenkin johonkin ihan muuhun väriin, vaikka blondiksi.

   Poista
  2. Näytät upealta, ja uusi kampaus on tosi kaunis! - Minulla myös on maskuliinisen leveät leukaperät, ja omalla kohdallani ovat jykevät silmälasinkehykset tasapainottaneet kasvojen muotoa tosi paljon. Ne leventävät otsaa ja vievät huomion pois lekaperistä. Bonuksena vielä arvovaltaisen tätimäinen ulkonäkö. :D Mutta ehkä et tarvitse laseja?

   Poista
  3. En tarvitse tosiaan laseja, en edes vielä lukulaseja. Onneksi näin, koska en pysty aurinkolasejakaan oikein käyttämään, kun kaikenlaiset sangat aiheuttavat minulle aika äkkiä puristavaa päänsärkyä vaikkeivat painaisikaan pahasti. Hienon näköisiä on kyllä monetkin silmälasit - sellaiset jotkut kulmikkaat, paksut mustat kehykset olisi varmaan mun valinta itselleni :)

   Poista
 15. Näytät jotenkin tosi paljon Kaija Koolta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole tainnut yhdennäköisyyttä oikein huomata, kun Kaija Koota olen aina pitänyt hyvin kauniina naisena, mutta omaa peilikuvaa ihan päinvastaisena tapauksena ;)

   Poista
 16. Olet uskomattoman kaunis nainen! Kulmakarvasi ovat täydelliset, nenä todella kaunis, silmät erikoisen väriset ja huulet aivan uskomattoman sensuellit! En näe mitään roikkuvia leukaperiä????? Vuosirenkaat on mullakin kaulassa, en edes ajattele koko asiaa.... Olen nähnyt joissain kuvissa sinun hymyilevän, ja jos oikein muistan, sinulla on myös tasaiset, valkoiset hampaat? Tämä uusi hiusmalli pukee sua erinomaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla kunnon roikkuvat leukaperät jo on: suupielistä lähtee alaspäin sellaiset "ihrapoimut", joiden keskellä on itse leuka syvemmällä ja sitten sivuilla läskileukaperien ihraisempi osa naamaa. Nuorempana naama oli siitä kohtaa ihan sileä, eikä ollut sellaisia pussukoita sivuilla. Eikä ole laihduttamallakaan läski oikein naamasta lähtenyt ainakaan vielä - leuan alta kaksoisleuoista sentään on.

   Hampaat on yksi osa mitä olen elämässäni eniten hävennyt. Ei mulla ole joo erityisen vinot tai keltaiset hampaat (lapsena oli inhottavan huomiota herättävän sinertävän valoiset jopa) mutta ne on ISOT, sellaiset mitä englanniksi kutsutaan nimellä "buck teeth". Mallia A. Stubb siis. Lapsena joskus hävetti kun joku opettajakin saattoi viitata minuun nimellä "se isohampainen tyttö". Aikuisen naamassa ne isot hampaat ei ihan niin rajuilta sentään näytä kuin näytti alakoululaisen naamassa, mutta on ne sen verran isot vieläkin että mieluiten jätän hymyilemättä.

   Poista

Lähetä kommentti