Cambridgen tasolle 3 shampanjalla ja kermakakulla

Tänään töissä varoitusmerkin väreissä
Tänään olisi ollut virallisesti siirtyminen Cambridge-dieetin tasolle 3, mutta tulikin tehtyä siirtymä jo
eilen, kun esimies täytti tasavuosikymmeniä, ja firma tarjosi shampanjat ja kermakakut. En kehdannut tehdä itsestäni ja dieetistäni numeroa ja kieltäytyä, vaan otin vaan lasillisen ja palan kakkua. Vähän epäterveen tiukasti olen dieetissäni ehkä ollutkin, verrattuna siihen mitä muiden cambridgelaisten blogeista näkee. Kieltäydyin jopa oman veljeni tohtorinväitöstilaisuudesta ja karonkasta syömisen pelkoni takia, enkä muutenkaan ole koko dieetin aikana käynyt missään missä ei voi huomiota herättämättä olla syömättä ja/tai juomatta. Tosin onpa sitten tiukkuuden hyvänä puolena se että painoa on myös lähtenyt.

Vaa'alla sitten tänä aamuna näkyi heti kosto kakusta: kun maanantaiaamuna painoin 70,4 kg, niin tänä aamuna 71,2 kg. Toisaalta ensimmäistä kertaa viikkoihin heräsin ilman jo aamusta jomottavaa päänsärkyä, mikä oli yllättävän mukavaa. En silti eilen syönyt kaloreita kohtuuttomasti, vaan seuraavasti (kirjaan aina Fatsecret-ohjelmalla kaiken mitä syön):

Aamu: Cambridge Chocolate Velvet (153 kcal)
Lounas: 2 keitettyä munaa, kurkkua, kirsikkatomaattia, Cambridge cappuccino-pirtelö (310 kcal)
Päivällinen: Cambridge banaanipirtelö 144 kcal
Välipala: Lasillinen kuohuviiniä, kermakakkua (363 kcal)
Yhteensä 969 kcal

Cambridge 3-tason säännöt

Muutokset 2-tasolle ovat, että kalorimäärän saa nostaa 800 kcal:ista 1000 kcal:iin päivässä, ja lisäksi saa alkaa syödä hiilihydraattiruokia kuten hedelmiä, leipää, perunaa, riisiä jne. Tämä tulee olemaan itselleni valtava helpotus, koska minulla vähähiilariset dieetit pidemmän päälle ovat aina aiheuttaneet epämukavia oireita, joista pahimmat ummetus (joka tällä kertaa on mennyt niin krooniseksi että olen saanut sivuvaikutuksena myös tukalat peräpukamat) ja jatkuva päänsärky. 

Se tietysti huolestuttaa että miten pysyä kohtuudessa, kun saa taas syödä kaikkea mitä on tässä pari kuukautta himoinnut. Tänään jo sorruin syömään Picnicissä juustopatongin, ja kun tsekkasin tuotteen kalorit nettisivuilta, niin olihan niitä 659 kcal :\ Tänään ei sitten loppupäivänä syödäkään muuta kuin kaksi Cambridge-pirtelöä, jotta saan päivän kalorit jäämään 950 kcal:iin. Periaatteessa edelleen pitäisi syödä 3 pirtelöä päivässä, mutta aion syödä vain 2 silloin jos syön tavallista ruokaa enemmän.

Lehdissä vähemmän ilahduttavia uutisia meille laihduttajille taas

Työpalaverissa selailin nettiä, ja huomasin että taas meitä laihduttajia lannistetaan tiedolla. 

Ensin kerrotaan, että on tutkittu Suurin pudottaja -ohjelmassa painoaan merkittävästi pudottaneita henkilöitä, ja lähes jokainen on lihonut äkkiä ennelleen. Oli myös tutkittu miksi, ja syy ei näytäkään olevan vain paluu entisiin elämäntapoihin:

"Tutkimuksen mukaan kyse on kahdesta asiasta: hormoneista ja kehon lepokulutuksesta. Hallin tutkimuksen mukaan keho taistelee päästäkseen takaisin lähtöpainoonsa. 
On tutkittu aiemminkin, että aineenvaihdunta hidastuu laihtuessa. Vuosien myötä Suurin pudottaja -ohjelmaan osallistuneiden lepokulutus ei kuitenkaan palautunut tavalliselle tasolle, vaan jäi pysyvästi hitaammaksi. Mitä hitaammaksi se kävi, sitä helpommin kilot kertyivät takaisin. 
New York Times summaa, että Cahillin olisi pitänyt syödä päivässä noin 800 kilokaloria vähemmän kuin keskivertomiehen, jotta ei lihoisi ennalleen."

Sitten saarnattiin taas vanhaa laulua siitä, miksi nopea laihdutus on pahapahapaha (itse en jaksa siihen hitaaseenkaan uskoa, kun sitäkin olen kokeillut ja lihonut silti aina takaisin:

Lihavuustutkija Kirsi Pietiläinen:  "Liian tiukasta linjasta saattaa seurata Pietiläisen mukaan perusaineenvaihdunnan hidastuminen.
– Se lihottaa todella nopeasti takaisin, hän varoittaa."

Niin sitä yritetään ihmistä lannistaa, mutta en aio luovuttaa kumminkaan nyt kun menee hyvin. Vaikka onhan tuo masentavaa tuo että on ihan tieteellisessä tutkimuksessa todettu, että kalorinkulutus voi rajun laihtumisen jälkeen jäädä jopa 800 kcal alhaisemmaksi päivässä kuin mitä se on saman painoisella keskivertoihmisellä  :(

Kommentit

 1. Vau! Näytätpä hyvältä! Kaunis ja nuorekas mimmi :) Oot mennyt hienosti jo ohi mustakin! Nimimerkillä: paino taas Vapun jälkeen 72.5kg... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että on vapusta nautittu sitten ainakin, jos painokin nousi. Itse istuin yksin kotona ja latkin Cambridge-pirtelöitä ja järsin jotain rehuja :D

   Poista
 2. mä tunnen ihmisiä, jotka on laihduttaneet kymmeniä kiloja ja kilot on pysyneet poissa, joten ei se mikään mahdottomuus ole pysyä uusissa mitoissa. mutta jos höllää liian aikaisin, ennen kuin on "tajunnut" ihan selkäytimeen asti, miten on jatkossa syötävä jotta kilot pysyy poissa, niin siinä vaiheessahan ne kilot hiipii takaisin. nuo lihavuustutkijat tapaa painottaa kalorinkulutuksen merkitystä painonhallinnassa, joten jollain konstilla olisi varmasti hyvä saada kaloreita kulumaan, vaikkei se ole "liikuntaa" sanan varsinaisessa merkityksessä. tarkoitan esim. koiranulkoiluttamista, jossa kalorit kuluu siinä ohessa kun koira ulkoilee.

  olet muuten tosi hyvännäköinen tuossa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Tuollaisilla jakuilla saa aika hyvin peitettyä sen että on sitä löllöä vielä vyötäröllä ja lanteilla, kun en enää muuten niin valtavan leveältä näytä. Naamakin on alkanut taas tulla vähän esiin läskin alta, kun pahimmillaan oli niin ettei alaosa kasvoista näyttänyt minkään muotoiselta, kun leukalinja sulautui yhteen kaksoisleukapussituksen kanssa muodottomaksi löllöksi.

   Koiran kuolemasta asti olen muuten nauttinut aika totaalisesta liikkumattomuudesta. Mun iPhonessa on sellainen toiminto että se aina laskee askelia kun liikkuu puhelin mukana, ja usein askelia on ollut vain jokunen sata :D Koiraa ulkoiluttaessa niitä oli tavallisesti 8000-12000 askelta päivässä. Ehkä mä joskus yritän edes kävelemään alkaa, ehkä. Mutta EI TÄNÄÄN :D Ehkä tämän kuurin jälkeen tai jos painon putoaminen muuten kokonaan loppuu.

   Poista
 3. Olet kyllä tosi naisellinen, kaunis nainen.

  Sinussa on sellaista tyyntä, mysteeristä, feminiinistä salaperäisyyttä joka varmaan vetää kovasti ihmisiä puoleensa. Samalla annat kuvan kirjoituksissasi siitä että sulla on osin sellainen maskuliinistyyppinen mielenlaatu, suoraviivainen ja käytännöllinen. Mielenkiintoinen yhdistelmä, olet vähän kuin joku tällainen johtajanainen vaikka game of thronesista tai muista historiallistyyppisistä sarjoista. Nyt vaan käytät sitä hyödyksesi ihmisten parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on muuten itseänikin paljon ärsyttänyt se, että en näytä yhtään siltä millainen tunnen olevani sisäisesti. Kuvittelisin, että mun kuuluisi olla pitkä, roteva, kulmikas, vähän karskin näköinen ehkä, mutta todellisuus sitten onkin pienehkö, niin naamastaan kuin kropastaan pyöreälinjainen (hoikkanakin) kiltin näköinen tyyppi.

   Olen tosiaan luonteeltani hyvinkin miehen stereotyyppiä vastaava, mistä eksä joskus valitti luettuaan jonkun Mars ja Venus -suhdehömppäkirjan. Se totesi, että meillä on ne roolit ihan päin vastoin kuin siinä kirjassa. Mies halusi puhua tunteista ja vain puhua ongelmista, kun taas minusta tunteet pitää vaan itsekseen tuntea eikä niistä lätisemisestä ole mitään hyötyä, ja jos joku kertoo mulle ongelmasta, oletan että hän kaipaa ratkaisuehdotuksia. Minun on ollut aina vaikea ymmärtää miksi jotkut puhuisivat vain puhumisen vuoksi, mikä on ainakin joidenkin kirjojen mukaan yleensä miehille tyypillisempi piirre.

   Minussa henkinen miehekkyys tai naisellisuuden puute on niinkin pitkälle mennyttä, että luulen sen olevan juuri syy miksi olen aseksuaali. En koe sisäisesti olevani kumpaakaan sukupuolta, enkä tunne seksuaalista vetoa kumpaankaan sukupuoleen. Mä olen sukupuoleton tietoisuus joka välillä on hämmästynyt siitä, että sillä on kehokin ja että se vieläpä on jotain sukupuolta :D

   Poista
 4. Näytät tosi hyvältä :) Ja uskon, että pystyt pitämään kalorinsaantisi alhaisena jos vaan keskityt - ja pysyt painossasi. On näitä vastakkaisiakin esimerkkejä olemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän se järkevämpää on keskittyä onnistujiin ja sen selvittämiseen, mitkä on heidän salaisuutensa pysyä saavutetussa painossa, kuin valittaa sitä kuinka moni epäonnistuu ja näin tuomita koko homma toivottomaksi.

   Poista
 5. Olen vuosia seurannut sun blogia ja ihan turhaan olet itseäsi arvostellut ulkonäön suhteen aina. Näytät kyllä todella hyvältä nyt myös.Fisku,älykäs ja kaunis nainen olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se joo aika turhaa ollut kkuinka paljon olen käyttänyt aikaani ja ajattelukapasiteettiani nuorempana ulkonäön murehtimiseen. Hulluinta siinä on se, että vaikka ne ajatukset olisivat tottakin, niin mitään hyvää ne eivät saisi aikaan, vaan pelkästään pilaavat omaa mielialaa. Ulkonäkö kun ei sillä parane, että listaa mielessään kammottavia kauneusvirheitään ja häpeää itseään niin että haluaisi kulkea pussi päässä.

   Järkevämmäksi olen todennut keskittyä elämässäni muihin asioihin kuin ulkonäköön ja oman navan ympärillä pyörimiseen. Sehän on myös eräs itsekkyyden muoto, silti vaikka itseä ei ajattelisikaan ylpeästi vaan häpeillen ja inhoten - joka tapauksessa keskittyy mielessään kohtuuttomasti itseen.

   Olisihan tämän voinut oppia jo 20 tai edes 10 vuotta sitten, että se on ihan oma päätös keskittyykö murehtimaan omia virheitään, ulkoisia ja sisäisiä, vai ei, mutta mulla sitten sen piti olla vähän pidempi tie että tajusin että minä itse päätän mitä ajattelen, ja voin valita rakentavampia ajatuksia masentavien sijaan.

   Poista
 6. Minäkin halusin sanoa, että näytät todella kauniilta. Mukavaa kesän odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle mukavaa kesän odotusta (vaikka kesältä se nyt jo tuntuukin tällä hetkellä säiden puolesta) :)

   Poista
 7. Joko LC 01 farkut jo sopii päälle?;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olivat 33 tuumakokoa leveyden puolesta ja onneksi alkavat jo vähän isoiksi jäämään vyötäröltä!

   Poista
 8. Löysin blogisi hiljattain, ja olen pitänyt tavastasi kirjoittaa. Mietin että onko tämä ensimmäinen kerta kun näytät kasvosi? Ja todellakin, olen samaa mieltä kuin muutkin kirjoittajat: olet todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ensimmäinen kerta, on täällä ollut esim. meikkipostauksia joissa on naamakin kokonaan. Alkuun meinasin että en paljasta kasvoja mutta sitten totesin, että mitä väliä, ne jotka tuntevat minut tunnistavat kyllä joka tapauksessa jos alkavat juttujani lukea... Ja kun ei täällä koko nimeä ole missään, niin ei löydy esim. työnhakutilanteessa googlettamalla nimelläni ;)

   Poista

Lähetä kommentti