Järkytys alusvaateliikkeessä

Mulla on alkanut entiset alusvaatteet jäämään isoiksi kun on ympärysmitta dieetin alusta pienentynyt niin paljon. Niinpä päätin tavallisen ostopaikan Prisman sijaan käväistä ihan erikoisliikkeessä.

Järkytys tuli siitä, kun katselin 80C-kokoisia rintaliivejä, niin myyjä meinasi että ei kyllä riitä C mihinkään, ja toi mulle E- ja G-kuppiset testiin. Ja mikä pahinta, ne G-kuppiset sopivat. 75G-kokoisten liivien kanssa sieltä lähdin, ihmettyneenä. Minä kun olen aina ostanut C-kokoisia sen perusteella, kun C on jo kuvailevin sanoin "suuri" eikä minulla ´nyt mielestäni mitenkään erityisen isot rinnat ole. Kokoiselleni ihmiselle tavallisen kokoiset, ja ainakin entisen 107 cm ympäryksisen kaljamahan rinnalla näyttivät jopa pieniltä, niin että joskus naureskellen kuvailin omaa kropanmuotoani: tynnyrimäinen komea vatsa jonka päällä riippuu pienet söpöt riipparit ;)

Nyt kun on oikean kokoiset liivit päällä, huomaan että koko aikuisiän kestänyt syvä viha rintaliivejä kohtaan on luultavasti johtunut siitä, että olen sullonut itseni niihin B- ja C-kuppisiin ja ympärysmitoiltaan liian isoihin liiveihin. Sitten on olkaimet putoilleet vähän väliä (joskus laskin että koiraa ulkoiluttaessani jouduin nostamaan rintaliivin olkaimia 34 kertaa), selkäosa hinkkautunut ylemmäs kävellessä, ja kuppien yläpuolella on löllynyt "läskiä" irstaan näköisesti, joskus jopa pahamaineisessa "nelitissimuodostelmassa", kun kuppiin mahtumaton osa rintoja on muodostanut toisen rinnan kupin yläosan päälle. Silti ei ole tullut mieleenkään että ehkä C-kuppi ei ihan riitä. Olen vaan kironnut omituista kroppaani, kun hoikkanakin on rintakehällä itse rintojen yläpuolella niin julmetusti läskiä että se löllyy rumasti ;) Nyt vasta sitten olen oppinut, että se "läskikin" on rintakudosta, jonka olisi tarkoitus mennä kuppeihin; että toisilla, kuten minulla, vaan on laajat mutta littanat rinnat jotka voivat ollakin isommat kuin mitä ensi näkemältä näyttäisi.

Saisi nyt koko kumminkin pienentyä vielä vähän laihtumisen myötä, kun eihän mistään tavallisista kaupoista edes saa jotain G-kupin liivejä, ellei nyt sitten jotain beigejä mummomalleja :-o

Meikäläiselle tyypillinen ilmiö, jota sitten olen yrittänyt peitellä paitojen päälle vedetyillä villatakeilla ja jakuilla ja huiveilla. Ei sitten tullut mieleenkään vaan ostaa isommat liivit.

Kommentit

 1. Jos kävit Changella, niin niiden koot on aina aika isoja verrattuna normikokoihin. Mutta ihan mahtavaa, että olet löytänyt sopivan kokoiset liivit. Kunnon alusvaatteet on ilo. Itselläni koko on 75E ja käytän usein arkenakin Panache sportin urheiluliivejä, ja ai että on mukavat + tukevat hyvin. Jos taas pitää pukeutua jotenkin kauniimmin, niin Primadonnan liivit on tosi hyviä (ja hirveen hintasia!). Peruskaupoista ei tosiaan isoja kokoja oikein löydä, mutta www.lumingerie.fi löytyy paljon isoja kokoja. (+ niitä pirun hyviä Panachen urheiluliivejä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Changesta juuri ostin, kiva tietää ettei muualta välttämättä tarvi ihan yhtä suurta kokoa. Hävettää kyllä vähän, että näin vanhaksi asti naisihminen on ollut perehtymättä kunnon alusvaatteisiin, vaan on vaan ottanut Prisman liivihyllystä jotkut edes sovittamatta...

   Poista
 2. lumengerie on toooosi hyvä paikka. T. 80E. :) Yritin itsekin joskus C:tä käyttää..samoin tuloksin ja sitten menin liikkeeseen..Onko muuten kukaan vielä huomauttanut että on huomannut hoikentumisesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumingerietä katsoin ja on kyllä hyvän oloinen valikoima. Toistaiseksi ei ehkä vielä viitsi kauheasti hankkia, kun toivottavasti sitä vielä pienenee vähän laihdutuksen myötä. Kesällä varmaan sitten täytyy hankkia enemmän kunnon alusvaatteita kun on on tavoitepainossa.

   Ainoa kommentti minkä olen laihtumisesta saanut on, että yksi työkaveri oli huolissaan että en kai stressaa projektista liikaa, kun "kuihdun silmissä" :D Muistutteli että pitäisi muistaa syödäkin ja nukkua. Olen kyllä oikeasti vähän kuihtuneen näköinen kun naama on alkanut roikkua ja hiuksia on lähtenyt niin paljon että kiinni on vaikea pitää kun päänahka loistaa harvojen hiusten välistä :\

   Poista
 3. Ja täällä kohtalotoveri ilmoittautuu nolona. C kokoon myös oon sulloutunut ja nyt tilasin Lumingerielta koon 75F... eli koko ikäni oon kulkenut väärän kokoisissa ja luultavasti väärän mallisissa liiveissä. Noloa. Ja ikää mulla on ihan vaikka muille jakaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla yleinenkin ilmiö tämä. Silloin kun itse olin nuori ja aloin liivejä tarvita, niin ei ollut Internetiä, josta olisi voinut hakea neuvoja minkä malliset ja kokoiset pitäisi ostaa, eikä äitikään vapautuneesti tällaisista asioista puhunut, kuten siihen aikaan oli monellakin tapana että kuukautiset, rintaliivit ja muut naisten asiat oli "hys-hys" joka pitää hiljaa ja huomaamatta vaan hoitaa.

   Poista
 4. sitä ilmeisesti kasvaa johonkin "tissi-identiteettiin" nuorena, ja ei sitten osaa ajatella itseään muunlaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Minä kun tarvin ekoja liivejä, tai lähinnä olin huomannut että muilla tytöillä jo semmoisia on, varovasti äidille mainitsin että täytyisi ostaa. Kommentti oli jotain tyyliä "ei tommosille ketunnokille mitään liivejä tarvi", mutta sain rahaa hankkia. Mitään hajua ei ollut millaiset ja mitä kokoa pitäisi ostaa, mutta koska ajattelin että rinnat on pienet, ostin pienintä kokoa.

   Olen oikeastaan nuoresta asti pitänyt itseäni ennen lihomista surkean pienirintaisena, vaikka varmaan ainakin D oikeasti koko olisi hoikkanakin ollut. Lihoessakin sitten kun tissit kasvoi niin että rinnanympärys oli yli metrin, niin sitä vaan osti isompaa ympärysmittaa, mutta kuppikokoa ei tullut mieleenkään muuttaa.

   Poista
 5. Minä en myöskään tiennyt pitkään aikaan, että liivikoot menee rinnakkaiskokoina. Eli esim. 80B liiveissä kuppikoko on sama kuin 75C-liiveissä. Eli opin, että ei kannata tuijottaa pelkkää kuppikokoa, vaan liivien kokoon vaikuttaa ratkaisevasti myös se ympärysmitta.
  Eli sun tapauksessa kuppikoko saattaa jopa "suurentua", kun ympärysmitta pienenee. Näin olen ainakin asian ymmärtänyt, mutta nyt kun olet saanut asiantuntevaa opastusta, niin sieltä se totuus varmasti lopullisesti selviää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneksi samaa tahtia pienentynyt ympärysmitta tissien alta että itse tissit, joten kuppikoko tuskin kauheasti muuttuu. Tosin nyt ei pysty enää oikein ympärysmitasta pienenemään, kun ei niiden kylkiluiden päällä enää siinä kohtaa juuri läskiä ole mistä lähteä. Itse tissit voi kyllä ja toivottavasti pieneneekin, samoin pötsi :D

   Poista
 6. Mikähän siinä on, että kaikki tuntemani isotissiset suomalaiset ovat pitkiä aikoja uskotelleet olevansa C-kupin tai korkeintaan D-kupin naisia? Itsekin vuosikausia käytin DD-kokoa, kunnes mittanauhan ja netin kanssa selvitin oikean kuppikokoni (E). Ihmeellistä itselleen valehtelemista. Tosin osansa varmaan silläkin, että suomalaisista normikaupoista ei yleensä D-kuppia isompia liivejä löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo varmasti on iso syy, että kaupoissa ei usein ole D-kuppia isompia, ja sitten on vielä kuvaus että D = suuri.

   Poista

Lähetä kommentti