Rankat lattiahommat = +3 kg!

Olen ennenkin huomannut, että normaalia rankempi liikunta kerää nestettä julmetusti. Eilen tuli ihan uuvuttavan rankkaa liikuntaa, koska tein 30 neliötä laminaattilattiaa kotiini. Raskainta siinä oli huonekalujen siirteleminen, esim. jääkaappipakastimen saaminen kolostaan tai massiivisen divaanisohvan siirtely yksikseen on hommaa jossa hiki tippui pitkin naamaa ja selkää. Listojen sahaamisen ja kiinnityksen jätinkin tähän päivään, koska eilen olin loppuillasta niin loppu että olin vähällä pyörtyä joka kerta kun nousin seisomaan kyykkimästä sieltä lattiatasolta.

Mutta niin, tänään siis oli vaa'alla pikku ylläri. Eilen painoin 73,8 kg, tänään 76,8 kg. Mihinkään ylimääräiseen syömiseen en kuitenkaan ole sortunut joten eiköhän tämä ole pelkkää nestekertymää ja lähde muutamassa päivässä pois. Samaa tahtia kuin kammottava selkä-, reisi- ja pakarakipukin, toivottavasti. Mutta nyt on hienot tummat lattiat muovimaton tilalla :)

Klo 10 aloitin huonekalujen siirtämisellä ensin laminoitavalta alueelta ja listojen repimisellä. Tässä vanhaa muovimattoa, jolle siis tuli hyvästit, ja rulla alussolumuovia valmiina levitettäväksi.



Ensimmäinen rivi laminaattia, tästä se lähtee. Itse laminaattien latominen oli nopeaa ja helppoa, mutta pääpaloja joutui aina sahailemaan, myös rivin alkupäässä että sai neliömäiset kuviot kohdistettua oikein.



Koska huonekalut eivät mahtuneet minnekään toiseen tilaan, täytyi heti kun sai laminaattia vähän valmiiksi, kantaa uuden laminoitavan osan huonekaluja tehdyn osan päälle. Sohva ja pakastin tässä pois paikaltaan.


Klo 23 aikoihin oli laminaatit laitettu. Listojen pätkiminen ja kiinnitys jäi tälle päivälle. Listoihin sahasin kulmat käsikäyttöisellä kulmasahalla, ja kiinnitin nauloilla muualle paitsi kiviseiniin, joihin laitoin ne liimalla. Ihan tavallista timpurin liimaa oli, ja nyt on vielä teipit pitämässä liimattuja listoja kiinni seinässä, kunnes liima kuivuu (toivottavasti pitää riittävästi). Kuvassa käsikäyttöinen kulmasaha, jolla saa kätevästi 45 asteen kulmia listojen päihin. Laminaattien sahaukseen käytin sähköistä kuviosahaa.


Sitten vielä jälkien siivous sisältä ja ulkoa (siellä olikin työtä: vanhat listat piti pilkkoa pieniksi että saa roskikseen, samoin lavan jolla tarvikkeet tuli hajotin paloiksi), ja lattia oli valmis. Tykkään kyllä kovasti lopputuloksesta. Makuuhuoneen ja eteisen väliin täytyy vielä hankkia eritaso-kynnyslista jolla peittää laminaatin ja muovimaton rajan, mutta sen jälkeen on homma valmis. Tässä kuvassa näkyy oikealla oviaukolla vielä tuo kynnyslistan puute: alussolumuovikin on vähän näkyvissä kohdasta jonka päälle lista tulee. (Pakkohan tuo makkarikin on joskus laminoida, niin inhottavalta tuo kellertävä muovimatto näyttää laminaatin rinnalla...)



Tässä näkymä eteisestä yhdistettyyn olkkari/keittiötilaan. Minusta tumma lattia sopii hyvin väreihin.



Keittiö. Laminaattia on myös pakastimen ja jääkaapin alla, mutta hellan alle en laittanut, syystä että jos sen taakse pääsee valumaan jotain ruokaa laittaessa, niin muovimatto siellä on turvallisempi kuin helposti homehtumaan ja turpoamaan alkava laminaatti. 



Olohuone. Sohva oli melkoinen kammotus siirreltäväksi, mutta 20 cm yhdestä päästä, sitten toisesta, vähitellen nostellen sen sai riittävästi siirrettyä. Lattia on mukavasti saman sävyistä kuin verhojen tummemman harmaat kuviot.




Kommentit

  1. Aika hurja muutos painossa! Hyvä, että pystyt suhtautumaan asiaan rauhallisesti, eiköhän se tosiaan äkkiä tuosta taas laske.

    Kovan työn olet kyllä tehnyt, itselleni ei tulisi kyllä mieleenkään ryhtyä tuollaiseen yksin. Minulla oli tarkoitus tehdä sama projekti, mutta odottelin aikani talkooapua tutuilta, ja sen vuoksi homma sitten viivästyi. Pian minulle tulikin sitten vahingossa toinen koira, ja laminaatteihin säästelemäni rahat menivät sen sterilointiin. Nyt ei tarvitse vähään aikaan uudestan lattiasta haaveilla, sillä ainakin kesään asti jokaisen sentin saa laskea ihan sentilleen että jotenkin rahat riittäisivät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa sitten ainakin iloa uudesta lemmikistä :) Minä en viitsinyt lattioita laittaa silloin kun oli koiria, kun muovimatto on kätevin jos joskus koirille tulee vaikka työpäivän aikana ripuli tai oksennus. Ja laminaatit tuppaa olemaan inhottavia kävelläkin koirille, kynnet rapisee kovalla alustalla ja tassut luistaa. Mutta nyt kun olen totaalisen yksinäinen ja vastuuvapaa vanhapiika, niin nyt oli aika ;)

      Tänä aamuna oli kilon vähemmän painoa kuin eilen. Luulisin että muutamassa päivässä laskee taas, koska ei se millään voi olla oikeaa läski-painonnousua kun en ole mitään dieetillä ei-sallittua syönyt.

      Poista
  2. Toi on juuri sellaista toimintaa, joka on itsellenikin tyypillistä :) Riuhtoo, vääntää, nostaa, kantaa, asentaa, leikkaa jne. jne. ja ihan yksin. Apuja olis kyllä tarjolla, mut haluaa tehdä "ite" :)

    Hyvin sait lopputuloksen! Yksi lista nyt sinne tänne on ihan sama. Ehkä haluat vielä laittaa sen makkarinlattiankin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin teen aina itse jos vaan mitenkään mahdollista. Mulla on kyllä mahdollista saada apua ainakin vanhemmilta ja veljeltä, mutta molemmista on vähän huonoja kokemuksia.

      Vanhempia tuli käytettyä kun mulla oli vanha omakotitalo ja piti tehdä hommia joita en osannut / uskaltanut tehdä yksin kuten katto- tai märkätilahommat. Mutta isä ja äiti tulee yhdessä, ja sillä aikaa kun isä tekee hommia, mutsi kulkee hysteerinä siivoamassa ja mäkättää. Esim. kerran hän mun talollani harjasi marttyyrimäisesti valittaen koko pihan harjalla josta oli varsi katkennut puolen metrin tököksi. En viitsinyt vihjata, että haravakin olisi olemassa autotallissa, koska ajattelin, että tehköön sitten vaikeimman kautta kun kukaan ei ole edes pyytänyt häntä moista tekemään. Eikä hänkään kysynyt että olisiko haravaa tai pitkävartisempaa harjaa, koska ilmeisesti halusi kokea, kuinka hulttiotyttären piha on kamalassa kunnossa ja hän raukka joutui vanha ihminen kontaten haravoimaan pihankin katkenneella harjalla :D

      Isä kyllä osaa tehdä, mutta on rasittavan pikkutarkka eikä anna minun tehdä oikein mitään, koska hänestä kukaan muu kuin hän itse ei osaa. Itse ajattelen että saa ne hommat vähän rennomminkin tehtyä, eikä kukaan huomaa jos esim. joku lattialistan kulma on alareunastaan millin erillään. Lauantaina noita laittaessani naureskelin että tämänkin isä olisi repinyt valistuksen kera pois, mutta hähää, täälläpä ei ole ketään natisemassa joten mulle kelpaa.

      Sitten on tietysti veljeni. Minua pidempi ja mies, mutta kaikki fyysinen työ saa aikaan valituksen ja lepotarpeen todella usein. Usein on käynyt niin, että kun hän on tullut johonkin hommaan avuksi, niin yllättäen sitten onkin iskenyt päänsärky tai heikotus aika työn alussa, joten minä yksin olen kumminkin joutunut kaiken tekemään, ja sen lisäksi kuuntelemaan sohvalla tai sängyssä makaavan tyypin huonon olon valitusta. Lisäksi huvittaa että esim. mattorullaa kantaessa voi kitistä "tää painaa ainakin tonnin, mä juuri ja juuri jaksan nostaa tätä, ääh, puuh", kun minä pätkä ja puoliksi rasvasta koostuva naisihminen jaksan sentään oikein hyvin. Kyllä muakin voi väsyttää ja lihaksiin sattua monikin homma, mutta minä nielen valitukset ja vaan teen. Enkä erityisen mielelläni kuuntele muidenkaan valitusta tehdessäni.

      Poista
  3. Oho tota painoa.. mitä söit vkl? Laitappa se makkari samaan syssyyn niin ei häiritse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En syönyt mitään ei-sallittua. 3 Cambridge-ateriaa + noin 250 kcal:illa ruokaa (molempina päivinä 2 keitettyä munaa ja raakoja kasviksia sitruunamehulla). Sokeritonta energiajuomaa ja Pepsi Maxia kyllä join, mutta niitä olen muutenkin juonut, eikä niissä ole kaloreita. Mulla vaan aina on normaalitasoa kovempi lihastyö kerännyt kauheasti nestettä muutamaksi päiväksi.

      Kesälomalla ajattelin että laitan varmaan tuon makuuhuoneen. Kyllä se tosiaan vähän häiritsee nyt tuo muovimatto, vaikka ajattelin ettei häiritsisi koska sitä voi niin paljon matoilla peittää. Mutta kun se näkyy suoraan eteisestä ja keittiöstä se huone lattioineen niin ei se kivan näköinen ole.

      Poista
  4. Onpa mahtavan hyvän näköinen lopputulos! Todella tyylikäs. Hyvä muuten tietää, että tommoisen voi tehdä inhimillisellä vaivalla ja rahalla. Itsellä tympäisee keittiön muovimatto, joka vielä saumoista on noussut koholle. Ajattelin, että vähintään miljoonan vesivahinko täytyy olla alarakenteissa, mutta lieneekin muovimaton ikioma ajan kanssa syntyvä ominaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä tarvitse tosiaan olla mitään vesivahinkoa että nuo muovit alkaa iän kanssa pullistelemaan. Joskus nuorena asuin asunnossa jossa oli sellaista muovimattoa, joka selvästi aina kun aurinko paistoi ikkunasta kuumasti jotenkin turposi ja sitten taas supistui kun oli kylmempää, ja se pussittikin rumasti niistä ikkunan läheltä kohdista.

      Kyllä tuollaista laminaattihommaa tosiaan voin suositella. Ei ole mitenkään vaikeaa ja hintakin on ok. Jos apuna on toinen ihminen, säästää kyllä selkäänsä paljon - ei se laminaattien asentaminen raskasta ole mutta se huonekalujen raahaaminen kyllä on... Tänään on töissä ollut vähän vaikeaa kun ei meinaa pystyä selkäkivuiltaan istumaan oikein yhtään, tekisi mieli mennä makuulle vaan.

      Poista
  5. Hitto minkä duunin olet taas tehnyt! Mä niin fanitan sua!! :)

    Jotta ihminen lihoisi kilon niin pitäisi syödä 7000kcal yli tarpeensa joten eiköhän tuo ole nestettä!! :)

    Tsemppiä jatkoon!!! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nestettä taisi tosiaan olla kun oli nilkatkin niin turvoksissa että sukanreunakin jätti syvän kolon jalkaan. Kumma ilmiö tämä, että mulla on aina kävelyä rankempi liikunta iskenyt oikein kunnon nestepöhön päälle. Mutta täytynee vaan vältellä moista niin ei ongelmia :D

      Poista
  6. Täydet rispektit sulle! Mahtavan urakan teit ja lopputulos on kyllä silmiä hivelevä. Kotisi on kuin suoraan laadukkaan sisustusohjelman sivuilta. Mitä tulee painoon (Cambridgen 3. viikko menossa), niin joka kerta esimerkiksi salireissun jälkeisenä päivänä paino koholla, ihan syömisistä riippumatta. -Sipi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla ollut, että rankempi lihastyö aina kerää nestettä reippaasti.

      Mä olen muuten joskus piruuttani ajatellut, että kuinka paljon nuo telkkarin sisustusohjelmien tyypit kauhistuisivat, jos saisivat minun tilojani laitettavaksi. Nehän tykkää laittaa joka paikkaan valkoista tai vaaleanharmaata tai hentoa beigeä, ja vähän sitten värityynyjä ja kynttilälyhtyjä väripilkuiksi. Minä lataisin heti alkuun, että haluan vahvoja värejä ja valkoinen on kielletty, paitsi jos se on kontrastina mustalle tai jollekin vahvalle perusvärille, ja että beige, pastellit sun muut "porvariston hillitty charmi" -tyyliset värit on täysin pois kysymyksestä. Minä kun tykkään kontrasteista ja kylläisistä väreistä, toisin kuin useimmat sisustussuunnittelijat nykyisin, tai suomalaiset yleensä.

      Poista
    2. Tosiaan, nykyisin en enää jaksa edes lukea sisustusblogeja, kun kaikilla on sama perusvalkoinen värimaailma ja niitä huomiovärityynyjä. Useimmat kuvat voisivat melkein olla samasta kodista. Oma kotisi on piristävä poikkeus ja lattioista tuli tosi hienot!

      No, maailmalla taitaa puhaltaa jo uudet tuulet. Jos ulkomaisia sistusblogeja on uskominen, seuraavaksi kaikilla on takuulla tummanharmaat seinät metallitehosteilla.

      Poista

Lähetä kommentti