High Techiä kasvinhoitoon: Parrot Flower Power

Mä olen toivoton ruukkukasvien hoitaja. Minua voisi sanoa niiden sarjamurhaajaksi suorastaan. En ole enää vuosiin sellaisia ostanutkaan, mutta viime kesänä en malttanut heittää menemään pihaan keväällä ostettua kumkvattipuuta, vaan kylmien tullen toin sen sisään ruukussaan. Sisällä se on alkanut huolestuttavasti pudottaa lehtiään ja rupsahtaa, eikä minulla ole ollut hajuakaan mikä sen on ja mitä voisin tehdä toisin.

Anturi pakkauksesta otettuna
No, joululahjaksi veljeltä tuli sitten kasvitumpelon täsmäapu: Parrot Flower Power kasvianturi. Kyseessä on laite, joka tökätään kasvin ruukkuun, ja joka osaa mitata valoa, mullan ravinnetasapainoa, kosteutta sekä lämpötilaa. Lisäksi otetaan matkapuhelimeen sovellus FlowerPower, josta valitaan laajasta kasvitietokannasta mikä kasvi on kyseessä, Minun tapauksessa se on Citrus Japonica, kumkvatti. Appsiin voi ottaa jopa profiilikuvan omasta rakkaasta kasvistaan. Minä laitoin kuvan kesältä, jolloin kasvi vielä oli vehreä ja siinä oli jopa hedelmiä. Nykyisen "krääkin" näkeminen tekisi vain surulliseksi.

Sovellus oli helppo ottaa App Storesta ja hyvin helppo käyttää. Se itse opasti valitsemaan kasvin kasvitietokannasta ja antamaan tarvittavat tiedot. Sitten vaan odottelemaan että ruukun anturi kerää dataa ja 24 tunnin päästä se on valmis antamaan suositukset kasvin hoidosta.

Kasvin selaus kasvitietokannasta. Siellä myös hoito-ohjeita.
Monitorointia. Muut ok paitsi että auringonvaloa aivan liian vähän.

Notifikaatio siitä mitä kasvi nyt tarvitsee, tulee myös push-viestinä niin ettei tarvi avata sovellusta sen saadakseen.

Mihinkään kasvin etävalvontaan tämä ei sovi, koska kasvin tilan synkronointi sovellukseen tehdään Bluetoothilla, eli kun puhelin on lähellä kasvia. Ei sen siinä koko ajan tarvitse olla, vaan anturi kerää tietoja talteen esim. työpäivän tai viikonlopun ajan ja lataa sovelluksen käyttöön sitten kun tulee Bluetoothin kantaman päähän. Minulle tämä ei ole ongelma, koska se kasvi on makuuhuoneessani, jossa on myös puhelin yöt.

Nyt sitten täytyisi ilmeisesti hankkia kasvilamppu kumkvatin takia, koska mitään muita puutteita sillä ei FlowerPowerin mukaan ole kuin paha valonpuute. Tällaisena tekniikasta innostuneena ihmisenä kyllä pidän oikein kivana keksintönä tätä, että on keksitty tällainen tapa antaa kasveillekin "ääni", että mitä ne kaipaavat! Pakkauksen tekstien mukaan käy myös ulkokäyttöön, eli voisi laittaa vaikka vihannespenkkiin seuraamaan että kasvatettavalle vihannekselle on optimaaliset olot sadon tuotantoa ajatellen. Ja pakkohan se oli testata löytyykö sieltä myös tunnetuin Yrtti jonka kasvattajia on paljon, ja joo, kannabikset Sativa sekä Indica löytyy kasvitietokannasta myöskin :D

Kommentit

 1. Nyt meni kyllä mun osalta tekomuoviteeskentelyteknologia liian pitkälle... kasveja hoidetaan fyysisesti tarkkaillen (omilla aisteilla) ja tunteella. Jos ne kuolevat (kuten mulla melkein aina), niin oli tarkoituskin käydä. Jos jokin kasvi kukoistaa muilla keinoin, se on jo varmaan vähintäänkin triffidi tai jokin muu ulkoavaruuden ilmentymä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minäkin olen toivonut että onnistuisi, että kasveja hoidetaan tarkkaillen ja tunteella, mutta sillä tavalla mun käsissä kaikki huonekasvit ovat kuolleet nopeasti. Nyt sitten yritän teknologian avulla korvata totaalista vihreän peukalon puutetta. Milloinhan eläinten hoitoon tulee samanlaisia apuvälineitä? Joku laite kiinni koiran tai kissan pantaan joka mittaa sen aktiivisuutta, lepoa jne ja antaa hoitosuosituksia.

   Poista
 2. Ja sit se elukan pantalaite näyttää että oikein on inaktiivinen samalla kun karvapallo hyppii pitkin seiniä :D Kätevää olis myös, että aviomiesten palleihin liitettäis sellainen aktiivisuusmittari: onko juuri tyhjennetty, pitäiskö kohta tyhjentää tms. Tietäis onko käyny just naapurissa tai sihteerikön luona. Vaikka mitäs se ketään oikeesti kiinnostaa :)

  Ja miks edes pitäis jaksaa hoitaa toisia? Ihan tarpeeks tekemistä jo ittensä hengissäpitämisessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin hyvä mustasukkaisille puolisoille :D Jos toinen ei olisi suostuvainen valvontalaitteen asennukseen, sitä voisi mäkättää että ainoa syy miksi ei suostu on se, jos on oikeasti jotain salattavaa :D

   Poista

Lähetä kommentti