Taas löytö taloyhtiön kierrätyspisteestä

En tiedä onko nykyään yleistäkin että taloyhtiöissä on kierrätyspisteitä, jonne asukkaat voivat jättää itselleen tarpeettomaksi käyneitä tavaroita, ja ottaa niitä mitä sinne on jätetty, mutta kiva keksintö tämä on. Tänään taas roskia viedessä huomasin että hetkinen, tuollahan on mustavalkoinen, kiinalaisin kirjainmerkein koristeltu kattoplafondi, joka sopisi täydellisesti mun sisustukseen. Äkkiä siis plafondi mukaan, hieman askartelua "sokeripalan" ja eriväristen johtojen kanssa ja nyt on eteisen mummomainen, pyöreä puinen plafondi korvattu isommalla ja asuntoni väreihin sopivammalla.


Hassua sinänsä että minä tykkään tuosta kierrätyspisteestä niin kovin, kun olen muuten vähän esim. kirpputoriroinaa vieroksuva. Tuolla vaan on yleensä ollut aika laadukasta tavaraa. Olen löytänyt sieltä esim. Ted Baker merkkisen hyväkuntoisen ostoskassin, joka uutena maksaa netin mukaan noin 150 euroa, pari koristetta pihaan, ja erikoisen metallista taotun puu ja linnut
koristeen seinälle (kuvassa).

On sinne kyllä tullut itsekin vietyä kaikenlaista. Erityisesti viime kesänä kun tein sen KonMari-siivousraivauksen, sinne lähti kaikenlaista astioista ja koriste-esineistä kirjoihin. Viimeisin kierrätykseen menevä oli 32 tuuman Sony Bravia televisio, kun tuli ostettua itselleni isompi. Vaikka se vanha olikin ihan modernin näköinen ja HD-valmis niin kuitenkin sen verran vanha että meinasin että en jaksa missään netissä myymään alkaa, vaan menee joko SER-jätteeseen, tai jospa joku vaikka veisi kierrätyspisteestä. Seuraavana päivänä oli jo kelvannut jollekin. Onhan se vaikka lapsille konsolipelien näytöksi varsin ok vaikka useimmille pää-TV:ksi nykyisin liian pieni.

Hyvä idea kyllä tuollainen lähikierrätyspiste varsinkin meille laiskaperseille, jotka ei jakseta lähteä erikseen mihinkään kierrätettävää viemään: siihen omaan jätekatokseen sentään jaksaa laiskakin viedä kierrätykseen ;)

Kommentit

 1. Taidat pitää oudoista vanhoista asioista.

  Mulla se kun rouvan mielestä romuja pitäisi hävittää. Vaan kun en henno. Vanhoja kakaroitten junaratoja ja patteriflippereitäkin on.

  -KKi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yleensä edes pidä vanhoista asioista, päinvastoin mua on moitittu siitä kun vieroksun esim. kirpputorikamaa ja heitän pois kaiken mistä en pidä, en aina jaksa edes miettiä kierrättämistä jos siitä on vaivaa... Mutta joskus sattuu niinkin että löytyy vähällä vaivalla juuri sellainen käytetty esine josta itse tykkää, ja kyllä se silloin kelpaa!

   Poista

Lähetä kommentti