Instagram ja terveelliset herkut - käy jo huumorista

Instagram on ainoa sosiaalinen media jonne minulla on tili. En koskaan postaa sinne kuvia, enkä kommenttejakaan, mutta tykkään seurata tietynlaisia tilejä. Painonhallintaprojektin takia on ollut seurannassa myös monia laihduttamiseen ja terveelliseen ruokaan keskittyneitä tilejä.

Ja täytyy kyllä sanoa että nuo terveelliset herkut on usein melko ankeita. Tässä esimerkkejä jotka meikäläisen herkkuperseen mielestä ovat lähinnä huonoa huumoria.

Tekeekö mieli hampurilaista? No ei se mitään, voit tehdä herkullisen (tai "herkullisen") terveysvaihtoehdon laittamalla ituja, soijajuustoa ja kasvispihvin kaalinlehtien väliin! Tätä kannattaa tarjota koko perheelle, keskiverto suomalainen mieskin taatusti ilahtuu :D


Jäätelönkorvike numero 1. Marjoja vohvelissa (lähde: @befitsnacks) .

Ai niin, mutta vohvelihan on epäterveellistä, siinä on sokeria ja vehnäjauhoa. Ehkäpä jäädytetyt viinirypäleet maistuisivat, kun seuraavan kerran tekee mieli jäätelöä?

Mitä tuo vauvanripuli tekee omenasuikaleiden keskellä? Aa, ei kun se on maapähkinävoita, ja sen ansiosta raa'at omenat muuttuvat herkkujälkiruoaksi jota sopii tarjota vaikka vieraille (esim. anopille jonka et halua kovin usein poikkeavan kylään).

Tämä ei vaan näytä herkulliselta. Tulee ällöttäviä mielleyhtymiä, varsinkin jos ajattelee ihmistä syömässä sitä...


Tämän kuulemma pitäisi motivoida lapsia syömään kasviksia, kun on bataatit leikattu ihan kirahvin muotoon. Jotenkin luulen että minusta tuo jo lapsena olisi näyttänyt pelkästään masentavalta aterialta.


Mitähän herkullista naposteltavaa sitä ottaisi telkun ääreen. Ei, ei nyt hyvänen aika sipsejä tai popcornia tai karkkeja, vaan "herkullisia" kurkkuviipaleita joiden päälle on ripotettu paprikajauhetta (lähde: @mynewroots ).

Risotton mieliteko? Ei, ei riisiä, eikä auta armias parmesania ja voita ja viiniä! Sekoittele vaan auringonkukansiemeniä ja raakoja rehuja, niin siinä sulle risotto (@mynewroots) .

Vaipan sisältöäkö se on? Ei, vaan karkin korviketta. Vaahterasiirapilla kostutettuja ja paahdettuja saksanpähkinöitä.

Terveysterroristin kakku lapsen 5-vuotissynttäreille. Vesimelonia ja marjoja, ei sokeria. Olisi kiva nähdä lapsivieraiden ilmeet kun tajuavat että koko kakku on pelkkää vesimelonia.


Kommentit

  1. Hah, ainoa mikä noista näyttää siltä, että voisi edes olla hyvää, on nuo banaanit ja pähkinät valeltuna vaahterasiirapilla. Mutta nuo muut... Huh huh. :D Kyllä terveellinen ruoka voi olla hyvää, mutta näissä tapauksissa vaihtoehdot ovat lähinnä surkuhupaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin itse että kovin fanaattisten terveysruokasivustojen seuraaminen ei tee hyvää, kun noita kaaliburgereita sun muita katsoessa tulee vaan mieleen, että olen noin 100 kertaa mieluummin lihava kuin järsin tuommoisia ruokia lopun ikää.

      Poista
  2. Jäädytetyt banaanit ovat muuten oikeasti ihan hyviä, mutta ei niistä jäätelön korvaajaksi ole. Sama koskee lohkottua omenaa, tosin nautin omat hedelmäni yleensä ilman ylimääräisiä härpäkkeitä kuten maapähkinävoita.

    Näiden herkkujen ongelma on se, että niitä yritetään tarjota jonain mitä ne eivät ole. Esim. risotto ja maustetut kurkut voisivat vaikuttaa ihan hyviltä ideoilta työpaikkaruokalan salaattipöydässä. Sama koskee vesimelonia. Marjat työpaikkaruokalassamme olisivat jo pientä luksusta.

    Olen nähnyt tuon vesimelonikakun jossain myös kermalla kuorrutettuna. En sitten tiedä onko se juurikaan paempi vaihtoehto. Minusta kun ollaan menty hiukan liian pihkälle jos edes synttäreillä ei voi oikeita herkkuja syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllähän varmasti useimmat meistä syö joskus ihan aidosta mieliteosta vaikka omenan tai viinirypäleitä, mutta eihän ne mitään sellaisia herkkuja ole, joiden mielitekoon niitä mainostetaan korvikkeiksi. Jäätelöä jos tekee ihan mielettömästi mieli, niin eihän jostain jäädytetyistä rypäleistä tule kuin ärtyneeksi, vaikka muuten rypäleistä tykkäisikin.

      Oma äitini oli muuten, kun oltiin lapsia, terveysfanaatikko, eli on kokemusta ankeista herkuista, joita en säälittävää kyllä edes tajunnut ankeiksi, koska en ennen kouluikää koskaan saanut maistaa esim mitään missä on sokeria. Vieläkin äiti joskus ylpeänä kertoo kuinka kaupan myyjätkin ihmetteli kun muut lapset kerjää karkkia, niin minä ja veljeni hingutaan näkkileipää. Vaan eipä tuo pidemmän päälle ole kauheasti ainakaan auttanut kun pulleroita ollaan nykyisin sekä minä että veljeni, vaikka vielä kouluiässäkin ihmettelin että mitä hyvää muka on ällömakeissa karkeissa, joista muut lapset jostain kumman syystä tykkää.

      Poista
  3. Hah!Miten sulla tulee mieleen verrata vauvan ripulia ja kakkavaippaa noihin ruokiin?Enemmänkin ne näyttää krapulapaskalta mun silmiini.Mä en kyllä menetä ruokahalujani pissikkakkajutuista vaikka miten joku niitä mielikuvia tuo ilmi vaikka miten.Mutta nuo tummat nystyräkikkelit ällöttää ihan kybänä!Tuli mieleen kauan sitten nähty dokkari thaikkuhuorista kun muija valitti parittajalle,että kikkeli on täynnä kukkakaalia mutta pakko se oli ottaa suuhun.Yök!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen nähnyt tuon dokumentin. Oli kyllä samaan aikaan surullinen ja koominen. Surullista se, että monet niistä naisista ei tosiaan olisi halunneet olla huoria, mutta kun maassa ei ole sosiaaliturvaa ja jos on esim. jäänyt lapsen yksinhuoltajaksi tai sairas äiti hoidettavana, niin oli pakko.

      Koomista oli se, kun ne pöhöttyneet länsimaiset äijät oikeasti luulivat että ovat rahoineen kuin kuninkaita ja että ne naiset heitä aidosti himoitsee, ja ne naiset puhuivat keskenään omalla kielellään todella halveksuvasti miehistä jotka siinä miettimät kenet ottaa tällä kertaa petiinsä. Tyyliin "hyi että toivottavasti tuo punanaamainen läskikasa ei vaan valitse minua, yöök" ja sitten kun se valitsi, tekohymy päälle ja menoksi. Ja sitten oli tosiaan se syyläkikkeli, jota joku ei olisi halunnut ottaa mutta pakko oli. Valitan usein työstäni minäkin mutta täytyy sanoa että niillä naisilla oli aika lailla kovempi duuni :-o

      Poista

Lähetä kommentti