Huonekalu- ja vaatekaupoilla

KonMari-siivousmenetelmän raivauksen loman alussa loppuun saatettuani, kun asunto oli vapaa turhasta roinasta ja siisti, alkoi ärsyttää tietyt vanhat ja rumat huonekalut. Sohva on jo "rippikouluiässä", opiskeluaikana vanhempien tuella ostettu, ja siihen on kuluneet kankaaseen kiiltävät "perseenkuvat" siihen missä useimmin on istuttu, ja selkänojatyynyt on painuneet lyttyyn kun koirat on makoilleet niiden päällä. Sohvapöydän ostin asuessani puutalossa maalla, eikä se enää hyvällä tahdollakaan sovi nykyiseen asuntoon ja sisustukseen. Taas vaan täytyi taistella pitkään jonkinlaista peruspihiyttä vastaan, sitä että mitä ihmettä minä nyt ostaisin ehjien tilalle uusia! Sohva nyt on kulunut joten sen voi vielä hyväksyä mutta että täysin ehjä sohvapöytäkinkö pois? Lopulta päädyin kuitenkin siihen, että kun nyt minun olohuoneen väriteema on valkoinen-musta-punainen, niin ei se lämpimän puun värinen sohvapöytä vaan toimi, ei mitenkään.

Kipittelin lähimpään huonekaluliikekeskittymään eli Lanternaan. Ensimmäinen ajatus oli löytää Sotkasta jotain edullista, mutta ei siellä oikein ollut sen näköisiä mistä tykkäisin. Vepsäläisellä oli, mutta ne hinnat taas on omaan makuuni liikaa, varsinkin kun Iskusta löysin järkevämmällä hinnalla mielestäni yhtä hyvät. Tällaiset sohva ja sohvapöytä minulle siis tulee.

Geneve-divaanisohva, minulle tulee mustana tämä.
Air-sohvapöytä 120, valkoinen.

Aika iso muutos tulee olemaan näihin vanhoihin.Kun nyt törsäämisen makuun oli päästy, halusin ostaa kesämekon ja jonkun paidankin itselleni. Tarkoitus oli ostaa jotain edullista esim. KappAhlista tai Lindexiltä, mutta taas tuli tuskastuminen siitä että en vaan löytänyt mitään. Sellaisia teinirytkyjä lähinnä, jotka näyttäisivät kamalalta päälläni. Rikoo kun on tunnetusti riskillä ruma. Meinasin jo lähteä kotiin ostamatta mitään, mutta poikkesin vielä sisään katsomaan Moda-liikkeeseen, kun näin kivan violetin t-paidan siellä. Siellä apua tuli tarjoamaan myyjä, mistä en yleensä pidä, mutta tämä myyjä tuntui oikeasti löytävän heti mulle sopivia vaatteita. Kokeilin varmaan 10 eri mekkoa, ja lisäksi myyjä ehdotti että hän tietäisi juuri sopivat kurvikkaiden naisten farkut jotka varmasti sopisivat minulle. Lopputulos: ostin työkäyttöönkin sopivan kesämekon, farkut, ja vielä farkkujen kaveriksi eläinkuvioisen t-paidan. 

Joseph Ribkoff-merkkinen mekko. Laskokset peittää yllättävän hyvin läskimakkaroita.

Farkkujen kanssa sopiva kesäpaita
Yllättävän hyvin keskivartalolihavallekin istuvat Raffaello Rossi -merkkiset farkut

Kommentit

 1. Näyttävät hyviltä sekä huonekalut että vaatteet,uskon molempien sopivan sinun tyyliisi. Nyt tämä taustakuva blogissa on myös parempi että silmä lepää ja noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustakuvan valinta olikin vaikeaa: kun selasin Bloggerin taustavaihtoehtoja, niin oma silmä ihastui aina niihin kaikkiin räikeisiin. Ensin ihastuin yhteen lastenkuvioon missä oli tyyliteltyjä värikkäitä avaruusraketteja, sitten kirkkaanvihreään jossa oli pandakarhuja, tulipunaiseen sydämillä. Mutta tajusin että jos keltaisen chilitaustan räikeys häiritsee lukijoita, niin ihan varmasti myös niiden. Otin sitten varman päälle tummansinisen.

   Poista
 2. Minulla on muuten kanssa tuo peruspihiysongelma, että tuntuu tosi typerältä heittää mitään vanhaa mutta ehjää ja toimivaa pois jos se on tarkoitus korvata toisella vastaavalla. Kuten nyt sohva toisella sohvalla. Tietysti mitä isommasta/kalliimmasta hankinnasta on kyse sitä suurempi on henkinen este poisheittämiselle. Tosin jos tavaran saa kiertoon ongelma poistuu.

  Pitäisi minunkin suunnata huonekaluostoksille joko huonekaluliikkeisiin tai huuto.netiin tai toriin. Vähintäänkin keittiön pöytä pitäisi vaihtaa, sillä se ei alkujaankaan ole ollut mitenkään hirveän hyvässä kunnossa (hankittu käytettynä) ja se on liian iso keittiöön. Sohvistakin voisi hankkiutua eroon ja toisen korvata uudemmalla sohvalla ja toisen vaikka pihkällä senkillä jos nyt tarpeeksi pitkän jostain löydän sopuhintaan.

  Näin muuten täytyy kyllä sanoa, että parempaan päin on olohuoneesi muuttumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo huuto.net ja tori ovatkin järkeviä vaihtoehtoja kyllä ostaa huonekaluja(kin). Itseltäni niiden käytön on toistaiseksi estänyt laiskuus, sekä laiskuus selata niitä vaihtoehtoja, käydä katsomassa yksityisten kodeissa, sekä tarve järjestää sitten esim. kuljetus itse. Huonekalukaupasta saa samalla kuljetuksen ja vievät vanhat pois myös. Jos olisi rahasta tiukkaa niin sitten kyllä varmasti noita käytettyjä vaihtoehtoja katselisin minäkin.

   Minäkin samalla poistin ylimääräiset 2 nojatuolia olohuoneesta. Ne oli saman sinisiä kuin kuvan sohvakin, eli ei enää sopivia. Lisäksi mitä ihmettä sinkku tekee 3 hengen divaanisohvalla plus päälle kahdella isolla nojatuolilla. Tulipa sitten yöpuhteena askarreltua paskarreltua nojatuolit pieniksi paloiksi ja vietyä Sorttiasemalle auton takakontissa. Niissäkin oli kangas liian kulunut että niitä kukaan enää olisi halunnut käyttää edes ilmaiseksi saatuna.

   Poista

Lähetä kommentti