Hyvä mutta kallis kampaamokäynti

Plussapallerolla oli päässyt vierähtämään puoli vuotta kampaajalla käymisestä, kun tässä olen hiuksia kasvatellut. Jonkinasteinen turhautuminen oli tullut raskaana roikkuvaan hiostavaan karvamassaan, ja etsin kampaamoa, jossa ammattilainen voisi vähän katsoa mikä tyyli minulle sopisi, eikä pelkästään leikata juuri sitä mallia jonka itse jostain lehdestä valitsen (ja joka ei ehkä sovi minulle yhtään vaikka kuvan mallille sopiikin).

Löysin sellaisen kampaamon kuin Pirkko Jaakkola, jossa jos tilaa muun palvelun, saa tyylinmäärityksen ilmaiseksi. Näytti melko hintavalta kuten nuo Kamppi-Punavuori suunnan kampaamot tuppaavat olemaan, mutta ajattelin että eiköhän tässä voi sen verran lomarahoja omiin pääkarvoihinkin polttaa.

Ensin tehtiin tyylimääritys. Kampaaja totesi minut värianalyysityypiltäni talveksi (kuten on ammatikseen värianalyysejä tekeväkin aiemmin todennut) ja sanoi että minun kannattaa pitää tukka tummana. Jos haluaisin, mahdollisesti violettiin taittuvia tummia sävyjä voisi käyttää ihan perus mustan lisäksi. Oma tukkani on kuitenkin niin tumma että violetit ei näkyisi ilman värinpoistoa, joka taas kuluttaa hiusta, joten päätettiin jättää tukka vaan tummaksi.

Seuraavaksi kampaaja kertoi, että pitkät hiukset sopivat minulle parhaiten niin kasvojen muotoon kuin vartaloon, joka on pitkäraajaista tyyppiä (josta syystä kampaajakin luuli että olen pitkä nainen ja yllättyi kun sanoin että olen vain 165 cm pitkä - kaikki aina luulee minua paljon pidemmäksi). Sen sijaan että hiuksiani leikattaisiin paljon, mihin olin myös valmis, minun pitää vielä kasvattaa kymmenisen senttiä, ettei hiukset ole hassua välipituutta puolipitkän ja pitkän väliltä. Kerrostukset ja vähän lyhyemmät hiukset kasvojen kehyksenä kuitenkin sopisivat. Minusta tämä kuulosti hyvältä, vaikkakaan ei suurelta muutokselta, joten sanoin että kyllä minulle vaan sopii.

Sain myös ohjeita pesusta ja hiusten hoidosta ja muotoilutuotteista, joita minun olisi hyvä käyttää. Esim. kun tykkään käyttää suoristusrautaa päivittäin, proteiinisuihke ja lämpösuojatuote olisi aika välttämättömiä pitkän tukan kasvattajalle ennen suoristusta. Lisäksi sain palvelun, jota en ole mistään muualta saanut, eli kampaaja näytti miten hiusmallistani saa useita erilaisia tyylejä ja opetti ihan kädestä pitäen miten niitä voi tehdä. Käytiin läpi laineiden teko suoristusraudalla, nutturoita, hiusten tupeeraamista, puoliksi kiinnityksiä. Juuri tällaista opastusta olisin kaivannut jo 20 vuotta sitten, mutta kukaan kampaaja ei ole sellaista antanut, joten hiukseni ovat vain joko roikkuneet suorana tai olleet tiukalla ponnarilla. Tällaiseksi sitten jätettiin meikäläisen hiukset leikkauksen ja kiilto-tehohoidon jälkeen. Itse tykkään kovasti.

Kiiltoa ainakin tuli hoidolla
Hiukset hienot, kaksoisleuka ei (hyi s**tana)
Tiukka täti!
Noita-akka myrkynvihreillä silmillä ja mustalla tukalla
Sen verran hyvä hiustenleikkaus että tein jopa poikkeuksen periaatteesta, etten hymyile kuvissa!
Se ainoa miinuspuoli sitten oli toki hinta. Hiustenleikkuu ja siihen kuuluva muotoilu maksoi 166,50 euroa. Lisäksi maksoi pesupaikalla laitettu kiiltohoito ja ostamani proteiinisuihke, joten ennätysmäisen kampaamolaskun sain aikaan omalla mittapuullani, minä kun olen käynyt yleensä melko edullisissa ostarikampaamoissa. Sitä en voi kyllä kieltää etteikö rahalle olisi saanut vastinetta myös, ei siellä asuinlähiön ostarin kampaamossa todellakaan kukaan ala miettimään mikä minulle sopii vaan odottaa että itse kerron mitä tehdään ja sitten se vaan tehdään nopeasti, kuin liukuhihnalta.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Tykkään itsekin. Ei kyllä näytä tuolta sen jälkeen kun itse yritän laittaa hiukset. Tänään jo ns hätäponnari, mutta kai sitä lomalla voi lomailla myös hiustenlaitosta ;-)

   Poista
 2. Roolipeliharrastajana varmaan tiedät mitä elfit ovat? Näytät minusta ihan täydelliseltä elf-warrioressilta suippokorvia lukuunottamatta :D Aika monen nörtin märkä uni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä muistutan kyllä enemmän dwarfia. Nehän ovat lyhyitä, paksuja, vähän ronskeja luonteita ja persoja viinalle, ihan kuin meikäläinen!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis nainen olet,kumpa uskoisit sen 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniina en varmaan itseäni ala koskaan pitää, kun minun silmääni kauniit on omia vastakohtiani, sellaisia vaaleita enkelinkiharaisia pehmeäpiirteisiä naisia.

   Mutta nyt lomalla en ole onneksi ajatellut ulkonäköäni juurikaan missään mielessä, en esim ole hävennyt tai voivotellut asiaa sisäisessä puheessa. Yritän opetella keskittymään ulkomaailmaan ja lopettamaan pohjimmiltaan aika itsekkään oman navan ympärillä pyörimisen. Itsekästä se minusta on sittenkin, vaikka ajatukseni itsestä ovatkin pessimistisiä eikä esim. ylpeitä tai itseä muita parempana pitäviä.

   Poista
 5. Löysin blogisi hiljattain ja tykkään kirjoitustyylistäsi. Hauskaa, että laitoit kuvia, koska olet kyllä upeannäköinen nainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi muuta sanoa kuin että makunsa kullakin :D Sekä kirjoitustyylin että ulkonäön suhteen. Mutta kiva että joku jaksaa lukea mun enimmäkseen pessimististä ja nihilististä marinaa ja narinaa. Tämä on sellainen anti-menestyjä ja anti-glamourelämä-blogi taviksen tylsästä elämästä (tosin olen jopa niin tylsämielinen että itse en edes pidä elämääni tylsänä vaikkei siinä juuri mitään tapahdu).

   Poista
 6. Saat olla ylpeä hiuksistasi ja piirteistäsi.Et ole ihan perussuomalaisen perus-pirjon näköinen lainkaan.En ymmärrä miksi aina halveeraat itseäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vissiin tosiaan näytä suomalaiselta, kun tänäänkin kaupassa kun vähän köhin merkiksi että nuorisoporukka joka tukki käytävän, voisi antaa tilaa mennä ohi, yksi niistä sanoi: "helvetin pakolaiset" :D Eikä ole kovin epätavallista että jossain erikoisliikkeessä myyjä alkaa palvella minua englannin kielellä ja yllättyy kun puhun ihan suomeakin.

   Tuo itsehalveeraus on pitkälti omaksuttu koulukiusaamisvuosien aikana. Ja lisäksi kun 9 vuotta aktiivista kiusaamista jätti jälkensä eleisiin, niin että minusta tuli arka ja puolustuskannalla oleva, niin sen jälkeenkin on tullut paskaa kohtelua monessa tilanteessa. Tiedän itsekin ettei se aina johdu siitä että olisin poikkeuksellisen ruma oikeasti, vaan siitä estyneestä ja pelokkaasta elekielestä, joka usein tulkitaan ylimielisyydeksi ja vittumaisuudeksi.

   Poista
 7. Oot kyllä tosi kaunis :) Ja noi hiukset on kyllä upeat!

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat, olet kaunis ja miksi mollaat itseäsi!

  VastaaPoista
 9. Todella upea lookki ja kertakaikkiaan kaunis ihminen!

  VastaaPoista
 10. On kyllä hassua lukea kommentteja että olen kaunis ihminen, kun olen jo lapsena kuullut omalta äidiltä että en ole nätti kuten veljeni, koulussa nimittelyä, ja lukiossakin jouduin luopumaan vanhojentansseista kun yksikään poika ei halunnut tanssia minun parinani, tekivät oikein teatraalisia oksenteluääniä ajatuksellekin...

  Ehkä tässä tapahtuu se mitä äitini joskus lohdutteli kun teininä valitin että elämäni on surkeaa kun kukaan poika ei koskaan tykkää minusta, ja hän sanoi että ei se mitään, ne muutkin alkaa sitten neli-viisikymppisenä rupsahtaa ja sitten sinäkin alat näyttää normaalilta niiden rinnalla ;-)

  VastaaPoista
 11. Läskiperse, lautaperse, kanankoipi, läskipolvi, vinosilmä, venepakolainen, pallopää, mutiainen... kaikkia noita on tullut itsekin kuultua riittämiin, ja sitten toisaalta sitä toistakin äärilaitaa :)

  Se on vaan vissiin tuo kauneus katsojan silmässä, kun yksi on yhtä mieltä ja toinen ihan toista. Absoluuttista totuutta ei kaiketi siten siis ole, joten paree kun yrittää vaan olla oma paras itsensä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä :) Minä olen pyrkinyt viime aikoina siihen etten mieti itseäni ja sitä mitä muut ajattelee ehkä minusta ollenkaan, vaan keskityn siihen mitä teen ja muihin asioihin itseni sijasta.

   Poista
 12. Hei kiitos kivasta blogistasi! Löysin tänne sattumalta, kun sain saman tuloksen persoonallisuustestistä kuin sinä. Eli täällä myöskin introvertti outo lintu. Ehkäpä sen takia nuo sinut jutut natsaa, kun voisivat olla ihan omasta kynästäni. Kaunis nainen olet, etkä ollenkaan ylipainoinen eli ne puheet heti pois!! Hyvää kesää ja lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 13. Tässä vielä edellinen introvertti jatkaa... Olispa hauska ottaa joskus kuppia kanssasi. Minä myös työskentelin IT alalla pitkään. Nyt on ikävuosia 42 v. enkä silti tiedä mikä minusta isona tulee. Enää ei kyllä takasin samaan oravanpyörään. Aina siitä luuli, että oli muka niin korvaamaton työntekijä. Tosi asia on, että kaikki on korvattavissa, vaikka sitä itse luuli olevansa niin ainutlaatuinen. Kirjoittele&kommentoi jos jaksat ja haluat on8245@yahoo.com

  VastaaPoista
 14. Jeah mageet hiukset! Kannatti maksaa kampaamopalvelusta.

  Mä oon myös kävelevä optinen harha, jota luullaan aina paljon isommaksi, 5 - 10 cm todellista pidemmäksi ja 5 - 10 kg painavammaksi. Arvelisin sen johtuvan omalla kohdallani rotevasta luustosta. Mitat siis 168 cm ja 60 kg, mutta alle 175-senttiseksi ei meinata uskoa millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla syynä tuohon että näytän monen mielestä pitkältä naiselta on se, että mulla on koomisen lyhyt keskivartalo ja pitkät jalat. Silloin kun olin hoikka näytin suorastaan hontelon pitkältä, koska olen luustoltani hyvin siro, kengänkokokin 35 - näytin sellaiselta kukkakepiltä. Nyt ei ole enää siroudesta mitään jäljellä kun keskellä on tynnyrimäinen kaljamaha, mutta kai sekin voi omalla tavallaan rotevan ja isomman näköiseksi tehdä :D

   Poista
 15. Kappas, meitä on kaksi Delfiiniä kommentoijissa, eri palveluissa sentään :D En mielellään kommentoi ihmisten ulkonäköä, mutta Plussapallo, kyllä miellytät silmää kovasti :) Itse olen puolestaan saanut sinulta ulkonäköapua siinä, että aloin kokeeksi pestä hiuksiani öljysaippualla, ja nyt ne ällistyksekseni ovat sellaiset paksut hiukset, joita olen aina toivonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muillakin toimii tuo saippuapesu hiuksille! Mullakin on taas onneksi hiukset palanneet helposti muotoiltaviksi ja tuuheiksi itsekseen sen jälkeen kun lopetin kampaajalta ostettujen silikoni- ja sulfaattipitoisten shampoiden ja hoitoaineiden käytön ja palasin saippuaan ja satunnaiseen etikkahuuhteluun.

   Tuosta ulkonäköasiasta tänään lapselta hassu kommentti kaupassa. Olin suoristanut hiukset suoristusraudalla aivan suoriksi, joskus tykkään pitää niin. Lapsi sitten kysyi äidiltään ,että "äiti, onko tuo täti NOITA". Äiti yritti vaikeana jotain että eihän toki, mistä sinä sellaista keksitkin, mihin lapsi: "Kun sillä on ihan Milla Magian tukka" :D

   Poista
 16. Moi!

  Olen lueskellut blogiasi joskus, palasin taas tauon jälkeen. En tiedä oletko laittanut tänne aiemmin kuvia, joissa näyt kunnolla kasvojen kanssa, mutta tämä on eka kerta kun mä näen susta kunnollisen kuvan. Mulla oli sun juttujen perusteella jonkinlainen mielikuva sun ulkonäöstä, mutta tyrmistyin kun näin sun kuvan. Siis WOW!

  Et ole vain "mukiinmenevä", vaan itseasiassa keskivertoa hyvännäköisempi. Se kuva joka sulla on itsestäsi, on pahasti vääristynyt. Sun ongelma ei todellakaan ole ulkonäkö, vaan vääristynyt kuva itsestä ja negatiivinen sisäinen dialogi. Haluaisin antaa jotain hyviä neuvoja, mutta en ole asiantuntija, muut ovat kirjoittaneen aiheesta paljon paremmin ja pelkään että se kuulostaisi jotenkin ylimieliseltä. Kamppailen itsekin lannistavan sisäisen puheen kanssa. Yleensä kun huomaan tekeväni sitä, argumentoin sitä vastaan ja joskus vaan hermostun siihen, käsken sen pitää turpansa tukossa, vedän henkeä, suoristan ryhdin ja teen nalkutusyrityksestä huolimatta sen mitä aioinkin. Toimii vaihtelevalla menestyksellä, mutta sitä pitääkin tehdä järjestelmällisesti koska ajattelu hakeutuu oletusarvoisesti niille urille, jotka on olleet ahkerammassa käytössä.

  Välillä yritän myös ikäänkuin nolata ja esittää naurettavassa valossa ne "äänet", jotka pyrkii nolaamaan ja esittämään mut naurettavassa valossa. Esimerkiksi säätämällä sen "äänen" hiljaisemmaksi ja muuttamalla sen typerän kuuloiseksi, vaikka Mikki Hiiren ääneksi ja kuvittelemalla "puhujan" joksikin tosi typeräksi, esim. kävyn kokoiseksi, pellepukuiseksi menninkäiseksi jonka juttuja ei kannata ottaa tosissaan sen sijaan että puhuja olisi "minä". Toimii ehkä parhaiten auditiivisesti suuntautuneilla ihmisillä.

  Tsemppiä ja kaikkea hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kesälomalla en ole muuten ajatellut ulkonäköäni oikeastaan ollenkaan. Ehkä johtuen siitä, että en ole käytännössä ollenkaan ollut ihmisten kanssa tekemisissä. Olen kulkenut ns. pieruverkkareissa ja liian pienessä t-paidassa läskimakkarat tursuten ja vaan naureskellut sitä miltä näytän. Ajatellut että ihan sama, yhden keski-ikäisen ämmän läskit ei ole mitään niin erikoista että kukaan niistä mitään erikoista ajattelisi, kun samantapaisia siiderivalaita on vaikka kuinka paljon katukuvassa.

   Saa nähdä onnistunko pitämään saman asenteen sitten kun pitää mennä töihin ja joutuu mm. asiakkaiden arvioivien katseiden eteen.

   Poista
 17. Olet todella vetävän näköinen, kaunis ja vaikka et nyt sitten niin naurakaan, niin näytät ilahtuneelta, taisi olla kiva päivä ja kokemus toi tukka. Mutta sitten katselen tuota kuvaa, jossa on toi teksti "Noita-akka myrkynvihreillä silmillä ja mustalla tukalla" Niin miksi olet sen kuvan laittanut, sillä eihän mikään siinä ole oikein, vai halusitko laittaa siihen väärän kampauksen ja väärän optisuuden, ettet näyttäisi niin hyvältä vaan melkein eri ihmiseltä, ihan vaan kontrastina, ihmeteltäväksi, miksi tuollainen kuva, hyvien joukossa, niin onnistui sinänsä vai itseironiaa vai mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse asiassa tykkään tuosta kuvasta. Ihan sama kampaus on muissakin, kaikki nuo kuvat on otettu 5 minuutin sisällä toisistaan... Kovin terävä kuva ei tosiaan ole mutta ajattelin että ei se niin haittaa. Itse en tosiaan näe kuvassa mitään huonoa, mutta ilmeisesti näytän sitten vaan edestäpäin huonommalta kuin vähän vinosta katsoen ;)

   Poista
 18. Kommentoin nyt minäkin tähän, kun kommenttiosio on taas aktivoitunut. Hiuksesi ovat upeat: itseäsi vahingoittavaa ajatusmaailmaasi varmaankin kuvaa, että olet joskus blondannut tuota hienoa ja eksoottista väriä. Muutenkin olet kaukana sisäisen jäkätyksesi väittämästä rumuudesta: olethan aivan upea.

  Luoja tietää, mistä nämä ajattelemattoman "Vuoden äiti" -äitisi typerät kommentit oikein kumpuavat. Ja totisesti olet onnistunut houkuttelemaan lähellesi ne idiooteimmat ja julmimmat miehet, jotka vielä ovat vahvstaneet vääristynyttä käsitystä itsestäsi.

  Kuitenkin jaksat suhtautua äitiisikin todella ymmärtäväisesti.

  Katleena Kortesuon Ei oo totta -blogissa oli hiljan Kaunis nenä ja ruma suu -kirjoitus (15.7.). Hän kertoo tavanneensa naisen, jolla oli erittäin kaunis nenä, mutta nainen säästi pienestä palkastaan nenäleikkaukseen. Hän oli kuullut koko ikänsä perheeltään, että nenä on kuin vaarin. Ja päätellyt siitä, että nenä on ruma ja se täytyy korjata leikkauksella.
  .
  Keyword: Love -blogin Jonna kirjoitti koskettavasti ulkonäköasioista otsikolla Kaunis minä. Kaunis sinä. (16.7.).

  Me kannamme varmastikin kaikki jotain tarinaa ja ajattelumallia, joka kumpuaa perheestämme ja sen keskeisistä uskomuksista. MIkä se kullakin onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lukuvinkeistä, kävin lukaisemassa nuo blogien jutut, ja erityisesti tuo Katleena Kortesuon teksti oli jotenkin herättävä. Ja siihen oli tullut vielä hyvä kommentti siitä, että onko olemassa yhtäkään eläintä, vaikka kissaa, joka häpeäisi kauheasti jotain ulkonäön piirrettään? Eipä ole, ne ovat vaan vapautuneesti mitä ovat eivätkä murehdi ulkonäköään. Ja ainakin minusta myös jokainen kissa on upea eläin, joku söpöllä tavalla, toinen villillä tai rajulla, kolmas arvokkaalla...

   Ehkäpä ihmisetkin olisivat kaikki omalla tavallaan kauniita, jos osaisi vaan katsoa ilman menneisyyden ehdollistumia. Itse ole niitä negatiivisia ehdollistumia kerännyt niin kotoa kuin koulukiusaajilta valtavan kasan enkä osaa oikein nähdä niiden ohi.

   Poista
 19. Upeat hiukset ja tärkeää, kiiltävät. Miten sinä hoidat että kiiltää. Kovinkaan monen hiukset eivät kiillä. Kertokaa ihmiset miten saatte hiuksenne kiiltäväksi. ja takut pois. Melkein kaikilla on takkuiset ja harvoin noin kiiltävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampaajien kauhuksi en hoida hiuksia oikein mitenkään, en varsinkaan kalliilla aineilla. Pesen oliiviöljysaippualla ja kerran parissa viikossa laitan jätettävän etikkavesihuuhtelun. Olen kokeillut myös kampaajien kalliita shampoita mutta ne tekevät hiukset vaan sähköisiksi ja jättänöiksi, joten olen palannut vanhoihin pahoihin tapoihin.

   Noissa kuvissa kun olen juuri ollut kampaajalla, hiukset on kyllä tavallista kiiltävämmät kun laitettiin joku luultavasti tosi silikonipitoinen kiiltohoito pesupaikalla.

   Poista
 20. Hei - Ihan vaan oikaistakseni edellä kertomaasi ja tuota " Silikoniepäilyäsi " niin se ei pidä paikkaansa ollenkaan, siksi olisi hyvä antaa asiakkaalle varmastikin lappu tai vähintään kertoa mitä tuotteita käytettiin - Mutta jollei niin tehty - Kertoo asiakaskorttisisi mm. seuraavasti Shampoo ja hoitoaineesi oli Naturalamente Elemente sarjasta - Tässä seloste hoitoaneen sisällöstä, jota sinulle käytettiin: Elemente hydrate masgue: Tehokkaasti selvittävä, syväkosteuttava ja ravitseva yrttinaamio. Guarkumi ja soija selvittävät ja syväkosteuttavat hiuksia luonnollisesti, jättäen hiukset kauniin kiiltäviksi, elinvoimaisiksi ja painottomiksi. Soveltuu kaikille hiustyypeille sekä erityisesti kuiville, elottomille hiuksille.
  100% kasvipohjainen koostumus ei sisällä eläinperäisiä ainesosia
  100% puhtaat kasviuuteet ja eteeriset öljyt luomuviljelmiltä
  Ei sisällä synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita tai parabeeneja
  Ei sisällä DEA, formaldehydia tai SLS
  Ei sisällä väriaineita, alkoholia tai silikoneja
  EDTA-vapaa koostumus
  Pakkaus (korkkia lukuunottamatta) on valmistettu 100% biohajoavasta maissista. Pullo voidaan hävittää kompostoimalla tai biojätteen mukana
  Eco Bio Cosmetics Certification ICEA

  Italialanen Naturalmente on biodynaaminen ja orgaaninen tuotesarja joka perustuu puhtaisiin kasvipohjaisiin öljyihin ja uutteisiin. Kasvit on aina viljeltty ja uutteet tuotettu alkuperämaassa käyttäen orgaanisia, biodynaamisia ja välittömiä viljelymuotoja. Naturalmente valmistaja on sitoutunut myös uusiutuvan energian käyttöön, tehtaan käyttämä sähkö tuotetaan joko Tuscanin alueella sijaitsevalla Lardarellon geotermisellä voimallalla tai saman alueen Pontederan tuulivoimalla.

  Naturalmente tuotesarja ei käytä petrokemiallisia tai eläinperäisiä aineisosia, synteettisiä hajusteita, SLS, SLES eikä parabeeneja. Listan ei käytetyistä ainesosista löydät tämän englanninkielisen linkin kautta: http://www.naturalmente.co.za/about/ingredients/avoided-ingredients.html

  www.naturalmente-artec.com - Terveisin Kampaaja/ Pirkko Jaakkola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Ei sillä ettei minulla mitään erityistä ole satunnaisia silikonikäsittelyjäkään vastaan, mutta on se silti kiva tietää että ihan luonnonmukaisilla silikonittomillakin aineilla voi saada samanlaisen kiillon minkä yleensä on tottunut yhdistämään erilaisiin erittäin silikonisiin hoitoihin.

   Poista
 21. Silikoneilla tehty kiilto on keinotekoista, eikä korjaa hiusta. On vanhanaikaista käyttää synteettisiä kampaamo tuotteita. Ekologiset kampaamotuotteet ovat suuressa nousussa.

  VastaaPoista
 22. Hyvältä näyttää hiuksesi.

  VastaaPoista
 23. jOO`O niinvaan näyttää edelleenkin

  VastaaPoista

Lähetä kommentti