Syön vauvan purkkiruokaa maustekaappiprojektin nimissä

Viime päivinä meikäläinen on urheasti syönyt aamupalaksi yli 4 kk ikäisille vauvoille tarkoitettua Pilttiä. Ei muuten käy kateeksi vauvoja: vaikka paketissa lukee että tuote ei sisällä kuin mangoa, vettä ja sakeuttamisainetta, ja meikäläinen tykkää mangosta kovasti, niin ei se kyllä mitään herkkua ole. En tiedä onko se mango kypsennettyä tai jotenkin muuten käsiteltyä, koska siinä ei ole mitään mangon raikkautta tai kirpeyttä vaan sellainen tympeähkö tunkkainen maku vain. Mutta kyllä sen alas saa "pakon edessä".

Hieno sotku
Syy Pilttien puputtamiseen on kyllästyminen maustekaapin sekavaan tilaan. Aika usein tulee ostettua mausteita lähikaupasta, jossa niitä ei ole saatavilla lasipurkeissa vaan pusseissa. Ne pussit on rumia maustehyllyllä, mikä ei vielä niin kovin paha ole koska mulla on sellainen maustekaappi jossa on ovi edessä, mutta pahempi juttu on se, että aina kun ottaa jotain maustetta, pari muuta pussia tipahtaa alas, ja pahimmassa tapauksessa niistä purkautuu mausteita liesituulettimen kuvun ja hellan päälle, kun useimmat pusseista eivät ole edes uudelleensuljettavia.

Nyt olisi ajatuksena tyhjentää riittävästi Pilttejä, jotta voisin askarrella paskarrella niistä käytännöllisemmät ja nätimmät maustepurkit joihin tyhjentää pussimausteita. Tarkoitus olisi lähinnä maalata niiden kannet jollain vähän Piltin punavalkoruudullista rauhallisemmalla värillä, ehkä mustalla tai tummansinisellä, ja sitten tehdä jonkinlaiset etiketit niihin. En ole vielä päättänyt teenkö ne tulostamalla, käsin kirjoittamalla vai miten. Mietin sitten kunhan saan pari "six-packia" pilttejä tyhjäksi *yök* :D

Näistä tulee isona maustepurkkeja

Kommentit

 1. Kätevä tapa hankkia maustepurkkeja (meille kertyi niitä lasten vauva-aikoina vähän joka tarkoitukseen). Itse säästyin tosin ylimääräiseltä syömiseltä, mutta jouduin pulittamaan "Kulaus" Ohlsonille muutaman euron. Siellä on niitä metallisella koukerosulkimella varustettuja lasipurkkeja, jotka muistuttavat muuten vanhanaikaisia hillopurkkeja, mutta ovat minikokoisia. Sopivat standardimaustehyllylle kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa ollut tosiaan hyvä tietää että Clas Ohlsonilta voisi löytyä sopivia purkkeja... Eipä tullut hoksattua, netistä katselin joitain vaihtoehtoja mutta aina tuntui että saatavilla olevissa oli jotain vikaa: joko liian isoja, tai liian leveitä niin ettei maustekaapin ovi mahtuisi kiinni purkit sisällä, tai valmiiksi tekstit kyljessä, tai kohtuuttoman kallliita.

   Mutta nyt kun on Piltti-linjalle jo lähdetty niin eiköhän sillä jatketa :D Vakioaamupalani vähän aikaa tulee olemaan purkki Pilttiä ja kourallinen pähkinöitä!

   Poista
 2. Täälläpäässä oli vappuna niinsanotusti sosiaalinen pakko pitää karkkipäivä.

  Ja se näkyi heti omassa elopainossa :-( 2,5 kg tullut takaisin - tosin siitä suurin osa lienee nestettä, joka on tullut glykogeenin mukana glykogeenivarastojen täyttyessä...

  Et muuten ikinä arvaa, kuinka paljon laboratoriolasia meiltä löytyy ruokakaapista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosiaan masentavaa että yksittäinen herkuttelukin voi näkyä 2-3 kilona vaa'alla. Nuorempana sellainen lähti pois parissa päivässä, nykyisin tuntuu että viikonkin kestää että ihan puhdas nesteturvotus edes lähtee.

   Poista
 3. Musta tuntuu hupsulta edes mainita asiaa, koska pätevänä ihmisenä olet varmasti jo asiasta tietoinen... Mutta noita maustepurkkejahan saa kaupasta, valmiiksi tyhjinä ja halvimmillaan alle euron kappalehintaan. Esim. Ikean Rajtan ja Droppar, tai jos netistä haluaa, niin verkkokauppa.comissakin on. Osassa on sirotinkannetkin.

  Anteeksi, jos Pilteillä kärvistelyn pointti meni ohi, mutta siis pakko ei ole vauvanruokaa syödä jos haluaa suunnilleen vastaavan kokoisia maustepurkkeja.

  VastaaPoista
 4. Tässä ois muuten valmiiksi mustat kannetkin. Vähän ehkä hintavampi per purkki kuin Piltin sixpack, mutta toisaalta, säästyy askartelun vaivalta: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20152870/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se askartelun ja luovan toiminnan vaiva on juuri se pääpointti koko hommassa :) Piltit ei ole hyviä, mutta tiedän että tulen nauttimaan kovasti siitä kun saan maalata niitä purkkeja ja tehdä etikettejä, ja yksilöllisestä lopputuloksesta. Haluan juuri sellaisia kotikutoisen näköisiä purkkeja, ja ilman sirottimia, minä roiskin mausteita sen verran roisilla kädellä että sirottimet on ihan turhia, lusikalla täytyy ottaa :)

   Mulla on muutenkin viime aikoina ollut joku luova näpertely- ja kotitalousideavimma. Taas on harmittanut että ei ole enää isompaa puutarhaa kuten oli joskus kun oli omakotitalo isolla tontilla, niin ei pääse oikein toteuttamaan kaikkia ideoitaan mitä haluaisi. Eikä edes pieneen pihaan sen vertaa kuin periaatteessa voisi, kun on asumisoikeusasunto, eikä esim. taloyhtiön rumia pensasaitoja, aitoja tai laattoja saa vaihtaa mihinkään...

   Poista
 5. Aaaa, no sitten! Itselleni kaikenlainen näpertely ja askartelu on kauhistus, joten ei tullut edes mieleen, että se olisi positiivinen asia projektissa. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti