Seuraava rento kevennysmuutos: makeansyöntiä vähän kuriin

29.9. tein sen päätöksen että vaaka lähtee mäelle ja jatkossa hyvin rento ja terveys-, ei painolähtöinen ote elämäntapamuutoksiin. Syyskuun lopulla päätökseni oli ensin laittaa rotiin taas käsistä suurkulutukseksi asti ryöstäytymään päässyt alkoholinkäyttö. Asetin itselleni tavoitteeksi että saan juoda max 7 annosta alkoholia viikossa. Ilokseni voin todeta, että olen siinä pysynytkin :)  Pari kertaa olen juonut ne kaikki 7 perjantai-iltana, joskus taas ruokajuomina pitkin viikkoa. Tätä rataa on tarkoitus jatkaa jatkossakin, koska se ei tunnu vielä kamalalta kieltäymykseltä, mutta ei ole älytöntä kohtuuttomuuttakaan.

Nyt on sitten aika puuttua seuraavaan ongelmakohtaan, eli kaamosmasennuksen myötä käsistä lähteneeseen makean mässyttämiseen. En ole alkoholirajoituksen myötä taatusti yhtään laihtunut, ehkä jopa lihonut (en tiedä kun vaaka on edelleen pannassa), eikä se ole ihme koska on maistunut niin töissä joka päivä makeat jälkkärit, suklaapatukat kuin kaamosväsymyksen torjumiseen käytetyt energiajuomatkin. Tavallinen päivä on voinut makeansyönnin osalta mennä niin, että aamupäivästä työpaikan automaatista makeaa maitokaakaota (140 kcal per kuppi), lounaan päälle jälkkäri, iltapäivästä energiajuoma ja suklaapatukka, illalla usein vielä Pepsiä päivällisen kanssa. Kyllähän siinä liikakaloreita ja turhan paljon sokeria tulee tämmöiselle istumatyötä tekevälle keski-ikäiselle naiselle.

Nyt tarkoitus olisi kohtuullistaa tuota makean syömistä vähän. Tässäkään en halua absolutistiksi enkä tiukkikseksi, joten laitan tavoitteeksi että saan syödä 3 kertaa viikossa makeaa herkkua. Pepsistä ja energiajuomista en nyt edes yritä eroon, tunnen tarvitsevani niitä pysyäkseni edes hereillä, mutta aion vaihtaa sokerittomiin versioihin. Pepsistä olen usein Maxia juonut tähänkin asti, mutta energiajuomat on menneet sokeriversioina aina - ja viimeisen kuukauden niitä on mennyt vähintään 1 päivässä.
Plussapallon elämäneliksiiri nro 1!

Kommentit

 1. Minusta on ihan jees sallia itselleen herkkujakin. Kun ne eivät ole kokonaan kiellettyjä, niihin ei todennäköisesti tule sitä himoa, joka tulee kiellettyyn hedelmään.

  Itse olen tiivistynyt tänä vuonna 10 kiloa, ja jonkin verran makeaa syön.- tai siis vähän jotain melkein joka päivä. Ennen en harrastanut irtonamuja, mutta nyt saatan ostaa niitä pienen erän. Vähän isommasta erästä tulee jo jotenkin tunkkainen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut juuri tuo ongelma, että täyskiellot helposti johtavat siihen että kiellettyä asiaa himoitsee entistä enemmän, ja sitten kun heikkona hetkenä itsekuri pettää, ahmii kaksin käsin. Parempi syödä tasaisemmin vähän kuin kieltäytyä ensin jonkin aikaa täysin ja sitten ahmimishäiriöiseen tyyliin ahmia "repsahduksen" myötä...

   Poista

Lähetä kommentti