Parit uudet kengät ja wokkiruokaa

Tuli hankittua parit uudet kylmemmän kauden kengät. Netistä tietysti tilasin (Spartoosta) kun tämän kaamosväsymyksen kanssa tuntuisi ihan mahdottomalta ajatukselta lähteä johonkin ostoskeskuksiin kiertelemään. Ajatuskin sellaisesta uuvuttaa :\

Ensimmäisenä on Geox Illusion Scra -merkkiset kiilakorolliset tennarityyppiset kengät. Näitä ajattelin käyttää farkkujen kanssa lähinnä. Ei sitä tämänikäinen nainen ainakaan töissä viitsi ihan sellaisia peruslenkkareita tai tennareita käyttää, mutta nuo on minusta sen verran siistin ja tyylikkään näköiset että menevät hyvin. Ja tosi mukavilta tuntuvat kävellä vaikka on vähän korkoakin.Toiseksi hankin sitten elämäni ensimmäiset (oikeasti!) saapikkaat. Merkki on Best Mountain ja malli 'Carmoni'. En ole jotenkin osannut koskaan käyttää nilkkuria pitkävartisempia kenkiä, mutta kun joka paikassa on nyt näkynyt saapikkaita niin leggingsien, mekkojen kuin tiukkojen farkkujenkin kanssa, niin ajattelin että nyt kyllä hankin itsekin. Valitsin tuollaiset aika klassisen näköiset mustat koska on riski että jos ne olisivat liian epätätimäiset, en kumminkaan tulisi käyttäneeksi ;-) Nyt tarvisi vaan hankkia vaikka syksyyn sopiva mekko ja kapealahkeiset housut, joiden kanssa voisi noita käyttää.


Wokkailua pitkästä aikaa

En ole niin kauheasti aasialaistyyppisten ruokien ystävä, mutta wokit kieltämättä on nopeita ja helppoja silloin kun ei jaksa niin kauheasti nähdä vaivaa ruoan kanssa. Joskus aikanaan wokkasin kaiken vain öljyssä, ja silloin pidin wokkia erityisen tylsänä ruokana, mutta nykyisin minulla on melko vakiopohja jolla saan makua aineksiin. 

Öljynä käytän yleensä seesamiöljyä, siitä tulee kiva itämaistyyppinen maku. Kuumennan sen ensin ja paistan siinä hetken valkosipulia, tuoretta raastettua inkivääriä ja usein kuivattua chiliä murustettuna. Sitten sekaan ruoan proteiiniosa, joka tällä kertaa oli maustamatonta tofua. Kun se on kypsää, sekaan vihanneksista ne jotka vaatii vähän enemmän paistoa - tällä kertaa sellaisia kuten porkkanaa tai sieniä, ei ollut. Seuraavaksi pari minuuttia keitetyt nuudelit mukaan, ja reilusti soijakastiketta ja makeaa thai-chilikastiketta. Lopuksi vain hetken kuumennuksen vaativat vihannekset, tässä kiinankaali, kevätsipulit ja mungpavun idut, sekä sitruunamehua että tulee hapanta mukaan thaichilin imelän vastapainoksi. Tuollainen yksinkertainenkin wokki on varsin hyvää kun on mausteita sopivasti.
Kommentit