Minä tarttisin sienitripin!

Tällainen olo tuli tänään. Jotenkin niin jumissa elämässä, vaikkei periaatteessa mikään ole huonosti. Olen kerran elämässäni ottanut tripin sienillä, Ibizalla missä niitä on täysin laillista myydä ja käyttää. Suomessahan ovat laittomia ja huumausaineeksi luokiteltuja.

Mutta niin. Tilanne silloin viime kerralla. Olin juuri valmistumassa yliopistossa, oli miesystävä, kaikki periaattessa hyvin mutta silti ahdisti ja oli epämääräisen tyhjä olo. Sitten loma Ibizalla, jossa törmäsin brittiin joka kehotti kokeilemaan psilocybe cubensis -sieniä eli huurumadonlakkeja. Hallusinogeeneja. Otin oikein kunnon satsin koska sillä kuulemma saisi lähes hengellisen kokemuksen. Ja sen totisesti sain. Syvimmässä vaiheessa koin itseni kaikessa läsnä olevana energiana, ja pystyin omana ruumiinani pitämäni lisäksi samaistumaan mihin tahansa muuhun ruumiiseen. On hiton hieno tunne istua puuta vasten ja tuntea olevansa se puu, ja tuntevansa yleensä itsenään pitämänsä ihmiskehon  lämmön omaa kaarnaansa vasten ;) Tai tuntea ettei aikaa ja avaruutta ole olemassa vaan ne ovat vain mielen tulkintoja joillekin muille ilmiöille jotka eivät ole pohjimmiltaan ajassa tai tilassa.

Lopputulos sienitrippailulleni oli hieno: pääsin täysin irti turhautumisen tunteestani ja aloin taas nauttia
elämästä. Ihan kuin olisin nähnyt kaiken ensimmäistä kertaa, tavallinen voikukkanenkin oli uskomattoman kaunis. Muistan olleeni yli vuoden ihan järjettömän onnellinen sen yhden tripin seurauksena. Kävelin kesäisiä niittyjä ja tunsin olevani taivasten valtakunnassa. Jos joku ihminen oli vittumainen, tunsin sitäkin kohtaan syvää myötätuntoa, koska hän ei selvästi ollut onnellinen.

Nyt on taas sitten iskenyt vähän se leipääntymisen tunne, tunne ettei mikään ole kovin kiinnostavaa. Eikä tiedä mitä pitäisi tehdä vai pitäisikö mitään. Tekisi mieli kunnon tajunnanräjäyttävää trippiä sienillä. Mutta laittomuuksiin en ryhdy, joten täytyisi vissiin bookata matka jonnekin missä sen voi tehdä laillisesti. Ja minua huvittaa jotenkin se, että kaltaiseni keski-ikäinen kuivikas tantta jota varmaan kukaan ei liittäisi mihinkään psykedeelien käyttöön, haaveilee sienitripistä, toisesta elämässään ;)

Kommentit

 1. Sienet ovat varmasti yksi keino päästä tuohon tilaan. On kuitenkin myös luonnonmukaisia keinoja, kuten hiljentyminen ja meditaatio. Kun tekee hiljentymisharjoituksia päivittäin, itsessä alkaa tapahtua muutoksia. Sienet ovat varmaankin nopeampi ja voimakkaampi tapa saavuttaa samantyyppinen tila, mutta sen vaikutukset eivät ole pitkäkestoisia. Vaikutus myös loppuu melko nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta minun ainoasta sienikokemuksestani kesti yli vuoden se voimistunut elämisen tunne ja hyvä olo. Mutta tosiaan eihän se pysyvä ollut vaikka varsin pitkäkestoinen sikseen.

   Olen ennenkin kuullut tuon jutun että samanlaisia efektejä voisi saada esim. joogalla ja meditaatiolla. Jollain taisi olla sellainen teoria että egon valta mielessä vähenee noilla tekniikoilla pysyvästi, kun taas sienillä saa kemiallisesti sitä tilapäisesti lamautettua ja siksi voi kokea jotain samantapaista. Ja jos oikeasti voi kokea niin suurta rauhaa ja kauneuden ja elävyyden tunnetta kuin mitä minä koin pitkään sienikokeilun jälkeen, mutta pysyvästi, niin ihan varmasti esim. meditaatio silloin on vaivansa arvoista.

   Mullahan oli tuossa edelliskesänä aikomus alkaa meditoida, mutta kuten minulla monien asioiden kanssa käy, kyllästyin jonkun ajan päästä. Tuntui että kun muutenkin möllötän aina itsekseni omien ajatusteni kanssa, niin viimeinen asia mitä kaipaan lisää on yksin hiljaa omia ajatuksia tarkkailemassa istumista. Oli olo, että siinä missä menevämmillä ja sosiaalisemmilla ihmisillä epäilemättä sellainen lisäisi elämään tasapainoa, se minulla horjuttaisi sitä ja että minä tarvitsisin päinvastoin enemmän tekemistä ja ulospäinsuuntautumista. Sellaisia tekosyitä siis käytin kun päätin lopettaa meditointikokeiluni ;)

   Tällä hetkellä minulla on luettavana samoihin asioihin liittyä kirja Eckhart Tolle: Läsnäolon voima. Sain sen äidiltäni, joka oli kovasti innostunut siitä ja siinä olevista meditaation tyyppisistä harjoituksista. En ole vielä lukenut sitä, täytyy katsella löytyykö siitä jotain kiinnostavaa jota voisi itsekin kokeilla :)

   Poista
  2. Myös samaisen Tollen kirjoittama "Uusi maa" -niminen opus on aika järisyttävä... siinä vasta oppii tietämään, mitä egolla voidaan oikeastaan edes tarkoittaa! Suosittelen!

   Poista
  3. Kiitos kirjasuosituksesta! Lukaisen ensin tuon Läsnäolon voiman ja jos siitä tykkään niin tuo myös lukulistalle!

   Poista
 2. Tollella on hyviä juttuja. Meditaation lisäksi voisit ilmoittautua vaikka jollekin kirjoituskurssille, niin pääsisit alkuun kirjoittamisen kanssa. Onhan tämä blogikin kirjoittamista, mutta joku kurssi voisi olla hyvä, jos haluaisit kirjoittaa esimerkiksi novelleja (tai mitä nyt haluatkaan kirjoittaa). Voisit myös käydä koiran kanssa vaikka Match Showssa välillä katselemassa meininkejä, vaikka ette osallistuisikaan itse kilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittamiskurssi on varmasti kyllä hyvä idea, kiitos siitä!

   Noissa koiratouhuissa en viitsi käydä, olen aikanani käynyt kyllästymiseen asti näyttelyissä, agikisoissa ja tokokisoissa, ja tuntuu että ne hommat on niin nähty ja koettu. Lisäksi niissä piireissä on ihmisiä jotka paheksuu minua siksi että olen lopettanut aktiiviharrastamisen ja ollut sohvakoirien harrastaja tässä jo useamman vuoden ;)

   Poista
 3. Haa! Taas on osoitettu maailman synkronismi: HS:n tiedesivuilla oli eilen (4.11.) juttu taikasienten vaikutuksesta aivotoimintaan psilosybiini-nimisen aineen kautta! En ole koskaan itse kokeillut mitään huumeita, pitäiskö nyt ryhtyä :D Juttuun viitaten olen lukenut jostain, että esim. Sibelius kuuli äänet väreinä, tilasikohan jonkin uunin tiiletkin tietyn sävellajin värisinä tms. Mitähän sieniä oli Sibbe maistellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet on kyllä hieno juttu, ja oma kokemukseni ainakin oli niin hieno ja jotenkin syvällinenkin että sitä melkein toivoisi että jokainen halukas saisi kokeilla niitä edes kerran elämässään.

   Psilosybiiniä sisältävistä sienistähän on myös havaittu olevan apua hyvin monenlaisiin vaivoihin, esim. masennukseen, ahdistukseen, migreeniin ja Hortonin päänsärkyyn. Lisäksi kyseessä on riippumattomien tutkimusten mukaan päihteistä kaikkein vaarattomin, alkoholikin on paljon vaarallisempi (itse asiassa heroiinin ohella vaarallisin, syystä että se aiheuttaa niin paljon haitttaa myös muille kuin käyttäjälle): tässä listsa päihteiden haitallisuudesta sivun alaosassa: http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=5724989

   Kieltämättä tuli tässä tutkittua taikasieni.net foorumia ja mietittyä itiöiden tilaamista... Niitähän on täysin laillista tilata vaikka mikroskopointitarkoituksiin ;) Kasvattaminen ei sitten toki laillista enää olekaan. Plääh, että pitääkin olla noin hyvän aineen laitonta tässä maassa!

   Poista
  2. Tupakanvieroitukseenkin toimivat, ja oman kokemuksen mukaan myös alkoholiriippuvuudesta pääsemiseen. Minua ei ainakaan puoleen vuoteen kiinnostanut alko sienten ottamisen jälkeen, vaikka yleensä olen tissuttelija ja suurkuluttaja: http://www.hs.fi/tiede/a1410839278448

   Poista
 4. Kunnon kalsarikännit joka lauantai nollaa yhtä hyvin pään.Illan päätteeksi syö niin paljon hyvää ruokaa kun jaksaa.Ja toinen mikä voisi auttaa olisi se,että muutat,vaihdat kämppää.Sitten voisit ottaa vuorotteluvapaata ja vetäytyä jonnekkin syrjään kirjoittamaan.Joku mielikuvituksellinen romaani on tosi vaikea saada julkaistuksi,mutta "omalla naamalla"kirjoitettu elämänkerta kiinnostaa ihmisiä ostamaan kirjan vaikka ei kirjoittajaa tunnekkaan.Olisit juuri sopiva ihminen Suomen Sinkkuelämää-ihminen :) Ja koska sinulla ei ole taloudellisia huolia niin miksi et matkustele?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että olisin maailman tylsin Sinkkuelämää-ihminen :) Ohjelmissahan sinkut deittailee, juhlii, tapailee ihmisiä, mutta minä senkun istun yksin kämpässäni ja joskus luen kirjaa tai pelaan tietokoneella. Ei sellaisesta elämästä kukaan jaksa kirjaa lukea.

   Matkustelusta... Olen harrastanut sitä aiemmin yksinkin. Mutta jotenkin vaan minua ei lopulta kiinnosta matkustelu yksin. Se on lopulta vaan pitkästyttävää yksinäisyyttä hotellihuoneissa, ja sen turruttamista alkoholilla tai keinotekoisella tekemisellä joka ei itsessään kiinnosta. Olen ravannut läpi monet kuuluisat nähtävyydet ajatellen, että plääh, minä näin tämän jo kuvissa eikä se ole sen ihmeellisempi livenäkään, tylsää. Ja aina matkoilla korostuu se olo, että kaikilla muilla on puoliso tai perhe, ja vain minä olen surkea yksinäinen luuseri.

   Mitä tulee känniin tai sieniin, niin se vaikutus on yllättävän erilainen. Känni tosiaan nollaa päätä, se sumentaa ja turruttaa. Mutta ainakin se minun yksi sienikokemus oli aivan päinvastainen: se tarkensi havaintoja ja auttoi näkemään maailman kauniimpana ja jotenkin merkityksellisempänä. Se jotenkin pakotti läsnäoloon ja oikeasti havainnoimaan, kun yleensä sitä on ajatuksissaan ja vain ohimennen huomaa ympäristön yksityiskohdat. Minä koen, että jos alkaisin taas harrastaa kalsarikännejä -tapa josta olen yrittänyt päästä eroon- se olisi pakenemista, mutta sienitrippi voisi olla askel johonkin uuteen. Mutta tosiaan kuten muutkin on sanoneet, varmaan samaan tavoitteeseen pääsee muitakin teitä, jotka ei vaadi laittomia päihteitä.

   Poista
 5. Ai niin, ja sitten on myös hypnoosi. Youtubessa on videoita, joiden avulla voi tehdä hypnoositripin (englanniksi). Tein pari päivää sitten "vahingossa", ja oli kyllä melkoisen jännät jutut siinä. Harmi vaan, että nukahdin kesken matkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa, tähän täytyykin tutustua ehdottomasti :)

   Minä taidan olla tosin aika huonosti hypnotisoituvaa laatua, muistan kun osallistuin opiskeluaikana psykaa sivuaineena lukiessa hypnoosikokeeseen (meillä oli koehenkilövelvollisuutta tietty määrä) ja en vaan hypnotisoitunut vaikka olsiin kovasti halunnut ja hypnotisoijana oli kokenut hypnoterapeutti. Lopputulos oli että minä kulmien alta katselin kun muut huitoivat pois olemattomia hyönteisiä tai poimivat omenoita puusta ja itselläni oli tylsän tavallinen olo enkä ollut ollenkaan hypnoosissa. Kaikki muut vaikuttivat olevan mikä harmitti.

   Poista
 6. http://www.hs.fi/tiede/a1416284769961 että kyl se vaan niin on... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kummaa että Hesarissakin tuollaista... Yleensä Suomessa on linja ollut että kamalista HUUUMEISTA ei saa sanoa mitään positiivista, ettei vaan ihmiset, jopa lapset, ala käyttämään...

   Poista

Lähetä kommentti