Argh, paino ei vaan laske: uniasia kuntoon

Nyt on jo monta viikkoa paino jumittanut. Itse asiassa yli kuukauden. Eipä se paleodieettikään sitten ollut mikään ihmekeino, jolla lähtisi paino helposti. Alkuun lähti 4,5 kg hyvin helposti ja nopeasti, sitten tuli stoppi. Ilmeisesti lähinnä nesteet lähteneet pienemmän hiilihydraattien syömisen takia, ja vain hyvin vähän itse läskiä. Tuntuu, että en taida jaksaa näin rajoittavaa dieettiä sitten jatkaa, jos se ei tarjoa mitään etuja painonpudotukseen, eli täytyisi taas kuitenkin laskea kaloreita ja rajoittaa syömistään. Mieluummin sitten syön mitä vaan, ja rajoitan niitä kaloreita. Ei ole helppoa ei tämä painonpudotus, vaikka periaatteessa asia on yksinkertainen.

Iso ongelmani: uni

Viime aikoina monissa lehdissä on ollut juttua siitä, miten liian vähäinen nukkuminen voi sekä lisätä ruokahalua että vaikuttaa hormonitoimintaan niin, että paino ei helposti laske. Myönnän olevani ison luokan uniongelmainen, tai oikeastaan ihminen jolle aamupainotteinen työelämä ei sovi lainkaan. Olen nukkunut viikolla vain 3-5 tuntia yössä, ja yrittänyt sitten kuitata univelkoja viikonlopun 12 tunnin yöunilla. Tähän täytyisi yrittää saada nyt parannusta aikaan, ja katsoa vaikuttaako se painon laskemiseen oikeasti.

Aion tehdä seuraavat muutokset parantaakseni nukkumisasiaa:
 1. Alan mennä töihin vasta klo 10:ksi, aina kun ei mikään palaveri tms pakota aiemmaksi. Useimpina päivinä voin mennä 10:ksi. Aamutoimet, työmatkaan kuluvan ajan ja pakollisen koirien ulkoiluttamisen huomioon ottaen kymmeneksi meneminen tarkoittaa herätystä klo 7:40. 
 2. Yritän saada nukkumisaikaa ainakin 7 tuntia yössä. Eli nukkumaanmenoaika olisi 00:30 aikoihin. Koirien kanssa iltalenkki siis puolenyön aikaan, kun tähän asti se on ollut klo 2-4. 

Tuo kohta 2 tulee olemaan haastava. Nytkin kun tätä kirjoitan, kello on jo 22:22 ja tuntuu etten ole ehtinyt tehdä vielä mitään. Tulin töistä puoli kuuden aikaan, sitten olin puolitoista tuntia lenkillä, katselin vähän televisiota, laitoin ruokaa, silitin pyykkejä, kävin läpi postin. Ja hups, ilta on jo näin pitkällä, ja haluaisin vielä ainakin pelata tietokoneella ja ehkä selailla nettiä. Mutta ei, pakko yrittää saada tämä nukkuminen kuntoon, joten yritän pakottaa itseni lenkille puolenyön aikaan ja petiin puoli tuntia myöhemmin. Nähtäväksi jää vaikuttaako laihtumiseen!


Kommentit

 1. Onneksi sinulla on hyvä suunnitelma, miten yrittää edetä kohti "levollisempaa" unirytmiä.
  Tsemppiä kovasti siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää nyt noudatettu. On se tunnin verran ottanut sängyssä pyöriskelyä, että on saanut oikeasti unen päästä kiinni, kun niin epätavallisen aikaisin olen mennyt nukkumaan, mutta silti on unta tullut paljon enemmän kuin yleensä. Aamuisin on kyllä toistaiseksi ollut ihan yhtä kuollut olo kuin 4 tunnin unien jälkeen, vaikka on nukkunut kuutisen tuntia...

   Poista
 2. Löysin blogisi haulla "miten päästä kaksoisleuasta eroon" ja luin sen kokonaan päivän aikana. Todella mielenkiintoinen blogi, varsinkin kun olen samanikäinen ja samalla alalla. Sain jopa apua Leisure Suit Larryn pelaamiseen, kun huomasin että puheet saa myös tekstinä.
  Kahdesta asiasta hiukan järkytyin:
  - äitisi puheet, en ole koskaan kuullut kenenkään äidiltä noin ikävää puhetta omasta lapsestaan
  - Espanjan työkeikkosta kieltäydyit. Sait hopeatajottimella sen, josta olet aina unelmoinut ja kieltäydyitLöysin blogisi haulla "miten päästä kaksoisleuasta eroon" ja luin sen kokonaan päivän aikana. Todella mielenkiintoinen blogi, varsinkin kun olen samanikäinen ja samalla alalla. Sain jopa apua Leisure Suit Larryn pelaamiseen, kun huomasin että puheet saa myös tekstinä.
  Kahdesta asiasta hiukan järkytyin:
  - äitisi puheet, en ole koskaan kuullut kenenkään äidiltä noin ikävää puhetta omasta lapsestaan
  - Espanjan työkeikKa, sait hopeatajottimella sen, josta olet aina unelmoinut ja kieltäydyit. Ehkä et vain oikeasti haluakaan sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä pelasin Larryn alusta asti teksteillä, se jotenkin kuuluu tuon sukupolven peleihin!

   Äitini, tosiaan, ei pohjimmiltaan ilkeä ihminen ollenkaan, mutta äkkipikainen luonne eikä mikään kauhean älykäs. Päästelee suustaan kaikenlaista edes huomaamatta ja tajuamatta miten syvälle se voi satuttaa, varsinkin lasta. En kanna hänelle mitään kaunaa noista asioista koska tiedän ettei hän ole tarkoittanut tietoisesti esim. nuijia itsetuntoani maan rakoon, mutta myönnän nykyisin sen, että kyllä ne sanat jonnekin taustalle on vaikuttamaan jääneet, samoin kuin koulukiusaajien sanat.

   Tuo työjutun torjuminen oli ehkä minun elämäni tyhmin teko :( Jotenkin iski vaan rimakauhu, yhtäkkiä ajatukset pyörivät rataa että miten minä kuvittelen muka pärjääväni jossain ulkomailla, ihan yksin, koirien kanssa vielä, en osaa enää edes englantia, ja olen jo niin VANHA ja ryytynyt rutiineihini... Oikeasti tuli usko että tulisin itkien maitojunalla kotiin aika piankin jos ulkomaille lähtisin. Ja kyllä minä tälläkin hetkellä olen sitä mieltä että en taida uskaltaa mihinkään ulkomaille yrittää, kun en saa vaihdettua työpaikkaa edes kotimaassa samantapaisten pelkojen takia. Tutussa suossa on niin mukava taivaltaa, vaikka siellä oliskin kylmää ja märkää ja hyttysiä :-\

   Poista

Lähetä kommentti